Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa.
+34
Lotion
Odrodzony
Aleksander
Łukasz.s
polskapaw
Wróg Kozłów
Kowalski
Edwedere
Tabitha
przebudzonyzesnu
Gregor
efraimita
Milosc
Andrzej
piotrek123
Liksar
Skiper
Jacek86
levrone55
Arkadia
Mutu
Jonatan Grodzicki
Rafal81
Olo
lusia
walirlan
Marysia87
anileve
Obserwator
anowi
Kasia
Bushi
Cyryl
Hugo
38 posters
Re: Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa.
16th Kwiecień 2015, 14:13
walirlan wiemy jakiego pokroju był człowiekiem Hitler ale nie wiemy do końca jak został wychowany i co przeszedł... Oczywiście dla nas się to wydaje "niewyobrażalne" że taki hitler mógłby być Zbawionym ale... wiemy , że Bóg zna KAŻDEGO i wie doskonale wszystko od narodzenia człowieka czym był "karmiony" i czym "przesiąkł".
Możemy podać doskonały przykład katolików którzy chyba NAJBARDZIEJ /oprócz szatanistów/ ZNIEWAŻAJĄ Boga. Do tego stopnia, że piją LITERALNIE Jego krew i jedzą Jego ciało (przynajmniej TAK UWAŻAJĄ i nie widzą w tymnic złego...). Non stop znieważają oddając chwałę stworzeniu i bałwanom. A tylko dlatego... że ZOSTALI od małego NAZNACZENI indoktrynacją - ZŁYM "przykładem".
Dlatego to mówi nam Pan byśmy NIE osądzali czyli NIE POTĘPIALI - nie kładli krzyżyka na nikim.
I myslę, że to powinno nas różnić od WSZYSTKICH, że nawet na Hitlera, Antonego nie kładziemy krzyżyka i GODZIMY się z tym ponieważ nasz BÓG i tak OSĄDZI ich sprawiedliwie.
My powinniśmy walczyć o nasze Życie Wieczne byśmy utrzymali nasze imiona w Księdze Żywota oraz oczywiście walczyć o naszych bliźnich, którzy są TAK DRASTYCZNIE zwiedzeni.
Możemy podać doskonały przykład katolików którzy chyba NAJBARDZIEJ /oprócz szatanistów/ ZNIEWAŻAJĄ Boga. Do tego stopnia, że piją LITERALNIE Jego krew i jedzą Jego ciało (przynajmniej TAK UWAŻAJĄ i nie widzą w tymnic złego...). Non stop znieważają oddając chwałę stworzeniu i bałwanom. A tylko dlatego... że ZOSTALI od małego NAZNACZENI indoktrynacją - ZŁYM "przykładem".
Dlatego to mówi nam Pan byśmy NIE osądzali czyli NIE POTĘPIALI - nie kładli krzyżyka na nikim.
I myslę, że to powinno nas różnić od WSZYSTKICH, że nawet na Hitlera, Antonego nie kładziemy krzyżyka i GODZIMY się z tym ponieważ nasz BÓG i tak OSĄDZI ich sprawiedliwie.
My powinniśmy walczyć o nasze Życie Wieczne byśmy utrzymali nasze imiona w Księdze Żywota oraz oczywiście walczyć o naszych bliźnich, którzy są TAK DRASTYCZNIE zwiedzeni.
16th Kwiecień 2015, 15:15
Są ludzie i są... 'ludzie'. Hitler najprawdopodobniej nie był 'człowiekiem' ale był albo opętany, albo był to jeden ze zbuntowanych aniołów. Szczegółów nie znamy.
Ale mamy także taki znamienny werset.
Archanioł Michał oddał sąd nad szatanem w ręce Boga.
Inny werset dający także wiele do myślenia:
W sumie oznacza to, że tylko ludzie stworzeni przez Boga mają szanse na zbawienie. Imiona hybryd i Nefilimów nie są w Księdze Żywota. Ale nie nam osądzać, kto jest nim a kto nie jest.
I post otrzymany przed chwilą:
Właśnie to zrobiłem.
Także Objawienie mówi o plagach i wielu czarowników, morderców i bezbożników oddało Bogu chwałę, czyli uzyskało paszport do Królestwa Bożego. Rzecz zrozumiała, ze dalsze ohydne postępowanie nie ma szansy w Królestwie.
walirlan
Nieco przesadzasz.
Wielu byłych czarowników i okultystów poznało Prawdę, jak Marquiz, John Todd, słynny adwentysta - zapomniałem imienia - i wielu mniej znanych. Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego w co się plątają.
I najważniejsze.
Nie ze względu na was to czynię - powiedział Pan Bóg - niech to wam będzie wiadome, wstydźcie się i rumieńcie się z powodu swojego postępowania, domu Izraela! (Ezechiela. 35:32)
Czyli wszyscy jesteśmy Bogu dłużni za nasze grzechy. Nikt z nas nie jest doskonały, i ja także jestem człowiekiem grzesznym.
Bóg zbawi nas ze względu na swoje imię. Nam pozostaje jedynie błaganie w modlitwach i powstrzymywanie się od prywatnych sądów.
Wiele nam jeszcze potrzeba, abyśmy uzyskali doskonałość.
Pamiętajmy jeszcze o tym, że oprócz zbawienia Bóg przewiduje specjalne nagrody i pozycje w Królestwie. Jak porwanie 144.000 czy niezwykła elita 12 apostołów wraz z Isusem Chrystusem.
Co Bóg przewidział dla wiernych proroków, nie wiemy ale nagroda ich na pewno nie ominie.
Jedną zapłatą jest życie wieczne, ale żyjący wiecznie aniołowie są najwyraźniej hierarchicznie podzieleni na aniołów, archaniołów, serafinów i cherubów.
Równość jest tylko pod względem zbawienia. Reszta w gestii Boga. Nie nam to osądzać. Bóg wie znacznie lepiej!
Ale mamy także taki znamienny werset.
Jud 1:9 Tymczasem archanioł Michał, gdy z diabłem wiódł spór i układał się o ciało Mojżesza, nie ośmielił się wypowiedzieć bluźnierczego sądu, lecz rzekł: Niech cię Pan potępi.
Archanioł Michał oddał sąd nad szatanem w ręce Boga.
Inny werset dający także wiele do myślenia:
Rev 17:8 Zwierzę, które widziałeś, było i już go nie ma, i znowu wyjdzie z otchłani, i pójdzie na zatracenie. I zdumieją się mieszkańcy ziemi, których imiona nie są zapisane w księdze żywota od założenia świata, gdy ujrzą, że zwierzę to było i że go nie ma, i że znowu będzie.
W sumie oznacza to, że tylko ludzie stworzeni przez Boga mają szanse na zbawienie. Imiona hybryd i Nefilimów nie są w Księdze Żywota. Ale nie nam osądzać, kto jest nim a kto nie jest.
I post otrzymany przed chwilą:
Witam,
nie jestem niestety u Was na forum zarejestrowany, ale jeśli mogę, chciałbym dodać coś od siebie do tematu "Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa."
Otóż forumowicze dyskutują nt ewentualnej możliwości zbawienia, w tym przypadku Hitlera, w ostatniej chwili życia. Pada stwierdzenie, że mimo iż całe życie był okrutny, to jeśliby mocno żałował, mógłby dostąpić zbawienia.
Podczas czytania tej dyskusji przypomniała mi się jedna z przypowieści Jezusa a mianowicie Przypowieść o robotnikach w winnicy Mt 20,1-16. Jest tam mowa o tym, że robotnik, który zaczął pracę jako ostatni, dostał takie samo wynagrodzenie jak ten, który zaczął jako pierwszy. Wydaje mi się, że to może być pomocna przypowieść przy tej dyskusji. Jeśli też tak uważasz, Henryku, to proszę podrzuć forumowiczom tę myśl.
Właśnie to zrobiłem.
Także Objawienie mówi o plagach i wielu czarowników, morderców i bezbożników oddało Bogu chwałę, czyli uzyskało paszport do Królestwa Bożego. Rzecz zrozumiała, ze dalsze ohydne postępowanie nie ma szansy w Królestwie.
walirlan
Nieco przesadzasz.
Wielu byłych czarowników i okultystów poznało Prawdę, jak Marquiz, John Todd, słynny adwentysta - zapomniałem imienia - i wielu mniej znanych. Wielu ludzi nie zdaje sobie sprawy z tego w co się plątają.
I najważniejsze.
Nie ze względu na was to czynię - powiedział Pan Bóg - niech to wam będzie wiadome, wstydźcie się i rumieńcie się z powodu swojego postępowania, domu Izraela! (Ezechiela. 35:32)
Czyli wszyscy jesteśmy Bogu dłużni za nasze grzechy. Nikt z nas nie jest doskonały, i ja także jestem człowiekiem grzesznym.
Bóg zbawi nas ze względu na swoje imię. Nam pozostaje jedynie błaganie w modlitwach i powstrzymywanie się od prywatnych sądów.
Wiele nam jeszcze potrzeba, abyśmy uzyskali doskonałość.
Pamiętajmy jeszcze o tym, że oprócz zbawienia Bóg przewiduje specjalne nagrody i pozycje w Królestwie. Jak porwanie 144.000 czy niezwykła elita 12 apostołów wraz z Isusem Chrystusem.
Co Bóg przewidział dla wiernych proroków, nie wiemy ale nagroda ich na pewno nie ominie.
Jedną zapłatą jest życie wieczne, ale żyjący wiecznie aniołowie są najwyraźniej hierarchicznie podzieleni na aniołów, archaniołów, serafinów i cherubów.
Równość jest tylko pod względem zbawienia. Reszta w gestii Boga. Nie nam to osądzać. Bóg wie znacznie lepiej!
Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com
http://www.zbawienie.com
https://www.youtube.com/thewordwatcher
https://www.youtube.com/HenryKubik
- walirlan
- Liczba postów : 18
16th Kwiecień 2015, 15:35
Rafał,
Hitler i Anton DOBRZE wiedzieli co robią. To byli okultyści i ludzie, którzy oddali się na służbę dla Szatana. Byli w pełni świadomi tego, co robią, tak samo jak ich wielkie guru, pani Helena Petrovna Blavatsky, czy Alice Bailey. W takim razie również nad tymi paniami trzeba się pochylić i żałować ich, że zostały zwiedzione, że były takie biedne i oszukane przez złego Szatana. Oczywiście, że one zostały zwiedzione, no bo przecież nie popełniłyby samobójstwa z premedytacją WALCZĄC Z BOGIEM WSZECHMOCNYM, prawda?
Musimy również pochylić się nad biednymi i oszukanymi politykami takimi jak George Bush senior czy George Bush junior, pan Zbigniew Brzeziński, państwo Clintonowie, George Soros, a także nad naszymi ziomkami, panem Donaldem Tuskiem czy Bronisławem Komorowskim.
Jeśli ja mam ich źle nie oceniać, to oczywiście muszę przyjąć, że mają na celu nasze dobro, TYLKO JAKOŚ NIEUDOLNIE I ŹLE ŻĄDZĄ, wpędzając miliony ludzi w rozpacz i nędzę.
Oczywiście nie ma żadnego sensu porównywać ich do "zwiedzionych i oszukiwanych od kołyski" przeciętnych katolików, którzy szczerze w ich mniemaniu wielbią Boga i ja wcale tego nie czyniłem i nie mam takiego zamiaru. Ale i nawet wśród katolików chyba rozróżniamy szczerych ludzi od świadomych sług szatana.
Czyż kardynałem czy papieżem może zostać zwykły katolik? Czy może musi to być mason wysokiego stopnia? Czy takich satanistów będziemy porównywać do naszych zwiedzionych rodziców czy dziadków i babć?
Tak samo nie oceniam zwykłych świadków Jehowy czy mormonów, którzy zostali zwiedzeni, ale chyba ich przywódcy już do takich zwiedzionych nie należą, prawda?
Ja nie potępiam nikogo, bo takiej mocy i autorytetu nie posiadam, ale też nie wierzę w jakiś uniwersalizm wybaczania wszystkim ludziom wszystkich grzechów.
Myślę, że wielu z tych ludzi w jakimś czasie zawsze miało możliwość okazania skruchy i przeproszenia Boga i są filmy, które ukazują takie sytuacje, przykłady muzyków. Teraz już nie pamiętam dokładnie, ale kiedyś widziałem taką serię. Pamiętam nazwisko tylko jednego, Michaela Jacksona, którego osobiście nigdy nie słuchałem, ale trudno było o nim nie słyszeć. Tamtych w ogóle nie pamiętam, ale byli to jacyś raperzy.
W sumie teraz nie będę się zajmował takimi zagadnieniami, bo muszę się zająć kwestią swojego zbawienia, tak jak pisałeś, Rafale. To jest najważniejsze, żebym to ja się podobał Bogu, bo ja sam odpowiadam przed Bogiem za samego siebie i to samo tyczy się każdego z nas.
Bóg jest cierpliwy i wyrozumiały i wie co jest w każdym człowieku. Kiedyś Detektyw Prawdy dał link do jakiegoś dokumentu o byłym sataniście, narkomanie, cudzołożniku, zoofilu, itd. Był on też uwikłany w jakieś spotkania z demonami. Opowiadał w tym filmie jak udało mu się z tego wyjść...
Na pewno są ludzie, którzy będąc uwikłani w czysty satanizm, magię, czary, składanie ofiar z dzieci, różnego rodzaju zboczenia, ludobójstwa, itd., byli, są i być może jeszcze będą w stanie z tego wyjść, ale trudno mi jest uwierzyć, żeby było to jakieś powszechne nawracanie. Raczej zawsze są to wyjątki od reguły.
Hitler i Anton DOBRZE wiedzieli co robią. To byli okultyści i ludzie, którzy oddali się na służbę dla Szatana. Byli w pełni świadomi tego, co robią, tak samo jak ich wielkie guru, pani Helena Petrovna Blavatsky, czy Alice Bailey. W takim razie również nad tymi paniami trzeba się pochylić i żałować ich, że zostały zwiedzione, że były takie biedne i oszukane przez złego Szatana. Oczywiście, że one zostały zwiedzione, no bo przecież nie popełniłyby samobójstwa z premedytacją WALCZĄC Z BOGIEM WSZECHMOCNYM, prawda?
Musimy również pochylić się nad biednymi i oszukanymi politykami takimi jak George Bush senior czy George Bush junior, pan Zbigniew Brzeziński, państwo Clintonowie, George Soros, a także nad naszymi ziomkami, panem Donaldem Tuskiem czy Bronisławem Komorowskim.
Jeśli ja mam ich źle nie oceniać, to oczywiście muszę przyjąć, że mają na celu nasze dobro, TYLKO JAKOŚ NIEUDOLNIE I ŹLE ŻĄDZĄ, wpędzając miliony ludzi w rozpacz i nędzę.
Oczywiście nie ma żadnego sensu porównywać ich do "zwiedzionych i oszukiwanych od kołyski" przeciętnych katolików, którzy szczerze w ich mniemaniu wielbią Boga i ja wcale tego nie czyniłem i nie mam takiego zamiaru. Ale i nawet wśród katolików chyba rozróżniamy szczerych ludzi od świadomych sług szatana.
Czyż kardynałem czy papieżem może zostać zwykły katolik? Czy może musi to być mason wysokiego stopnia? Czy takich satanistów będziemy porównywać do naszych zwiedzionych rodziców czy dziadków i babć?
Tak samo nie oceniam zwykłych świadków Jehowy czy mormonów, którzy zostali zwiedzeni, ale chyba ich przywódcy już do takich zwiedzionych nie należą, prawda?
Ja nie potępiam nikogo, bo takiej mocy i autorytetu nie posiadam, ale też nie wierzę w jakiś uniwersalizm wybaczania wszystkim ludziom wszystkich grzechów.
Myślę, że wielu z tych ludzi w jakimś czasie zawsze miało możliwość okazania skruchy i przeproszenia Boga i są filmy, które ukazują takie sytuacje, przykłady muzyków. Teraz już nie pamiętam dokładnie, ale kiedyś widziałem taką serię. Pamiętam nazwisko tylko jednego, Michaela Jacksona, którego osobiście nigdy nie słuchałem, ale trudno było o nim nie słyszeć. Tamtych w ogóle nie pamiętam, ale byli to jacyś raperzy.
W sumie teraz nie będę się zajmował takimi zagadnieniami, bo muszę się zająć kwestią swojego zbawienia, tak jak pisałeś, Rafale. To jest najważniejsze, żebym to ja się podobał Bogu, bo ja sam odpowiadam przed Bogiem za samego siebie i to samo tyczy się każdego z nas.
Bóg jest cierpliwy i wyrozumiały i wie co jest w każdym człowieku. Kiedyś Detektyw Prawdy dał link do jakiegoś dokumentu o byłym sataniście, narkomanie, cudzołożniku, zoofilu, itd. Był on też uwikłany w jakieś spotkania z demonami. Opowiadał w tym filmie jak udało mu się z tego wyjść...
Na pewno są ludzie, którzy będąc uwikłani w czysty satanizm, magię, czary, składanie ofiar z dzieci, różnego rodzaju zboczenia, ludobójstwa, itd., byli, są i być może jeszcze będą w stanie z tego wyjść, ale trudno mi jest uwierzyć, żeby było to jakieś powszechne nawracanie. Raczej zawsze są to wyjątki od reguły.
16th Kwiecień 2015, 15:39
bardzo dobry akuratny przykład z przypowieścią o robotnikach.
Zbawienie jesteśmy Z ŁASKI ( i tutaj Paweł ma rację ale tylko tutaj...) uczynki tzw owoce są NASTĘPSTWEM człowieka, który narodził się z Boga.
I tak jak Henryk napisał nadal zdarza nam się upadać grzeszyć lecz... w porównaniu do życia poprzedniego - z ciała kobiety i mężczyzny- nie ma nawet co porównywać. Nie można się z Boga narodzić i nie zmienić swojego nastawienia do popełnianych kiedyś grzechów.
Podsumowując - ZBAWIENIE JEST Z ŁASKI BOGA - a nie uczynków. Uczynki to "tylko" OWOCE Zbawienia
Zbawienie jesteśmy Z ŁASKI ( i tutaj Paweł ma rację ale tylko tutaj...) uczynki tzw owoce są NASTĘPSTWEM człowieka, który narodził się z Boga.
I tak jak Henryk napisał nadal zdarza nam się upadać grzeszyć lecz... w porównaniu do życia poprzedniego - z ciała kobiety i mężczyzny- nie ma nawet co porównywać. Nie można się z Boga narodzić i nie zmienić swojego nastawienia do popełnianych kiedyś grzechów.
Podsumowując - ZBAWIENIE JEST Z ŁASKI BOGA - a nie uczynków. Uczynki to "tylko" OWOCE Zbawienia
- Kasia
- Liczba postów : 1213
16th Kwiecień 2015, 16:37
Walirlan
Nie ma ludzi do końca złych .
Ja kiedyś nawet (nie śmiejcie sie ze mnie proszę )wierząc w Boga ale nic jeszcze nie rozumiejąc modliłam sie o nawrócenie szatana.
Ten świat jest dla nas tylko czymś przejściowym .
Bóg wiedział ,ze anioł sie zbuntuje,wiedział ze pierwsza para ludzi zgrzeszy ,wiedział co nastąpi po potopie i wie co jutro będziesz jadł.
Wie rownież kiedy zakończy to wszystko i wie kto z nas znajdzie sie w Królestwie Bożym.
Ten świat ma na celu przygotowania nas do Królestwa Bożego gdzie nie bedzie juz nauki o życiu i poprawek za grzechy .
W tym życiu musimy sie nauczyc wszystkiego co Bóg nazwał pod słowem etyki i moralności .
Musimy zrozumieć co jest dobre a co złe .A możliwość jest tylko jedna .
On przez swoje doświadczanie i karcenie zmusza nas do pozytywnego myślenia .
Uczymy sie na swoich i czyichś błędach .
Wszystkie te wojny,morderstwa i okrucieństwa wyzwalają niepochamowaną złość wsród ludzi ale to jest tez Jego nauka ,która udowadnia nam ze to nie jest sposób na życie a tylko przynosi ból i cierpienie.
Każde złe przeżycie czy postępowanie z czasem uświadamia nam cos nowego i innego .
Cały czas uczymy sie aby w przygotowanym dla ludzi Królestwie Bożym umieć żyć z tymi którzy bedą tylko dawali dobro.
W naszych oczach uśmiercanie jest nieludzkie i tragiczne.
Dla Boga jest to codzienność ,bo dla Niego dzisiaj umieramy,ale jutro znowu pozwoli nam zyc .
Dzisiaj zabiera nam ukochaną osobę ale jutro nam ja odda i jeszcze wynagrodzi wszystko co musieliśmy znosić tu i teraz na tej ziemi w tym niezrozumiałym świecie .
Zobacz Izrealici wsród siebie mieli Boga.Jednak wciąż postępowali wbrew jego woli.
Nie nauczyli sie niczego,mieli to czego my na tej ziemi mieć nie będziemy .Mieli obok siebie Prawdziwego Stwórcę tego świata a i tak "igrali z ogniem"
Za każdy grzech byli natychmiast uśmiercanie bez szansy na poprawienie sie.
My dostaliśmy tą szanse aby nie byc takimi jak oni.
Mamy szanse na wyciąganie konsekwencji z naszych złych czynów ,szanse na poprawę .
Bez złych doświadczeń nigdy z własnej wolnej woli nie zrozumielibyśmy co tak naprawdę jest właściwe .
Gdyby cię nigdy nikt nie uderzył nigdy nie wiedziałbyś co to ból, wiec dlaczego nie miałbyś bić innych?
Dlatego teraz nam źle by w przyszlosci było nam idealnie.
Aby kiedys zyc przy NIM i dla NIEGO przez całą wieczność .
Nie ma ludzi do końca złych .
Ja kiedyś nawet (nie śmiejcie sie ze mnie proszę )wierząc w Boga ale nic jeszcze nie rozumiejąc modliłam sie o nawrócenie szatana.
Ten świat jest dla nas tylko czymś przejściowym .
Bóg wiedział ,ze anioł sie zbuntuje,wiedział ze pierwsza para ludzi zgrzeszy ,wiedział co nastąpi po potopie i wie co jutro będziesz jadł.
Wie rownież kiedy zakończy to wszystko i wie kto z nas znajdzie sie w Królestwie Bożym.
Ten świat ma na celu przygotowania nas do Królestwa Bożego gdzie nie bedzie juz nauki o życiu i poprawek za grzechy .
W tym życiu musimy sie nauczyc wszystkiego co Bóg nazwał pod słowem etyki i moralności .
Musimy zrozumieć co jest dobre a co złe .A możliwość jest tylko jedna .
On przez swoje doświadczanie i karcenie zmusza nas do pozytywnego myślenia .
Uczymy sie na swoich i czyichś błędach .
Wszystkie te wojny,morderstwa i okrucieństwa wyzwalają niepochamowaną złość wsród ludzi ale to jest tez Jego nauka ,która udowadnia nam ze to nie jest sposób na życie a tylko przynosi ból i cierpienie.
Każde złe przeżycie czy postępowanie z czasem uświadamia nam cos nowego i innego .
Cały czas uczymy sie aby w przygotowanym dla ludzi Królestwie Bożym umieć żyć z tymi którzy bedą tylko dawali dobro.
W naszych oczach uśmiercanie jest nieludzkie i tragiczne.
Dla Boga jest to codzienność ,bo dla Niego dzisiaj umieramy,ale jutro znowu pozwoli nam zyc .
Dzisiaj zabiera nam ukochaną osobę ale jutro nam ja odda i jeszcze wynagrodzi wszystko co musieliśmy znosić tu i teraz na tej ziemi w tym niezrozumiałym świecie .
Zobacz Izrealici wsród siebie mieli Boga.Jednak wciąż postępowali wbrew jego woli.
Nie nauczyli sie niczego,mieli to czego my na tej ziemi mieć nie będziemy .Mieli obok siebie Prawdziwego Stwórcę tego świata a i tak "igrali z ogniem"
Za każdy grzech byli natychmiast uśmiercanie bez szansy na poprawienie sie.
My dostaliśmy tą szanse aby nie byc takimi jak oni.
Mamy szanse na wyciąganie konsekwencji z naszych złych czynów ,szanse na poprawę .
Bez złych doświadczeń nigdy z własnej wolnej woli nie zrozumielibyśmy co tak naprawdę jest właściwe .
Gdyby cię nigdy nikt nie uderzył nigdy nie wiedziałbyś co to ból, wiec dlaczego nie miałbyś bić innych?
Dlatego teraz nam źle by w przyszlosci było nam idealnie.
Aby kiedys zyc przy NIM i dla NIEGO przez całą wieczność .
16th Kwiecień 2015, 17:23
Kasia zgadzam się w 100% z tym co napisałaś.
Warilran tych wszystkich, których wymieniłeś jak najbardziej nie mamy "usprawiedliwiać" i "użalać się"nad nimi lecz... świadczyć, że ich uczynki są złe. Nikt nie pisze, że oni chcą czynić dobro dla nas ale im nieudolnie wychodzi. To nie o to chodzi. Masz przykład jezuity Alberto Rivera, który DOBRZE WIEDZIAŁ co robi ale mimo wszystko nawrócił się i dzięki niemu dużo żeśmy się dowiedzieli na temat szatańskich sług jezuickich. Za swoje świadectwo stracił życie z tego co wiemy.
Mam nadzieję, że jest to większy obraz na to co chcę przekazać i może uzupełnić dowodowo co Kasia napisała.
Pozdrawiam
Warilran tych wszystkich, których wymieniłeś jak najbardziej nie mamy "usprawiedliwiać" i "użalać się"nad nimi lecz... świadczyć, że ich uczynki są złe. Nikt nie pisze, że oni chcą czynić dobro dla nas ale im nieudolnie wychodzi. To nie o to chodzi. Masz przykład jezuity Alberto Rivera, który DOBRZE WIEDZIAŁ co robi ale mimo wszystko nawrócił się i dzięki niemu dużo żeśmy się dowiedzieli na temat szatańskich sług jezuickich. Za swoje świadectwo stracił życie z tego co wiemy.
Mam nadzieję, że jest to większy obraz na to co chcę przekazać i może uzupełnić dowodowo co Kasia napisała.
Pozdrawiam
17th Kwiecień 2015, 01:08
Było tu powiedziane że nie wolno nam sądzić drugiego, jest to racja. Nie jesteśmy sędziami ponieważ nie mamy wystarczającej wiedzy o oskarżonym jaką sędzia powinien posiadać do dania sprawiedliwego wyroku. Zgadzamy się wszyscy że tylko Bóg ma wystarczającą wiedzę i ten komu chce to objawić. Tym kimś jest Chrystus.
Ale oceniać kogoś po jego owocach wręcz mamy obowiązek, dał nam go sam Zbawiciel jako narzędzie. Następnym obowiązkiem jest ostrzeganie innych, bazując na słowie Bożym ukazywać nieprawidłowość. Niestety Słowo Boże zostało dość "rozszerzone" o ludzkie nauki, które wprowadzają niepotrzebne zamieszanie ( Paweł). Bóg tylko wie czy to celowe było, czy stało się przed nadmierną chęć zaistnienia jako apostoł. Paweł miał typowy syndrom odrzucenia. Być może źródło jego brało się z braku akceptacji prawdziwej dwunastki apostolskiej. Tak czy inaczej możemy jedynie ocenić Pawła jako błądzącego, resztę zostawmy Bogu. Podobnie z naszym przykładem Hitlera. Czy był człowiekiem, czy hybrydą ludzko anielska nie umiemy rozstrzygnąć. Będę go oceniał po jego owocach. Tak się składa że był wyjątkowo przemyślny i świadomy w tym co robił. Jeśli oczywiście on był decydentem. Według mnie Hitler nie powinien zasługiwać na zbawienie, według mojej niedoskonałej ludzkiej wiedzy. Ale jak jest naprawdę to tylko Bóg o nim wie najlepiej. Jeśli by się znalazł w Królestwie Bożym znaczy to że nasza ocena nie była 100% trafna, i Chwała wtedy Bogu że On wszystko wie. Dzięki czemu ten człowiek doznał sprawiedliwości. Jeśli wpadnie do jeziora ognia, znaczy się że mieliśmy rację trafnie oceniając go naszymi ziemskimi zmysłami.
W ten sam sposób traktuję :
- Karola Wojtyłę
- Teda Bundy
- Mihaela Jaksona
- Mojego dziadka
- Pawła "apostoła"
Ja i wy też będziemy sądzeni, i też doznamy sprawiedliwości. Problem w tym abyśmy nie przesadzali z krytycznymi ocenami, ani nie dodawali komuś zasług ze względu na naszą sympatię. Trzeba się pilnować na każdym kroku i trzymać zawsze niżej naszą samoocenę od innych. Trudne to jak cholera, no cóż ...
Wszystko co mówił Isus Chrystus jest mądre bo od Boga pochodzi. Wszystko co mówi człowiek jest zawiłe jak instrukcja obsługi lokomotywy. To się tyczy nauk Pawła, czy homilii papieskich. Czytając Ewangelię wypoczywam i "czerpię". Czytając ludzkie wywody męczę się i "tracę".
Szatan lubi grać chrześcijanami za pomocą oceniania innych. Dlatego musiał podzielić jakoś wiernych dogmatami. Przykrył nauki Chrystusa ludzkimi. Dzisiaj pijemy to kwaśne wino wszyscy. Wiem jedno że "zjednoczy" nas tylko antychryst. I wtedy nikt nie będzie pamiętał o Pawle, Hitlerze, Wojtyle. Wszyscy będziemy wołać Chrystusa. I tak powinno być, niech tak się stanie.
Ale oceniać kogoś po jego owocach wręcz mamy obowiązek, dał nam go sam Zbawiciel jako narzędzie. Następnym obowiązkiem jest ostrzeganie innych, bazując na słowie Bożym ukazywać nieprawidłowość. Niestety Słowo Boże zostało dość "rozszerzone" o ludzkie nauki, które wprowadzają niepotrzebne zamieszanie ( Paweł). Bóg tylko wie czy to celowe było, czy stało się przed nadmierną chęć zaistnienia jako apostoł. Paweł miał typowy syndrom odrzucenia. Być może źródło jego brało się z braku akceptacji prawdziwej dwunastki apostolskiej. Tak czy inaczej możemy jedynie ocenić Pawła jako błądzącego, resztę zostawmy Bogu. Podobnie z naszym przykładem Hitlera. Czy był człowiekiem, czy hybrydą ludzko anielska nie umiemy rozstrzygnąć. Będę go oceniał po jego owocach. Tak się składa że był wyjątkowo przemyślny i świadomy w tym co robił. Jeśli oczywiście on był decydentem. Według mnie Hitler nie powinien zasługiwać na zbawienie, według mojej niedoskonałej ludzkiej wiedzy. Ale jak jest naprawdę to tylko Bóg o nim wie najlepiej. Jeśli by się znalazł w Królestwie Bożym znaczy to że nasza ocena nie była 100% trafna, i Chwała wtedy Bogu że On wszystko wie. Dzięki czemu ten człowiek doznał sprawiedliwości. Jeśli wpadnie do jeziora ognia, znaczy się że mieliśmy rację trafnie oceniając go naszymi ziemskimi zmysłami.
W ten sam sposób traktuję :
- Karola Wojtyłę
- Teda Bundy
- Mihaela Jaksona
- Mojego dziadka
- Pawła "apostoła"
Ja i wy też będziemy sądzeni, i też doznamy sprawiedliwości. Problem w tym abyśmy nie przesadzali z krytycznymi ocenami, ani nie dodawali komuś zasług ze względu na naszą sympatię. Trzeba się pilnować na każdym kroku i trzymać zawsze niżej naszą samoocenę od innych. Trudne to jak cholera, no cóż ...
Wszystko co mówił Isus Chrystus jest mądre bo od Boga pochodzi. Wszystko co mówi człowiek jest zawiłe jak instrukcja obsługi lokomotywy. To się tyczy nauk Pawła, czy homilii papieskich. Czytając Ewangelię wypoczywam i "czerpię". Czytając ludzkie wywody męczę się i "tracę".
Szatan lubi grać chrześcijanami za pomocą oceniania innych. Dlatego musiał podzielić jakoś wiernych dogmatami. Przykrył nauki Chrystusa ludzkimi. Dzisiaj pijemy to kwaśne wino wszyscy. Wiem jedno że "zjednoczy" nas tylko antychryst. I wtedy nikt nie będzie pamiętał o Pawle, Hitlerze, Wojtyle. Wszyscy będziemy wołać Chrystusa. I tak powinno być, niech tak się stanie.
17th Kwiecień 2015, 03:28
thewordwatcher napisał:Także Objawienie mówi o plagach i wielu czarowników, morderców i bezbożników oddało Bogu chwałę, czyli uzyskało paszport do Królestwa Bożego. Rzecz zrozumiała, ze dalsze ohydne postępowanie nie ma szansy w Królestwie.
walirlan
Nieco przesadzasz.
Dokładnie słowa i czyny Isusa zawarte w ewangeliach są jak słowa Jego Ojca zawierają moc, twórczą. Dla Boga nie ma nic niemożliwego.
Isus nakazał zresztą głosić ewangelię :
.Marek 16 napisał:(15) I rzekł im: Idąc na cały świat, głoście ewangelię wszystkiemu stworzeniu.
(16) Kto uwierzy i ochrzczony zostanie, będzie zbawiony, ale kto nie uwierzy, będzie potępiony
Czyli także ludzkości o zanieczyszczonym DNA. U Mateusza jest nakaz głoszenia ewangelii:
Mateusz 28 napisał:(18) A Isus przystąpiwszy, rzekł do nich te słowa: Dana mi jest wszelka moc na niebie i na ziemi.
(19) Idźcie tedy i czyńcie uczniami wszystkie narody, chrzcząc je w imię moje,
(20) Ucząc je przestrzegać wszystkiego, co wam przykazałem. A oto Ja jestem z wami po wszystkie dni aż do skończenia świata.
Czyli głosić ewangelie wszystkim narodom - nawet tym wśród których jest spory odsetek hybryd. Aż do skończenia świata.
To pokazuje, że nawet hybrydy mają szanse na zbawienie. Zobaczcie prezydenta Kennedy'ego, pochodził z rodziny hybryd a wybrał prawdę i zbawienie.
Z tego punktu widzenia Isus zadał największy cios szatanowi.
Pomyślmy, moim zdaniem szatan nakłania anioły do seksu - ponieważ tak nienawidzi ludzkości, że chce ją całą zniszczyć rękoma Boga.
Szatan dodatkowo chce zapewne zmusić Boga do tego aby ten nie dotrzymał swego słowa. Co Bóg powiedział po potopie???
Rodzaju 9 napisał:(11) I ustanawiam przymierze moje z wami, że już nigdy nie zostanie wytępione żadne ciało wodami potopu i że już nigdy nie będzie potopu, który by zniszczył ziemię.
(15) Wspomnę na przymierze moje, które jest między mną a wami i wszelką istotą żyjącą we wszelkim ciele i już nigdy nie będzie wód potopu, które by zniszczyły wszelkie ciało.
Dwa razy Bóg wspomniał, że nie będzie już niszczenia na masową skalę z powodu skażenia ziemi.
Pomyślmy. Szatan chciał zmusić aby Bóg jednak zniszczył w ten sposób skażone ciało, w ten sposób szatan by zatriumfował.
Jednak Bóg dotrzymał swego słowa. Zniszczył tylko Sodomę i Gomorę. W Egipcie osądził upadłych aniołów i wyprowadził Izrael. Ponadto przy pomocy Izraelitów niszczył narody hybryd - w ziemi obiecanej.
Gdy Izraelici zbuntowali się wobec Boga, ten wygnał ich - aby ocalić ich czyste DNA.
A potem Bóg zastosował inną taktykę:
WYSŁAŁ SWOJEGO SYNA ISUSA ABY TEN POPRZEZ SWOJE SŁOWA - PEŁNE MOCY, CZYNY, CUDA, OFIARĘ I ZMARTWYCHWSTANIE DAŁ SZANSE ZBAWIENIA KAŻDEMU NAWET HYBRYDOM.
Od tej pory, hybrydy które dalej łamią prawo Boże nie mają usprawiedliwienia dlaczego???
Ponieważ oskarżycielami posiłkowymi i dowodami ich zbrodni są hybrydy które wybrały Isusa Chrystusa i wolały śmierć w zamian za zmartwychwstanie. Dosłownie na sądzie ostatecznym hybrydy nie będą mogły się usprawiedliwić, ze za ich postępowanie odpowiedzialne jest ich DNA. Nie jest odpowiedzialne skoro hybrydy znają ewangelie - w której są słowa twórcze Isusa, słowa które potrafią nawet wytworzyć sumienie - zamienić serca kamieniste na mięsiste.
Dosłownie proroctwa się wypełniają na naszych oczach:
.Jeremiasz 31 napisał:(33) Lecz takie przymierze zawrę z domem izraelskim po tych dniach, mówi Pan: Złożę mój zakon w ich wnętrzu i wypiszę go na ich sercu. Ja będę ich Bogiem, a oni będą moim ludem
Szatan myślał, ze jak skazi ludzkie DNA na całej ziemi podobnie jak to uczynił przed potopem to zmusi Boga do tej samej strategii. Cały czas szatan miał nadzieję, że po potopie Bóg wyniszczy całą ziemię.
Od czasów Isusa liczą się tylko uczynki.
Szatan doznał największej klęski w dziejach.
- Olo
- Liczba postów : 440
17th Kwiecień 2015, 09:22
walirlanie - ten dokument o którym wspomniałeś , to chyba to :
- bardzo ciekawe wyznanie kogoś kto był w szponach zła , wydawało się że jest już na dnie i nie ma szans... Ale uwierzył. Dziś jest innym człowiekiem... Warto obejrzeć, choćby jako podsumowanie tej dyskusji..
- bardzo ciekawe wyznanie kogoś kto był w szponach zła , wydawało się że jest już na dnie i nie ma szans... Ale uwierzył. Dziś jest innym człowiekiem... Warto obejrzeć, choćby jako podsumowanie tej dyskusji..
- Olo
- Liczba postów : 440
20th Kwiecień 2015, 01:45
Nasze ostatnio "ulubione" forum - http://www.drogazywota.fora.pl/ zostało przez administratorów zamknięte. Bóg działa nawet w internecie....
1st Maj 2015, 11:01
Napisałem komentarz pod ostatnim artykułem Krystiana i dostałem odpowiedź:
Krystian jak zwykle daje pokaz totalnej głupoty.
Punkt 1. Tora dana została Izraelowi. W Torze są zawarte prawa które powinien przestrzegać każdy człowiek - np. odnośnie postępowania wobec bliźnich. Np. Tora zawiera przepisy które dał Bóg Noemu po potopie a obowiązują całą ludzkość.
Izrael gdyby wypełniał Torę to stałby się Królestwem i narodem na którym by wzorowały się inne narody i ich państwa.
Wiele przepisów Tory, odnosi się tylko do Izraela jako narodu wybranego spośród innych narodów przez Boga. Owo wybranie Izraela spośród innych narodów przez Boga, polega na daniu wielu przepisów prawa Bożego odnoszących się tylko do Izraela.
Bóg wybrał Abrahama spośród innych narodów i dał specjalny przepis jemu i jego potomkom aby chłopców obrzezano. Ale obok narodów Abrahama są inne narody do których ten przepis się nie odnosił. Ponieważ ten przepis świadczył o wybraniu owych narodów przez Boga.
Punkt 2. Krystian chyba sobie kpi. Przez ponad 20 lat Bóg napominał Izraelitów aby przestali łamać Torę i zaczęli jej przestrzegać przy pomocy proroków którzy na oczach Izraelitów czynili cuda. I Izraelici nie posłuchali Bożych proroków. Izraelici mieli świadomość narodową kim są.
Jakim cudem obecnie przekonać rozproszony Izrael który zatracił swoją świadomość narodową aby przestrzegał Tory, skoro nie mamy nawet Bożych proroków czyniących cuda???
Skoro dla Krystiana ewangelie to dzieło szatana to jak on może wymagać aby zaginiony Izrael sam z siebie powrócił do zakonu????
W świecie gdzie szatan sprawuje taką władzę jakiej nie miał w Izraelu???
Krystian chce przekonać do zakonu przy pomocy swojego blogu - który jest mało popularny???
Moim zdaniem Krystian głosi te same nauki co Paweł Szydłowski czyli to, że Biblia to dzieło szatana, a zwłaszcza ewangelie.
Każdy człowiek będący w danej firmie kierownikiem wie ile trzeba trudu aby przekonać ludzi do wypełniania dobrze swoich obowiązków. Najlepiej dawać ludziom osobisty przykład, stosować wpierw zachęty a na końcu w ostateczności nagany. Ponieważ jak pisał Henryk - stres sprawia, ze ludzie stają się mniej produktywni.
To samo czynił Isus w ewangeliach. Dawał osobisty przykład, 8 błogosławieństw to przykład zachęt dla wypełniania prawa Bożego w zakresie który dotyczy on całej ludzkości. Na końcu Isus mówił co się stanie z ludźmi łamiącymi prawo Boże - czyli stosował też w ostateczności nagany.
Natomiast widać, że Krystian ma małe pojęcie o prawie i zarządzaniu ludźmi.
Punkt 3. Dokładnie. Sami Izraelici zostali pozbawieni świadomości narodowej, ciągłości historycznej.
Bez interwencji Boga, naród który jest kontrolowany przez szatana i jego sługi powrót do zakonu to mrzonka bez szansy na powodzenie.
Dodatkowo pisałem wielokrotnie. Pięcioksiąg Mojżesza, zawiera co??? Historie. Jest to historia nadawania określonym narodom w określonym czasie określonych praw.
Najwięcej praw dostali Izraelici. Natomiast po potopie cała ludzkość dostała do przestrzegania podstawowe prawa.
Krystian natomiast to przykład osła połączonego z mułem. Noemu Bóg daje prawo do jedzenia wszystkich żywych stworzeń Izrael natomiast dostaje zakaz jedzenia wieprzowiny.
Wg rozumowania Krystiana któreś z przymierzy musiał napisać szatan.
Punkt 4. Nie to artykuły Krystiana są bluźnierstwem wobec Boga i Jego Pomazańca.
Artykuły Krystiana prezentują poziom rozumowania Faryzeuszy. Podobnie rozumiał prawo Paweł, dlatego odrzucił Torę. Natomiast Krystian rozumuje w ten sam sposób prawo i odrzuca nie Torę ale ewangelie.
Tak Krystian tak naprawdę czyni to samo co Paweł jego artykuły są nowymi listami Pawła. Czyli są reakcją szatana na ewangelie.
Natomiast ewangelie są naukami w jaki sposób wypełniać Torę kiedy:
1. Nie ma Królestwa Izraela na ziemi i nie ma świątyni Boga
2. Naród Izrael żyje w rozproszeniu i bez świadomości narodowej.
3. Ludzkość łącznie z Izraelem żyje pod okupacją szatana.
Czy Polacy podczas okupacji 3 Rzeszy byli wstanie wypełniać i stosować całe prawo 2 RP???
Czy obecnie Słowianie są wstanie wypełniać całą Torę??? Słowianie nawet nie mają świadomości kim są naprawdę.
https://theredbrainbreakerkstian.wordpress.com/2015/04/25/nasienie-szatana-wsrod-ludzi-cz-2-dynastie-faraonow-to-potomstwo-upadlych-aniolow-obnazona-modlitwa-ojcze-nasz/Brein Breaker napisał: Cyryl 30 April 2015 at 21:43
Roman Krystian od dłuższego czasu stracił kontakt z rzeczywistością.
Tak na logikę – dlaczego Krystian uważa, że on może rozszyfrować intrygi szatana który wg niego:
1. Może manipulować Biblią jak mu się żywnie podoba.
2. Jest byłym cherubem – jednym z najdoskonalszych istot stworzonych przez Boga – który zwodzi jedną trzecią aniołów.
3. Ma oprócz przewagi intelektu ogromne doświadczenie kilka tysięcy lat.
4. Ma ogromną wiedzę o rzeczywistości i prawach Boga.
Natomiast kim jest przy szatanie Krystian??? Niedoskonałym śmiertelnikiem z ograniczonym poziomem intelektu, wiedzy.
I nasz Krystian uważa, że Bóg co pozwala??? Robić dowolne dopiski w ewangeliach, księgach prorockich.
Niestety Krystian ma poważne braki w pojmowania istoty prawa.
Tora to: Prawo które poprzez Mojżesza Bóg dał określonemu narodowi – Izraelowi, dał temu narodowi określone ziemie. Tora to prawo dla narodu posiadającego państwo.
Tora zawierała także warunki wg których umowa mogła zostać zerwana. Te warunki polegały na tym, że umowa ta funkcjonowała dopóki Izrael w swoim państwie wypełniał to prawo. Gdy Izrael ten warunek zerwał to po napomnieniu przez proroków Bóg zerwał przymierze z Izraelem i zastosował przepisy karne z tej umowy.
Dziś nie wiadomo kto na ile jest Izraelitą. Nie wiadomo ponieważ Bóg zakrył swoje oblicze przez Izraelem który żyje w rozproszeniu.
Krystian zaś nie pojmuje prostych zapisów Tory. Dopóki nie ma Królestwa Bożego czy Królestwa Izraela to Tora jest w większości martwa.
A ostatnim gwoździem do trumny Tory było zniszczenie 2 świątyni w Jerozolimie gdzie składano ofiary Bogu.
Tylko ewangelie tłumaczą jakie przepisy Tory są żywe, czyli mogą zostać spełnione i są obecnie najważniejsze dla Boga.
Dyskusja z Krystianem to strata czasu. On podąża w tym samym kierunku co Mariusz i sp.
Mariusz obecnie jest na poziomie rozumowania jakoby szatan napisał całą Biblie natomiast prawdziwą Biblie – wedy Słowian, skutecznie zniszczył.
Krystian jeszcze nie dość mocno “otworzył swój umysł” ale jego artykuły idą w tym kierunku.
Powyższy artykuł to przecież stary pogląd Mariusza, w nowej odsłonie.
Pozdrawiam Cyryl :-)
Like
Reply ↓
theredbrainbreakerkstian Post author1 May 2015 at 05:22
Witaj Cyrylu, krótko:
1. Tora to prawo, które Bóg dał całej ludzkości, nie tylko Izraelowi.
2. Owszem, Torę w pełni da się wypełniać tylko w państwie Boga na ziemi. Przymierze zostało zerwane. Obecnie Bóg nas karze za odstąpienie od zakonu. Jednak w tej samej umowie – jak to określiłeś – Bóg wskazał, co mamy zrobić jak to wszystko nastąpi – nawrócić się do zakonu. Pisałem o tym nie raz, nie będę się powtarzał.
3. “Dziś nie wiadomo kto na ile jest Izraelitą. ”
Skoro tak, to przestań sobie zawracać głowy przykazaniami – według Ciebie one są tylko dla Izraelitów. Zła wiadomość dla Ciebie jest taka, że Bóg nie czyni rozróżnienia między 10 przykazań i resztą – 18 rozdział Ezechiela się kłania.
4. Ewangelie kpią sobie z Tory i nic nie tłumaczą, są zwiedzeniem. Bóg wystawia nas na próbę poprzez NT – kto bardziej kocha pawłowego Jezusa (Ozyrysa) niż Boga, ten z pewnością ma problem.
Jesteście na dobrej drodze aby zaakceptować diabła jako swojego zbawiciela. Powodzenia!
Krystian jak zwykle daje pokaz totalnej głupoty.
Punkt 1. Tora dana została Izraelowi. W Torze są zawarte prawa które powinien przestrzegać każdy człowiek - np. odnośnie postępowania wobec bliźnich. Np. Tora zawiera przepisy które dał Bóg Noemu po potopie a obowiązują całą ludzkość.
Izrael gdyby wypełniał Torę to stałby się Królestwem i narodem na którym by wzorowały się inne narody i ich państwa.
Wiele przepisów Tory, odnosi się tylko do Izraela jako narodu wybranego spośród innych narodów przez Boga. Owo wybranie Izraela spośród innych narodów przez Boga, polega na daniu wielu przepisów prawa Bożego odnoszących się tylko do Izraela.
Bóg wybrał Abrahama spośród innych narodów i dał specjalny przepis jemu i jego potomkom aby chłopców obrzezano. Ale obok narodów Abrahama są inne narody do których ten przepis się nie odnosił. Ponieważ ten przepis świadczył o wybraniu owych narodów przez Boga.
Punkt 2. Krystian chyba sobie kpi. Przez ponad 20 lat Bóg napominał Izraelitów aby przestali łamać Torę i zaczęli jej przestrzegać przy pomocy proroków którzy na oczach Izraelitów czynili cuda. I Izraelici nie posłuchali Bożych proroków. Izraelici mieli świadomość narodową kim są.
Jakim cudem obecnie przekonać rozproszony Izrael który zatracił swoją świadomość narodową aby przestrzegał Tory, skoro nie mamy nawet Bożych proroków czyniących cuda???
Skoro dla Krystiana ewangelie to dzieło szatana to jak on może wymagać aby zaginiony Izrael sam z siebie powrócił do zakonu????
W świecie gdzie szatan sprawuje taką władzę jakiej nie miał w Izraelu???
Krystian chce przekonać do zakonu przy pomocy swojego blogu - który jest mało popularny???
Moim zdaniem Krystian głosi te same nauki co Paweł Szydłowski czyli to, że Biblia to dzieło szatana, a zwłaszcza ewangelie.
Każdy człowiek będący w danej firmie kierownikiem wie ile trzeba trudu aby przekonać ludzi do wypełniania dobrze swoich obowiązków. Najlepiej dawać ludziom osobisty przykład, stosować wpierw zachęty a na końcu w ostateczności nagany. Ponieważ jak pisał Henryk - stres sprawia, ze ludzie stają się mniej produktywni.
To samo czynił Isus w ewangeliach. Dawał osobisty przykład, 8 błogosławieństw to przykład zachęt dla wypełniania prawa Bożego w zakresie który dotyczy on całej ludzkości. Na końcu Isus mówił co się stanie z ludźmi łamiącymi prawo Boże - czyli stosował też w ostateczności nagany.
Natomiast widać, że Krystian ma małe pojęcie o prawie i zarządzaniu ludźmi.
Punkt 3. Dokładnie. Sami Izraelici zostali pozbawieni świadomości narodowej, ciągłości historycznej.
Bez interwencji Boga, naród który jest kontrolowany przez szatana i jego sługi powrót do zakonu to mrzonka bez szansy na powodzenie.
Dodatkowo pisałem wielokrotnie. Pięcioksiąg Mojżesza, zawiera co??? Historie. Jest to historia nadawania określonym narodom w określonym czasie określonych praw.
Najwięcej praw dostali Izraelici. Natomiast po potopie cała ludzkość dostała do przestrzegania podstawowe prawa.
Krystian natomiast to przykład osła połączonego z mułem. Noemu Bóg daje prawo do jedzenia wszystkich żywych stworzeń Izrael natomiast dostaje zakaz jedzenia wieprzowiny.
Wg rozumowania Krystiana któreś z przymierzy musiał napisać szatan.
Punkt 4. Nie to artykuły Krystiana są bluźnierstwem wobec Boga i Jego Pomazańca.
Artykuły Krystiana prezentują poziom rozumowania Faryzeuszy. Podobnie rozumiał prawo Paweł, dlatego odrzucił Torę. Natomiast Krystian rozumuje w ten sam sposób prawo i odrzuca nie Torę ale ewangelie.
Tak Krystian tak naprawdę czyni to samo co Paweł jego artykuły są nowymi listami Pawła. Czyli są reakcją szatana na ewangelie.
Natomiast ewangelie są naukami w jaki sposób wypełniać Torę kiedy:
1. Nie ma Królestwa Izraela na ziemi i nie ma świątyni Boga
2. Naród Izrael żyje w rozproszeniu i bez świadomości narodowej.
3. Ludzkość łącznie z Izraelem żyje pod okupacją szatana.
Czy Polacy podczas okupacji 3 Rzeszy byli wstanie wypełniać i stosować całe prawo 2 RP???
Czy obecnie Słowianie są wstanie wypełniać całą Torę??? Słowianie nawet nie mają świadomości kim są naprawdę.
- Marysia87
- Liczba postów : 197
1st Maj 2015, 12:55
Ehhh jak to czytam, to mam wrażenie, ze kolejna nowością, jaką zaserwują nam Krystian i Mariusz, będzie to, że Isusa nigdy nie było... Szkoda słów. No bo przecież skoro NT jest fałszerstwem, to na jakiej podstawie można się dowiedzieć, że Mesjasz się narodził?
Niesamowite, jak ludzie poszukujący prawdy zamieniają się w wilki.
Niesamowite, jak ludzie poszukujący prawdy zamieniają się w wilki.
1st Maj 2015, 14:18
Niestety zaczyna się poważny atak na Chrześcijaństwo i ten artykuł jest na to bardzo istotnym dowodem.
http://www.foxnews.com/opinion/2015/04/28/will-not-obey-christian-leaders-threaten-civil-disobedience-if-supreme-court/
Jest to oficjalny artykuł mas merdiów, (Foxnews) w których cytowane są osobistości Chrześcijaństwa, które grożą rządowi USA, że nie będą posłuszni, jeżeli Sąd Najwyższy USA zalegalizuje na całe USA małżeństwa gejów.
"Z szacunkiem ostrzegamy Sąd Najwyższy, aby nie przekraczać tej linii. - http://defendmarriage.org/pledge-in-solidarity-to-defend-marriage - Jesteśmy zjednoczeni w obronie małżeństwa. Nie miejcie złudzeń odnośnie naszej determinacji."
Pada także zdanie, że... tego rodzaju zmiana w społeczeństwie jest początkiem końca naszej cywilizacji.
Dalej komentarze sa typu: "nieposłuszeństwo cywilne i pokojowy opór skierowany prze niesprawiedliwym prawom i przeciwko niesprawiedliwym wyrokom."
Za tym ruchem Chrześcijan stoi spora grupa bardzo znanych pastorów i liderów amerykańskiego Chrześcijaństwa.
Pozornie wygląda to na pozytywny ruch, ale tylko pozornie. Tego samego pokroju liderzy popierają Izrael i jego zbrodnie oraz Islam, jako braci w wierze.
Przykład jednego z problemów.
W Oregonie piekarnia odmówiła upieczenia tortu dla gejowskiego wesela a waszyngtoński kwiaciarz odmówił uczestniczenia w gejowskim ślubie. Najprawdopodobniej odmówił swojej pracy podczas wesela i nie dostarczył kwiatów.
Co jest ciekawe, LGBT czyli organizacja gejowska CELOWO prowokuje owe problemy afiszując się swoim gejostwem i prowokując w ten sposób Chrześcijan.
Dokument, czyli Pledge został wespół napisany z Deacon Keith Fournier czyli katolicki diakon.
Kto trzyma na smyczy niemal wszystkich pastorów? Watykan!
Ponieważ 98% księży w Watykanie to geje! Z Watykanu idzie ten zbrodniczy plan a wielu twierdzi, że Obama jest także gejem a jego żona to facet - Michael Robinson.
Gdzie tkwi rzeczywisty problem?
Według mojego poznania Biblii, nie jest naszym interesem, komu wyświadczamy usługę i nie mamy absolutnie żadnej odpowiedzialności przed Bogiem, za upieczenie tortu na wesele gejów czy... zawiezienie prostytutki do burdelu taksówką, jak ja to zrobiłem i to kilka razy, kiedy jeździłem jako taksówkarz.
Lot żył w Sodomie i nie był odpowiedzialny za grzechy Sodomitów. A żył pośród nich, pracował, kupował i sprzedawał... Nam nie wolno łamać Prawa Bożego a jeżeli oni je łamią, to jest ich sprawa i ich sumienia, jeżeli je mają.
Atakując tych ludzi w ten sposób stajemy się ich sędziami.
Nie wolno nam być częścią ich grzechu, nie wolno nam ich pochwalać czyli najlepiej... milczeć.
Ja to nazwałbym faryzeizmem, kiedy Chrześcijaństwo brata się z Islamem a pluje publicznie na ślub gejów.
Co innego to ślub w kościele dla gejów. To już jest olbrzymi grzech, nie tyle w stosunku do gejów, ale ostre zgorszenie wielu Chrześcijan taką postawą i takim jaskrawym łamaniem Prawa Bożego.
W moich oczach... ci pastorzy celowo wystawiają Chrześcijaństwo na szczególnie ostre ataki satanistów czy gejów i najwyraźniej celem jest wywoływanie konfliktu a nie poparcie dla Prawdy biblijnej.
Nam nie wolno łamać Prawa Bożego.
Świadczenie jakichkolwiek usług dla grzeszników nie jest grzechem, ponieważ niemal każdy klient jest grzesznikiem. To grzechy klienta, a nas to wcale nie dotyczy. Sprzedanie tortu gejom nie oznacza naszej aprobaty dla gejów. Sprzedanie kwiatów także. Nie jest to złamaniem prawa Bożego.
Owszem, Paweł jest przeciwko temu, ale... Paweł nie jest rzecznikiem Prawa. Bóg jest.
http://www.foxnews.com/opinion/2015/04/28/will-not-obey-christian-leaders-threaten-civil-disobedience-if-supreme-court/
Jest to oficjalny artykuł mas merdiów, (Foxnews) w których cytowane są osobistości Chrześcijaństwa, które grożą rządowi USA, że nie będą posłuszni, jeżeli Sąd Najwyższy USA zalegalizuje na całe USA małżeństwa gejów.
"Z szacunkiem ostrzegamy Sąd Najwyższy, aby nie przekraczać tej linii. - http://defendmarriage.org/pledge-in-solidarity-to-defend-marriage - Jesteśmy zjednoczeni w obronie małżeństwa. Nie miejcie złudzeń odnośnie naszej determinacji."
Pada także zdanie, że... tego rodzaju zmiana w społeczeństwie jest początkiem końca naszej cywilizacji.
Dalej komentarze sa typu: "nieposłuszeństwo cywilne i pokojowy opór skierowany prze niesprawiedliwym prawom i przeciwko niesprawiedliwym wyrokom."
Za tym ruchem Chrześcijan stoi spora grupa bardzo znanych pastorów i liderów amerykańskiego Chrześcijaństwa.
Pozornie wygląda to na pozytywny ruch, ale tylko pozornie. Tego samego pokroju liderzy popierają Izrael i jego zbrodnie oraz Islam, jako braci w wierze.
Przykład jednego z problemów.
W Oregonie piekarnia odmówiła upieczenia tortu dla gejowskiego wesela a waszyngtoński kwiaciarz odmówił uczestniczenia w gejowskim ślubie. Najprawdopodobniej odmówił swojej pracy podczas wesela i nie dostarczył kwiatów.
Co jest ciekawe, LGBT czyli organizacja gejowska CELOWO prowokuje owe problemy afiszując się swoim gejostwem i prowokując w ten sposób Chrześcijan.
Dokument, czyli Pledge został wespół napisany z Deacon Keith Fournier czyli katolicki diakon.
Kto trzyma na smyczy niemal wszystkich pastorów? Watykan!
Ponieważ 98% księży w Watykanie to geje! Z Watykanu idzie ten zbrodniczy plan a wielu twierdzi, że Obama jest także gejem a jego żona to facet - Michael Robinson.
Gdzie tkwi rzeczywisty problem?
Według mojego poznania Biblii, nie jest naszym interesem, komu wyświadczamy usługę i nie mamy absolutnie żadnej odpowiedzialności przed Bogiem, za upieczenie tortu na wesele gejów czy... zawiezienie prostytutki do burdelu taksówką, jak ja to zrobiłem i to kilka razy, kiedy jeździłem jako taksówkarz.
Lot żył w Sodomie i nie był odpowiedzialny za grzechy Sodomitów. A żył pośród nich, pracował, kupował i sprzedawał... Nam nie wolno łamać Prawa Bożego a jeżeli oni je łamią, to jest ich sprawa i ich sumienia, jeżeli je mają.
Atakując tych ludzi w ten sposób stajemy się ich sędziami.
Nie wolno nam być częścią ich grzechu, nie wolno nam ich pochwalać czyli najlepiej... milczeć.
Ja to nazwałbym faryzeizmem, kiedy Chrześcijaństwo brata się z Islamem a pluje publicznie na ślub gejów.
Co innego to ślub w kościele dla gejów. To już jest olbrzymi grzech, nie tyle w stosunku do gejów, ale ostre zgorszenie wielu Chrześcijan taką postawą i takim jaskrawym łamaniem Prawa Bożego.
W moich oczach... ci pastorzy celowo wystawiają Chrześcijaństwo na szczególnie ostre ataki satanistów czy gejów i najwyraźniej celem jest wywoływanie konfliktu a nie poparcie dla Prawdy biblijnej.
Nam nie wolno łamać Prawa Bożego.
Świadczenie jakichkolwiek usług dla grzeszników nie jest grzechem, ponieważ niemal każdy klient jest grzesznikiem. To grzechy klienta, a nas to wcale nie dotyczy. Sprzedanie tortu gejom nie oznacza naszej aprobaty dla gejów. Sprzedanie kwiatów także. Nie jest to złamaniem prawa Bożego.
Owszem, Paweł jest przeciwko temu, ale... Paweł nie jest rzecznikiem Prawa. Bóg jest.
Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com
7th Maj 2015, 22:55
Henryku, znalazłem oto wypowiedzi naszych wspólnych przyjaciół z forum "Modlitwa Wstawiennicza" http://www.studiumpismasw.fora.pl/dowolny-temat,25/jakim-jezykiem-mowil-jezus,547.html#1801 odnośnie Twojego filmu zamieszczonego na YouTube:
Co sądzicie o tych wypowiedziach ?
Poranek & Wstawiennik napisał:Nie widzę problemu aby poprosić o wklejenie linku Oto on:
https://youtu.be/NlNZMPA_B9o
Co do wypowiedzi pana Kubika To jest ona bardzo ogólna, usuwa w cień język aramejski, i dobrze bo mnie w Seminarium Duchownym też uczono że Jezus posługiwał się tylko aramejskim, Protestanci przejęli tą teorię od katolików która po cichu popiera teorię o Piotrze jako opoce, ponieważ zmiana imienia z Hebrajskiego "Szymon" na aramejskie "Kefas" można oddać jako "skała", ci idealnie pasuje do Piotra jako opoki, więc Piotr tym samym staje się opoką, stąd też KK broni aramejskiego.
W wypowiedzi pana Kubika jest niedokładność, a polega na tym że sugeruje słuchaczowi iż w czasach Jezusa w Palestynie wszyscy mówili po grecku, a świadczyć mają o tym najstarsze fragmenty Ewangelii czy listów pisane tylko po grecku.
Otóż pan Henryk nie wie, albo specjalnie omija fakt że owe najstarsze fragmenty to "Peszitta" i pochodzi z V wieku niestety nie mamy wcześniejszych fragmentów a już żadnych z czasów 1 czy drugiego wieku aby można było definitywnie stwierdzić że żydzi w Palestynie posługiwali się takim a nie innym językiem, zatem twierdzenie że apostołowie i żydzi w Palestynie posługiwali się greką jest wyssane z palca. Pamiętajmy że w V wieku nie było już żydów w Ziemi Świętej, a Ewangelie były już wiele razy przepisywane ponieważ greka była językiem międzynarodowym, i pisanie jej po hebrajsku czy aramejsku było nikomu nie potrzebne bo wszyscy mówili po grecku
Nazywanie Jezusa po grecku "Isus" nie jest nawiązaniem do oryginału z czasów apostolskich bo i na jakiej podstawie? można by nazwać go po łacinie Jesus bo rzymianie w czasach apostołów Jezusa nazywali w swoim języku
Mnie przekonuje Biblia która mówi że Paweł w Jerozolimie przemawiał do tłumów po hebrajsku a nie po grecku Dz.Ap.21 i niezależnie czy ktoś uznaje apostolstwo Pawła czy nie! to jest to dowód historyczny, co więcej rabini w Izraelu nie uznawali Septuaginty a to dlatego że była pisana po grecku a nie po hebrajsku, dlatego mamy podział na kanon palestyński i aleksandryjski, gdyby rabini na co dzień używaliby greki nie mieliby problemu z Septuagintą
Kubik mówi że język hebrajski nigdy nie istniał, co jest nie prawdą otóż pisma w Qumran z 70 roku n.e są pisane po hebrajsku i aramejsku i grecku jak można było pisać w języku który nie istniał lub był nieużywany, no można pisać, tylko po co ?
W Ewangelii Jana czytamy że z Jezusem chcieli się widzieć grecy /Jan 12,20/ to byli żydzi którzy przyjechali świętować w Jerozolimie tylko mówiący po grecku, nie koniecznie znaczy że byli oni z Grecji określenie "grecy" oznaczało mówiących po grecku, jakby wyraźne odróżnienie od żydów mówiących po hebrajsku, podobny fragment znajdujemy w
Dz.Ap.6,1 "Wówczas, gdy liczba uczniów wzrastała, zaczęli helleniści (grecy) szemrać przeciwko Hebrajczykom, że przy codziennym rozdawaniu jałmużny zaniedbywano ich wdowy."
W tym czasie chrześcijan jeszcze nie było w Grecji owi helleniści czy inaczej grecy to mówiący po grecku mogli pochodzić z Egiptu, z Syrii Azji Mniejszej
Ale najważniejsze przesłanie to to że to nie dźwięk imienia ma znaczenie bo za tym imieniem musi być moc i osoba. Hebrajskie słowo "imię" - "szem" znaczy moc, charakter czyli chrzest w imię Ojca i Syna i DŚ to w chrzest w nie w dźwięk Jahwe czy Jezusa, to chrzest w "moc" i "charakter" czyli sposób postępowania, to osobowość danej istoty więc czy będzie to wymawiane Isus, Jesus, czy Jeszua, to ma znaczenie do jakiej osoby się to odnosi i jaką moc ma ta osoba a nie jak brzmi to imię.
Czw 9:31, 07 Maj 2015 Temat postu: Odpowiedz z cytatem
Mojżesz
Pan Kubik mówi że nie istniał język hebrajski bo Mojżesz pisał po fenicku, wygląda to tak jak w czasach królów polskich do lat 1550 pisano po łacinie bo nie istniało pismo polskie, /dopiero Mikołaj Rej zaczął pisać po polsku/ czy to znaczy że nie istniał język polski, od Mieszka do Zygmunta Augusta bo pisano po łacinie? To że pisano po fenicku w czasach Mojżesza świadczy tylko o tym ze nie istniał alfabet hebrajski a nie jak to Kubik sugeruje że nie istniał język hebrajski.
Ewangelie
W jakim języku były pisane Ewangelie? Nie wiadomo, Najstarszą z nich jest Ewangelia Hebrajczyków, niestety nie zachowała się do naszych czasów, znamy ją tylko z cytatów pisarzy chrześcijańskich z 2 i 3 stulecia. Nazwę swą zawdzięcza od tego że była pisana dla żydów i pisana po hebrajsku. Język jakim była napisana to język prosty, jakby autor nie miał zbyt wysokiego wykształcenia, i może to świadczyć o apostołach bo ci byli prostymi ludźmi,
Dz.Ap. 4:13
13. A widząc odwagę Piotra i Jana i wiedząc, że to ludzie nieuczeni i prości, dziwili się; poznali ich też, że byli z Jezusem;
(BW)
Ewangelię Hebrajczyków wymienia Euzebiusz z Cezarei, ok. 260 roku Podaje on listę fałszywych i prawdziwych Ewangelii Ewangelię Hebrajczyków zaliczył do prawdziwych. Niektórzy sugerują że to właśnie ktoś tłumacząc Mateusza na grecki przetłumaczył z Ewangelii Hebrajczyków. To wszystko są domysły, a nie dowody, Wiemy że istniała też Ewangelia Nazarejczyków, ale nie wiemy o niej nic.
Są dzisiaj zwolennicy chrztu tylko w imię Jezusa, którzy by usunąć w cień cytat „chrzcijcie w imię Ojca i Syna i DŚ” mówią że Ew. Mat. była pisana po aramejsku, ponoć w aramejskim w tym tekście cała uwaga skupia się na Jezusie. Szkopuł w tym że nikt nie znalazł Ewangelii pisanej po aramejsku. i nie wiadomo czy kiedykolwiek taka istniała. Więc stworzyli nową teorię kościelną opartą na domysłach. Tak jak i pan Kubik stworzył teorię opartą jedynie na domysłach że ewangelie apostołowie pisali po grecku. Proszę wybaczyć ale wypowiedzi pana Kubika trzeba wielokrotnie korygować. Nie mam nic przeciw temu ze ktoś się myli w teoriach, ale że przekręca lub naciąga fakty historyczne bo tak mu pasuje. Uczciwe powiedzenie to "nie wiem czy tak było, brak dowodów, to są domysły, tak się uważa"
Co sądzicie o tych wypowiedziach ?
7th Maj 2015, 23:09
Jonatanie autor nie odrobił pracy domowej.
W czasach Isusa w Imperium Romanum były dwa języki urzędowe łacina i grecki. Jednak tereny na których ewangelie głosił Isus były przez Rzym zdobyte niedawno. Wcześniej kilka setek lat były to tereny pod wpływem Imperium Greckiego.
Przed Grekami na tych terenach dominowali Persowie a wcześniej Babilończycy.
Aramejski i hebrajski to odmiany języka Babilońskiego.
Logiczne jest, że język Izraelitów przy takiej burzliwej historii miał małe szanse się uchować.
Logiczne jest, że na tych terenach językiem niezbędnym w handlu, urzędach i komunikacji był grecki.
W tamtych czasach Tora i księgi proroków były spisane w grece. Wszyscy znali grekę.
Po co Isus i Apostołowie mieli mówić po aramejsku???
Po co mieli uczniowie Apostołów pisać ewangelie po aramejsku???
Wielu zapomina, że greka była językiem ludzi uczonych oraz ludzi prostych. Greka uchowała się w imperium Bizantyjskim.
Natomiast masorieci czyli czciciele Kabały i Talmudu posługiwali się aramejskim czyli hebrajskim. I oczywiście oni najbardziej byli zainteresowani aby przywrócić język Babilonu do łask.
Kościół Katolicki - Nowy Babilon, przekład Biblii wg masoretów dał jako swój przekład Biblii.
Podczas gdy kościoły prawosławne pozostały przy przekładach Starego Testamentu w języku greckim.
W czasach Isusa w Imperium Romanum były dwa języki urzędowe łacina i grecki. Jednak tereny na których ewangelie głosił Isus były przez Rzym zdobyte niedawno. Wcześniej kilka setek lat były to tereny pod wpływem Imperium Greckiego.
Przed Grekami na tych terenach dominowali Persowie a wcześniej Babilończycy.
Aramejski i hebrajski to odmiany języka Babilońskiego.
Logiczne jest, że język Izraelitów przy takiej burzliwej historii miał małe szanse się uchować.
Logiczne jest, że na tych terenach językiem niezbędnym w handlu, urzędach i komunikacji był grecki.
W tamtych czasach Tora i księgi proroków były spisane w grece. Wszyscy znali grekę.
Po co Isus i Apostołowie mieli mówić po aramejsku???
Po co mieli uczniowie Apostołów pisać ewangelie po aramejsku???
Wielu zapomina, że greka była językiem ludzi uczonych oraz ludzi prostych. Greka uchowała się w imperium Bizantyjskim.
Natomiast masorieci czyli czciciele Kabały i Talmudu posługiwali się aramejskim czyli hebrajskim. I oczywiście oni najbardziej byli zainteresowani aby przywrócić język Babilonu do łask.
Kościół Katolicki - Nowy Babilon, przekład Biblii wg masoretów dał jako swój przekład Biblii.
Podczas gdy kościoły prawosławne pozostały przy przekładach Starego Testamentu w języku greckim.
8th Maj 2015, 11:00
Krótka odpowiedź.
Mówiono po słowiańsku czyli paleo-hebrajsku do niewoli babilońskiej około 530 r p.n.e.
Po wyjściu z niewoli babilońskiej mówiono po aramejsku - język Babilonu do około 320 r p.n.e czyli do podbojów Aleksandra Wielkiego.
Po podboju całego terenu z Izraelem włącznie nastąpiła zmiana na grekę.
Dlatego w roku 285 p.n.e. przetłumaczono Stary Testament na grecki, czyli w ten sposób powstała grecka Septuaginta LXX.
Septuaginta trwała co najmniej do 300 r n.e. i wtedy Żydzi zaczęli ją zaciekle zwalczać.
Czyli w czasach Isusa posługiwano się na terenach Izraela tylko i wyłącznie po grecku, używając tylko i wyłącznie Septuaginty LXX, którą także posługiwał się Isus Chrystus.
I z tej prostej przyczyny wszystkie kopie Nowego Testamentu, nawet najmniejsze skrawki są pisane tylko i wyłącznie po grecku, jak ponad 80% wszelkiej literatury z tego okresu. 80% napisów na nagrobkach to także greka. Homera - Iliada i Odyseja, także po grecku.
Józef Flawiusz pisał głównie po grecku i nieco po łacinie.
Te informacje świadczą wyraźnie, że wbrew opinii Żydów syjonistycznych czyli synagogi szatana, wszystkie dowody wskazują wyraźnie na to, że...
...nikt w tym czasie nie pisał po aramejsku. Nie mamy na to ani jednego dowodu!
Wszelkie informacje dążące w przeciwnym kierunku to robota agentów synagogi szatana, która z pianą zwalcza Biblię, zwłaszcza Septuagintę, Chrześcijan a przede wszystkim zaciekle zwalczają oni... Boga i jego Naród Wybrany.
Mała uwaga.
Wznawianie na forum tego typu fałszywych i bezdowodowych informacji spotka się z natychmiastowym banem bez ostrzeżenia.
Większość braci i sióstr na forum doskonale rozumie, kim jest synagoga szatana i na układy z szatanem i jego synagogą nigdy nie pójdziemy.
Mówiono po słowiańsku czyli paleo-hebrajsku do niewoli babilońskiej około 530 r p.n.e.
Po wyjściu z niewoli babilońskiej mówiono po aramejsku - język Babilonu do około 320 r p.n.e czyli do podbojów Aleksandra Wielkiego.
Po podboju całego terenu z Izraelem włącznie nastąpiła zmiana na grekę.
Dlatego w roku 285 p.n.e. przetłumaczono Stary Testament na grecki, czyli w ten sposób powstała grecka Septuaginta LXX.
Septuaginta trwała co najmniej do 300 r n.e. i wtedy Żydzi zaczęli ją zaciekle zwalczać.
Czyli w czasach Isusa posługiwano się na terenach Izraela tylko i wyłącznie po grecku, używając tylko i wyłącznie Septuaginty LXX, którą także posługiwał się Isus Chrystus.
I z tej prostej przyczyny wszystkie kopie Nowego Testamentu, nawet najmniejsze skrawki są pisane tylko i wyłącznie po grecku, jak ponad 80% wszelkiej literatury z tego okresu. 80% napisów na nagrobkach to także greka. Homera - Iliada i Odyseja, także po grecku.
Józef Flawiusz pisał głównie po grecku i nieco po łacinie.
Te informacje świadczą wyraźnie, że wbrew opinii Żydów syjonistycznych czyli synagogi szatana, wszystkie dowody wskazują wyraźnie na to, że...
...nikt w tym czasie nie pisał po aramejsku. Nie mamy na to ani jednego dowodu!
Wszelkie informacje dążące w przeciwnym kierunku to robota agentów synagogi szatana, która z pianą zwalcza Biblię, zwłaszcza Septuagintę, Chrześcijan a przede wszystkim zaciekle zwalczają oni... Boga i jego Naród Wybrany.
Mała uwaga.
Wznawianie na forum tego typu fałszywych i bezdowodowych informacji spotka się z natychmiastowym banem bez ostrzeżenia.
Większość braci i sióstr na forum doskonale rozumie, kim jest synagoga szatana i na układy z szatanem i jego synagogą nigdy nie pójdziemy.
henrykubik@gmx.com
8th Maj 2015, 11:11
wordwatcher napisał:Wznawianie na forum tego typu fałszywych i bezdowodowych informacji spotka się z natychmiastowym banem bez ostrzeżenia.
Henryku, chyba po to jest ten dział, nie (jeśli nie, to napisz) ? To nie była próba jakiegoś przekonywania - zobaczyłem opinię o Twoim filmie, to wrzuciłem...
8th Maj 2015, 14:51
Wyjaśniłem to ponownie.
https://zbawienie.forumotion.com/t63-syjonistyczna-propaganda-i-dzialalnosc-hasbary
Wszyscy forumowicze znają ten temat ze starego forum, ale specjalnie dla ciebie, i nie tylko umieściłem
tego typu ogłoszenie.
https://zbawienie.forumotion.com/t63-syjonistyczna-propaganda-i-dzialalnosc-hasbary
Wszyscy forumowicze znają ten temat ze starego forum, ale specjalnie dla ciebie, i nie tylko umieściłem
tego typu ogłoszenie.
henrykubik@gmx.com
- Kasia
- Liczba postów : 1213
8th Maj 2015, 16:47
Henry "złapał nerwa" -przepraszam,wiem,że to temat nie do żartowania...
Gdybym ja przeczytała może faktycznie tez bym to tu wstawiła .
Jonatan dobrze napisał ,że po to tu mamy ten dział.
Jednak dobrze ,że tak sie stało ponieważ coraz wiecej ludzi zagląda wlasnie tutaj a nie na zbawienie.com
W krótki sposób jeszcze raz można przeczytać i zapoznać się jak to było na prawdę.
Henry jednak ma rację .
Nie możemy się ciągle cofać do tylu i odnawiać tematy,którymi nas "faszeruje"synagoga szatana i ktore były już "wałkowane "tyle razy.
Równie dobrze moglibyśmy zacząć o Pawle ,Łukaszu ,Królowej Nieba itd.
W ten sposób nigdy nie wyszlibyśmy z kręcącego się koła a najważniejsze rzeczy dziejące się teraz na świecie umykalyby nam bokiem.
...a dzieje się tak wiele że i tak nie jesteśmy w stanie wszystkiego uchwycić.
Gdybym ja przeczytała może faktycznie tez bym to tu wstawiła .
Jonatan dobrze napisał ,że po to tu mamy ten dział.
Jednak dobrze ,że tak sie stało ponieważ coraz wiecej ludzi zagląda wlasnie tutaj a nie na zbawienie.com
W krótki sposób jeszcze raz można przeczytać i zapoznać się jak to było na prawdę.
Henry jednak ma rację .
Nie możemy się ciągle cofać do tylu i odnawiać tematy,którymi nas "faszeruje"synagoga szatana i ktore były już "wałkowane "tyle razy.
Równie dobrze moglibyśmy zacząć o Pawle ,Łukaszu ,Królowej Nieba itd.
W ten sposób nigdy nie wyszlibyśmy z kręcącego się koła a najważniejsze rzeczy dziejące się teraz na świecie umykalyby nam bokiem.
...a dzieje się tak wiele że i tak nie jesteśmy w stanie wszystkiego uchwycić.
8th Maj 2015, 17:05
Henryku, wiem, że "temat" jest wałkowany od dawna i starsi forumowicze doskonale go znają i rozumieją. Ale przybywają młodsi stażem , którzy nie znają tych ataków, nie mają pojęcia o skali zjawiska, zaciekłości hasbary , o kłamstwach jakie rozsiewają i o ich sposobach zwalczania Prawdy. Młody człowiek który przeczyta sobie "pryjaciela", "wiosnę" albo resztę tej grupy, nie bardzo rozumie skąd taki wściekły i nienawistny atak i o co w tym wszystkim chodzi... To jest wojna , nie przekrzykiwanie się w necie , tylko prawdziwa wojna i chyba fajnie jest "odswieżyć" czasami całe ukryte tło.....
9th Maj 2015, 02:16
Przykład ataków. Wczorajszy po przeczytaniu nowej części regulaminu.
http://www.drogazywota.fora.pl/najwazniejsze-tematy,3/wyprowadzenie-izraela-na-oczach-narodow,40-15.html#654
Gostek ma misję i nie przeoczy niczego, co napiszę! Jakiś święty, czy co?
http://www.drogazywota.fora.pl/najwazniejsze-tematy,3/wyprowadzenie-izraela-na-oczach-narodow,40-15.html#654
Gostek ma misję i nie przeoczy niczego, co napiszę! Jakiś święty, czy co?
henrykubik@gmx.com
9th Maj 2015, 02:37
Kiedy jeszcze byłem na tamtym forum, to kilka razy próbowałem pociągnąć ich za język i zdziwiło mnie to, że nikt nie odpowiadał na moje pytania, albo zupełnie je ignorował. Albo ten ktoś jest wykupiony, żeby robić takie rzeczy, albo robi to jako efekt choroby psychicznej bądź z nudów, choć nad takimi wiązankami ... to trzeba posiedzieć przynajmniej chwilę. W każdym razie dziwnie to wygląda, wręcz nienaturalnie.
Już nie wspominając o najnowszych wpisach, przypominające nagrania z dokumentu "Egzorcyzmy Annelisie Michel". Wystarczy porównać teksty tam padające i te wpisy to wyklaruje nam się jakiś oto obraz danej sytuacji. Oni potrzebują modlitwy.
Już nie wspominając o najnowszych wpisach, przypominające nagrania z dokumentu "Egzorcyzmy Annelisie Michel". Wystarczy porównać teksty tam padające i te wpisy to wyklaruje nam się jakiś oto obraz danej sytuacji. Oni potrzebują modlitwy.
9th Maj 2015, 18:19
Jonatan zrozum skalę problemu. Henryk postawił tezy które napisał w artykułach. Te artykuły były omawiane na starym forum a nawet na innych forach.
Nikt w owej dyskusji nie obalił tez Henryka, więc wznawianie dyskusji ma na celu powstrzymanie nas na tym forum w dociekaniu do innych prawd.
Dowody które przedstawił Henryk w sprawie Septuaiginty i greki są przytłaczające.
Zasady forum są proste. Tylko twarde materialne dowody mogą zmienić daną tezę a nie czyjeś dywagacje. Sofistyka nie była tolerowana na starym forum i ni jest tolerowana tutaj.
Nikt w owej dyskusji nie obalił tez Henryka, więc wznawianie dyskusji ma na celu powstrzymanie nas na tym forum w dociekaniu do innych prawd.
Dowody które przedstawił Henryk w sprawie Septuaiginty i greki są przytłaczające.
Zasady forum są proste. Tylko twarde materialne dowody mogą zmienić daną tezę a nie czyjeś dywagacje. Sofistyka nie była tolerowana na starym forum i ni jest tolerowana tutaj.
10th Maj 2015, 03:03
Otrzymałem raczej smutną wiadomość od Jonatana Grodzickiego.
http://shoutout.wix.com/so/7Kqv_6bR?cid=891e19a4-9357-4dba-b15c-d4614b08c494#/main
Jest mi przykro Jonatanie, że tak to właśnie odbierasz.
Większość z nas widzi to zupełnie inaczej. Sprawdź listy do zborów w pierwszych rozdziałach Apokalipsy. Tam nie ma mowy o spokojnym życiu, pełnym modlitw oraz obfitych błogosławieństw Boga.
Tutaj jest wojna i walka na śmierć i życie i wielu z braci naszych i sióstr być może jeszcze zginie.
Rev 2:2 Znam uczynki twoje i trud, i wytrwałość twoją, i wiem, że nie możesz ścierpieć złych, i że doświadczyłeś tych, którzy podają się za apostołów, a nimi nie są, i stwierdziłeś, że są kłamcami.
Rev 2:3 Masz też wytrwałość i cierpiałeś dla imienia mego, a nie ustałeś.
Rev 2:4 Lecz mam ci za złe, że porzuciłeś pierwszą twoją miłość.
Rev 2:5 Wspomnij więc, z jakiej wyżyny spadłeś i upamiętaj się, i spełniaj uczynki takie, jak pierwej; a jeżeli nie, to przyjdę do ciebie i ruszę świecznik twój z jego miejsca, jeśli się nie upamiętasz.
Rev 2:6 Na swoją obronę masz to, że nienawidzisz uczynków nikolaitów, których i ja nienawidzę.
Rev 2:7 Kto ma uszy, niechaj słucha, co Duch mówi do zborów. Zwycięzcy dam spożywać z drzewa żywota, które jest w raju Bożym.
Rev 2:8 A do anioła zboru w Smyrnie napisz: To mówi pierwszy i ostatni, który był umarły, a ożył;
Rev 2:9 Znam ucisk twój i ubóstwo, lecz tyś bogaty, i wiem, że bluźnią tobie ci, którzy podają się za Judejczyków, a nimi nie są, ale są synagogą szatana.
Rev 2:10 Nie lękaj się cierpień, które mają przyjść na cię. Oto diabeł wtrąci niektórych z was do więzienia, abyście byli poddani próbie, i będziecie w udręce przez dziesięć dni. Bądź wierny aż do śmierci, a dam ci koronę żywota.
Dokładnie to się dzieje na wszystkich forach, opanowanych przez synagogę szatana.
Rev 2:26 Zwycięzcy i temu, kto pełni aż do końca uczynki moje, dam władzę nad poganami,
Rev 2:27 I będzie rządził nimi laską żelazną, i będą jak skruszone naczynia gliniane;
Rev 2:28 Taką władzę i Ja otrzymałem od Ojca mojego; dam mu też gwiazdę poranną.
Jesteśmy w centrum walki o władzę nad całym światem!
Celem jest królestwo Boże, które SIŁĄ usunie obecne rządy szatana i jego sprzymierzeńców.
Część z nas możne nawet zginąć i Objawienie to wyraźnie zapowiada.
Z tych przyczyn dokładne informowanie o planach Boga, czyli o ustanowieniu Królestwa Bożego na całej ziemi oraz Narodu Wybranego do sprawowania władzy na całą ziemią są bardzo ważne. W ten właśnie sposób jesteśmy próbowani, przesiewani a walkę przeciwko nam toczy... nasienie węża.
Gen 3:15 I ustanowię nieprzyjaźń między tobą a kobietą, między twoim potomstwem a jej potomstwem; ono zdepcze ci głowę, a ty ukąsisz je w piętę.
Jesteśmy kąsani w piętę. Musimy wiedzieć kto jest kim aby skutecznie stawiać czoła owym atakom.
Czyli na czele mamy Nierządnicę ujeżdżając Bestię, której częścią jest... synagoga szatana. A razem jest to NASIENIE WĘŻA, toczące walkę z Bogiem i jego sługami.
Dzięki działalności wielu braci i sióstr spora rzesza ludzi już doskonale wie i rozumie, kto jest naszym wrogiem. Kiedy poznawałem Prawdę w roku 1974 nie miałem najmniejszego pojęcia o tym, co się dzieje na świecie.
Największym problemem jest medialna kontrola umysłów mas mediów, systemu szkolnictwa a także religii polegających nie na słowach Boga ale na słowach Judasza Biblii czyli Pawła, który spowodował olbrzymie rozłamy w Chrześcijaństwie dzieląc je na ponad 3000 jedynych prawdziwych religii na świecie.
Zrobisz, co uważasz za słuszne, ale jeżeli jesteś prawym człowiekiem i miłujesz Boga, te informacje nie dadzą ci spać spokojnie!
Nie zaznasz ciszy i spokoju ponieważ jesteś na polu bitwy.
Czy myślisz, że nasienie węża pozwoli ci żyć spokojnie i wygodnie?
http://shoutout.wix.com/so/7Kqv_6bR?cid=891e19a4-9357-4dba-b15c-d4614b08c494#/main
Od założenia mojej strony i działalności internetowej minęło już prawie pół roku. Postanowiłem się ujawnić – wcześniej publikowałem teksty za pośrednictwem znajomych, którzy i tak mnie namawiali do założenia własnego serwisu. Tak też się stało. Obrobiłem kilka filmów. Działałem też od czasu do czasu na forach: Studium Pisma, Droga do Żywota i ostatnio na forum pana Kubika.
I cóż mogę stwierdzić jedno – działalność „na forum” nijak ma się do chrześcijaństwa. Rzeczywistość wirtualna nijak ma się do tej realnej. W pisaniu postów ciężko się dopatrzeć praktycznego chrześcijaństwa, a takie interesuje mnie najbardziej. I to samo ma się co do sporów o doktryny, dogmaty, snucie teorii i dochodzenia.
Prosta reguła – czy znajomość tego kto jest antychrystem, a kto Wielkim Babilonem zmieni coś w Twoim życiu ? Czy marnowanie czasu na pisanie postów odnośnie „kobiety jadącej na bestii”, „spiskach” i „iluminatach i masonach” ma coś wspólnego z chrześcijaństwem ? Czy ganianie za szatanem to także chrześcijaństwo ? Z własnego doświadczenia wiem, ile to zajmuje czasu. Czy wykresy dopatrujące się liczby „666” tam gdzie jej nie ma coś polepszą ?
Czy taka wiedza coś zmieni w Twoich kontaktach z żywymi ludźmi ? No, może tyle, że nie będziesz umiał się pośród nich odnaleźć, nie będziesz ich nawet lubił, bo jakże to miłować ten świat kierowany przez szatana ? Widząc niektóre takie fora widzę, że diabeł jest tam dosyć mocno inspirującą postacią, właściwie gdyby nie on, to takie miejsca by praktycznie nie istniały, bo po co pisać o Bogu i ludziach ? Bo „po owocach ich poznacie”.
A owocami są w dużej mierze ludzie albo opętani albo szurnięci to tego stopnia, że powinni być jak najszybciej hospitalizowani w na oddziale intensywnej terapii w Tworkach. Głównie dlatego, że takie „internetowo-forumowe '''chrześcijaństwo'''” zrobiło im wodę z mózgu do tego stopnia, że zaczęli żyć w niesprawdzalnym przekonaniu o czarno-białej funkcjonalności działania świata.
Że absolutnie wszystko kontroluje szatan – od polityki po reklamy lepu na muchy. Brak zajęcia, brak znajomości z żywymi ludźmi, brak zaufania do kogokolwiek i jedyna rzeczywistość, iście z „Sali Samobójców” wypacza naturę chrześcijaństwa do tego stopnia, że wypowiedzi pewnych osób niewiele się różnią od krzyków demonów z dokumentu „Egzorcyzmy Anneliesie Michel”.
No tak, bo oni nic ciekawszego nie mają do roboty. Tylko nie wiedzą jak bardzo marnują czas. Bo – tak mi się wydaje, że jest fajnie – warto żyć tak, jakby miało się jutro umrzeć. Wtedy cenisz swój czas i to co w życiu robisz. Czy jesteś produktywny czy nie.
Nie neguję jednak całkowitej działalności pewnych internetowych osobistości, bo sporo rzeczy można się dowiedzieć (np. o miłowaniu bliźniego czy kościelnej kontroli i manipulacji), a i nawet poznać wspaniałych ludzi (jak w każdej wspólnocie, z tym, że sposobność spotkania się z nimi jest raczej nierealna, bo „lepiej śladów nie zostawiać”), ale przychodzi czasem refleksja, czy kierunek demaskowania spisków i agentur – jest tym samym, o którym mówił Pan Jezus. Z całą pewnością nie. Jezus nie siedział na forach, zamknięty w czterech ścianach. Wychodził do ludzi. I ja sobie idę. Do ludzi, ale przy okazji na urlop od forów, kłótni i sporów. A i oby wieczny.
Z dniem dzisiejszym Jonatan Grodzicki zaprzestaje odpowiadać na e-maile oraz wypowiadać się na jakimkolwiek forum. Serwis „Refleksje” zostanie możliwie jak najszybciej przebudowany. Taki foch. Być może sytuacja się w przyszłości zmieni, tymczasem stroną, do której autor odsyła jest www.odwyk.com prowadzona przez Martina Lechowicza. Co każdy wtorek można tam posłuchać nowego podcastu o Biblii. Bez slangu, bez spisków i wszechobecnych diabłów. O Bogu po ludzku.
Jest mi przykro Jonatanie, że tak to właśnie odbierasz.
Większość z nas widzi to zupełnie inaczej. Sprawdź listy do zborów w pierwszych rozdziałach Apokalipsy. Tam nie ma mowy o spokojnym życiu, pełnym modlitw oraz obfitych błogosławieństw Boga.
Tutaj jest wojna i walka na śmierć i życie i wielu z braci naszych i sióstr być może jeszcze zginie.
Rev 2:2 Znam uczynki twoje i trud, i wytrwałość twoją, i wiem, że nie możesz ścierpieć złych, i że doświadczyłeś tych, którzy podają się za apostołów, a nimi nie są, i stwierdziłeś, że są kłamcami.
Rev 2:3 Masz też wytrwałość i cierpiałeś dla imienia mego, a nie ustałeś.
Rev 2:4 Lecz mam ci za złe, że porzuciłeś pierwszą twoją miłość.
Rev 2:5 Wspomnij więc, z jakiej wyżyny spadłeś i upamiętaj się, i spełniaj uczynki takie, jak pierwej; a jeżeli nie, to przyjdę do ciebie i ruszę świecznik twój z jego miejsca, jeśli się nie upamiętasz.
Rev 2:6 Na swoją obronę masz to, że nienawidzisz uczynków nikolaitów, których i ja nienawidzę.
Rev 2:7 Kto ma uszy, niechaj słucha, co Duch mówi do zborów. Zwycięzcy dam spożywać z drzewa żywota, które jest w raju Bożym.
Rev 2:8 A do anioła zboru w Smyrnie napisz: To mówi pierwszy i ostatni, który był umarły, a ożył;
Rev 2:9 Znam ucisk twój i ubóstwo, lecz tyś bogaty, i wiem, że bluźnią tobie ci, którzy podają się za Judejczyków, a nimi nie są, ale są synagogą szatana.
Rev 2:10 Nie lękaj się cierpień, które mają przyjść na cię. Oto diabeł wtrąci niektórych z was do więzienia, abyście byli poddani próbie, i będziecie w udręce przez dziesięć dni. Bądź wierny aż do śmierci, a dam ci koronę żywota.
Dokładnie to się dzieje na wszystkich forach, opanowanych przez synagogę szatana.
Rev 2:26 Zwycięzcy i temu, kto pełni aż do końca uczynki moje, dam władzę nad poganami,
Rev 2:27 I będzie rządził nimi laską żelazną, i będą jak skruszone naczynia gliniane;
Rev 2:28 Taką władzę i Ja otrzymałem od Ojca mojego; dam mu też gwiazdę poranną.
Jesteśmy w centrum walki o władzę nad całym światem!
Celem jest królestwo Boże, które SIŁĄ usunie obecne rządy szatana i jego sprzymierzeńców.
Część z nas możne nawet zginąć i Objawienie to wyraźnie zapowiada.
Z tych przyczyn dokładne informowanie o planach Boga, czyli o ustanowieniu Królestwa Bożego na całej ziemi oraz Narodu Wybranego do sprawowania władzy na całą ziemią są bardzo ważne. W ten właśnie sposób jesteśmy próbowani, przesiewani a walkę przeciwko nam toczy... nasienie węża.
Gen 3:15 I ustanowię nieprzyjaźń między tobą a kobietą, między twoim potomstwem a jej potomstwem; ono zdepcze ci głowę, a ty ukąsisz je w piętę.
Jesteśmy kąsani w piętę. Musimy wiedzieć kto jest kim aby skutecznie stawiać czoła owym atakom.
Czyli na czele mamy Nierządnicę ujeżdżając Bestię, której częścią jest... synagoga szatana. A razem jest to NASIENIE WĘŻA, toczące walkę z Bogiem i jego sługami.
Dzięki działalności wielu braci i sióstr spora rzesza ludzi już doskonale wie i rozumie, kto jest naszym wrogiem. Kiedy poznawałem Prawdę w roku 1974 nie miałem najmniejszego pojęcia o tym, co się dzieje na świecie.
Największym problemem jest medialna kontrola umysłów mas mediów, systemu szkolnictwa a także religii polegających nie na słowach Boga ale na słowach Judasza Biblii czyli Pawła, który spowodował olbrzymie rozłamy w Chrześcijaństwie dzieląc je na ponad 3000 jedynych prawdziwych religii na świecie.
Zrobisz, co uważasz za słuszne, ale jeżeli jesteś prawym człowiekiem i miłujesz Boga, te informacje nie dadzą ci spać spokojnie!
Nie zaznasz ciszy i spokoju ponieważ jesteś na polu bitwy.
Czy myślisz, że nasienie węża pozwoli ci żyć spokojnie i wygodnie?
henrykubik@gmx.com
10th Maj 2015, 10:04
To co napisał Henryk to jedno, napisałeś że szatan wykorzystuje takie fora, że siedzi i jest inicjatorem większości tematów. Jest tu wiele prawdy, jednak jest tu wiele działania również Ducha Świętego, ilu ludzi pomogło czytanie artykułów na internecie, sam jestem przykładem kiedy zainspirowany przez Ducha Świętego otwierałem różne filmy, czy artykuły. Gdyby nie to mogłem w każdym momencie przerwać poszukiwania, i do dziś nie znał bym Słowa Bożego.
Napisałeś ze internetowa działanie nie ma nic wspólnego z prawdziwym chrześcijaństwem. Jest to nieprawda, nie jesteśmy nimi tylko wtedy kiedy piszemy posty czy artykuły, jesteśmy nimi 24 godziny na dobę. Jednak Internet ma to do siebie że mumifikuje informacje o człowieku. Znaczy się że po dłuższym kontakcie internetowym sprawiamy wrażenie sztuczności i nierealności.
Jest to skutek uboczny "istnienia" w świecie wirtualnym, jednak zapewniam cię że nie jest on wirtualny. Wszyscy istniejemy, oddychamy i działamy również w realu.
Więcej nawet działamy w realu niż tu. Brałem kiedyś udział w filmie dokumentalnym pod tytułem : https://www.youtube.com/watch?v=rKLV4rpxfuE, tam dokładnie autor filmu pokazuje jak powstaje złudzenie wirtualności charakterów.
Ja też mam chwile gdzie padam na kolana bez wiary w to co tu się dzieje, ale podnoszę się i idę dalej z większą wiarą. Tym jest również chrześcijaństwo, parciem do przodu tam gdzie widzimy Chrystusa.
Jest chyba gdzieś napisane na tym forum , że nie jest ten portal typowo o tematyce chrześcijańskiej. Większość tematów związanych jest z tym co nas
otacza. Niestety to co nas otacza to właśnie odcienie szarości, które pochodzą od szatana. W świecie Boga, którego wszyscy wyznajemy nie ma szarości, sam dobrze o tym wiesz.
więc apeluje do ciebie Jonatanie Grodzki, podnieś się i idź dalej !!
Napisałeś ze internetowa działanie nie ma nic wspólnego z prawdziwym chrześcijaństwem. Jest to nieprawda, nie jesteśmy nimi tylko wtedy kiedy piszemy posty czy artykuły, jesteśmy nimi 24 godziny na dobę. Jednak Internet ma to do siebie że mumifikuje informacje o człowieku. Znaczy się że po dłuższym kontakcie internetowym sprawiamy wrażenie sztuczności i nierealności.
Jest to skutek uboczny "istnienia" w świecie wirtualnym, jednak zapewniam cię że nie jest on wirtualny. Wszyscy istniejemy, oddychamy i działamy również w realu.
Więcej nawet działamy w realu niż tu. Brałem kiedyś udział w filmie dokumentalnym pod tytułem : https://www.youtube.com/watch?v=rKLV4rpxfuE, tam dokładnie autor filmu pokazuje jak powstaje złudzenie wirtualności charakterów.
Ja też mam chwile gdzie padam na kolana bez wiary w to co tu się dzieje, ale podnoszę się i idę dalej z większą wiarą. Tym jest również chrześcijaństwo, parciem do przodu tam gdzie widzimy Chrystusa.
Jest chyba gdzieś napisane na tym forum , że nie jest ten portal typowo o tematyce chrześcijańskiej. Większość tematów związanych jest z tym co nas
otacza. Niestety to co nas otacza to właśnie odcienie szarości, które pochodzą od szatana. W świecie Boga, którego wszyscy wyznajemy nie ma szarości, sam dobrze o tym wiesz.
więc apeluje do ciebie Jonatanie Grodzki, podnieś się i idź dalej !!
Pozwolenia na tym forum: