Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa.
+34
Lotion
Odrodzony
Aleksander
Łukasz.s
polskapaw
Wróg Kozłów
Kowalski
Edwedere
Tabitha
przebudzonyzesnu
Gregor
efraimita
Milosc
Andrzej
piotrek123
Liksar
Skiper
Jacek86
levrone55
Arkadia
Mutu
Jonatan Grodzicki
Rafal81
Olo
lusia
walirlan
Marysia87
anileve
Obserwator
anowi
Kasia
Bushi
Cyryl
Hugo
38 posters
Re: Zwalczanie Biblii, blogi promujące fałszywe doktryny i klamstwa.
4th Lipiec 2016, 17:42
Nie wiem czy już nie było mówione to , najwyżej w ramach przypomnienia
Naszych przodków zwiodły dokładnie tak samo jak Nas dzisiaj, to przez nauki Pawła nie przestrzega się ustaw Ojca, oraz gardzi się zakonem.. ponieważ przecież jest " nieważne "
Ciekawe do kogo pasują te słowa
Amosa napisał:
2
(4) Tak mówi Pan: Z powodu trzech zbrodni Judy i z powodu czterech nie cofnę tego,
ponieważ wzgardzili zakonem Pana i nie przestrzegali jego ustaw, gdyż zwiodły ich kłamliwe bożyszcza, za którymi chodzili ich ojcowie.
Naszych przodków zwiodły dokładnie tak samo jak Nas dzisiaj, to przez nauki Pawła nie przestrzega się ustaw Ojca, oraz gardzi się zakonem.. ponieważ przecież jest " nieważne "
5
(7) Biada tym, którzy przemieniają prawo w piołun, a sprawiedliwość rzucają na ziemię!
Ciekawe do kogo pasują te słowa
Amosa napisał:
(12) Czy konie mogą biegać po skale? Czy wołami można orać morze?
Lecz wy obróciliście prawo w truciznę, a owoc sprawiedliwości w piołun.
16th Lipiec 2016, 11:49
Otrzymałem emaila pełnego miłych odczuć w stosunku do mnie i reszty forumowiczów.
No i podał film zrobiony własnoręcznie - http://panjezusjedynadroga.pl/rogatosc-prawa/
Ten email to w sumie kwintesencja motta naszego przyjaciela, czyli = panJezusJedynaDroga po której stąpają dumnie 'naśladowcy'... miłości Chrystusowej.
Tutaj jest oryginał obrazu jaki użyłem i jest zrozumiałe, że mogłem tak drobnego detalu nie zauważyć. Widać to dopiero po dużym powiększeniu a na zbawienie.com obrazek ten nieco rozjaśniłem i widać to BYŁO nieco wyraźniej. (Już to poprawiłem.) Ale tam sa trzy niby rogi.
http://www.migdolbook.com/Aivazovsky_Passage_of_the_Jews_through_the_Red_Sea.jpg
Ten gość jedzie takim jadem, że wprost trudno taką osobę chociaż trochę szanować. Żeby na takie coś poświęcić 1.5 godziny czasu, aby zrobić film?
PS.Jego reakcja świadczy o całkowitej bezradności wobec mnie oraz członków forum w kwestiach.
Oni po prostu dwoją się i troją, aby nas w jakikolwiek sposób zniesławić.
Jest oczywiste, że nikt nie posiada przeciwko nam żadnych rozsądnych argumentów i dowodów na nasze rzekome 'błądzenie'.
W sumie oni nas jeszcze bardziej uwiarygodniają.
.............................................................................................
Znalazłem przypadkiem bardzo ciekawą serię postów na temat -
O. MAREK MULARCZYK; O OPĘTANIU, OBJAWIENIACH, APOSTOLE PAWLE...
Co prawda artykuł z zeszłego roku, a u nas sie wiele zmieniło, niemniej są to bardzo ciekawe informacje podane przez członkinie forum zbawieni.com czerwonyflamaster oraz ciekawe komentarze przez Małą Mi. Tematem są oczywiście opetania oraz apostoł Paweł, którego o. Mularczyk także nie uważa za rzeczywistego apostoła i Watykanowi sie to nie podoba.
http://www.zbawieni.com/showthread.php?tid=565
Podano także bardzo ciekawe bluźniercze wersety Pawła.
Bardzo ciekawy materiał jako przeciwieństwo działalnosci naszego brata... Kudrańskiego!
cześć Jezuito,
od dawna obstawialiśmy, że twoimi braćmi bynajmniej nie są australijskie kangury lecz jezuiccy szataniści ale to, że pokazaliście swojego rogatego prawodawcę to już postawiliście kropkę nad i.
Co byś nie przedstawił teraz to i tak od dawna widać jak PRAWDA Słowa Bożego obnaża twoje/wasze kłamstwa.
Ale tym waszym ROGATYM symbolem to dołożyliście do pieca !
przeglądnęliśmy chyba dziesiątki jak nie setki obrazów i zdjęc z Mojżeszowym przejściem i najnormalniej W ŻADNYM nie mogliśmy zobaczyć Mojżesza z rogami.
A ty "boży" rodzynku znalazłeś i w dodatku wybrałeś właśnie taki! wow... niesamowite
I w dodatku NIE natrafiliśmy na ten obraz co "duch boży" pozwolił ci zamieścić hmmm. Dziwne...
będę kończył bo przecież pewnie skakujesz PONOWNIE ten email BEZ CZYTANIA... ;D
aha i przekaż twojemu jezuickiemu bratu, że świetnie operuje kolorem i zdolności artystyczne to ma. no no nie powiem.
Ciekawe czy chociaż WASZ ROGATY bóg mu to wynagrodził w mamonie bo się chłopak napracował...
ps. rogi wsumie mógł bardziej zakamuflować - mógł mniej intensywniejszego światła użyć to by było trudniej to dostrzec przynajmniej...
Choć i tak DRAŃSKI by to wychaczył bo nienawidzę czynów urągających PRAWDZIWEMU Bogu i Zbawcy, który dał mi się poznać OSOBIŚCIE.
Wasz rogaty "nie pasterz" tylko was oszukuje JEZUICI i dziwię się że nadal chcecie mu służyć.
Macie jeszcze szansę stanąć na Drodze Prawdy i Życia - Boga i Zbawiciela, Pana Jezusa ale czy skorzystacie to już wasza WOLNA WOLA.
a na ten czas jesteście WROGAMI Prawdziwego Boga i Zbawiciela a tym samym naszymi wrogami.
Żegnam i może chociaż pofatygujecie się wyjaśnić na waszym szatańsko-kłamliwym forum że artyście zabrakło już ciemnej farby by zrobić ODPOWIEDNIE cienie ciemne nad głową Mojżesza no i przede wszystkim wytłumaczyć że WASZ rogaty Pan NIE jest Pasterzem a JEDYNIE WASZ rogaty isus?
ej panowie po co te wasze szkoły i te nauki jak i tak kłamstwo ma krótkie nogi i z Prawdą którą świadczy Słowo Boże i Którą my głosimy - nie wygracie.
Jest to pewne bo tak napisane jest w Księgach Świętych i poza tym Prawdziwy Bóg jest mocniejszy od WSZYSTKICH (czyt. oczywiście w tym też od waszego rogacza )
Żegnam
Wierny Prawdzie i Życiu - Panu Jezusowi!
"Pan mój i Bóg mój!" chyba znacie z której to Ewangelii...
No i podał film zrobiony własnoręcznie - http://panjezusjedynadroga.pl/rogatosc-prawa/
Ten email to w sumie kwintesencja motta naszego przyjaciela, czyli = panJezusJedynaDroga po której stąpają dumnie 'naśladowcy'... miłości Chrystusowej.
Tutaj jest oryginał obrazu jaki użyłem i jest zrozumiałe, że mogłem tak drobnego detalu nie zauważyć. Widać to dopiero po dużym powiększeniu a na zbawienie.com obrazek ten nieco rozjaśniłem i widać to BYŁO nieco wyraźniej. (Już to poprawiłem.) Ale tam sa trzy niby rogi.
http://www.migdolbook.com/Aivazovsky_Passage_of_the_Jews_through_the_Red_Sea.jpg
Ten gość jedzie takim jadem, że wprost trudno taką osobę chociaż trochę szanować. Żeby na takie coś poświęcić 1.5 godziny czasu, aby zrobić film?
PS.Jego reakcja świadczy o całkowitej bezradności wobec mnie oraz członków forum w kwestiach.
Oni po prostu dwoją się i troją, aby nas w jakikolwiek sposób zniesławić.
Jest oczywiste, że nikt nie posiada przeciwko nam żadnych rozsądnych argumentów i dowodów na nasze rzekome 'błądzenie'.
W sumie oni nas jeszcze bardziej uwiarygodniają.
.............................................................................................
Znalazłem przypadkiem bardzo ciekawą serię postów na temat -
O. MAREK MULARCZYK; O OPĘTANIU, OBJAWIENIACH, APOSTOLE PAWLE...
Co prawda artykuł z zeszłego roku, a u nas sie wiele zmieniło, niemniej są to bardzo ciekawe informacje podane przez członkinie forum zbawieni.com czerwonyflamaster oraz ciekawe komentarze przez Małą Mi. Tematem są oczywiście opetania oraz apostoł Paweł, którego o. Mularczyk także nie uważa za rzeczywistego apostoła i Watykanowi sie to nie podoba.
http://www.zbawieni.com/showthread.php?tid=565
Podano także bardzo ciekawe bluźniercze wersety Pawła.
Bardzo ciekawy materiał jako przeciwieństwo działalnosci naszego brata... Kudrańskiego!
Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com
http://www.zbawienie.com
https://www.youtube.com/thewordwatcher
https://www.youtube.com/HenryKubik
16th Lipiec 2016, 13:33
Właśnie otrzymałem maila odnośnie tych rogów Mojżesza....
Jak napisałem w poprzednim poście - to są 'niby rogi' i teraz mamy potwierdzenie że to są promienie i że nie myliłem się i nie miałem 'szatańskich' i jezuickich powiązań!
Oczywiście że widziałem na co najmniej dwóch rzeźbach rogi u Mojżesza ale nie byłem pewien o co w tym chodzi.
Przykro mi Rafale, ale... znowu podmoczyłeś! Hahahahahahaha!!!
Henryku,
przeczytałam przed chwileczką Twój post, gdzie była mowa o Mojżeszu z rogami i autentycznie się uśmiałam z wypowiedzi autora złośliwego maila.
Spójrz proszę na słynną rzeźbę Mojżesza wykonaną przez Michała Anioła - ma rogi! Dlaczego? Można oczywiście próbować dywagować nad ukrytymi podtekstami, ale... prawda jest taka, że w wyniku błędnego tłumaczenia Biblii, bardzo długo w sztuce wykonywano przedstawienia Mojżesza właśnie z rogami na głowie. Nie pamiętam dokładnie, który to był fragment, ale dotyczył (o ile się nie mylę) świetlistych promieni wokół głowy Mojżesza (które zinterpretowano w tłumaczeniu jako rogi).
Po tym właśnie elemencie - rogach - historycy sztuki rozpoznają niektóre wizerunki Mojżesza. I doskonale wiedzą, że chodzi o mylne tłumaczenie. Nikt nie robi z tego sensacji.
A poza tym wg mnie na reprodukowanym obrazie są właśnie promienie, a nie rogi.
Pozdrawiam
Jak napisałem w poprzednim poście - to są 'niby rogi' i teraz mamy potwierdzenie że to są promienie i że nie myliłem się i nie miałem 'szatańskich' i jezuickich powiązań!
Oczywiście że widziałem na co najmniej dwóch rzeźbach rogi u Mojżesza ale nie byłem pewien o co w tym chodzi.
Przykro mi Rafale, ale... znowu podmoczyłeś! Hahahahahahaha!!!
Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com
16th Lipiec 2016, 14:24
Rafał jest kompletnie bezradny i jedyne, co potrafi ten słabiak i kłamca to czepiać się ledwie widocznych detali na obrazkach i robić z tego sensację...
SZCZYT GŁUPOTY I PROSTACTWA KUDRAŃSKIEGO
Mierny pyszałek myśli, że jest Bożym "wybrańcem" i daje nam szansę na wejście na właściwą drogę...wytyczoną oczywiście przez pyszałka Rafała, który sobie myśli, że tylko u niego jest Prawda i tylko on ma rację we wszystkim.
Dyskusja z nim nie ma sensu, bo ten głupiec uznaje tylko własne zdanie i jeśli ktoś z nim się nie zgadza, to znaczy że jest Jezuitą i satanistą...totalny debilizm i schizofrenia Rafała.
Jest to oczywiście opętanie demoniczne, które miało miejsce po tym, jak zbluzgał Boga i się go wyparł, co otworzyło furtkę dla demonów, które wykorzystały jego złość i nienawiść do Boga i sprawiły fałszywe objawienie się mu Chrystusa.
Rafał jest niestety tak mało inteligentny, że w swej głupocie przyznał się do tego publicznie!! Oto jego droga do zwiedzenia:
http://chomikuj.pl/andrewkojder/Dokumenty/audycja+1+rozmowa+z+teologiem,5114413988.mp3(audio)
Jest to pierwsza audycja jego zwodniczej stacji radiowej, w której opowiada o swych "przejściach"...w nagraniu od 13:35 minuty Kudrański opowiada jak to się rzekomo nawrócił.
Oczywiście wszystko działo się w kościele katolickim podczas jego demonicznych obrzędów religijnych, a zatem jest już to wielce podejrzane.
Nawet żona Rafała chciała to przerwać, ale on ją strasznie zbeształ, co jest oczywiście działaniem demona, o czym on tam wszystko opowiada, proszę odsłuchać te parę minut!
Następnie po powrocie do domu z kościoła i odrzuceniu żony, zamknął się w pokoju zaczął bluźnić otwarcie Bogu, co jest ogromnym występkiem przeciwko Niemu i oczywistym brakiem pokory!!
Później "coś" go natchnęło, by szukać i oczywiście szukał w świadectwach typu Pio i jakieś fałszywe objawienia jezusowe i tym podobne..jak to mówi w audycji: "znów zacząłem wierzyć w Boga".
Krótko po tych 'przejściach' i złorzeczeniu samemu Bogu Rafał został nawiedzony przez rzekomego 'boga', który wypełnił go taką miłością, że pokochał nagle wszystkich dookoła wraz z Pakistańczykami, których bardzo nienawidził...szkoda, że mu przeszło i już nie ma w sobie takiej miłości.
Wystarczy przesłuchać ok. 8 minut jego relacji od minuty 13:35, by przekonać się jak bardzo Rafał jest zwiedzony i kto nim tak naprawdę kieruje.
Zresztą jego owoce i ciągłe ataki świadczą same za siebie jakim podłym i pysznym jest człowiekiem i że służy szatanowi myśląc, że to Jezus go nawiedził i dał mu specjalną misję, dzięki której może nienawidzić swych nieprzyjaciół...Bóg specjalnie dla św.Rafałka zrobił wyjątek...niesamowite!
Brak słów Rafał! Twój upór i głupota sięgnęły zenitu...zero szacunku, pokory i prawdomówności.
Za to masz w sobie samą zawiść, nienawiść (do czego otwarcie przyznajesz się w audycji), pychę i kłamstwo....wzór chrześcijanina normalnie...ale katolickiego
Dla nas jesteś mrzonką, ale Bóg już Ci tak łatwo nie odpuści, wszak i Ty nie potrafisz odpuścić nam.
Jesteś skończony...buahahahaha
SZCZYT GŁUPOTY I PROSTACTWA KUDRAŃSKIEGO
Mierny pyszałek myśli, że jest Bożym "wybrańcem" i daje nam szansę na wejście na właściwą drogę...wytyczoną oczywiście przez pyszałka Rafała, który sobie myśli, że tylko u niego jest Prawda i tylko on ma rację we wszystkim.
Dyskusja z nim nie ma sensu, bo ten głupiec uznaje tylko własne zdanie i jeśli ktoś z nim się nie zgadza, to znaczy że jest Jezuitą i satanistą...totalny debilizm i schizofrenia Rafała.
Jest to oczywiście opętanie demoniczne, które miało miejsce po tym, jak zbluzgał Boga i się go wyparł, co otworzyło furtkę dla demonów, które wykorzystały jego złość i nienawiść do Boga i sprawiły fałszywe objawienie się mu Chrystusa.
Rafał jest niestety tak mało inteligentny, że w swej głupocie przyznał się do tego publicznie!! Oto jego droga do zwiedzenia:
http://chomikuj.pl/andrewkojder/Dokumenty/audycja+1+rozmowa+z+teologiem,5114413988.mp3(audio)
Jest to pierwsza audycja jego zwodniczej stacji radiowej, w której opowiada o swych "przejściach"...w nagraniu od 13:35 minuty Kudrański opowiada jak to się rzekomo nawrócił.
Oczywiście wszystko działo się w kościele katolickim podczas jego demonicznych obrzędów religijnych, a zatem jest już to wielce podejrzane.
Nawet żona Rafała chciała to przerwać, ale on ją strasznie zbeształ, co jest oczywiście działaniem demona, o czym on tam wszystko opowiada, proszę odsłuchać te parę minut!
Następnie po powrocie do domu z kościoła i odrzuceniu żony, zamknął się w pokoju zaczął bluźnić otwarcie Bogu, co jest ogromnym występkiem przeciwko Niemu i oczywistym brakiem pokory!!
Później "coś" go natchnęło, by szukać i oczywiście szukał w świadectwach typu Pio i jakieś fałszywe objawienia jezusowe i tym podobne..jak to mówi w audycji: "znów zacząłem wierzyć w Boga".
Krótko po tych 'przejściach' i złorzeczeniu samemu Bogu Rafał został nawiedzony przez rzekomego 'boga', który wypełnił go taką miłością, że pokochał nagle wszystkich dookoła wraz z Pakistańczykami, których bardzo nienawidził...szkoda, że mu przeszło i już nie ma w sobie takiej miłości.
Wystarczy przesłuchać ok. 8 minut jego relacji od minuty 13:35, by przekonać się jak bardzo Rafał jest zwiedzony i kto nim tak naprawdę kieruje.
Zresztą jego owoce i ciągłe ataki świadczą same za siebie jakim podłym i pysznym jest człowiekiem i że służy szatanowi myśląc, że to Jezus go nawiedził i dał mu specjalną misję, dzięki której może nienawidzić swych nieprzyjaciół...Bóg specjalnie dla św.Rafałka zrobił wyjątek...niesamowite!
Brak słów Rafał! Twój upór i głupota sięgnęły zenitu...zero szacunku, pokory i prawdomówności.
Za to masz w sobie samą zawiść, nienawiść (do czego otwarcie przyznajesz się w audycji), pychę i kłamstwo....wzór chrześcijanina normalnie...ale katolickiego
Dla nas jesteś mrzonką, ale Bóg już Ci tak łatwo nie odpuści, wszak i Ty nie potrafisz odpuścić nam.
Jesteś skończony...buahahahaha
16th Lipiec 2016, 15:08
Obserwator napisał:Rafał jest niestety tak mało inteligentny, że w swej głupocie przyznał się do tego publicznie!!
Tu nie chodzi o inteligencje tutaj chodzi tutaj chodzi raczej o pychę Rafała.
Rafałowi objawił się Chrystus.... a oto lista innych osób którym objawił się Chrytus:
https://bibliainfo.wordpress.com/2012/07/19/ellen-g-white/
https://pl.wikipedia.org/wiki/Ellen_G._White
czy:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Faustyna_Kowalska
Zobaczmy jedno ulubionymi ofiarami szatana kto jest??? Kobiety.
Tak Biblia wiele razy pokazuje do czego prowadziło słuchanie się kobiet.
Salomona, pomimo jego mądrości, kobiety doprowadziły do bałwochwalstwa.
Szatan w Edenie swoje zwiedzenie ludzi zaczął od Ewy.
Abraham posłuchał swojej żony Sary i za żonę wziął niewolnicę Hagar... a potem z tego były kłopoty.
Samsona... najsilniejszego człowieka na ziemi (przy którym giganci żyjący przed potopem były niczym niemowlęta przy strongmenie) pokonała kobieta.
Jednym słowem Polskie przysłowie:
"Tam gdzie diabeł nie może tam babę pośle"
Jest oparte na Biblii.
Ale zrozummy jedno, nie ma co dziwić się tym kobietom. Kobiety to słabsza płeć i jest łatwiejszym celem dla szatana. Dlatego Bóg dał takie prawo kobietom:
Rodz. 3 napisał:(16) Do kobiety zaś rzekł: Pomnożę dolegliwości brzemienności twojej, w bólach będziesz rodziła dzieci, mimo to ku mężowi twemu pociągać cię będą pragnienia twoje, on zaś będzie panował nad tobą.
To jest prawo Boga dla wszystkich kobiet. Dlatego Bóg jako proroków dawał głownie mężczyzn.
Natomiast dlaczego Rafał - który jako mężczyzna, powinien mieć głowę na karku i lepiej panować nad emocjami (mężczyźni nie mają okresu i nie przechodzą menopauzy) - dał się tak zwieść????
Tego nie wiem.
Gdyby jeszcze Rafał zajął się głoszeniem swojego objawienia i zwyczajnie przestał się wypowiadać na nasz temat i na temat naszego forum???
Ale co ciekawe.... pomimo tak długiego czasu to Rafał ciągle nas atakuje???
Dlaczego???
Może takie zadanie dał Rafałowi jego Chrystus???
16th Lipiec 2016, 15:31
Oczywiście Cyrylu, wszystkiemu winna jest pycha tak jak mówisz.
Rafał sam się przyznaje, że nigdy nie odpuszcza, że jak ma jakiś cel, to nikt go od niego nie odciągnie.
Ponadto ma bardzo przerośnięte ego, które sprawia, że on i tylko on musi być zawsze na pierwszym miejscu.
Nawet w stosunku do Boga Rafał musi być pierwszy i jego zdanie musi być ważniejsze niż zdanie Boga!!
Widać to oczywiście po totalnej negacji wypowiedzi Bożych w Starym Testamencie, które Rafał traktuje wybiórczo, obrażając tym samy Stwórcę!!
Jest to kompletny brak pokory, który sprawił, że demony przejęły nad Rafałem kontrolę i sterują jego myślami i żądzami, podsycając najpodlejsze z nich!!
A gdy demon ukazał się mu jako Chrystus, wtedy Rafał poczuł się jako jedyny na świecie sługa Boży, któremu wolno nawet czynić zło.
Rafał sam się przyznaje, że nigdy nie odpuszcza, że jak ma jakiś cel, to nikt go od niego nie odciągnie.
Ponadto ma bardzo przerośnięte ego, które sprawia, że on i tylko on musi być zawsze na pierwszym miejscu.
Nawet w stosunku do Boga Rafał musi być pierwszy i jego zdanie musi być ważniejsze niż zdanie Boga!!
Widać to oczywiście po totalnej negacji wypowiedzi Bożych w Starym Testamencie, które Rafał traktuje wybiórczo, obrażając tym samy Stwórcę!!
Jest to kompletny brak pokory, który sprawił, że demony przejęły nad Rafałem kontrolę i sterują jego myślami i żądzami, podsycając najpodlejsze z nich!!
A gdy demon ukazał się mu jako Chrystus, wtedy Rafał poczuł się jako jedyny na świecie sługa Boży, któremu wolno nawet czynić zło.
16th Lipiec 2016, 15:36
Jeżeli Chrystus się RZECZYWIŚCIE objawił Rafałowi, powinien mu wyjaśnić wiele proroctw lub dać mu Ducha Bożego, który mógłby Rafałowi owe proroctwa w bezbłędny sposób wyjaśniać.
I z tym mam OGROMNY problem.
Wiemy z ust proroków Bożych oraz samego Isusa Chrystusa, że Bóg zaplanował wyraźnie i zaprzysiągł na samego siebie, że ponownie zjednoczy Izrael ze wszystkich pokoleń i będzie jeden Izrael złożony ze wszystkich znanych nam pokoleń, które są także imiennie wymienione przez samego Chrystusa w Objawieniu, kiedy mówi on o 144.000 wybranych po 12 tyś z każdego pokolenia Izraela.
I jakoś duchowy opiekun Rafała w jakiś dziwny sposób omija ten temat jak pies jeża.
Wskazywałoby to na dwie możliwości.
1. Chrystus ma w nosie plany Boga - definitywnie niemożliwe, ponieważ On właśnie jest wyznaczonym Królem Królestwa Bożego złożonego z 12 plemion Izraela.
2. To nie jest Chrystus, który objawił się Kudrańskiemu ale zwykły demon, który i Chrystusa i Boga ma serdecznie gdzieś oraz ich obu proroctwa.
Zachowanie się Rafała wyraźnie sugeruje tożsamość owego przyjaciela duchowego i zarazem olewatora planów Bożych, które Bóg poświadczył przysięgą na samego siebie a Chrystus uwiarygodnił swoją męczeńską śmiercią na krzyżu.
Wiele wskazuje na to, że przewodnikiem Rafała jest nienawidzący Boga demon!
I z tym mam OGROMNY problem.
Wiemy z ust proroków Bożych oraz samego Isusa Chrystusa, że Bóg zaplanował wyraźnie i zaprzysiągł na samego siebie, że ponownie zjednoczy Izrael ze wszystkich pokoleń i będzie jeden Izrael złożony ze wszystkich znanych nam pokoleń, które są także imiennie wymienione przez samego Chrystusa w Objawieniu, kiedy mówi on o 144.000 wybranych po 12 tyś z każdego pokolenia Izraela.
I jakoś duchowy opiekun Rafała w jakiś dziwny sposób omija ten temat jak pies jeża.
Wskazywałoby to na dwie możliwości.
1. Chrystus ma w nosie plany Boga - definitywnie niemożliwe, ponieważ On właśnie jest wyznaczonym Królem Królestwa Bożego złożonego z 12 plemion Izraela.
2. To nie jest Chrystus, który objawił się Kudrańskiemu ale zwykły demon, który i Chrystusa i Boga ma serdecznie gdzieś oraz ich obu proroctwa.
Zachowanie się Rafała wyraźnie sugeruje tożsamość owego przyjaciela duchowego i zarazem olewatora planów Bożych, które Bóg poświadczył przysięgą na samego siebie a Chrystus uwiarygodnił swoją męczeńską śmiercią na krzyżu.
Wiele wskazuje na to, że przewodnikiem Rafała jest nienawidzący Boga demon!
henrykubik@gmx.com
- Olo
- Liczba postów : 440
16th Lipiec 2016, 22:54
W Pawle też mieszkał demon... i Paweł też był przekonany że widział (słyszał) Chrystusa.. Czujecie analogię ? Wiemy jakie głupoty opowiadał , a teraz słyszymy te brednie od Rafała. Tylko modlitwa za niego może mu pomóc....
19th Lipiec 2016, 19:53
Trafiłem w 10 z moim wpisem wskazującym na demoniczne "nawiedzenie" Rafała po tym jak przyznał się w nagraniu radiowym, że bluźnił przeciwko Bogu, chcąc wcześniej przyjąć komunię w katolickim obrzędzie kościelnym, po czym ukazał mu się rzekomy "Jezus"
Rafał w odpowiedzi posunął się jak zwykle do najpodlejszych sposobów, ukazując publicznie moje prywatne zdjęcie z wycieczki do Holandii, którą odwiedziłem parę lat temu na początku znajomości z moją obecną żoną.
http://panjezusjedynadroga.pl/bardzo-wazna-aktualizacja-art-rogatosc-prawa/
Posłużył się starą fotografią skopiowaną z FB, na której trzymam dwie torebki z konopią indyjską, potocznie mówiąc 'trawką', którą miałem okazję nabyć tam podczas wycieczki z niedoszłą wtedy żoną i szwagrem.
Muszę też napisać o tym, że Kudrański posuwa się do tego, że szykanuje osoby z naszej fb grupy, wysyła swoje pełne nienawiści artykuły, a w odpowiedzi na pytania zaskoczonych tym grupowiczów, ubliża im w arogancki sposób wytykając od zwiedzonych i ślepych.
Tak podle postępują wlaśnie sługi szatana, śledząc nas, zaglądając w nasze osobiste sprawy, narzucając się i grożąc potępieniem, oraz prześladując.
Oto jego komentarz w prywatnej wiadomości jaką mi nadesłał:
Jest pewne, że oni pierwsi będą wydawać nas śmierć..to jest czysta nienawiść z ich strony.
A co do stosowania konopii, to mam do tego wyedukowane podejście, jako że wiem, iż jest to roślina stworzona przez Boga i ma wiele właściwości leczniczych, dlatego też została uznana przez władze na równi z chemią i psychotropami, aby uniemożliwić legalny dostęp do medycznych odmian, których zastosowanie zniszczyłoby praktycznie cały przemysł farmaceutyczny.
Podłość sług szatana nabiera w ostatnich tygodniach na mocy...przygotujmy się na wzmożone ataki.
Czas już jest bliski!!!
Rafał w odpowiedzi posunął się jak zwykle do najpodlejszych sposobów, ukazując publicznie moje prywatne zdjęcie z wycieczki do Holandii, którą odwiedziłem parę lat temu na początku znajomości z moją obecną żoną.
http://panjezusjedynadroga.pl/bardzo-wazna-aktualizacja-art-rogatosc-prawa/
Posłużył się starą fotografią skopiowaną z FB, na której trzymam dwie torebki z konopią indyjską, potocznie mówiąc 'trawką', którą miałem okazję nabyć tam podczas wycieczki z niedoszłą wtedy żoną i szwagrem.
Muszę też napisać o tym, że Kudrański posuwa się do tego, że szykanuje osoby z naszej fb grupy, wysyła swoje pełne nienawiści artykuły, a w odpowiedzi na pytania zaskoczonych tym grupowiczów, ubliża im w arogancki sposób wytykając od zwiedzonych i ślepych.
Tak podle postępują wlaśnie sługi szatana, śledząc nas, zaglądając w nasze osobiste sprawy, narzucając się i grożąc potępieniem, oraz prześladując.
Oto jego komentarz w prywatnej wiadomości jaką mi nadesłał:
Rafał Kudrański napisał:
"Jestem zawsze taki sam - a bynajmniej po moim spotkaiu z Bogiem i Zbawicielem - już nie kłamie więc będę dokładnie taki jaki jestem "
Jest pewne, że oni pierwsi będą wydawać nas śmierć..to jest czysta nienawiść z ich strony.
A co do stosowania konopii, to mam do tego wyedukowane podejście, jako że wiem, iż jest to roślina stworzona przez Boga i ma wiele właściwości leczniczych, dlatego też została uznana przez władze na równi z chemią i psychotropami, aby uniemożliwić legalny dostęp do medycznych odmian, których zastosowanie zniszczyłoby praktycznie cały przemysł farmaceutyczny.
Podłość sług szatana nabiera w ostatnich tygodniach na mocy...przygotujmy się na wzmożone ataki.
Czas już jest bliski!!!
- Olo
- Liczba postów : 440
19th Lipiec 2016, 20:46
Jak brakuje argumentów, trzeba pogrzebać w historii.... zawsze coś się znjdzie..
- Kasia
- Liczba postów : 1213
19th Lipiec 2016, 22:13
Co do konopi Kamilu to aż mnie rozśmieszyło że się tłumaczysz:)
Sama bym nabyła tej "czystej " by zrobić olejek leczniczy.
Jak zaczniesz hodować to daj znać ))
Sama bym nabyła tej "czystej " by zrobić olejek leczniczy.
Jak zaczniesz hodować to daj znać ))
20th Lipiec 2016, 00:47
Konopie to nasz dar od Boga, podobnie jak wino!
A że władze szatańskie zabraniają używania darów Bożych... ponieważ są zdziczone jak ten, co je tak popiera.
W Biblii nie ma ani słowa aby nie korzystać z konopi. Czyli 10 Przykazań i Prawo nie były złamane.
A że władze szatańskie zabraniają używania darów Bożych... ponieważ są zdziczone jak ten, co je tak popiera.
W Biblii nie ma ani słowa aby nie korzystać z konopi. Czyli 10 Przykazań i Prawo nie były złamane.
henrykubik@gmx.com
20th Lipiec 2016, 11:13
Oczywiście Kasiu napisałem to w celach edukacyjnych, jako że wiele osób pokroju naszego oskarżyciela nie ma najmniejszego pojęcia o prawdzie na temat konopii indyjskich, które od wieków stosowane były w leczeniu masy dolegliwości.
Zapewne Kudrański chętnie pozbawiłby możliwości leczenia konopią dzieci chorych na nowotwory, cukrzycę, stwardnienie rozsiane i wiele, wiele innych ciężkich schorzeń...tak działa kompletna niewiedza, oraz nienawiść do bliźnich.
Głównie o nienawiść się tutaj rozchodzi i możliwość oczerniania i szkalowania nas, a nie o ukazywanie Prawdy.
Rafał już parę miesięcy temu zaczął zaczepiać mnie wytykając te zdjęcia i widać, że dokładnie zinwigilował mój FB profil!
Zdjęcie wtedy skazowałem z konta, gdyż wiedziałem, że Rafał posłuży się nim aby wymyślać nowe kłamstwa i mówić fałszywe świadectwo o mnie. Było to parę miesięcy temu, a on już wtedy skopiował te zdjęcią do prywatnego użytku!!
Zwróciłem mu uwagę, że chwyta się moich osobistych spraw z przeszłości i tak samo on mógłby uchodzić za zabijakę, na którego pozował służąc w wojsku...
...miał na swym blogu zdjęcia, na których pozował z karabinami i nożami na tle godła NATO...
Zdjęcia już pousuwał!!!
Kotekta: Rafał bacznie śledzi nasze wypowiedzi i nakierował mnie na owe fotki, których nie mogłem znaleźć.
Jego rzeczywista natura, która się nigdy nie zmienia...
Oto wymiana wiadomości z kwietnia...
Jest jeszcze jedno foto z jego 'szatańskiego pokoju':
..oraz przyznanie się w swym "świadectwie" do tego,jakie nim zwierzchności kierowały:
Oczywiście Kudrański pisze o swej wielkiej przemianie, jaka miała miejsce po spotkaniu z Bogiem...tak, Rafał twierdzi, że Bóg osobiście się z nim spotkał!!
Ale niech czytelnicy sami sobie odpowiedzą, czy naprawdę wierzą, że Bóg wybrał osobę, która Go wcześniej zbluzgała???
Czy Rafał się rzeczywiście zmienił???
JEDNAK RAFAŁ TWIERDZI, ŻE JEST ZAWSZW TAKI SAM..NAPISAŁ MI TO WCZORAJ!!!
Proszę nie mieć żadny złudzeń dla kogo pracuje Rafał!! On się nie zmienił i nie ma w nim miłości do bliźniego, co widać po paszkwilach wypisywanych na jego oszczerczym blogu.
Rafał Kudrański posuwa się do inwigilacji naszych kont na FB i możliwe, że kopiuje wszelkie wasze, prywatne fotografie i wpisy, jeśli korzystacie z tego serwisu!!!
On nie zawacha się ich użyć w celu ośmieszania i oczerniania osób korzystających głównie z tego forum!!
Tak właśnie postępują agenci szatana, których jedynym celem jest rozpowszechnianie kłamstw i zatajanie Prawdy.
Na witrynie www.panjezusjedynadroga.pl można samemu zapoznać się z 'barwną' przeszłością Kudrańskiego i samemu wyciągnąć wnioski.
Jemu nie chodzi o głoszenie Słowa Bożego i zapowiedzi nadejścia Królestwa Bożego. On nie przestrzega ludzi przed wagą przrstrzegania Prawa Bożego i publicznie nim gardzi!!
Pod przkrywką rzekomych nauk ewangelizacyjnych, których głównym załorzeniem jest czczenie Jezusa jako Boga, co jest sprzeczne ze Słowem Bożym, kryje się samouwielbienie i czczenie nauk wykładanych przez Rafała, co ewidentnie widać po jego wypowiedziach:
Proszę zobaczyć jak on to ujmuje...
[/b]
Oczywiście jego pragnieniem jest by podkulić ogon i ukorzyć się przed Rafałem i jego naukami, z którymi każdy kto się nie zgadza jest według niego satanistą i zwodzicielem.
Rafale, nie naszą winą jest, że wymyśliłeś sobie odstępczy kult Jezusa 'boga' i chcesz go narzucać innym.
Słowo Boże niczego takiego nie nakazuje, ale czegoś zupełnie innego, o czym mówił i Bóg Ojcie i Jego Syn Chrystus, który to dokładnie wyjaśnił:
To są wymagania Boga Ojca wobec ludzi, a nie czczenie Jezusa "boga" !!
Ty Rafał natomiast gardzisz Prawem i w ogóle go nie wypełniasz, miłości bratniej nie masz za grosz, a pokora jest Ci obca.
A co powiedział nasz jedyny Nauczyciel Chrystus??
Gdzie jest ta miłość Rafale, którą chcesz naśladować swego "boga"?
Gdzie ta miłość Rafał w obliczu której nawet byś bandycie krzywdzącemu twą rodzinę wybaczył, o czym tak nobliwie nauczasz??
Czyżbyś gardził naukami twojego "boga"??
A może ten "bóg", z którym się osobiście spotkałeś, to ta sama ciemna zwierzchność, która dawała Ci natchnienie w pacy jako grafik i projektant??
[size=16]Miejmy się na baczności przed oszczercami i inwigilatorami pokroju Kudrańskiego, którzy nie cofną się przed niczym, aby w swej pysze ośmieszać nas i oczerniać zaglądając w nasze osobiste sfery!!
To jest domena szatana i jego demonów, które okrążają nas i szukają każdej sposobności do kłamliwych ataków!![size]
Zapewne Kudrański chętnie pozbawiłby możliwości leczenia konopią dzieci chorych na nowotwory, cukrzycę, stwardnienie rozsiane i wiele, wiele innych ciężkich schorzeń...tak działa kompletna niewiedza, oraz nienawiść do bliźnich.
Głównie o nienawiść się tutaj rozchodzi i możliwość oczerniania i szkalowania nas, a nie o ukazywanie Prawdy.
Rafał już parę miesięcy temu zaczął zaczepiać mnie wytykając te zdjęcia i widać, że dokładnie zinwigilował mój FB profil!
Zdjęcie wtedy skazowałem z konta, gdyż wiedziałem, że Rafał posłuży się nim aby wymyślać nowe kłamstwa i mówić fałszywe świadectwo o mnie. Było to parę miesięcy temu, a on już wtedy skopiował te zdjęcią do prywatnego użytku!!
Zwróciłem mu uwagę, że chwyta się moich osobistych spraw z przeszłości i tak samo on mógłby uchodzić za zabijakę, na którego pozował służąc w wojsku...
...miał na swym blogu zdjęcia, na których pozował z karabinami i nożami na tle godła NATO...
Zdjęcia już pousuwał!!!
Kotekta: Rafał bacznie śledzi nasze wypowiedzi i nakierował mnie na owe fotki, których nie mogłem znaleźć.
Jego rzeczywista natura, która się nigdy nie zmienia...
Oto wymiana wiadomości z kwietnia...
Jest jeszcze jedno foto z jego 'szatańskiego pokoju':
..oraz przyznanie się w swym "świadectwie" do tego,jakie nim zwierzchności kierowały:
Oczywiście Kudrański pisze o swej wielkiej przemianie, jaka miała miejsce po spotkaniu z Bogiem...tak, Rafał twierdzi, że Bóg osobiście się z nim spotkał!!
Ale niech czytelnicy sami sobie odpowiedzą, czy naprawdę wierzą, że Bóg wybrał osobę, która Go wcześniej zbluzgała???
Czy Rafał się rzeczywiście zmienił???
JEDNAK RAFAŁ TWIERDZI, ŻE JEST ZAWSZW TAKI SAM..NAPISAŁ MI TO WCZORAJ!!!
Proszę nie mieć żadny złudzeń dla kogo pracuje Rafał!! On się nie zmienił i nie ma w nim miłości do bliźniego, co widać po paszkwilach wypisywanych na jego oszczerczym blogu.
Rafał Kudrański posuwa się do inwigilacji naszych kont na FB i możliwe, że kopiuje wszelkie wasze, prywatne fotografie i wpisy, jeśli korzystacie z tego serwisu!!!
On nie zawacha się ich użyć w celu ośmieszania i oczerniania osób korzystających głównie z tego forum!!
Tak właśnie postępują agenci szatana, których jedynym celem jest rozpowszechnianie kłamstw i zatajanie Prawdy.
Na witrynie www.panjezusjedynadroga.pl można samemu zapoznać się z 'barwną' przeszłością Kudrańskiego i samemu wyciągnąć wnioski.
Jemu nie chodzi o głoszenie Słowa Bożego i zapowiedzi nadejścia Królestwa Bożego. On nie przestrzega ludzi przed wagą przrstrzegania Prawa Bożego i publicznie nim gardzi!!
Pod przkrywką rzekomych nauk ewangelizacyjnych, których głównym załorzeniem jest czczenie Jezusa jako Boga, co jest sprzeczne ze Słowem Bożym, kryje się samouwielbienie i czczenie nauk wykładanych przez Rafała, co ewidentnie widać po jego wypowiedziach:
Proszę zobaczyć jak on to ujmuje...
[/b]
"Powinniśmy podkulić ogon, (...) Albo UKORZYĆ się i zwrócić do JEDYNEJ Prawdy, Drogi i Życia – Pana Jezusa".
Oczywiście jego pragnieniem jest by podkulić ogon i ukorzyć się przed Rafałem i jego naukami, z którymi każdy kto się nie zgadza jest według niego satanistą i zwodzicielem.
Rafale, nie naszą winą jest, że wymyśliłeś sobie odstępczy kult Jezusa 'boga' i chcesz go narzucać innym.
Słowo Boże niczego takiego nie nakazuje, ale czegoś zupełnie innego, o czym mówił i Bóg Ojcie i Jego Syn Chrystus, który to dokładnie wyjaśnił:
Ks.Micheasza 6:8
( Oznajmiono ci, człowiecze, co jest dobre i czego Pan żąda od ciebie: tylko, abyś wypełniał Prawo, okazywał miłość bratnią i w pokorze obcował ze swoim Bogiem.
To są wymagania Boga Ojca wobec ludzi, a nie czczenie Jezusa "boga" !!
Ty Rafał natomiast gardzisz Prawem i w ogóle go nie wypełniasz, miłości bratniej nie masz za grosz, a pokora jest Ci obca.
A co powiedział nasz jedyny Nauczyciel Chrystus??
Ew. Jana 13:34, 35
(34) Po tym wszyscy poznają, żeście uczniami moimi, jeśli miłość wzajemną mieć będziecie.
(35) Nowe przykazanie daję wam, abyście się wzajemnie miłowali, jak Ja was umiłowałem; abyście się i wy wzajemnie miłowali.
Gdzie jest ta miłość Rafale, którą chcesz naśladować swego "boga"?
Gdzie ta miłość Rafał w obliczu której nawet byś bandycie krzywdzącemu twą rodzinę wybaczył, o czym tak nobliwie nauczasz??
Czyżbyś gardził naukami twojego "boga"??
A może ten "bóg", z którym się osobiście spotkałeś, to ta sama ciemna zwierzchność, która dawała Ci natchnienie w pacy jako grafik i projektant??
[size=16]Miejmy się na baczności przed oszczercami i inwigilatorami pokroju Kudrańskiego, którzy nie cofną się przed niczym, aby w swej pysze ośmieszać nas i oczerniać zaglądając w nasze osobiste sfery!!
To jest domena szatana i jego demonów, które okrążają nas i szukają każdej sposobności do kłamliwych ataków!![size]
- Edwedere
- Liczba postów : 211
20th Lipiec 2016, 11:43
Generalnie mi sie smiac chce Chodzi o to ze kazdy z nas tutaj jest grzeszny i zrobilismy wiele zlych rzeczy. Co do "Trawki" sam czasami jeszcze zapale.. Sumienie mi mowi ze nie powinienem ale to pozostawie stworcy do osadu Ten caly Rafal sam ma wiele na pewno za soba grzechow moze pije alkochol ?? Moze Hazard robi ? zachowuje sie jak typowy ksiadz , pastor czyli wytykac bledy innych Hipokryta i to jeszcze w tak beszczelny i wyrafiniwany sposob nie mam na to komentarzy. Co do Konopii Sam podaje silne lekarstwa na bazie THC dla pacjentow , owe lekarstwa sa skuteczne i nie maja prawie zadnych skutkow ubocznych z wyjatkiem "zatwardzenia" pozatym THC miesnie odpreza , dziala przeciwbulowo/uspakajajaco , stymuluje apetyt , stymuluje pragnienie picia no i nie mowiac nawet ze dziala poprawiajaco samopoczucie i potrafi zrelaxowac nawet najbardziej spietego czlowieka. Rafal sam pewnie pali Hipokryta "Widzisz drzazge w oku brata swego a nie widzisz pala w swoim???"
- Kasia
- Liczba postów : 1213
20th Lipiec 2016, 12:00
Zupełnie rozumie twoją wściekłość.
Jedynym sposobem na tego człowieka jest ignorancja i nie zwracanie uwagi co i oczyma pisze.
Wyraźnie widać że każda dyskusja z nim zwłaszcza gdy on prowokuje sprawia mu satysfakcję wręcz radość.
Najwyraźniej mu się nudzi skoro ulubionym jego zajęciem jest bawienie się w detektywa i oskarżanie nas "zwykłych szaraków"ktorzy nie mamy żadnego wpływu na los ludzkości.
Jego poszanowanie bliźnich jest zerowa i ukazując jego przeszłość czy teksty jakie pisze jest wręcz nie właściwa ponieważ stajemy się tacy sami jak on.
Ty Kamil nie musisz nic udowadniać jeśli chodzi o Rafała ale Rafał musi dużo udowodnić chcąc się wyprostować.
Zostawmy jego czy innych o podobnym myśleniu Panu Bogu.
Jedynym sposobem na tego człowieka jest ignorancja i nie zwracanie uwagi co i oczyma pisze.
Wyraźnie widać że każda dyskusja z nim zwłaszcza gdy on prowokuje sprawia mu satysfakcję wręcz radość.
Najwyraźniej mu się nudzi skoro ulubionym jego zajęciem jest bawienie się w detektywa i oskarżanie nas "zwykłych szaraków"ktorzy nie mamy żadnego wpływu na los ludzkości.
Jego poszanowanie bliźnich jest zerowa i ukazując jego przeszłość czy teksty jakie pisze jest wręcz nie właściwa ponieważ stajemy się tacy sami jak on.
Ty Kamil nie musisz nic udowadniać jeśli chodzi o Rafała ale Rafał musi dużo udowodnić chcąc się wyprostować.
Zostawmy jego czy innych o podobnym myśleniu Panu Bogu.
20th Lipiec 2016, 14:54
Wlasnie wyczytalem ze jestem Jezuita i wedlug Rafala ja jestem tez Henrykiem - Jezuita - Edwedere hehehehhe rozumiecie cos z tego ?? bo ja nie ! Ale mi humor poprawil . Aa jak ktos twierdzi ze THC nie jest uzywane jako lekarstwo na ciezkie Horoby typu ALS , multiplee skleroze czy Parkinson to zachecam do wyedukowania sie. No i co nauczal Issus? "Widzisz drzazge w oku blizniego a pala w swoim nie dostrzegasz" , "niech rzuci kamien 1 ten bez grzechu" nie mowiac ze wszyscy jestesmy ulomni i grzeszymy Honor trzeba miec umiec sie do tego przyznac
20th Lipiec 2016, 15:34
Drodzy bracia i siostry. Nie róbmy temu człowiekowi reklamy! Właśnie otrzymałem krytycznego emaila i jeden brak słusznie napisał, że robimy reklamę osobie, której nie powinniśmy reklamy robić.
Nie traktujmy tego posta jako nagany, ponieważ sam jestem winny. Jak my wszyscy, piszący o nim.
Jego nikt nie czyta, chyba ze z ciekawości ktoś wskoczy na jego bloga zachęcony do tego przez... nas!
Owszem... nas to buduje, że nikt, nawet człowiek aż takim zapałem jak kuDrański nie jest w stanie nas ugryźć.
Jego bezsilność na pewno nas buduje! A bezsilne są wszystkie religie pawłosciańskie.
Czy zauważyliście, że jeszcze nigdy nas nikt skutecznie nie podważył?
To jest właśnie dowód na to, że pisujemy tutaj czystą prawdę biblijną.
Znacie mnie na tyle, że wiecie, że mam na tyle odwagi, że jeżeli się okaże że i tym razem się mylę lub mylimy razem, przyznam to publicznie i przeproszę publicznie przeciwników.
Ale od trzech lat nikt nawet nie próbował!
Edwedere...
Ty nie jesteś za mną... ty jesteś za Prawdą od samego Boga. Razem jesteśmy i to nas łączy a nie jakaś wyimaginowana adoracja osoby. Kierujemy się słowami samego Boga a On zaprzysiągł nasze wyzwolenie na samego siebie i to się w samej rzeczy już zaczyna.
Jak żyję 62 lata, jeszcze takiej sytuacji zgodnej z proroctwami jeszcze nigdy nie widziałem i o takiej nie słyszałem.
Mamy kilkadziesiąt fragmentów Pism o owej Bożej obietnicy i taka ilość nie świadczy o tym, że Kubik niektórym w umysłach zamieszał ale że to jest Słowo Boga, naszego Ojca i tego raczej nie można odrzucić, ponieważ odrzucilibyśmy nasze wyzwolenie.
Nie zgadzamy się w pewnym detalach ponieważ, moim zdaniem, Bóg to przed nami i szatanem ukrył.
Nie traktujmy tego posta jako nagany, ponieważ sam jestem winny. Jak my wszyscy, piszący o nim.
Jego nikt nie czyta, chyba ze z ciekawości ktoś wskoczy na jego bloga zachęcony do tego przez... nas!
Owszem... nas to buduje, że nikt, nawet człowiek aż takim zapałem jak kuDrański nie jest w stanie nas ugryźć.
Jego bezsilność na pewno nas buduje! A bezsilne są wszystkie religie pawłosciańskie.
Czy zauważyliście, że jeszcze nigdy nas nikt skutecznie nie podważył?
To jest właśnie dowód na to, że pisujemy tutaj czystą prawdę biblijną.
Znacie mnie na tyle, że wiecie, że mam na tyle odwagi, że jeżeli się okaże że i tym razem się mylę lub mylimy razem, przyznam to publicznie i przeproszę publicznie przeciwników.
Ale od trzech lat nikt nawet nie próbował!
Edwedere...
Ty nie jesteś za mną... ty jesteś za Prawdą od samego Boga. Razem jesteśmy i to nas łączy a nie jakaś wyimaginowana adoracja osoby. Kierujemy się słowami samego Boga a On zaprzysiągł nasze wyzwolenie na samego siebie i to się w samej rzeczy już zaczyna.
Jak żyję 62 lata, jeszcze takiej sytuacji zgodnej z proroctwami jeszcze nigdy nie widziałem i o takiej nie słyszałem.
Mamy kilkadziesiąt fragmentów Pism o owej Bożej obietnicy i taka ilość nie świadczy o tym, że Kubik niektórym w umysłach zamieszał ale że to jest Słowo Boga, naszego Ojca i tego raczej nie można odrzucić, ponieważ odrzucilibyśmy nasze wyzwolenie.
Nie zgadzamy się w pewnym detalach ponieważ, moim zdaniem, Bóg to przed nami i szatanem ukrył.
I nie mamy innego wyjścia jak... czekanie.
henrykubik@gmx.com
- Edwedere
- Liczba postów : 211
20th Lipiec 2016, 15:54
Masz racje Henryku powinnismy to zignoriwac. Lecz czasami nie da sie prowokatorzy tez wiedza jak sprowokowac. Dokladnie to co nas laczy to milosc i bojazn przed panem wszyscy z nas drza ze strachu na sama tylko mysl o tym jakby sie cos nieprawdziwie powiedzialo czy przemienilo slowa stworcy prawda ?? Nie chcialbym byc w skorze takich ludzi. Pragnieny Krolestwa Pana zastepow i wyzwolenia i przedewszystkim sprawiedliwosci. Tak to co teraz sie dzieje tak jeszcze nie bylo. Super to jest ze kazdy z nas ma tyle pokory i bez problemu sie przyznaje do bledow. Musimy robic dalej swoje opierac sie tylko na slowie Pana w Niebie i demaskowac Szatana !
21st Lipiec 2016, 07:33
Dokładnie Henryk! Nie ma co przejmować się tak żenującymi zagrywkami w najbardziej kłamliwej wersji.
Tak jak mówisz..Rafała mało kto czyta w ogóle i widać, że przez swoją obsesję skutecznie odgania od siebie poszukiwaczy Prawdy, a jedynie co, to gromadzi przy sobie osoby jemu podobne.
Wiele idzie wywnioskować po komentarzach niektórych osób wypowiadających się tam, jasno wskazujących na ciągłe trwanie w błędzie i kompletny brak obiektywności.
Co ciekawe, Rafał zarzuca Heńkowi, że on podszywa się pod innych naszych forumowiczów, jak ukryty pochlebca czy inny komentujący.
Prawda jest taka, że Rafał u siebie sam dopisuje sobie komentarze pod postacią jego rzekomych czytelników tworząc sztuczne dialogi wzajemnej adoracji i dlatego zarzuca to podłe kłamstwo nam.
Oto dowód!! Wpis rzekomej 'Joanny', i charakterystyczny dla Rafała blokujący się CapsLock (wtrącenia drukowanymi literami)
Co za tanie zagrywki..buahahahaha Rafał gada sam ze sobą i kreuje własnych dyskutantów
No i oczywiście stawia siebie jako człowieka bezgrzesznego, wybielonego i oczyszczonego przez 'boga' podczas osobistego spotkania...
...a czego nauczał nasz Pan Chrystus?
Wstawiam grafikę Lusi
Tak jak mówisz..Rafała mało kto czyta w ogóle i widać, że przez swoją obsesję skutecznie odgania od siebie poszukiwaczy Prawdy, a jedynie co, to gromadzi przy sobie osoby jemu podobne.
Wiele idzie wywnioskować po komentarzach niektórych osób wypowiadających się tam, jasno wskazujących na ciągłe trwanie w błędzie i kompletny brak obiektywności.
Co ciekawe, Rafał zarzuca Heńkowi, że on podszywa się pod innych naszych forumowiczów, jak ukryty pochlebca czy inny komentujący.
Prawda jest taka, że Rafał u siebie sam dopisuje sobie komentarze pod postacią jego rzekomych czytelników tworząc sztuczne dialogi wzajemnej adoracji i dlatego zarzuca to podłe kłamstwo nam.
Oto dowód!! Wpis rzekomej 'Joanny', i charakterystyczny dla Rafała blokujący się CapsLock (wtrącenia drukowanymi literami)
Co za tanie zagrywki..buahahahaha Rafał gada sam ze sobą i kreuje własnych dyskutantów
No i oczywiście stawia siebie jako człowieka bezgrzesznego, wybielonego i oczyszczonego przez 'boga' podczas osobistego spotkania...
...a czego nauczał nasz Pan Chrystus?
Wstawiam grafikę Lusi
- Gregor
- Liczba postów : 223
21st Lipiec 2016, 10:08
.
21st Lipiec 2016, 10:24
...a najprzykrzejsze jest to że kuDrański to zwykły człek jak my wszyscy no pomijając fakt że coś mu się objawiło...walczy,walczy i walczy.
Przecież mamy sie wspierać mimo odmienności opini ,zdania czy myślenia .
Ludzie są mordowani ,dzieci zabijane.
W niektórych rejonach świata ludzie głodują nie mają dachu nad głową .
Pedalstwo to normalka ...i mozna tak pisać bez końca .
Ale ktoś nie ma problemu wiec zrobił problem z Mojżesza czy zdjecia gdzie są dwie saszetki z trawką.
Ludzie módlmy sie do Boga o pokój i najszybsze powtórne przyjście Isusa Chrystusa!!!Wszyscy razem!!!
Nie szukajmy problemu tam gdzie go nie ma!
Przecież mamy sie wspierać mimo odmienności opini ,zdania czy myślenia .
Ludzie są mordowani ,dzieci zabijane.
W niektórych rejonach świata ludzie głodują nie mają dachu nad głową .
Pedalstwo to normalka ...i mozna tak pisać bez końca .
Ale ktoś nie ma problemu wiec zrobił problem z Mojżesza czy zdjecia gdzie są dwie saszetki z trawką.
Ludzie módlmy sie do Boga o pokój i najszybsze powtórne przyjście Isusa Chrystusa!!!Wszyscy razem!!!
Nie szukajmy problemu tam gdzie go nie ma!
21st Lipiec 2016, 14:52
Sprawa wydaje się dość prosta...
Rafał Kudrański skupia całą swoją pracę na atakowaniu nas, a nie na głoszeniu Prawdy, badaniu proroctw czy ostrzeganiu przed prawdziwymi zagrożeniami, jak kłamliwe dogmaty, czy fałszywi przywódcy religijni.
Posługując się tak perfidnymi kłamstwami, manipulacjami i oszczerstwami wobec nas, które charakteryzują praktycznie całą działalność Kudrańskiego, można domniemywać, że jest to szatańska agentura.
On osądza nas o przynależność i pracę dla jezuitów, a cechą takich zarzutów jest zazwyczaj to, że osoba nimi rzucająca tworzy je na podstawie własnych poczynań, kamuflując tym samym swoją prawdziwą działalność.
Czyli prawdopodobnie Kudrański robi dla jezuitów i ma z tego niezłą pajdę, dlatego jego praca to śledzenie każdego naszego ruchu i słowa, zamiast badania Słowa Bożego.
Czekam na interpretację proroctw Objawienia wg Rafała już ponad pół roku i ani słowa z jego strony w temacie...czyli kompletny brak poznania.
Jedyne co, to jakieś banalne teksty o objawieniach fatimskich itp...zero konkretów i prawdziwego Słowa Bożego.
WNIOSEK: AGENTURA
Rafał Kudrański skupia całą swoją pracę na atakowaniu nas, a nie na głoszeniu Prawdy, badaniu proroctw czy ostrzeganiu przed prawdziwymi zagrożeniami, jak kłamliwe dogmaty, czy fałszywi przywódcy religijni.
Posługując się tak perfidnymi kłamstwami, manipulacjami i oszczerstwami wobec nas, które charakteryzują praktycznie całą działalność Kudrańskiego, można domniemywać, że jest to szatańska agentura.
On osądza nas o przynależność i pracę dla jezuitów, a cechą takich zarzutów jest zazwyczaj to, że osoba nimi rzucająca tworzy je na podstawie własnych poczynań, kamuflując tym samym swoją prawdziwą działalność.
Czyli prawdopodobnie Kudrański robi dla jezuitów i ma z tego niezłą pajdę, dlatego jego praca to śledzenie każdego naszego ruchu i słowa, zamiast badania Słowa Bożego.
Czekam na interpretację proroctw Objawienia wg Rafała już ponad pół roku i ani słowa z jego strony w temacie...czyli kompletny brak poznania.
Jedyne co, to jakieś banalne teksty o objawieniach fatimskich itp...zero konkretów i prawdziwego Słowa Bożego.
WNIOSEK: AGENTURA
- Mutu
- Liczba postów : 519
21st Lipiec 2016, 23:44
Jestem poza tą dyskusją, i widzę to w sumie pierwszy raz. Zainteresowałem się więc, i zrobiłem małe sprawdzenie.
Nazwisko - Kudrański...Ku Drań Ski - takie nazwiska dostawali żydzi za okupacji kiedy mieli za mało pieniędzy aby kupić sobie u Niemca np Goldszmit.
Zapalczywość, pomówienia, jedynie słuszna racja, mentorski ton, sztuczki (odpisywanie samemu sobie) itp itd...
Wygląd...boczne łuki skroniowe, wysklepiona czaszka, linia oczu w kształcie łuku, "dziwne" duże uszy itp...
Naród "wybrany" jak nic.
Proponuję nie interesować się tym typem w ogóle bo jak widać tylko miesza i skłóca ludzi. To tez typowe.
Nazwisko - Kudrański...Ku Drań Ski - takie nazwiska dostawali żydzi za okupacji kiedy mieli za mało pieniędzy aby kupić sobie u Niemca np Goldszmit.
Zapalczywość, pomówienia, jedynie słuszna racja, mentorski ton, sztuczki (odpisywanie samemu sobie) itp itd...
Wygląd...boczne łuki skroniowe, wysklepiona czaszka, linia oczu w kształcie łuku, "dziwne" duże uszy itp...
Naród "wybrany" jak nic.
Proponuję nie interesować się tym typem w ogóle bo jak widać tylko miesza i skłóca ludzi. To tez typowe.
24th Lipiec 2016, 15:28
Słuchając dzisiaj ew. Jana naszło mnie kilka wniosków, może się powtórzę :
Kto jest światłością świata?
Jest nią oczywiście Chrystus.
Chrystus = światłość świata i dobre uczynki
Paweł = ciemność świata i złe uczynki
Każdy kto zaparcie uważa Pawła i jego nauki, miłuje ciemność. Dlaczego? Ponieważ Paweł zezwala dalej na grzech, i pozostanie w ciemności .
" Każdy bowiem, kto źle czyni, nienawidzi światłości i nie zbliża się do światłości, aby nie ujawniono jego uczynków."
Dlatego wielu ludzi podświadomie trzyma się Pawła i jego nauk, ponieważ one pozwalają dalej pozostać w grzechu.
------------------------------------------------------
Takie proste ! Lecz ten kto miłuje ciemność, boi się światłości... temu nie widzi takich prostych rzeczy.
---------------------------------------------------
Kolejny spór zawsze był o " Boskość" Chrystusa, wiec dlaczego sam Chrystus mówi że jedynie Ojciec jest Bogiem ?
Jana 3 napisał:
(19) A na tym polega sąd, że światłość przyszła na świat, lecz ludzie bardziej umiłowali ciemność, bo ich uczynki były złe.(20) Każdy bowiem, kto źle czyni, nienawidzi światłości i nie zbliża się do światłości, aby nie ujawniono jego uczynków.
(21) Lecz kto postępuje zgodnie z prawdą, dąży do światłości, aby wyszło na jaw, że uczynki jego są dokonane w Bogu.
Kto jest światłością świata?
Jana 1 napisał:
(9) Prawdziwa światłość, która oświeca każdego człowieka, przyszła na świat.
(10) Na świecie był i świat przezeń powstał, lecz świat go nie poznał.
(11) Do swej własności przyszedł, ale swoi go nie przyjęli.
Jana 8 napisał:
(12) A Isus znowu przemówił do nich tymi słowy: Ja jestem światłością świata; kto idzie za mną, nie będzie chodził w ciemności, ale będzie miał światłość żywota.
Jest nią oczywiście Chrystus.
Chrystus = światłość świata i dobre uczynki
Paweł = ciemność świata i złe uczynki
Każdy kto zaparcie uważa Pawła i jego nauki, miłuje ciemność. Dlaczego? Ponieważ Paweł zezwala dalej na grzech, i pozostanie w ciemności .
" Każdy bowiem, kto źle czyni, nienawidzi światłości i nie zbliża się do światłości, aby nie ujawniono jego uczynków."
Dlatego wielu ludzi podświadomie trzyma się Pawła i jego nauk, ponieważ one pozwalają dalej pozostać w grzechu.
------------------------------------------------------
Jana 5 napisał:
(29) I wyjdą ci, co dobrze czynili, by powstać do życia; a inni, którzy źle czynili, by powstać na sąd
Takie proste ! Lecz ten kto miłuje ciemność, boi się światłości... temu nie widzi takich prostych rzeczy.
---------------------------------------------------
Jana 5 napisał:
(44) Jakże możecie wierzyć wy, którzy nawzajem od siebie przyjmujecie chwałę,
a nie szukacie chwały pochodzącej od tego, który jedynie jest Bogiem?
Kolejny spór zawsze był o " Boskość" Chrystusa, wiec dlaczego sam Chrystus mówi że jedynie Ojciec jest Bogiem ?
25th Lipiec 2016, 00:55
Nasz brat Radtrap zwalcza płaską ziemię.
Dowodem jest wysoce problematyczny lot z Nowej Zelandii do Buenos Aires.
https://radtrap.wordpress.com/2016/07/24/teoria-plaskiej-ziemi-rozbita-w-2-minuty/#more-13398
A ja już się wystraszyłem, że istnieją dowody naukowe.
Najwyraźniej Radtrap uwielbia... ciemność.
Dowodem jest wysoce problematyczny lot z Nowej Zelandii do Buenos Aires.
https://radtrap.wordpress.com/2016/07/24/teoria-plaskiej-ziemi-rozbita-w-2-minuty/#more-13398
A ja już się wystraszyłem, że istnieją dowody naukowe.
Najwyraźniej Radtrap uwielbia... ciemność.
henrykubik@gmx.com
Pozwolenia na tym forum: