Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa.

+34
Lotion
Odrodzony
Aleksander
Łukasz.s
polskapaw
Wróg Kozłów
Kowalski
Edwedere
Tabitha
przebudzonyzesnu
Gregor
efraimita
Milosc
Andrzej
piotrek123
Liksar
Skiper
Jacek86
levrone55
Arkadia
Mutu
Jonatan Grodzicki
Rafal81
Olo
lusia
walirlan
Marysia87
anileve
Obserwator
anowi
Kasia
Bushi
Cyryl
Hugo
38 posters
Go down
Obserwator
Liczba postów : 1311
http://www.obserwatorczasowkonca.wordpress.com

Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa. - Page 13 Empty Re: Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa.

1st Sierpień 2016, 12:37
Message reputation : 100% (1 vote)
Słusznie stwierdziłeś już kiedyś Henryk, że temat PZ wykaże jasno, kto i dla kogo pracuje...

Artykuł radtrapa jest ogólnie śmieszny, a argumenty z filmiku, który zamieścił jako "dowód" są jeszcze śmieszniejsze..."latarnia morska" widoczna z oddali - nie wiem jak ograniczonym trzeba być, by nie rozumieć, że na płaskiej ziemi światło jest widoczne z większych odległości niż na kulce, na której zakrzywienie wszystko by zasłaniało.
Lot z Nowej Zelandii do Argentyny w 12 godzin...szkoda, że autor fimiku zapomniał, że kilkanaście, czy nawet dziesiąt lat temu z ponaddźwiękową prędkością latały Concordy, a technologia idzie nadal do przodu i na takich dystansach samoloty latają dużo szybciej niż 900 km/h.
Przykład Magellana to klasyczny przykład nieznajomości tematu...ogólnie porażka.

Intencje radtrapa są więc oczywiste i najprawdopodobniej mamy do czynienia z szatańską agenturą, jak zwykle u tych dezinformatorów, wymierzoną przeciwko nam i Henrykowi.

Wystarczy poczytać komentarze pod artykułem, pełne złośliwych aluzji pod adresem Heńka.

szatańskie sługi robią się coraz to bardziej żałosne..grunt pali się pod stópkami Wink
Henry Kubik
Henry Kubik
Admin
Liczba postów : 7856
http://zbawienie.com

Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa. - Page 13 Empty Re: Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa.

1st Sierpień 2016, 15:17
Dzięki na informacje o ciekawych postach pod tym idiotycznym artykułem.

Bardzo budujące!

https://radtrap.wordpress.com/2016/07/24/teoria-plaskiej-ziemi-rozbita-w-2-minuty/#more-13398

Co jest ciekawe w tym wszystkim.... jak szybko doniesiono o moim negatywnym poście na temat RadTrapa.

Co ciekawe, większość wrogów Prawdy czyta forum zbawienie i to od deski do deski.

Gratulacje!!!

Macie szanse czegoś dobrego się dowiedzieć. O płaskiej ziemi jest sporo informacji po polsku ale nikogo się nie czepiają oprócz nas.

Dzisiaj w pracy miałem niezła walkę z jednym durniem, któremu  hamulce mózgowe się zepsuły i wywalił kawę na ławę, że uwielbia NWO.

Opowiedziałem dwóm ludziom o tym, jak wygwizdano Hillary Clinton po zawiadomieniu że kandyduje na prezydenta USA.

Dodałem, ze w sumie wszelkie szanse na prezydenta zniszczył Trump, który wielu Amerykanom otworzył oczy na destruktywny rząd USA.

Dwóch od razu przystąpiło do ataku... "a Trump to idiota i wariat, niebezpieczny dla USA, zupełny czubek itd. itp"

Zapytałem... czy ktokolwiek obejrzał jego jakikolwiek film?

Nie! Nie widzieli, ale obaj to w syjonistycznej TV widzieli, jak na Trumpa mas merdia nadawały.

No to zmieniłem taktykę i pytam czy mają jakąkolwiek przyczynę nazwania go idiotą i wariatem?

Czy jest jakiś jego plan aż tak kretyński, że kwalifikuje go na wariata?

Idiotyczne milczenie.

No to ich dobiłem.

Powiedziałem: trudno uwierzyć, aby ludzie oglądający skrzynkę dla idiotów uwierzyli w podawane fałszywe informacje i uznali niezwykle inteligentnego człowieka za idiotę, nigdy nie słysząc jego żadnego nieocenzurowanego komentarza..

W takiej sytuacji są dwie możliwości.

Albo oglądający skrzynkę dla idiotów są durniami, albo... durnirm jest Trump. Macie wolny wybór.

Ale jeden się wściekł!!!!

Hahahahahahahaha...

Muszę szybko się zastrzec, że nie ufam Trumpowi masonowi i nie mogę uwierzyć, że robiłby te zmiany, o których mówi.

Wracając do tematu... widzimy wyraźnie, że jesteśmy uważnie czytani, komentowani, bluzgani (oczywiście przez nasienie węża) i to nie jest wcale przypadek.

Jest ewidentne, że wielu chce nas pogryźć ale... zębów nie mają.

Co jest najciekawsze, to stosunek rzekomych Chrześcijan do ujawnionych proroctw biblijnych.

Odskakują od tematu jak pies od jeża.

Kpią - rzecz jasna - ale jeszcze nikt nie wystąpił z jakimkolwiek kontra argumentem.

Nie można odrzucić tych proroctw, ponieważ odrzucając je odrzuca się i Boga i Syna, który za owo Królestwo oddał swe życie, ponieważ On oddał swe życie za owce, zaginione owce Izraela, które Bóg w wielu proroctwach zapewnił, że okres naszej niewoli zostanie zakończony i nastąpi nasze wyzwolenie i naszym królem będzie Syn Boży, Isus Chrystus.

Ale Chrześcijaństwo czy raczej Pawłościaństwo jak na razie nie przejrzało jeszcze na oczy i nie zdaje sobie wcale sprawy z powagi tych niezwykłych proroctw.

No i nie zdają sobie sprawy z tego, że ignorancja tych proroctw prowadzi wprost ku negacji całej Biblii.

Podobnie jest z naszym 'ulubionym' krzewicielem 'prawdy', Rafałem.

Tyle 'prawdy' pisze a ostatnio pisze - zamiast o Bogu, pisze tylko o nas! Pogięło go czy co?

A Rafał postawił już Boga i Jego Królestwo, pozostawił bałwochwalstwo i wszystkie inne fałszywe religie, a skupił się... na nas!

Dziękujemy Rafale za uznanie nas ze jedyny priorytet twej ewangelizacji.

Tak trzymać!

Rafale... jak byłem młodszy też czasami trawkę zapaliłem. Dzisiaj jej nie używam, ponieważ po trawce tak się chce jeść, że zjadałem niemal wszystko w lodówce tyjąc przy tym bardzo.

Odnośnie trawki, lekarstwa farmaceutyczne szkodzą na 100% ale trawka zapalona powiedzmy raz na tydzień nie wyrzadzi absolutnie żadnej krzywdy, wręcz przeciwnie. Jej zdrowotne działanie właśnie powoduje zakaz władz.

Zakazują z powodu niechęci ludzi do chemicznych narkotyków oraz powodu wielu pozytywnych działań na ciało ludzkie.

To, że ktoś z nas kiedyś czy nawet teraz zapalił sobie skręta... czy wypił piwo - bardziej szkodliwe, czy strzelił sobie drinka... nikt z nas nie ma władzy nad drugą osobą. Nikogo z nas Bóg nie wyznaczył na policjanta duchowego.

Jeżeli ktoś nie łamie Bożych przykazań, nie mam ani ja, ani nikt na forum prawa do wdeptywania forumowiczom w prywatne życie.

A Bóg obiecał nam ucztę w Królestwie Bożym z piciem dobrze wystałych win.

Ja jestem... za! bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce

Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com

http://www.zbawienie.com
https://www.youtube.com/thewordwatcher
https://www.youtube.com/HenryKubik
Obserwator

4th Sierpień 2016, 15:38
Dokładnie Smile

Postanowiłem odezwać się u RadTrap i zadać parę pytań w jego temacie rzekomo obalającym płaskość ziemi...

Obserwator napisał:

Witam i pozdrawiam w Chrystusie!

Myślę, że temat kształtu Ziemi świetnie ukazuje, kto naprawdę ufa Słowu Bożemu, a kto woli kierować się naukami pochodzącymi z tego szatańskiego świata...Kopernik był wolnomularzem, NASA to agencja należąca do szatańskiego systemu.

Jestem ciekaw, czy którykolwiek z blogerów forsujących kult słońca w postaci heliocentryzmu odpowie na dowody zamieszczone w moim artykule, ponieważ jak dotychczas wszyscy zgodnie unikają go jak ognia, a w zamian za to piszą tego typu artykuły, ukazując bardzo banalne dowody (w dodatku nie przetłumaczone i nie wyjaśnione przez autora blogu), które można łatwo obalić, przy okazji celując ukrytymi zarzutami manipulacji w osoby głoszące Prawdę.

https://obserwatorczasowkonca.wordpress.com/2016/06/01/plaska-ziemia-czy-da-sie-temu-zaprzeczyc/

Jestem równie ciekawy, jak autorzy tym podobnych artykułów, którzy mianują się Chrześcijanami wierzącymi słowom Boga, traktują takie Jego wypowiedzi jak ta:

Ks.Hioba 38
(1) Potem Pan odpowiedział Jobowi spośród zawieruchy i rzekł:
(2) Któż to zaciemnia mój plan słowami bezmyślnymi?
(4) Gdzie byłeś, gdy zakładałem ziemię? Powiedz, jeśli wiesz i rozumiesz.
(5) Kto wyznaczył jej rozmiary? Czy wiesz? Albo kto rozciągnął nad nią sznur mierniczy?
(6) Na czym są osadzone jej filary albo kto założył jej kamień węgielny?
(12) Czy kiedykolwiek, odkąd żyjesz, powołałeś świt, a zorzy wskazałeś jej miejsce,
(13) Aby ogarnęła krańce ziemi, z której bezbożni zostaną strząśnięci?
(18) Czy ogarnąłeś rozumem rozmiary ziemi? Powiedz, jeżeli to wszystko wiesz!
(33) Czy znasz porządek nieba albo czy możesz ustanowić jego władztwo na ziemi?

Oczywiście, że Ziemia została zawieszona nad nicością, ponieważ zanim ją stworzył panowała nicość.
Czy kula może mieć, fundamenty, filary, słuby?? Czy może mieć krańce, jak w przypadku Ziemi płaskiej??? No chyba nie bardzo.

Czy Bóg nie daje aluzji, że człowiek jest zbyt nierozumny, by móc poznać dokladne rozmiary Ziemi, jak to robi obecna "nauka"?

No właśnie....

Jestem ciekaw, czy ten komentarz w ogóle aię pojawi??

...oczywiście komentarz z pytaniami nadal pozostaje niezatwierdzony, jak w przypadku owej grupki "chrześcijańskich" blogerów, u których próbuję cokolwiek zagadać, jestem natychmiast banowany i wszyscy równo unikają odpowiedzi.

Temat Pawła, Prawa Bożego, wyzwolenia Izraela i płaskiej ziemi powoduje u nich reakcje biegunkowe, boją się dyskusji jak ognia i za wszelką cenę, świadomie zbywają te tematy.

Wciąż rośnie liczba osób, które mają spore zastrzeżenia, co do pracy owych blogów głoszących 'prawdę'...

...kąkol zaczyna wyłazić z papci, dosłownie!

Very Happy
Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

4th Sierpień 2016, 15:55
Wciąż rośnie liczba osób, które mają spore zastrzeżenia, co do pracy owych blogów głoszących 'prawdę'...

Dokładnie. Prawda zaczyna coraz bardziej docierać do coraz większej ilości Polaków i przyczyny są proste. Dowody są miażdżące.

Czy to w temacie płaskiej ziemi czy w temacie Słowian, czy 'apostoła' Saula czy kąkolu w Chrześcijaństwie.

Ta tocząca się kula Prawdy stale rośnie i w pewnym momencie nastąpi eksplozja i nagle większość to podchwyci i stanie na właściwej drodze i jak słusznie zauważyłeś, wielu zauważa wrogie Bogu intencje i fałsz śmierdzący czosnkiem, mówiąc bardzo delikatnie!

Na wizycie papci nie było milionów i praca dla Pana przynosi owoce.

Dzisiaj słyszałem bardzo mądre zdanie i warto to sobie dobrze przemyśleć.

Najwięcej ateistów utworzyła...  teoria ewolucji!

Dodajmy do tego wielki wybuch i ziemię kulę i od razu widać do czego pseudo nauka zmierza a NASA z Watykanem celują w wprowadzaniu świata w błąd. Kąkol Chrześcijaństwa także popiera ewolucję co identyfikuje ich jako satanistów wrogich Prawdzie i Bogu.

Nie można być Chrześcijaninem wierzącym, że nie Bóg dokonywał aktów stwarzania ale... ewolucja! Wielbiciele ewolucji to sataniści, wrogowie Stwórcy!

Teoria ewolucji ponownie jest coraz bardziej kwestionowana, ale... nie przez zwiedzione Chrześcijaństwo.

Płaska ziemia jest przysłowiową kropką nad I.

Oczywiście że to dzieli ludzi na dwie grupy - pracujących i wierzących w Boga oraz pracujących za kawałek śmierdzącej wieprzowiny dla szatana.

I wielki śmiech przeciwko satanistom.

Jak to możliwe, że sataniści pracują i wierzą w istotę skazaną przez Boga na śmierć!

Przecież trzeba być skrajnym durniem aby pracować dla skazanego na śmierć i to przez samego Boga.

Wierzyć ojcu kłamstwa i mordercy, który jeszcze nikomu nigdy nie dotrzymał słowa za kilka dziwek i trochę kasy na kilka krótkich lat?

Jeszcze pakt z szatanem nikomu nigdy szczęścia tym głupcom nie przyniósł a gwiazdy estrady prześladuje... depresja. Około 80% jest w stanie depresji, którą topią w alkoholu i narkotykach.

Oto nagroda szatana!!! ŻENADA!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Dodam potwierdzenie o tym, że mądrość narodu zaczyna dojrzewać.

Film o sataniście Obamie, walczącym przeciwko Chrześcijaństwu.

Sprawdźmy komentarze pod tym filmem. Aż serce rośnie.

https://www.youtube.com/watch?v=vlkxsOUlpjM

Te komentarze świadczą o tym, że społeczeństwo zaczyna dostrzegać skrajne zakłamanie niemal wszystkich mediów i władz.

bounce bounce bounce bounce bounce bounce bounce

Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com

Liksar
Liksar
Liczba postów : 1409
https://liksar.wordpress.com/

7th Sierpień 2016, 22:42
Henocha 95 napisał:

5 Biada wam, którzy odpłacacie waszemu bliźniemu złem, bo odpłacą wam zgodnie z waszymi czynami.

98

6 Przysięgam wam, grzesznicy, na Świętego i Wielkiego, że wszystkie wasze złe czyny są jawne w niebie i że wasze złe czyny nie są zakryte lub ukryte.

7 Nie sądźcie w waszym duchu ani nie mówcie w waszym sercu, że nie wiecie i nie widzicie, iż każdy grzech zapisywany jest codziennie w niebie przed Najwyższym.

8 Odtąd wiecie, że wszystkie wasze złe czyny, które popełniacie, są zapisywane codziennie aż do dnia waszego sądu.

9 Biada wam, głupcy, bo zostaniecie zniszczeni przez waszą głupotę. Nie słuchacie mądrego, więc i dobro nie stanie się waszym udziałem.

10 A teraz wiedzcie, że jesteście przygotowani na dzień zniszczenia. Grzesznicy! Nie miejcie złudzeń, że przeżyjecie. Przeminiecie i pomrzecie, bo zostaliście przygotowani na dzień wielkiego sądu, na dzień ucisku i wielkiej hańby dla waszych duchów.

12 Biada wam, którzy lubicie popełniać nieprawość. Jakim prawem robicie sobie wielkie nadzieje dla siebie? Wiedzcie, że zostaniecie wydani w ręce sprawiedliwych, a oni poderżną wam gardła, zabiją was i nie będą mieć dla was litości.

104

7 Bo wy, grzesznicy, mówicie: "Żaden z naszych grzechów nie będzie zbadany i zapisany!" Oni jednak spiszą wszystkie wasze grzechy z każdego dnia.

Przepraszam jeśli się powtarzam, przepraszam ,że dużymi... ale chciałbym ,żeby nikt nie miał złudzeń.. i każdy Pawłowiec czytajacy te słowa wiedział , że wcale nie będzie dla niego specjalnej taryfy ulgowej tylko przez to, że sobie wmawia , że może czynić jak chce.

Liksar
Liksar

21st Sierpień 2016, 16:01
Message reputation : 100% (3 votes)
O co Bóg ma największy żal do Ludu Bożego ?

Ez 33 napisał:
(10) A ty, synu człowieczy, mów do domu izraelskiego: Tak mówiliście: Zaiste, ciążą na nas nasze występki i nasze grzechy i z powodu nich giniemy. Jakże mamy żyć?

(11) Powiedz im: Jakom żyw - mówi Wszechmocny Pan - nie mam upodobania w śmierci bezbożnego

, a raczej, by się bezbożny odwrócił od swojej drogi, a żył. Zawróćcie, zawróćcie ze swoich złych dróg!

Dlaczego macie umrzeć, domu izraelski?

Oczywiście o złe uczynki, czyli łamanie Prawa .

My jako nawrócony Lud Boży musimy ostrzegać i mówić aby ludzie nawracali się i schodzili z złej drogi, czyli notorycznego łamania prawa.

Ez 33 napisał:
(13) Gdy mówię do sprawiedliwego: Na pewno będziesz żył, a on, polegając na swojej sprawiedliwości, popełni występek, ( (złamanie Prawa )wtedy nie będzie się

pamiętało wszystkich jego sprawiedliwych uczynków, lecz umrze z powodu występku, który popełnił.

Zauważmy , że nie ma mowy o żadnej wierze.

Jeśli człowiek łamie prawo, odchodzi w zapomnienie nie jego wiara, a uczynki, bo to one są wyznacznikiem tego jakim jest się człowiekiem.

A tutaj fragment mówiącym o tym kiedy Bóg wybacza, i daje możliwość trafienia do Królestwa.
Moim zdaniem fragment który w 100 % obala Pawła i jego nauki, co ciekawe są to w 180* odwrócone słowa Pawła.

Ez 33 napisał:
(14) Lecz gdy mówię do bezbożnego: Na pewno umrzesz, a on odwróci się od swojego grzechu

, będzie wypełniał prawo i sprawiedliwość,

(15) Będzie oddawał zastaw, zwracał to, co zagrabił, postępował zgodnie z zasadami życia, nie popełniając występku, na pewno będzie żył, nie umrze.

(16) Nie będzie się pamiętało żadnych jego grzechów, które popełnił; będzie wypełniał prawo i sprawiedliwość; na pewno będzie żył.

Zauważmy , że werset 15 mówi o drodze jaką musi przejść człowiek nawrócony.. mowa tutaj o silnej wierze.. czy naprawieniu swoich grzechów ( uczynków) i przestrzeganiu później prawa ( dobre uczynki ) ?

Ez napisał:
(17) Lecz twoi rodacy mówią: Postępowanie Pana nie jest słuszne - tymczasem właśnie ich postępowanie nie jest słuszne.

Dla ludzi wygodny jest Paweł, bo według niego wystarczy wierzyć, temu ludzie boją się często tego ,że Paweł to zwykły kłamca a ich grzechy sprawdzą ich do jeziora ognia .

Ez 33 napisał:
(20) A wy mówicie: Postępowanie Pana nie jest słuszne.

Każdego z was będę sądził według jego postępowania - domu izraelski.

Gdy Bóg już nas wybawi, o czym mówi ?

Ez 36 napisał:
(27) Mojego Ducha włożę do waszego wnętrza i spowoduję, że będziecie postępować według moich rozporządzeń, będziecie przestrzegać moich postanowień i wykonywać je.
(31) Wtedy wspomnicie o swoim złym postępowaniu

i o swoich czynach, które nie były dobre;

i będziecie się brzydzić samych siebie z powodu swoich win i swoich obrzydliwości.

To takie proste !

Drzewo które nie daje owocu zostaje usunięte.

Bo po co Rolnikowi drzewo które pobiera składniki z gleby i zajmuje miejsce nie dające mu żadnego pożytku ?

Krowa która nie daje mleka zostaje usunięta.

Bo po co Rolnikowi zwierze które nie daje mleka a wymaga opieki ?

Człowiek który nie wypełnia Prawa Bożego zostanie usunięty z świata.

Bo po co dla Ojca człowiek który jest tylko przeszkodą dla idealnego świata dla jego reszty dzieci ?

Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

8th Wrzesień 2016, 13:25
Message reputation : 100% (4 votes)
Zacząłem zaglądać nieco częściej na bloga Detektywa Prawdy z powodu pozytywnych komentarzy na forum.

Zajrzałem kilka razy i widzę kilka miłych niespodzianek.

http://detektywprawdy.pl/2016/06/15/apeluje-do-chrzescijan-w-sieci/

Ciekawe podejście Piotra, jak najbardziej chrześcijańskie i... jak powiedział Isus Chrystus, po owocach ich poznacie.

Owoce Piotra są owocami stosowania się go do miłości bliźniego.

Smutna jest kwestia Miecza Ducha, jeżeli ktoś nie wie, stracił on rękę w olbrzymim wypadku z ciężarówką. On jechał rowerem i stała się katastrofa.

Ale na szczęście żyje, aczkolwiek więcej o nim nie wiem.

Z tego krótkiego artykułu Piotra wyraźnie emanuje kultura i szacunek dla innych ale nie ma pobłażania dla oszczerców.

Czy ja piszę paszkwile na Henryka Kubika jak Rafał Kudrański? Nie. Rafał zamiast skoncentrować się na poszerzaniu królestwa Niebieskiego na ziemi, założył stronę antyzbawienie.com.
Porażka.

Taki wydźwięk ma 'praca ewangelizacyjna' Rafała. Oczywiście odpisał mu coś ohydnego i ostro Piotra zaatakował.

Piotr także opublikował list usuniętej przez Rafała Basi.

http://detektywprawdy.pl/2016/09/08/list-zrozpaczonej-slowami-rafala-k-basi/

Basia ani razu nie cytuje... Pawła.

Dlaczego tym piszę?

Otóż... celem moim jest ogłaszanie tego, co znalazłem w Biblii oraz na świecie - informacji mających powiązania z proroctwami biblijnymi.

O religiach wszelkiej maści nie wypowiadam się w detalach aczkolwiek napominam posłuch człowieka, ponad posłuszeństwa wobec Ojca i doskonałego w wykonywaniu Jego Prawa - Syna Isusa Chrystusa.

Staram się być obiektywny, prawdomówny i nie stawiam sobie za cel zwalczanie jakichkolwiek osób, aczkolwiek są osoby wielce nieprzyjemne, mówiąc to bardzo delikatnie.

Zgadzam się całkowicie z Piotrem i uważam, że naszą pracą powinniśmy się wyróżniać, pracą na rzecz Królestwa i naszego króla Isusa Chrystusa a nie zajmować się atakami na kogokolwiek.

Wielu z nas w przeszłości BARDZO błądziło ze mną włącznie. Znałem sporo prawy o Pawle ponad 10 lat temu.

Czyli nie możemy oceniać publicznie czy nawet atakować kogokolwiek za to, że myśli czy wierzy nieco inaczej niż my.

Każdy jest na innym etapie zrozumienia, poznania, podobnie jak my byliśmy i nawet nadal jesteśmy.

Ale musimy czynić wszystko z miłością.

Nie będziemy pochwalać bałwochwalców, ale skoro Bóg im kiedyś otworzy oczy, nie będziemy z nimi wielbili Matki Boskiej, ale nie będziemy ich nienawidzić z tego powodu, skoro Bóg obiecuje, że większości z nich wybaczy, ponieważ czyni to nie za nasze dobre uczynki, ale ze wzgledu na swoje zbezczeszczone imię.

A my powinniśmy się wstydzić naszych niecnych uczynków.

Piszę to ogólnie, ponieważ nie jest tutaj z nami źle! Oby taki dalej!

Owszem, wielu jest bałwochwalcami ale ni będziemy ich osobiście tak nazywać, ale powinniśmy od czasu do czasu ukazywać im Boży punkt widzenia na bałwochwalstwo.

Mówiąc bardziej dosadnie, mówmy i piszmy co na to Biblia albo co ma Bóg lub Syn w tej kwestii do powiedzenia.

Zdaję sobie sprawę, że wiele rzeczy, zwłaszcza w ostatnim roku, które napisałem to punkty wyjątkowo radykalne, wręcz rewolucyjne, ale... obietnice są Boże a On zaprzysiągł to wszystko na samego siebie i to wielokrotnie.

Skoro On tak postąpił, nie wolno tym, którzy to już znają milczeć i obawiać się, co pomyślą o tym inni.

Nas interesuje tylko i wyłącznie opinia Boga i Syna.

Mamy wiele przykładów z wielu stron od wielu osób, że wielu naszych braci się budzi i zaczyna coraz więcej to wszystko rozumieć.

Zdajmy sobie sprawę, że taka zmiana, jaką ja opisuję jest zmianą olbrzymią i nie wszyscy to zaakceptują.

Z pomocą im przyjdzie sam Bóg ale ja czy ci, którzy to rozumieją wiedzą także, że to niezwykły przywilej dla wielu z nas, przywilej uczestniczenia w tak niezwykłym dziele, bycie częścią Bożego planu wyzwolenia Narodu Wybranego i doprowadzenie go z powrotem do Ziemi Obiecanej.

W ten sposób to traktujmy i nie zwracajmy zbytniej uwagi na negatywne komentarze. Zawsze prześladowania będą, podobnie jak Isusa prześladowano, także nas prześladują, co jest właśnie kwestią pozytywną - dla nas.

Ponieważ kroczymy Jego śladami. I skupiajmy się tylko na tym!

henrykubik@gmx.com

Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

9th Wrzesień 2016, 13:56
Przeważająca większość Chrześcijan nie ma najmniejszego pojęcia o tym, co Bóg od nas wymaga, dzięki Pawłowi oraz wielu chrześcijańskim sługusom szatana. Tych świadomych a także wielu nieświadomych.

Nieświadomi to ci, którzy powtarzają po swoich liderach nonsensy, o których Biblia wcale nie wspomina.

Największym nonsensem jest wzięcie Jezusa do swego serca i taka miłość do Jezusa że aż strach. Owa 'miłość' jest starannie afiszowana, ogłaszana, często ze łzami w oczach, często nawet z wielką dozą wzruszenia, ale zdecydowana większość nie rozumie prostego polecenia Chrystusa, który wydał polecenie, czyli Prawo odnośnie naszych osobistych stosunków z Bogiem czy Synem.

W tej swojej 'miłości' Chrześcijaństwo często porzuca Boga, odziera Go brutalnie z tytułu Boga i oddaje, zwłaszcza publicznie chwałę Jego Synowi za wszystko, co Bóg stworzył dla nas z nami włącznie.

Spójrzmy. Pseudo miłość do Chrystusa jest aż tak ślepa, ze większość ignoruje Chrystusa Przykazania.

Oto, co nam przykazał:

Mat 6:6 bw  "Ale ty, gdy się modlisz, wejdź do komory swojej, a zamknąwszy drzwi za sobą, módl się do Ojca swego, który jest w ukryciu, a Ojciec twój, który widzi w ukryciu, odpłaci tobie."

Wielu na blogach, na witrynach, na forach ukazuje pozorną duchowość, typową faryzejską, aby wszyscy widzieli jak oni miłują Boga. Czysta obłuda i oszukiwanie nie tylko innych, ale także samego siebie.

Isus Chrystus dał wyraźne polecenie, aby niczego nie robić na pokaz tylko swoje oddanie skierować nie ku Chrystusowi, ale ku... OJCU!

Ponieważ Ojciec wszystko w ukryciu widzi i każdemu odpłaci. Dobrym za dobro o złym za zło.

Aby nie było jakichkolwiek nieporozumień, Isus nie powiedział, aby modlić się do Boga, ale nazwawszy Go Ojcem wyraził się niezwykle jasno i wyraźnie, komu powinniśmy oddawać cześć i chwałę Bożą

Mało tego, Isus polecił w innym tekście: a wy tak się módlcie. Ojcze Nasz.

Ponownie, aby nie było niedomówień po raz kolejny nazwał On Boga Ojcem, najwyraźniej po to, abyśmy zrozumieli, do kogo powinniśmy się modlić i kto nam będzie odpłacał za dobre uczynki czy też za złe.

Nazwał Go Ojcem ponieważ Ojciec nie jest Synem!!!

Staje się więc boleśnie oczywiste, że wielu pseudo Chrześcijan pokazuje nam fałszywe oblicza rzekomo kochając tak bardzo 'Jezusa' ze aż... ignorują jego osobiste polecenia, polecenia niezwykle dosadne i jasne w znaczeniu.

Cały wiec ów cyrk chrześcijański ma takie podłoże. Kochamy ale nie będziemy nigdy posłuszni.

Właśnie po owocach rozpoznamy Jego rzeczywistych naśladowców.

Miłość do Isusa poznaje się po tym, że się przestrzega Jego i Ojca Przykazań.

Wszystko inne to czysta faryzejska obłuda. Byłbym niesprawiedliwy, gdybym w ten sposób oceniał publicznie wszystkich Chrześcijan.

Wielu z nich powtarza owe akty 'miłości' z braku zrozumienia. Inni nie powtarzają tego wiedząc, że to nie jest zgodne z naukami Isusa.

Ale byłoby nieuczciwie, gdybyśmy na forum imiennie krytykowali naszych braci i siostry, którzy nie rozumieją tego jeszcze i nadal są posłuszni swoim księżom, pastorom, starszym a nie słuchają Tego, kto za nich oddał życie.

To co w tym poście nie jest grzechem! Jest napomnieniem dla wielu, aby postarali sie zrozumieć nauki Tego, w którego wierzą.

A osąd osobisty?  Sędzią jest Bóg i Baranek.

Mówiąc inaczej, czytajmy Biblię, Ewangelie i bądźmy posłuszni naszemu Królowi Królestwa Bożego.

I miłujmy naszych nieprzyjaciół. Właśnie ci, którzy nas imiennie napiętnują są naszymi nieprzyjaciółmi a naszym zadaniem jest nie dać się ponieść ambicjom i pysze oraz odpłacać im pięknym za nadobne.

Pouczajmy w pokorze a od SĘDZIÓW naszych uciekajmy gdzie pieprz rośnie.

Sędzią jest Bóg oraz Syn Boży. Innych sędziów ani Bóg ani nasz Król jeszcze nie mianowali!

henrykubik@gmx.com

Cyryl
Liczba postów : 1422
https://cyryl27.wordpress.com/

11th Wrzesień 2016, 22:30
Myślę, że Krystian sam udowodnił jaką wartość ma jego blog. Zaczęło się od zapytania Obiektywnego:

brein breaker napisał:obiektywny
9 September 2016 at 12:45
https://zbawienie.forumotion.com/t24p25-czy-powinnismy-obchodzic-sabat

rozpisał się tu Cyryl na forum pana Kubika. Podaje swoje argumenty – jest tego trochę – jestem ciekaw jakie jest Twoje zdanie nt jego wpisu.
Ja osobiscie nie zgadzam sie na pewno w kwesti tej planowej reformy pisowskiej – jeśli rząd coś robi, to na pewno nie po to aby coś ułatwić w kwestiach wiary
ale… cały czas męczy mnie oryginalny zapis “sześć dni bedziesz pracował a w siódmy odpoczniesz” jest tu napisane o sześciu dniach a nie szósty czy siódmy dzień tygodnia – ten temat zajmuje moje myśli od dłuższego czasu. raz sobie myślę że takie myslenie to usprawiedliwienie a innym razem myślę dlaczego mam sie doszukiwać w prostym zapisie czegoś czego tam nie ma…
Interesująca jest natomiast kwestia nazw dni tygodnia, mówi sie że niedziela to dzień słońca ale tylko z łaciny czy angielskiego a z językiem polskim nie ma to nic wspólnego

Like

Reply ↓

Brain Breaker Post author
10 September 2016 at 12:16
Obiektywny, zmusiłeś mnie, żebym tam wszedł i poczytał sobie co oni wypisują i krew się we mnie gotuje.
Pozwolisz, że nie będę się zniżał do poziomu tych myślicieli? Studiują oni Biblię dłużej ode mnie, ale co z tego? Bóg pogrążył ich w głupocie. Ja wszystko co mam do powiedzenia na temat Szabatu zapisałem w tej serii artykułów.
Głupota tych ludzi mnie przeraża. Szukają oni jakichkolwiek wymówek, aby tylko uchylić się od zachowywania Szabatu wtedy kiedy on przypada i wtedy kiedy to należy robić. Wymyślą wszystko, cokolwiek, aby tylko usprawiedliwić się przed sobą. Podsuń im jakiś pomysł, a na pewno go rozwiną – może to być cokolwiek.
Nie mam z nimi nic wspólnego, bo moja postawa od samego początku poznawania Boga była zupełnie inna byłem zdolny do olbrzymich wyrzeczeń aby móc zachowywać Szabat. A równie dobrze mogłem sobie próbować wymyślać różne bzdury tak jak oni, ale mi to przez myśl nawet nie przeszło.
Oni nawet nie potrafią wyciągać logicznych wniosków z tego co robi ich największy przeciwnik – kościół rzymski. Może by ich tak związać łańcuchem i zaprowadzić do kościółka na msze i by sobie posłuchali KTÓRY DZIEŃ TYGODNIA ŚWIĘCĄ KATOLICY????????????
PIERWSZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Niedziela – PIERWSZY DZIEŃ TYGODNIA. Czyżby nawet kościół katolicki nie wiedział jaki jest obecny porządek dni tygodnia od początku stworzenia świata? To upadłe anioły, które ujeżdżają nie powiedziały im tego??

Z mszy katolickiej:
“Zebraliśmy się tu pierwszego dnia tygodnia…” – chyba przydałoby się im powtórzenie, mogliby równie dobrze udać się na lekcję religii dla pierwszaków…

Kościół rzymski pilnuje, aby ludzie bezcześcili Szabat i czcili dzień słońca – dzień jezusa Baala – bóstwa solarnego.

Tutaj kłania się elementarna logika. Pies by to pojął.

Ale Henryk pisze, że niemożliwe jest zachowywanie Szabatu, a nawet nazywa to faryzeizmem. Kretyn skończony, któremu Bóg już dawno rozum zabrał.

Henryku, A JAK TO MOŻLIWE, ŻE JA TO WŁAŚNIE ZROBIŁEM?? A MOŻE JEDNAK JEST TO MOŻLIWE TCHÓRZU, który uważasz się wielkiego mędrca co rozumy pozjadał, tymczasem nie masz dość odwagi, żeby Bogu okazać posłuszeństwo??

Pajace – to dobre określenie na to towarzystwo.

Wybacz Obiektywny moje emocje które tu wylewam, ale ja nie wchodzę na ich forum już od bardzo dawno, bo tylko krew mi się od tego gotuje.

Like

Reply ↓

cyryl27
11 September 2016 at 11:05
Krystianie zacytuje najciekawsze fragmenty, twojego postu:

beinbreaker napisał:
“Nie mam z nimi nic wspólnego, bo moja postawa od samego początku poznawania Boga była zupełnie inna byłem zdolny do olbrzymich wyrzeczeń aby móc zachowywać Szabat.”

No tak, Krystianie uważasz, ze zdobyłeś się na olbrzymie wyrzeczenia aby zachować Szabat.

Zauważmy kiedy on piszesz swój post???

Data:
Brein Breaker napisał:
10 September 2016 at 12:16

Czyli w sobotę, dzień Szabatu, z który powinien wypełniać co do joty Krystianie:

A jak powinien wypełniać Szabat Krystianie – wg Tory???

Iz 58 napisał:
(13) Jeżeli odwrócisz od sabatu swoją nogę po to, aby sprawiać sobie przyjemnosci w moim świętym dniu, ale będziesz nazywał sabat rozkoszą, świętem dla Pana; jeżeli nie powstaniesz aby pracować i nie wypowiesz gniewnych słów swoimi ustami,

(14) Wtedy będziesz ufał Panu, a On przyprowadzi cię w dobre miejsca na ziemi, i będzie cię karmił dziedzictwem Jakuba, twego ojca: ponieważ usta Pana to wypowiedziały.

Czyli powinieneś się powstrzymać od wypowiadania słów gniewnych w szabat. A co to jest jakie słowa wypowiadasz w swoim poście w szabat???

“Brein Breaker napisał:
Głupota tych ludzi mnie przeraża.
(…)
Ale Henryk pisze, że niemożliwe jest zachowywanie Szabatu, a nawet nazywa to faryzeizmem. Kretyn skończony, któremu Bóg już dawno rozum zabrał.
(…)
Henryku, A JAK TO MOŻLIWE, ŻE JA TO WŁAŚNIE ZROBIŁEM?? A MOŻE JEDNAK JEST TO MOŻLIWE TCHÓRZU, który uważasz się wielkiego mędrca co rozumy pozjadał, tymczasem nie masz dość odwagi, żeby Bogu okazać posłuszeństwo??

Pajace – to dobre określenie na to towarzystwo.

Wybacz Obiektywny moje emocje które tu wylewam, ale ja nie wchodzę na ich forum już od bardzo dawno, bo tylko krew mi się od tego gotuje.”

Czyli jak to jest Krystianie z twoją zdolnością do olbrzymich wyrzeczeń aby zachować Szabat???

Wiesz co Isus by ci radził:
“(1) Nie sądźcie, abyście nie byli sądzeni.

(2) Albowiem jakim sądem sądzicie, takim was osądzą, i jaką miarą mierzycie, taką i wam odmierzą.

(3) A czemu widzisz źdźbło w oku brata swego, a belki w oku swoim nie dostrzegasz?

(4) Albo jak powiesz bratu swemu: Pozwól, że wyjmę źdźbło z oka twego, a oto belka jest w oku twoim?

(5) Obłudniku, wyjmij najpierw belkę z oka swego, a wtedy przejrzysz, aby wyjąć źdźbło z oka brata swego.” Mat 7

Ale skoro go odrzuciłeś, to mnie nie dziwią twoje posty i elementarny brak panowania nad emocjami i swoim sercem!!!!

Życzę ci mimo wszystko abyś lepiej panował nad emocjami szczególnie w czasie Szabatu.

Pozdrawiam Cyryl!!!!

Like

Reply ↓

11 September 2016 at 14:02
Widzę, że już zdążyliście mnie obśmiać na swoim forum… Czy wy macie w ogóle wstyd?

Sprawdziłem w Septuagincie i faktycznie jest tam mowa o nie wypowiadaniu słów w gniewie. Dziękuję Cyrylu za tę uwagę. Wcześniej sugerowałem się przekładem BW, w którym mowa o “nie prowadzeniu pustej rozmowy”. To była pierwsza Biblia jaką czytałem, a potem nie sprawdziłem tego w Septuagincie i dlatego nie zwróciłem na to uwagi.

Następnym razem w ogóle nie wejdę na wasze forum jeśli będzie to Szabat i problemu nie będzie.

Pouczasz mnie Cyrylu słowami jezusa Baala? Powiedz po co to robisz? Z nudów? Czy po to żeby mnie wkurzyć? Po co ?

Henryku, a ty masz czelność pouczać mnie o przykazaniach?

“Dobre… Krystian zrobi dla Boga wszystko, oprócz… posłuszeństwa wobec Przykazań.

Miłością do przyjaciół i nieprzyjaciół pogardził.”

Ty normalnie wstydu nie masz… Wcześniej słusznie unikałeś do wypowiadania się na mój temat, resztki zdrowego rozsądku ci to podpowiadają.
Pouczasz mnie że w Szabat wypowiadam gniewne słowa a sam co robisz w Szabat? Mamy tu się licytować kto bardziej bezcześci Szabat?

Henryku, kilka słów prawdy do ojca prowadzącego… Twoje działania są obłudne i wybitnie niekonsekwentne. Nie posiadasz w moich oczach żadnego autorytetu, nie jesteś uczciwym poszukiwaczem prawdy, tylko tchórzem i manipulantem któremu co gorsza Bóg zabrał już dawno rozum. Bądź rozsądny i nie wypowiadaj się na mój temat nawet wtedy kiedy Cyryl cię prowokuje, chyba że lubisz się ośmieszać.

Przy okazji. Jesteście dla mnie przykładem na to, że nie mam o co gniewać się na rodzinę. Oni nie wiedzą o spisku i nie znają biblii w przeciwieństwie do was. Jeśli wy nie rozumiecie tego co ja zrozumiałem, to jak mógłbym tego wymagać od otumanionych matrixem członków mojej rodziny no nie? Posadziłbym was wszystkich przy jednym stole, podał wam wieprza do jedzenia i coca colę do picia i włączył wam wiadomości tv.

Bądźmy dla siebie tak uprzejmi i zostawmy się w spokoju. Ja nie komentuję tego co wy robicie już od dłuższego czasu, bo nie widzę w tym sensu. Po co zajmować się głupcami?
Cyryl, to głównie do ciebie prośba. Nie sądzisz, że lepiej będzie jak sobie stąd zwyczajnie pójdziesz?

Like

Reply ↓

Paweł
11 September 2016 at 06:47
Od czytania tego robi mi się niedobrze… tępota do potęgi. A Cyryl przeszedł samego siebie:
“Sam całkowity zakaz handlu w niedzielę, moim zdaniem da okazję do świętowania dnia siódmego jak nakazał sam Bóg w Torze.”

Kubik i jego parafianie to zatwardziali bałwochwalcy którym Bóg zabrał resztki rozumu ! ! !
Inaczej tego bełkotu się nie da wytłumaczyć.

Like

Reply ↓

11 September 2016 at 14:05
Dokładnie Pawle, normalnie szok. Doskonały przykład na to co Bóg robi z ludźmi, którzy udają, że Prawo Boże się dla nich liczy. Zatwardziali…tchórze.
https://theredbrainbreakerkstian.wordpress.com/2014/08/03/sabat-cz-2-czy-mozemy-sie-dowiedziec-kiedy-dokladnie-przypada-sabat/comment-page-1/#comment-4264

Napisze tak.

Obiektywny dał linka do naszej dyskusji na temat szabatu.

Krystian w czasie gdy celebrował szabat, zamiast napisać krytyczny tekst względem moich czy innych poglądów... co napisał??? Pełen wulgarnych słów, względem nas komentarz.

Brain Breaker w odpowiedzi na moją uwagę, napisał, że znał tylko tę wersję Izajasza:

BW 58;13 napisał:Jeżeli powstrzymasz swoją nogę od bezczeszczenia sabatu, aby załatwić swoje sprawy w moim świętym dniu, i będziesz nazywał sabat rozkoszą, a dzień poświęcony Panu godnym czci, i uczcisz go nie odbywając w nim podróży, nie załatwiając swoich spraw i nie prowadząc pustej rozmowy,
http://biblia-online.pl/biblia-otworz.html

Ale przecież "pusta rozmowa" to także wypowiadanie wulgaryzmów, czyli:

Brein Breaker napisał:Henryku, A JAK TO MOŻLIWE, ŻE JA TO WŁAŚNIE ZROBIŁEM?? A MOŻE JEDNAK JEST TO MOŻLIWE TCHÓRZU, który uważasz się wielkiego mędrca co rozumy pozjadał, tymczasem nie masz dość odwagi, żeby Bogu okazać posłuszeństwo?? (komentarz z 10 września, soboty, czasu kiedy Krystian obchodził sabat)

No właśnie Krystian w czasie swojego obchodzenia sabatu nie opanował gniewu, wypowiedział słowa pełne gniewu, obelgi - które są tak naprawdę pustymi słowami.

Krystian wcześniej odrzucił Isusa, które wg swoich wywodów uznał za syna Lucyfera.

Potem Krystian przestał jeść wieprzowiny i się obrzezał - co pochwalam.

https://cyryl27.wordpress.com/2016/08/11/obrzezanie-czyli-w-jakim-celu-bog-nakazal-to-uczynic/

Jednak Krystian nie obrzezał swojego serca!!!!

Krystian swoimi wulgaryzmami i pomówieniami względem nas i to w czasie sabatu - który miał uświęcić, pokazał tak naprawdę do czego prowadzi odrzucenie Isusa Chrytusa.

Krystian napisał:

Brein Breaker napisał:Następnym razem w ogóle nie wejdę na wasze forum jeśli będzie to Szabat i problemu nie będzie.

Otóż problem jest ze słabą podatną na demoniczne wpływy osobowością Krystiana.

BreinBreaker napisał:Cyryl, to głównie do ciebie prośba. Nie sądzisz, że lepiej będzie jak sobie stąd zwyczajnie pójdziesz?

Napisałem u Krystiana jednego posta w czasie gdy ja obchodziłem szabat. Potem w tym czasie napisałem dwa posty na forum zbawienie:
https://zbawienie.forumotion.com/t24p50-czy-powinnismy-obchodzic-sabat

Czy ja użyłem jakiejkolwiek obelgi czy gniewnego słowa na gniewne ataki Krystiana???

W temacie szabatu zauważyłem, że istotą dnia siódmego nie jest sama data - o którą spierają się religie - ale sposób wypełniania sabatu!!!!

Co ciekawe w tym temacie efraimita zauważył, że obecnie nie jest możliwe ustalenie poprawnej daty sabatu!!!

Natomiast jest możliwe co???

efraimita napisał:Z naszym stanem wiedzy i w naszej sytuacji życiowej możemy dążyć jedynie do próby wypełniania tego znaku. Powiedzmy sobie jasno nie mamy szans wypełniać sabatu tak jak jest to nakazane w torze, bo albo nie będziemy wypełniać go w rzeczywisty sabat, albo w prawdziwy sabat nie będziemy w stanie go prawdziwie wypełnić. Ale moim zdaniem można spróbować określić termin sabatu, po to aby mieć świadomość kiedy jest sabat, aby unikać wielu nie wymuszonych sytuacji i czynności. Aby to stało się swoistym znakiem między nami a Bogiem. Zauważcie że gdy powiemy komuś, że np wypełniamy sabat w sobotę to zapyta się nas czy jesteśmy żydem czy może przeszliśmy na judaizm (bo jest to własnie znak tych wyznań) podobnie z niedzielą wtedy się nikt z otoczenia nie zdziwi, bo jest to znak katolików.

Możliwe jest podejście np w sobotę lub w piątek i pojednanie się z sąsiadem, członkiem rodziny osobą z którą jesteśmy w konflikcie - czyli przed dniem który z uwagi na nasza pracę jest dniem siódmym - lub przynajmniej próbowanie pojednania się.

Można powiedzieć owej osobie, że chcemy się z nią pogodzić ponieważ zbliża się nasz dzień świętowania sabatu.

I wtedy dla tej osoby będzie to widoczny znak, że wypełniamy Torę. Będzie to zatem znakomita okazja do pokazania jakim błogosławieństwem jest Prawo Boga dla owej osoby.

Krystian miał znakomitą okazję pokazać nam jak on  - po odrzuceniu Isusa - wypełnia Torę.

Krystian ma problemy z panowaniem nad gniewem i mową.

Oto co mówi Hiob o Torze:
Hioba 31 (BM) napisał:(29) Jeżeli cieszyłem się z upadku mojego wroga i triumfowałem, że spotkało go coś złego,

(30) Nigdy nie dopuściłem, aby moje usta zgrzeszyły, przeklinając go na śmierć.

Hioba 31 (BW) napisał:31:29 Jeżeli cieszyłem się z upadku mojego wroga i triumfowałem, że spotkało go coś złego,
31:30 Nigdy nie dopuściłem, aby moje usta zgrzeszyły, przeklinając go na śmierć.

Zobaczmy na komentarze Krystiana - i jego zwolennika Pawła - pełne gniewu, przekleństw!!!!

Dosłownie, dali oni, pokaz wypełniania Tory!!!!

Jeszcze raz zacytuje Krystiana:
Brein Breaker napisał:Następnym razem w ogóle nie wejdę na wasze forum jeśli będzie to Szabat i problemu nie będzie.

Ale Tora nakazuje - o czym świadczy Hiob - aby swoje usta przez wszystkie dni powstrzymać od przekleństw względem wrogów!!!

Podałem dwa tłumaczenia z Septuaginty i Biblii Warszawskiej.

Myślę, że Krystian udowodnił jaką wartość ma jego blog.

Krystian pisze:

BreinBreaker napisał:Widzę, że już zdążyliście mnie obśmiać na swoim forum… Czy wy macie w ogóle wstyd?

Jak obśmiać Krystianie, w temacie szabatu nikt ciebie nie wyśmiewał, dopiero ty sam zacząłeś nas atakować, epitetami.

Jedynie tutaj skrytykowałem ciebie za opieraniu swoich wywodów na Tanachu, czyli tekście masoretów i pokazałem do czego one prowadzą. W tym temacie,użyłem wobec ciebie złośliwych docinków.... ale bez gniewu czy epitetów.

Ty sam swoimi własnymi słowami ośmieszyłeś sam siebie !!! Dalsze komentarze tylko jeszcze bardziej ciebie ośmieszyły i pokazały w jaki sposób wypełniasz Torę.

Nie lubisz Isusa i ja wiem dlaczego!!! Oto co on powiedział o takich "wypełniaczach Tory" jak ty:

Mat 12 napisał:(32) A jeśliby ktoś rzekł słowo przeciwko Synowi Człowieczemu, będzie mu odpuszczone; ale temu, kto by mówił przeciwko Duchowi Świętemu, nie będzie odpuszczone ani w tym wieku ani w przyszłym.

(33) Zasadźcie drzewo dobre, to i owoc będzie dobry, albo zasadźcie drzewo złe, to i owoc będzie zły; albowiem z owocu poznaje się drzewo.

(34) Plemiona żmijowe! Jakże możecie mówić dobrze, będąc złymi? Albowiem z obfitości serca mówią usta.

(35) Dobry człowiek wydobywa z dobrego skarbca dobre rzeczy, a zły człowiek wydobywa ze złego skarbca złe rzeczy.

(36) A powiadam wam, że z każdego nieużytecznego słowa, które ludzie wyrzekną, zdadzą sprawę w dzień sądu.

(37) Albowiem na podstawie słów twoich będziesz usprawiedliwiony i na podstawie słów twoich będziesz potępiony.

O co masz Krystianie pretensje do mnie czy ludzi z tego forum dla których to Isus jest nauczycielem Tory???

O to, że pokazują jak ty tą Torę łamiesz gdy wcześniej zaatakowałeś osobę Isusa!!!

Przecież to jest logiczna konsekwencja twoich poglądów, że będziemy ciebie krytykować na podstawie twoich własnych słów i osądów oraz poglądów. Tak to działa!!!!

Sam swoimi słowami pokazałeś nam jak wypełniasz Torę!!!

Sam - swoim osobistym przykładem łamania Tory - pokazałeś, że tylko Isus jest wstanie nauczyć ludzi Tory!!!

Sam siebie ośmieszyłeś.
Cyryl
Liczba postów : 1422
https://cyryl27.wordpress.com/

12th Wrzesień 2016, 08:46
A jeszcze dodam jeden przepis Tory:

Ks. Kap. 19 napisał:(32) Przed siwą głową wstaniesz i będziesz szanował osobę starca; tak okażesz swoją bojaźń Bożą; Jam jest Pan.

Henryk Krystianie jest już osobą starszą.

Jak się z nim nie zgadzasz to możesz to napisać krytyczny teks na poziomie!!!

Natomiast ty okazujesz przez swoje wulgaryzmy, brak szacunku dla Henryka i innych członków tego forum będącymi osobami starszymi!!!

Jako nauczyciel Krystianie musisz panować nad słowem wobec swoich uczniów, prezentować pewien wyższy poziom kultury języka!!!!

Sama Tora nakłada na ciebie obowiązek panowania nad językiem, sercem:

Prz 23 napisał:(12) Nakłoń swoje serce do karności, a swoje ucho do mądrych słów.

Bóg Krystianie każdego wystawia na próby, w tym ciebie wystawił:

Pow. Prawa 8 napisał:(5) Poznaj tedy w swoim sercu, że jak człowiek ćwiczy swego syna, tak Pan, Bóg twój, ćwiczy ciebie.
(6) Będziesz więc przestrzegał przykazań Pana, Boga twego, chodząc jego drogami i okazując mu zbożną cześć;

Oto rzecz ciekawa:

Prz 26 napisał:(23) Czym srebrna glazura na czaszy, tym gładkie wargi i złe serce.

(24) Ten, kto nienawidzi, udaje wargami innego, lecz w sercu knuje podstęp;

(25) Nie wierz mu, choć odzywa się miłym głosem, gdyż siedem obrzydliwości jest w jego sercu.

(26) Choć nienawiść ubiera się w szatę pozornej życzliwości, to jednak jej złość wyjdzie na jaw w zgromadzeniu.(27) Kto kopie dół, wpada weń, a kamień wraca na tego, kto go toczy.

(28) Fałszywy język nienawidzi tych, których zmiażdżył, a usta pochlebcy prowadzą do zguby.

Otóż Paweł także nad znieważał a pochlebiał Krystianowi. A Krystian łasy na pochlebstwa, dalej zaczął nas znieważać - czyli przez pochlebstwo zaczął łamać Torę.

Wcześniej Monika przez swoje pochlebstwa napędzała Krystiana aby ten atakował pomazańca Isusa. Potem Monika - sama zaatakowała - Boga Izraela.

To pokazuje jak przez internet ludzie łatwo manipuluj,ą Krystianem.

Jak myślisz Krystianie, co robi dobrze wytrenowany agent hasabry???

Wpierw kupuje daną osobę pochlebstwami i przytakiwaniem nam wszystkim!!!!

A ty łykasz każde pochlebstwo jak kaczka chleb. Natomiast atakami histerii i wulgaryzmów reagujesz na każdą krytyczną uwagę!!!

Oto inna rada:

Prz 2 napisał:(1) Synu mój! Jeżeli przyjmiesz moje słowa i zachowasz dla siebie moje wskazania,

(2) Nadstawiając ucha na mądrość i zwracając serce do rozumu,

(3) Jeżeli przywołasz rozsądek i donośnie wezwiesz roztropność,

(4) Jeżeli szukać jej będziesz jak srebra i poszukiwać jej jak skarbów ukrytych,

(5) Wtedy zrozumiesz bojaźń Pana i uzyskasz poznanie Boga;

(6) Gdyż Bóg daje mądrość, z jego ust pochodzi poznanie i rozum.

(7) On zachowuje swoją pomoc dla prawych, jest tarczą dla tych, którzy postępują nienagannie,

(Cool Strzegąc ścieżek prawa i czuwając nad drogą swoich wiernych.

(9) Wtedy zrozumiesz sprawiedliwość, prawo i prawość, każdą dobrą drogę.

(10) Gdyż mądrość wejdzie do twojego serca, a poznanie będzie miłe twojej duszy.

Nauka nie tylko dla Krystiana ale dla wszystkich piszących na forum.

Oto co Bóg mówi o Edomitach - czyli o żydach, Chazarach mieszkających wśród Słowian:

Abdiasza 1 napisał:(1) Widzenie Abdiasza. Tak mówi Wszechmogący Pan o Edomie: Słyszeliśmy wieść od Pana i wysłano gońca do narodów: Wstańcie! Ruszmy przeciwko niemu! Do boju!

(2) Oto uczyniłem cię małym wśród narodów, wzgardzony jesteś bardzo wśród ludzi.

(3) Pycha twojego serca zwiodła cię, który mieszkasz w rozpadlinach skalnych, swoją siedzibę umieściłeś wysoko, myśląc w swoim sercu: Kto mnie sprowadzi na ziemię?

Otóż Edomici - czyli żydzi - są serca pełnego pychy i nie panują nad sercem!!!!

Oto co sam Isus mówi o Edomitach:

Mat 12 napisał:(34) Plemiona żmijowe! Jakże możecie mówić dobrze, będąc złymi? Albowiem z obfitości serca mówią usta.

(35) Dobry człowiek wydobywa z dobrego skarbca dobre rzeczy, a zły człowiek wydobywa ze złego skarbca złe rzeczy.

(36) A powiadam wam, że z każdego nieużytecznego słowa, które ludzie wyrzekną, zdadzą sprawę w dzień sądu.

(37) Albowiem na podstawie słów twoich będziesz usprawiedliwiony i na podstawie słów twoich będziesz potępiony.

Otóż Tora to nauka panowania nad sercem - czyli głównego motoru, silnika naszych emocji - przez rozum.

Edomici w czasach Isusa co robili???

Z pozoru zachowali Torę, nie jedli zwierząt nieczystych, byli obrzezani i uważali, że to im należy się dziedzictwo Izaaka a nie Jakubowi.

Ale podobnie jak ich praojciec - Ezaw o nieokiełznanym sercu - podobnie oni nie mogli opanować swojego serca!!!

Jeśli Krystian to Edomita, to nie dziwi mnie jego napady gniewu na jakąkolwiek krytykę!!!!

Nie dziwi mnie pogarda dla Isus - który pokazał prawdę o synagodze szatana!!!!

Krystian miał okazję pokazać jak po obrzezaniu i przyjęciu diety dla Izraelitów wypełnia Torę.

I pokazał.

Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

12th Wrzesień 2016, 12:52
Message reputation : 100% (2 votes)
Nie dajmy się nabierać na pseudo poszukiwaczy Prawdy!

Czu słyszał ktokolwiek o kimś, kto szukał Prawdy przez... hmmm... 5 lat i stał się ateistą?

Czy słyszał ktoś o kimś, kto z miłości dla Boga się obrzezał a Bóg nim pogardził i nie objawił mu Prawdy o sobie?

Takie rzeczy się nie zdarzają!

Jeżeli się zdarzają, jak sugerują niektórzy 'poszukiwacze' Prawdy, to jest to czyste oszustwo mające źródło w satanizmie.

Celem jest zabieranie nam cennego czasu i próba odciągnięcia nas od rzeczywistego Boga.

Powiem wprost.

Czy ktokolwiek założył bloga czy witrynę i w poważny sposób podważył to, w co ostatnio wierzymy?

Odpowiedź jest prosta. NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dlaczego?

Prawda się sama broni i niczym jej nie można zwyciężyć.

Udowodniona Prawda jest nie do obalenia. Podobnie było z Chrystusem.

Nikt nie miał szansy na to, aby Mu udowodnić kłamstwo.

Kiedy byłem Świadkiem Jehowy także tak rozumowałem z jednego prostego powodu.

Świadkowie Jehowy do tej pory byli jedyną grupą, która głosiła o Królestwie Bożym na ziemi, o którym wyraźnie mówi nam modlitwa Ojcze Nasz!

Ta prawda o Królestwie się nie zmieniła i wystarczyło odwołać oczywiste kłamstwa 'apostoła' Pawła o duchowym Izraelu i natychmiast rzeczywisty i cielesny Izrael się w całej krasie odnalazł!

Oto powód  tryumfu Prawdy o Królestwie Bożym.

Zwróćmy uwagę na prostą biblijną argumentację.

Bóg zorganizował wyjście Izraela z Egiptu. Przeprowadził ich przez Morze Czerwone, nadał im Prawo i rozkazał oblec je z zewsząd złotem.

Zaprowadził ich do Ziemi Obiecanej. A Izraelici zgrzeszyli i porzucili Boga.

Czyżby Bóg całkowicie zawiódł?

Czyż Jego Słowo powróciło z Ziemi do nieba puste bez rezultatu?

Czyż zaniechał swego planu - czystego Izraela w Ziemi Obiecanej?

Jeżeli tak, to Jego imię jest poważnie splamione
.

Oto dlaczego On zadbał ponownie o swoje imię i nie tyle ze wzgledu na nas ale ze względu na swoje święte Imię dokona, co szatan Mu próbował zepsuć.

Taki prawdomówny jest nasz Bóg i aż taką posiada moc. On zawsze zwycięża ponieważ jest Bogiem Wszechmocnym.

I na stronicach Biblii mamy wiele dowodów na to, ze Jego Słowo potwierdzone przysięgą NIGDY NIE ZAWODZI.

Nie marnujmy czasu na tych, którzy pozornie szukają Boga i Prawdy.

Zadbajmy o tych, którzy szukają Go i znajdują. Naszym zadaniem jest pełnienie woli Boga i pomoc tym, którzy tej pomocy rzeczywiście potrzebują.

henrykubik@gmx.com

Liksar
Liksar

24th Wrzesień 2016, 00:45
Amosa 5 napisał:

(12) Bo wiem, że liczne są wasze zbrodnie i wielkie wasze grzechy. Gnębicie niewinnego, bierzecie łapówki, a prawo ubogich obalacie w bramie.

(13) Przeto, kto rozumny, niech milczy w tym czasie, gdyż jest to czas zły!

(14) Szukajcie dobrego, a nie złego, abyście żyli i aby Pan, Bóg Zastępów, był z wami tak, jak to mówicie!

(15) Nienawidźcie zła, a miłujcie dobro i zapewnijcie prawu miejsce w bramie! Może zmiłuje się Pan, Bóg Zastępów, nad resztką Józefa.

Bo miłować dobro, to przestrzeganie prawa Wink

(24) Niech raczej prawo tryska jak woda, a sprawiedliwość jak potok nie wysychający!

Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

24th Wrzesień 2016, 07:04
Zauważyłem jedną ciekawą sprawę. Jeżeli już się wie, po co Bóg dał Prawo, to wszystko zaczyna mieć głęboki sens i tego się już nie da w żaden sposób odkręcić.

Jeżeli już wiemy o płaskiej ziemi, dostrzegamy wiele innych dowodów i tego także już się nie da odkręcić. Jeżeli wiemy o planie Boga, odnośnie Królestwa Bożego, to nagle nawet wersety w Ewangeliach zaczynają nam to potwierdzać.

Zauważyłem imię Chrystusa, Immanuel, co się wykłada na Bóg z nami i to sie także okazuje fałszerstwem!

Według Wikipedii jest to słowo hebrajskie.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Emmanuel_(Chrystus)

Wystarczy nieco wiedzy i już się wszystko pięknie wyjaśnia.

Najpierw wersety.

Isa 7:14  Dlatego sam Pan da wam znak: Oto panna pocznie i porodzi syna, i nazwie go imieniem Immanuel.

Definitywnie fałszywe jest coś - czyli... to imię. Z tego robi się fałszywe proroctwo i jest to cwany trik szatana.

Mat 1:21  A urodzi syna i nadasz mu imię Jezus; albowiem On zbawi lud swój od grzechów jego.
Mat 1:22  A to wszystko się stało, aby się spełniło słowo Pańskie, wypowiedziane przez proroka:
Mat 1:23  Oto panna pocznie i porodzi syna, i nadadzą mu imię Immanuel, co się wykłada: Bóg z nami.
Mat 1:24  A gdy Józef obudził się ze snu, uczynił tak, jak mu rozkazał anioł Pański i przyjął żonę swoją.
Mat 1:25  Ale nie obcował z nią, dopóki nie powiła syna, i nadał mu imię Jezus.

Mamy więc szatańskie oszustwo, które sugeruje wyraźnie, ze Chrystus jest Bogiem.

Nie jest to oświadczenie ale bardzo wyraźna sugestia i prorocza zapowiedź, że nazwą Chrystusa... Bogiem.

Jakie są na to dowody?

Najbardziej popularnym tłumaczeniem Starego Testamentu jest... Kodex Leningradzki z roku 1008 n.e. czyli ściema masoretów żydowskich.

To słowo także istnieje w Greckiej Septuagincie. Także identyczne brzmienie i to samo słowo. A wiemy, że Septuaginta także była fałszowana i  najlepszą wersją angielską jest wersja Brentona, ta na witrynie zbawienie.com i także wiemy, że są w niej pewne małe zniekształcenia.

Jest to największy punkt zaczepienia - Emmanuel to słowo aramejskie i skoro znaczy Bóg z nami, dlaczego w greckiej Septuagincie istnieje aramejskie słowo?

Tak samo próbowano wstawiać do Septuaginty tetragram czyli rzekome imię Boga.

No i jeszcze jeden ważny argument. Co prawda wielu Chrześcijan nazywa Syna Bożego Bogiem, ale nie słyszałem, aby go nazwano Emmanuelem.

Także za czasów Chrystusa nikt Go tak nie nazywał a sam anioł wyraźnie polecił imię Isus, ponieważ Isus będzie nas wprowadzał do Ziemi Obiecanej, a pierwszym wodzem Izraela był człowiek nazywany niesłusznie Jozue, ponieważ jego rzeczywiste imię to... Isus.

W tym kontekście cała machinacja szatańska jest obnażona i widzimy wyraźny cel takiego, a nie innego imienia dla naszego Króla przyszłego Królestwa Bożego. Jeżeli Bóg nadał imię, miał ku temu ważny powód i powiedzmy Abram został nazwany Abrahamem a Jakuba Bóg nazwał Izraelem.

Na pewno są ku temu ważne powody, ale w tej chwili przyczyn tych nie znam.

Znając tą całą kwestię mamy pewność, że jest to fałsz szatański, że Isus nigdy nie był nazywany za życia Emmanuelem a właśnie tak powinien być nazwany, ponieważ Izajasz o tym pisał.

Czyli jest to albo fałszywe proroctwo, albo dodanie kilka słów do greckiego tekstu - tak w Starym Testamencie jak i w Nowym, w Ewangelii Mateusza.

I dzisiaj także nikt nie używa w stosunku do Chrystusa imienia - Emmanuel.

Ten werset z Izajasza doprowadzał szatan do szału.

Wyżej cytowany to Biblia Warszawska, czyli masorecka.

W Septuagincie Izajasz mówił o... dziewicy.

(14) Dlatego sam Pan da wam znak: Oto dziewica pocznie i porodzi syna, i nazwie go imieniem Immanuel.

Oczywiście sataniści zdołali dodać Emmanuel do tego wersetu i powtórzyli to w Mateusza. Nie udało im się przed Chrystusem, ale zdołali tego dokonać po Jego śmierci i zmartwychwstaniu.

henrykubik@gmx.com

Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

24th Wrzesień 2016, 11:54
I jeszcze coś dodam.

Mat 3:16  A gdy Jezus został ochrzczony, wtedy wystąpił z wody, i oto otworzyły się niebiosa, i ujrzał Ducha Bożego, który zstąpił w postaci gołębicy i spoczął na nim.
Mat 3:17  I oto rozległ się głos z nieba: Ten jest Syn mój umiłowany, którego sobie upodobałem.

Biblia mówi o dwóch Bogach!? Bóg Ojciec i Bóg Syn? I Syn a Ojciec to to samo?

Według tych wersetów Bóg zesłał na Chrystusa swego Ducha, czyli dopiero po tym wydarzeniu Isus mógł dokładnie przekazywać wolę swego Ojca i mówić w Jego imieniu.

Mat 2:1  Gdy zaś Jezus narodził się w Betlejemie Judzkim za króla Heroda, oto mędrcy ze Wschodu przybyli do Jerozolimy i pytali:
Mat 2:2  Gdzie jest ten nowo narodzony król żydowski? Widzieliśmy bowiem gwiazdę jego na Wschodzie i przyszliśmy oddać mu pokłon.

Nie miał być Bogiem, ale miał być Królem!!!

Stary Testament mówi wiele o Chrystusie jako Królu i nawet Piłat o tym wiedział.

Twierdzenia, że Bóg był zbawicielem i Królem jak Chrystus jest, czyli że to ta sama osoba... absurd.

Za czasów wyjścia z Egiptu i potem Bóg był rzeczywistym Królem Izraela ale Izraelici Go się bali i chcieli ludzkiego króla w imieniu Boga.

Król Dawid, pomimo swych błędów był najwierniejszym królem z ramienia Boga i na taki wzór został wyznaczony Isus Chrystus, jako syn Dawidowy, z jego pokolenia Król Izraela, który ze swoją armią 144.000 będzie walczył przeciwko wojskom szatana w bitwie Armagedonu i oczyści teren dzisiejszego Izraela.

Czyli Ojciec wiele swojej akcji wyznaczył Synowi.

Mat 2:11 I wszedłszy do domu, ujrzeli dziecię z Marią, matką jego, i upadłszy, oddali mu pokłon, potem otworzywszy swoje skarby, złożyli mu w darze złoto, kadzidło i mirrę.

Według zwolenników Chrystusa Boga był to hołd oddawany tylko Bogu. Nie ma w tym wiele prawdy, ponieważ na Bliskim Wschodzie w ten sposób do dzisiaj oddaje się hołd królom czy władcom. Od tysięcy lat. Ale nie oddaje się im czci boskiej i w tym tkwi cała różnica.

Wystarczy otworzyć Biblię i argumenty i dowody przeciwko Chrystusowi jako Bogu Wszechmocnemu jako nagle się pojawiają jak grzyby po deszczu.

On pełnił wolę swego Ojca i to z pomocą aniołów oraz Ducha jego Ojca. Czyli nie mógł być Bogiem Wszechmogącym, czyli swoim... Ojcem.

Właśnie ludzka logika, do której nawiązuje Autor Biblii, Bóg Wszechmogący, wskazuje cel nazywania siebie Ojcem a Isusa swym Synem.

Bóg chce być rozumiany ale szatan wszystko nam stara się pogmatwać.

Prostota wypowiedzi Boga jest jaskrawym przykładem z niezrozumiałymi często tekstami Pawła, także często sprzecznymi ze sobą.

henrykubik@gmx.com

Kowalski
Liczba postów : 10

25th Wrzesień 2016, 22:55
Blog monitor-polski atakuję płaską ziemię. I to atakuje bardzo wrednie.
cytat: Uwaga, na YouTube pojawia się coraz więcej filmików sponsorowanych przez judeosatanistyczną mafię Rotszyldów mających na celu przekonanie opinii publicznej, że Ziemia jest płaska... dalej już tylko gorzej.
Skoro PZ wspiera jak to piszą judeosatanistyczna mafia to kim jest nasa ze swoją ziemią kulką i fałszowanymi grafikami ? Tego już nie wyjaśniają.

https://www.monitor-polski.pl/plaska-ziemia-narzedziem-globalnych-ludobojcow/
Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

26th Wrzesień 2016, 01:24
Message reputation : 100% (3 votes)
Właśnie zacząłem czytać ten paszkwil Podle ckiego i nieco się do niego odniosę.

Jak pisze Henry Makov, znakomity badacz judeomasonerii, a szczególnie ich elit czyli tzw. Illuminati  w artykule „Operacja psychologiczna Płaska Ziemia jest konspiracją stanowiącą rzeczywiste zagrożenie” (Flat Earth Psy Op is the Real Conspiracy), operacja ta ma na celu zdekoncentrowanie, podzielenie i zdyskredytowanie grup tych osób, które rozumieją, że społeczeństwo zostało zniewolone przez masonerię żydowskiego pochodzenia (tzw. judeomasonerię). Operacja ta ma na celu stworzenie dysonansu poznawczego, który w rezultacie stworzy sytuację, że wątpliwe staną się wszelkie założenia, szczególnie te, które są prawdziwe. Jest to wiec poważne zagrożenie dla prawdy obiektywnej. 

Widać, że walka zaczyna się wyraźnie rozgrzewać.

Pierwszy i najważniejszy argument. Dowody na ziemię kulę są w stanie rozbić wszelkie starania ludzi obnażających oszustwo ziemi kuli.

Drugi potężny argument.

Operacja psychologiczna małej garstki 'zwolenników teorii spiskowych' jest w stanie komukolwiek zaszkodzić? W jaki sposób?

Jakoś mnie czy wielu innym nikt nie płaci za materiały ukazujące ziemię płaską. Ani jednego centa!

I ostatnie zdanie z tego cytatu... nawet bez ziemi płaskiej są... wątpliwe wszelkie założenia, szczególnie te, które są prawdziwe.

Które założenia są prawdziwe, a są kwestionowane?

Zbrodnicze elity są ujawnione w niemal doskonały sposób a płaska ziemia ich dobija na maxa.

I tak, prezydent Obama w swoim przemówieniu porównał przeciwników teorii globalnego ocieplenia właśnie do Zwolenników teorii „Płaskiej Ziemi”.

Podle cki znalazł autorytet!!! Prezydent Obama.

Trump ostatnio się chwalił, że w ciągu pierwszego tygodnia prezydentury usunie całą pracę tego ultymatywnego kłamcy, anulując natychmiast wszystkie jego rozkazy osobiste jako nielegalne, nie zatwierdzone przez Kongres.

Podle ckiemu zrobiło się chyba gorąco pod kołnierzykiem od globalnego ocieplenia, które jest identycznym absurdem jak ziemia kula.

Nawet pomimo masowego rozpylania chemtrails nie udaje się podnieść temperatury na ziemi. A istnieją dokumenty przeciwne ociepleniu podpisane przez 3000 naukowców protestujących przeciwko temu absurdowi.

Na ujawnianiu ziemi płaskiej nikt z nan w niczym nie korzysta, wręcz przeciwnie, jesteśmy przez osoby podobne do Podle ckiego ośmieszani bez jakichkolwiek dowodów.

A wystarczyłby jeden naukowy dowód na ziemię kulę i bylibyśmy ugotowani na maxa a Prawda i Bóg zostaliby w ten sposób skutecznie ośmieszeni!

Udowodniona ziemia kula zniszczyłaby jakąkolwiek reputację uczciwych poszukiwaczy Prawdy!

Dlatego motywy Podle-ckiego są nie warte przestrzeni w której zostały napisane.

Najbardziej rozbawił mnie dowód na ziemię kulę.

Niepodważalny argument na to, że Ziemia jest kulą znajdziesz nad morzem patrząc na znikające za horyzontem statki. Więcej konkretnych argumentów znajdziesz w linkach w poniższym artykule (How We Know the Earth is Round):

Czyli według Podle ckiego tory kolejowe widziane na długim dystansie schodzą się RZECZYWIŚCIE i kazdy pociąg sie wykolei.

Każdy tunel jest zamknięty na końcu ponieważ... doskonale to widać że wszystkie ściany tunelu się schodzą. Hahahahahaha....

Zauważcie, że np. Beata Andrejas, która się dała im zwerbować, jak tylko odkryła że jest agentką masonów, nagle zmarła na raka. Próbowano też zwerbować Rafała Gawrońskiego tzw. „niebocentryzmem” – w ostatniej chwili go z tego wyciągnąłem logiczną perswazją. Przyznam, że nie było to łatwe, tak daleko poszła już indoktrynacja.

Hmmm... Beata Andrejas - to ta pani z którą filmy kręcił Mariusz Szczytyński.

https://www.google.com.au/search?q=Beata+Andrejas%2C&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=AFnoV_fRDM3r8Ae3_LLgBw

Owszem, ostatnio wytworzyła się taka masa dezinformatorów, że trudno uzyskać dzisiaj jakąkolwiek prawdę na Internecie z powodu ludzi typu... Podle ckiego czy Szczytyńskiego.

Czytałem wczoraj i oglądałem film na temat Trumpa. Bliski przyjaciel Epsteina, miliardera skazanego już raz za seks i za dostarczanie nieletnich dziewcząt dla elit lubiących młodzież do łóżka jak... Trump!

Wyraził się publicznie o nim jak o wielkim przyjacielu, i że razem uwielbiają nastoletnie dziewczęta. Podał że to wspaniały i wesoły człowiek.

Wracają do tego artykułu... nie mamy żadnych ukrytych motywów oprócz tych oczywistych. Ujawniamy Prawdę tylko i wyłącznie z punktu widzenia Autora Biblii, Boga, który według kuloziemców nie istnieje, ponieważ jest to niemożliwe, aby tak olbrzymi Wszechświat został stworzony przez jedną Osobę.

I to ostatnie zdanie jest głównym motywem dla kuloziemców aby w ten sposób usunąć Boga z naszych umysłów.

Celem kuloziemców jest usunięcie Boga z naszych umysłów. Dodajmy do bzdur ziemi kuli teorię magicznej kropeczki, z której powstał Wszechświat i mamy komplet sekty judeo-satanistycznej, która własnie pada na kolana. Nasz dolar wczoraj podniósł się o 50 centów czyli dzieje się coś poważnego!

Jeszcze dzisiaj nie sprawdzałem wiadomości!

Ta obracająca się kula ziemska nieźle w zawróciła w głowie Podle ckiemu!

Dodam jeszcze, że "goście z kosmosu" nie chcą z ziemianami rozmawiać z powodu ich głupoty! Szukamy wody na Marsie, zamiast doprowadzić ją ludziom jej potrzebującym!

henrykubik@gmx.com

Kasia
Kasia
Liczba postów : 1213

8th Październik 2016, 18:30
Kamil -głęboki oddech,spokój i wybaczenie.

Prędzej czy później to by tu trafiło.

Ode mnie tylko jeden komentarz.

Przez kilkadziesiąt lat mojego życia nazbierałam kilka zdjęć gdzie można mnie zobaczyć z lampką wina lub z drinkiem w ręku.
Czy na tej podstawie można stwierdzić że jestem uzależniona od alkoholu ?

Pamiętajmy że na nienawiść niezawodna jest miłość jeżeli tylko mamy doczynienia z ludźmi.

9th Październik 2016, 00:38
A ja głupi zgłębiam Słowo Boże.. a zamiast tego lepiej oczerniać w głupi sposób bliźnich bounce

Bo przecież tego nauczał nas Pasterz Chrystus Neutral

Filmik tak " dobry" jak filmik z lutego z omówieniem mojej postaci i obrazków.

Od lutego filmik ma 650 wyświetleń... z czego pewnie połowa to ludzi z forum.

Więc coś słabo niestety idzie mu ukazywanie tej prawdy o tym jakimi fanatykami jesteśmy i złymi ludźmi.

Czyżby prawda sama się broniła ?

A tutaj moje zdjęcie w garnku za młodego.

Młody zły Liksar - "chwast" przeciwnik Boga i co tam jeszcze dokleisz . Rolling Eyes

[img]Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa. - Page 13 1px82h[/img]

Śmiało, wykorzystaj je, pewnie pod spodem w garnku była wieprzowina którą za młodego jadłem
( i jem do dzisiaj bo mieszkam z rodzicami i nie mam w zasadzie zbyt dużego wyboru , może dlatego , że żyjemy w niewoli ?)

i takie pytanie też, czy ja zapalę sobie hm, majeranek.. to też jest grzech? scratch

Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

9th Październik 2016, 02:30
Rafał trzyma nas w ryzach, głosząc w ten sposób ... Słowo 'Boże". Jego pretensje publiczne oraz sposób traktowania nas, niezwykła presja stosowana na każdego z nas, aby odpowiadać OBOWIĄZKOWO na jego pytania, które nie są ani merytoryczne ani logiczne.

Brak chęci pomnożenia wiedzy oraz ewidentne braki zrozumienia podstawowych kwestii wykluczają możliwość wymiany opinii czy dialogu, ponieważ na jedną odpowiedź prawidłową z naszej strony otrzymamy na jego blogu masę krzyku, rozkazów oraz oczywistych obelg, jak nazwanie mnie Jezuitą i satanistą i temu podobne szkalowanie.

Skoro ten człowiek nie rozumie skąd Chrystus jako dziecię miał swój naród, to wybaczcie, ale nie widzę szansy na jakiekolwiek porozumienie się.

Jest to proste jak konstrukcja bata. Isus przed pojawieniem się na ziemi był człowiekiem dorosłym i był nazywany od samego początku Synem Człowieczym. Więc aby dokonać czegokolwiek na ziemi, a miał już Lud Boży pod opieką, zanim przyszedł na ziemię.

Bóg Ojciec uznał, że pojawienie się na ziemi jego Syna w wyniku porodu było najbardziej właściwym sposobem i dlatego pojawił się jako dziecię, które dorosło do wieku lat 30.

Jest więc prawidłowe, że najpierw był dziecięciem, który narodził się jak PRZYSZŁY Król Izraela.

Każdy król był kiedyś dziecięciem. Innej drogi nie ma.Czy to jest takie trudne zagadnienie, że nie sposób tego zrozumieć? I trzeba na to pół godziny, aby sformułować proste pytanie?

Dosłuchałem tego trochę dalej ale nie zdzierżyłem tego 'kaznodziei' i dałem sobie spokój.

Owszem, nieco Kamil przeholował waląc mu zbyt prosto z mostu i szkoda Kamilu, że owych pamiątek nie usunąłeś i teraz on ma uciechę, że rzuca na ciebie cień.

Ale palenie marihuany, picie alkoholu i nawet podochocenie sobie nie jest łamaniem Prawa Bożego.

Masowe naużywanie i jednego i drugiego prowadzi do pewnych problemów, w przypadku alkoholu do dużych problemów, ale odnośnie marihuany jeszcze nie słyszałem, że ktoś od nadużycia umarł.

Owszem są szkody na zdrowiu kiedy się ją pali latami i masowo. Ale nadal nie ma prawa Bożego, które to zabrania.

Kamil Rafałowi nie naubliżał! On jemu napisał brutalną o oczywistą prawdę i ten film pokazuje, że Kamil nie skłamał. Być może był nieco brutalny, ale i Chrystus, którego RZEKOMO naśladuje Kamil powiedział, węże, plemię żmijowe!

Ale nie nazwał ich... Jezuitami.

Z innej beczki... zdałem sobie w pełni sprawę z tego, jaka krzywdę Ojcu wyrządzają ci, którzy... dziecię Isus nazywają Bogiem, które musiało być obrzezane i na dokładkę 'miłujący' Chrystusa zupełnie ignorują Jego polecenia!

Jestem w trakcie pisania sporego artykułu na temat boskości Chrystusa oraz tym, samym anulowania Prawa i nie będę powtarzał tego, co już jest napisane ale ujmuję temat z zupełnie innej strony.

Z pozycji planu Bożego wyzwolenia Narodu Wybranego.

Cytuję także wersety o Tomaszu niewiernym rzekomo nazywającego Chrystusa Bogiem oraz Jana 1:1, którego znaczenie jest zupełnie niespodziewane i dowody są bardzo mocne, że w żadnej polskiej Biblii ten werset nie jest prawidłowo przetłumaczony.

Podziękowań od Rafała się nie spodziewam. affraid

Daruj sobie dalsze szkalowanie mnie sędzio Rafale, przeczytasz to być może z emocjami!

Co jest domeną szatana? Fałszywe oskarżanie ludzi niewinnych.

Rev 12:10  I usłyszałem donośny głos w niebie, mówiący: Teraz nastało zbawienie i moc, i panowanie Boga naszego, i władztwo Pomazańca jego, gdyż zrzucony został oskarżyciel braci naszych, który dniem i nocą oskarżał ich przed naszym Bogiem.

No i kolejny dowód w tych wersetach na to, że Bóg i Pomazaniec to dwie różne postacie...

A Liksar... to zdjęcie mnie powaliło! lol!

Hmmm...

henrykubik@gmx.com

Kasia
Kasia
Liczba postów : 1213

9th Październik 2016, 12:07
Wczoraj zapomniałam wziąć telefonu i użyłam komputera by sprawdzić co nowego na forum.
Wpisałam źle nazwę i wyskoczyła mi miedzy innymi ta strona.

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Zbawienie.com

Przychodzi mi tylko jedno na myśl-duży chłopczyk zamiast pograć sobie w "Mario"z nudów czekający aż mamusia poda mu obiad stworzył sobie biografię Henryka Kubika czekający na nagrodę w postaci lizaka.

Każda krytyka ze strony innych bez żadnych uzasadnionych,udowodnionych przyczyn tylko zbliża nas do Ojca i pokazuje jak godni jesteście być nazywani Dziećmi Bożymi.

Poświęcenie każdemu z was czasu ,jak Kamilowi całą godzinę tylko po to by pokazać jak jeden z głosicieli Prawdy trzyma w ręku jakieś zioła nie uwłacza lecz wręcz przeciwnie pokazuje tylko jak nienawiść ogarnia wszystko i wszystkich którzy pragną być zgodni ze Słowem Bożym.

Sam Chrystus bezpośrednio świadczący o Bogu był wyśmiewany  i poniżany niosąc nam jego Jego przesłanie więc czego my możemy oczekiwać?

Przypomniał mi się cytat

Ew.Jana 2
19) Isus, odpowiadając, rzekł im: Zburzcie tę świątynię, a Ja w trzy dni ją odbuduję.

(20) na to rzekli Żydzi: Czterdzieści sześć lat budowano tę świątynię, a Ty w trzy dni chcesz ją odbudować?

(21) Ale On mówił o świątyni ciała swego.

(22) Gdy więc został wzbudzony z martwych, przypomnieli sobie uczniowie jego, że to mówił, i uwierzyli Pismu i słowu, które wyrzekł Isus.

W ten sposób ludzie wyśmiewają Prawdę bo klapki na oczach zasłaniają wszystko inne.

Admin

9th Październik 2016, 12:35
Ta strona ma ładnych parę lat.

Komentarz napisał jeden z Hasbary, czyli nasienie węża. Jak ich rozpoznać?

To zdanie ich ujawnia.

gdyż jego wiedza potrzebna jest tylko niedouczonym Polaczkom.

Nasienie węża nazywa w ten pogardliwy sposób Polaków. Jak znajdziecie kogokolwiek, kto w ten sposób wyraża się o Polakach, 90% szansy na jego chazarskie pochodzenie oraz brak sumienia.

henrykubik@gmx.com

Wróg Kozłów
Liczba postów : 156

9th Październik 2016, 13:26
thewordwatcher napisał:Nasienie węża nazywa w ten pogardliwy sposób Polaków. Jak znajdziecie kogokolwiek, kto w ten sposób wyraża się o Polakach, 90% szansy na jego chazarskie pochodzenie oraz brak sumienia.

Oni o nas mówią tak:

https://www.youtube.com/watch?v=euenUDkqO_I

A "my" czyli "nasi" reprezentanci" do nich tak:

https://www.youtube.com/watch?v=KCAjIQov0CM
Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

9th Październik 2016, 13:54
Muszę jeszcze dodać ważnego posta.

Musimy nieco pofolgować, ponieważ mamy olbrzymią ilość pracy, czas ucieka a niektóre osoby zajmują się sądem nad innymi.

http://detektywprawdy.pl/2016/10/09/dlaczego-zdecydowalem-sie-na-taka-forme-prowadzenia-bloga/

Z powodu pewnych komentarzy a także naszego i mojego stosunku do bóstwa Chrystusa, detektyw Prawdy wykopał przeciwko nam... topór wojenny.

Ale nawet to nie czyni z niego naszego wroga.

Nie jesteśmy w stanie oceniać jego intencji i jeżeli według naszych obserwacji on popełnia błędy, zdecydowana większość Chrześcijan popełnia błędy.

Wielu ludzi błędy naprawia, inni nigdy ich nie naprawiają ale nie jesteśmy w stanie rozpoznać motywów czy też inteligencji, czy pomocy Bożej w zrozumieniu wielu trudnych zagadnień biblijnych.

Bóstwo Chrystusa, satanizm Pawła, a zwłaszcza nie porzucony przez Boga plan zbawienia Narodu Wybranego i wprowadzenia do oczyszczonej Ziemi obiecanej to tematy niezwykle trudne, nowe oraz stanowiące wyzwanie dla wiary wielu czytających. Płaska ziemia jest chyba największym wyzwaniem.

Zaparcie się wielu osób nie oznacza złych motywów. Czasami jest to strach przed ośmieszeniem, strach przed rodziną, najbliższymi oraz strach podjęcia takiej decyzji zmiany poglądów. Są także takie osoby, które boją się wewnętrznie na zmianę zdania ponieważ zmiana zdania w Polsce oznacza słabość charakteru. To wszystko jest najczęściej efektem intensywnego prania mózgów.

Nie jesteśmy światowej klasy psychologami, aby zrozumieć tych ludzi. Nie rozumiemy fanatyków religijnych, nie rozumiemy zagorzałych katolików, księży czy pastorów i nie wiemy kto i co robi i komu w rzeczywistości służy.

Nie wiemy także, czy służy świadomie czy nieświadomie z powodu intensywnej kontroli umysłów.

Jakże wielu rodaków głosowało na kolejny zbrodniczy rząd!?

Mamy do czynienia z wieloma problemami i ostatnią rzeczą jaką powinniśmy robić, to publicznie oceniać i osądzać inne osoby. Nawet, kiedy na nas w oczywisty sposób plują.

Wielu poznajemy po owocach ale i to nie jest podstawą do wydawania sądu.

Mamy prostą radę na sposób postępowania. Zapytano Chrystusa, czy należy wybrać z trzody kąkol.

Mat 13:26 A gdy zboże podrosło i wydało owoc, wtedy się pokazał i kąkol.
Mat 13:27 Przyszli więc słudzy gospodarza i powiedzieli mu: Panie, czy nie posiałeś dobrego nasienia na swojej roli? Skąd więc ma ona kąkol?
Mat 13:28 A on im rzekł: To nieprzyjaciel uczynił. A słudzy mówią do niego: Czy chcesz więc, abyśmy poszli i wybrali go?
Mat 13:29 A on odpowiada: Nie! Abyście czasem wybierając kąkol, nie powyrywali wraz z nim i pszenicy.
Mat 13:30 Pozwólcie obydwom róść razem aż do żniwa. A w czasie żniwa powiem żeńcom: Zbierzcie najpierw kąkol i powiążcie go w snopki na spalenie, a pszenicę zwieźcie do mojej stodoły.

Wolą Isusa jest pozostawienie sądu Jemu. On we właściwym czasie wyda żeńcom polecenie spalenia kąkolu.

Nawet widząc kąkol powinniśmy sie powstrzymywać od złośliwych czy sądowniczych komentarzy, ponieważ one gorszą owce czyli pszenicę, która się rujnuje duchowo.

Każdy z naszych dzisiejszych przeciwników może jutro doznać olśnienia i poznać Prawdę. Nawet Rafał może się zorientować co do tożsamości osoby, która sie mu objawiła i zmienić kierunek o 180 stopni.

Wiele rozsądnych osób poważnie obserwuje i nas i ich i sprawdza sposób zachowania się.

Posiadający Prawdę nie muszą się posuwać do taktyk znanych nam przeciwników.

I wielu poszukujących Prawdy także w taki sposób na to patrzy, A największą moc ma Słowo Boga i Syna. Tym się głównie posługujmy życząc wszystkim szczerze poznania Prawdy, według polecenia Chrystusa, miłujmy nieprzyjaciół naszych.

Nie wydawajmy owoców bezprawości. Ja wiem, że to łatwo jest napisać ale często trudno jest się powstrzymać. Niemnie musimy próbować, ponieważ to się podoba Bogu.

henrykubik@gmx.com

Wróg Kozłów
Liczba postów : 156

9th Październik 2016, 17:41
Przypuszczam, że chodzi o moje ostatnie komentarze, choć nie przeczytałem tego artykułu, bo nie otwiera mi się strona Detektywa.

Trzeba miłować nawet nieprzyjaciół, ale czy widząc, że ktoś choćby potencjalnie zwodzi uczciwych ludzi, którzy szukają Prawdy i Boga nie powinno się jakoś zareagować?

Może takie ostrzeżenie kogoś uchroni przed złą decyzją.
A Detektyw Prawdy organizuje spotkania, na których chrzci ludzi.
Jak sam się pochwalił już przed paroma miesiącami zostało już ochrzczonych 19 osób.

Przykro mi, że (prawdopodobnie) przeze mnie kolejna osoba "wykopała topór wojenny", ale czy można było milczeć, kosztem kolejnych "chrzczonych" przyzwoitych ludzi?

Z powyższego powodu jest mi przykro, ale wyrzutów sumienia, że o tym napisałem nie mam.
Obserwator

9th Październik 2016, 19:19
Właśnie zaglądnąłem sobie w ten wątek i zobaczyłem kolejnego paszkwila w wykonaniu Rafała Kudrańskiego Wink

Kasiu..mnie już te brednie nie ruszają odkąd poznałem, że Rafał jest tak podły, iż potrafi nawet wejść z brudnymi buciorami w czyjeś życie i wyciągać z niego rzeczy, z których robi sensację, rzekomo uwiarygadniającą jego chore twierdzenia.

To są przejawy demonicznego opętania, do którego Kudrański jawnie się przyznaje, że objawiła mu się świetlista postać, którą on uważa za boga:

Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa. - Page 13 Vifx53

Chyba nie muszę tego komentować??? Smile

Rafał będzie atakował nas, Henryka, Bushiego i mnie, ponieważ jest to podyktowane przez owego demona, który Rafała nawiedził. Można tylko pomarzyć o miłości do bliźniego ze strony Rafała, gdyż demony się tym nie charakteryzują.

Demony lubią pogardę, wrogość i nienawiść, czyli dokładnie to, co swym postępowaniem pokazuję Ku Drański.

To tyle na temat osoby "Jana Ewangelisty" za którego uważa się Rafał...

A teraz napiszę coś więcej na swój temat i powiem jak zawsze Prawdę Smile

Myślę, że Rafała najbardziej dotknie właśnie ona - PRAWDA, z którą on tak zażarcie walczy.

Jeśli chodzi o Marichuanę, czy inaczej Konopię Indyjską, to mam z nią kontakt od ponad 10 lat. Poznałem jej właściwości, które jak się okazało wbrew twierdzeniom oszołomów jak Kudrański, są bardzo łagodne. O wiele łagodniejsze od alkoholu, którym już w czasach szkoły średniej młodzież lubiła się zalewać.

Ja za alkoholem nigdy szczególnie nie przepadałem i czułem się zawsze po jego spożyciu chory i osłabiony.

Z Marihuaną było inaczej. Od dziecka byłem nadpobudliwy i oczywiście przejawiało się to często negatywnie w moim zachowaniu. Szybko się denerwowałem, smuciłem, radowałem itd. Inną rzeczą były problemy ze snem, co odziedziczyłem po matce. Lubiłem dużo rozmyślać i często przed spaniem dużo dumałem, co nie pozwalało mi spokojnie zasnąć. Zwłaszcza gdy były jakieś problemy w szkole, której bardzo nie lubiłem, gdzie zamartwiałem się tym jak zareagują rodzice na moje wyniki.

Krótko przed osiemnastką stało się tak, że spróbowałem tej trawki. Byłem zaskoczony, ponieważ okazało się, że to nie są żadne prochy czy narkotyki. Dowiedziałem się, że konopia jest zwykłą rośliną, która ma na dodatek wielkie zastosowanie, zwłaszcza medyczne! W moim przypadku zauważyłem, że bardzo pomagała mi na sen.

Stwierdziłem, że skoro tak jest, to najwidoczniej sam Bóg stworzył taką roślinę i nie ma w tym niczego dziwnego, a tym bardziej złego aby korzystać z jej właściwości!!

Takie głupoty, jakie wypisuje Rafał na ten temat są porównywalne do twierdzeń szatańskich władz, które uczyniły ze zwykłej rośliny stworzonej przez Boga narkotyk zakazany dla ludzkości...jak widać Rafał popiera szatana w tych i innych także twierdzeniach.

Henryk. Nie będę niczego kasował, co zamieściłem w internecie kiedyś w przeszłości, bo nie mam się czego wstydzić. Mówię Prawdę i nikomu niczego złego nie robię, a więc w świetle Prawa Bożego nie złamałem żadnego przykazania.

Wstawię tu nawet moje nagranie, do którego odnosi się nasz oskarżyciel, aby inni mogli zapoznać się z jego treścią, o której Rafałek już zbytnio nie wspomina..dlaczego?? Ponieważ tłumaczę tam oczywistą Prawdę, która by go totalnie skompromitowała, proszę:

Zdjęcie z klipu jest prawdziwe. Wykonałem je podczas pobytu w Niemczech, gdzie miałem kilkanaście drzewek konopii indyjskiej, które bardzo łatwo się hoduje. Ogólnie uwielbiam hodować kwiaty i rośliny i jakoś nie widzę w tym grzechu i łamania Przykazań...

...jeśli ktoś potrafi to wykazać, to niech to zrobi..czekam Smile

Kiedyś miałem krótki etap, że z moimi przyjaciółmi zacząłem pisać teksty piosenek hip hopowych i je wykonywać. Próbowałem w ten sposób wyjaśnić innym pewne kwestie, moim zdaniem ważne. To że znajdują się tam tematy niewygodne dla 'niektórych' to celowa rzecz. Forma w jakiej to chciałem przekazać docierała w ten sposób do młodzieży, która o takich rzeczach myśli rzadko. Nie wstydzę się tego, bo nie mam czego.

Jeśli ktoś ma ochotę zapoznać się z tym, co niegdyś stworzyłem, to proszę. Nie ma w tym niczego bezbożnego:

Powyższe to teksty, które sam napisałem i ręczę, że nikogo nie zgorszą! Są to bardzo mądre słowa z przekazem, który kiedyś próbowałem zanieść innym w taki sposób Wink

Sposób zmieniłem, gdy poznałem całą Prawdę, za co dziękuję Henrykowi i jego witrynie, a przede wszystkim kierownictwu naszego Boga Ojca i Jego Syna Jezusa. Smile
Teraz sam piszę artykuły o Słowie Bożym i będę robił to dalej, czy to się komu podoba czy nie.

Zdanie Rafałka i jemu podobnych osób jest dla mnie mało ważne. Prawda trafi do tych, którzy jej szczerze szukają...a szukają! Smile

Proszę sprawdzić sobie wyniki tych beznadziejnych wypocin Drańskiego na YT, a wyniki mojego filmu o Tajemnicy Bożej...

jakieś pytania o merytoryczna i logiczną treściwość wywodów Rafała???

Hahahahaha  Razz
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: