Czasy końca
+37
Iraeneus
Henry Kubik
Łukasz.s
Wróg Kozłów
Whisper
przebudzonyzesnu
Trawa
Arkadia
efraimita
Gregor
Olo
Andrzej
Kropla
Lotion
Liksar
piotrek123
Jacek86
Milosc
Edwedere
anileve
Hugo
Takeshi
Skiper
Mutu
anowi
zipek
Tabitha
Cyryl
Marysia87
levrone55
polskapaw
Zwykły
Szymon
Kasia
Obserwator
Bushi
lusia
41 posters
Re: Czasy końca
13th Marzec 2016, 01:37
polskapaw
Dokładnie!
Błąd polegał na tym, że okres 3.5 roku był traktowany jako ten sam okres. Ale są dwa! I są na to wyraźne dowody.
Szczegóły w nowym artykule - http://www.zbawienie.com/chronologia-czasow-konca.htm
7 lat... o czym tu myśleć? Dawno temu brało się pod uwagę 7 lat. Przecież wiedzieliśmy, że pochwycenie i ucieczka mają odbyć się w środku wydarzeń, tylko że chcieliśmy aby szybciej coś się dokonało, no i zaklinaliśmy rzeczywistość.
Dokładnie!
Błąd polegał na tym, że okres 3.5 roku był traktowany jako ten sam okres. Ale są dwa! I są na to wyraźne dowody.
Szczegóły w nowym artykule - http://www.zbawienie.com/chronologia-czasow-konca.htm
Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com
http://www.zbawienie.com
https://www.youtube.com/thewordwatcher
https://www.youtube.com/HenryKubik
14th Marzec 2016, 08:30
Artykuł wiele wyjaśnia, ale na pewno będziemy jeszcze odkrywać kolejne szczegóły
Naszych gnębicieli chyba znowu bardzo zabolało, że odnajdujemy i rozpoznajemy kolejne proroctwa, bo znów wysmarowali jakieś głupoty na nasz temat
Czyli po staremu! My ukazujemy Prawdę, a nasi gnębiciele plują na nas jadem i wyzywają od najgorszych...
..no to hej do przodu
Naszych gnębicieli chyba znowu bardzo zabolało, że odnajdujemy i rozpoznajemy kolejne proroctwa, bo znów wysmarowali jakieś głupoty na nasz temat
Czyli po staremu! My ukazujemy Prawdę, a nasi gnębiciele plują na nas jadem i wyzywają od najgorszych...
..no to hej do przodu
14th Marzec 2016, 10:26
Już więcej odkrywam i jeszcze trochę, a wszystko będziemy wiedzieli. A to wszystko z woli Boga i przy jego pomocy.
Dzisiaj w pracy naszła mnie myśl i mają Biblie na PC sprawdziłem i wszystko się zgadza.
Objawienie 8 rozdział.
Wyjątkowo ważny fragment Objawienia. Siedmiu aniołów z trąbami - oznacza to siedem ważnych ogłoszeń czy też wyroków.
Ale zaczyna inny anioł mający złotą kadzielnicę, którą kadzi ofiarę złożoną z modlitw świętych przed Boga.
Ważny element - ludzie uczciwi nazywani są przez Boga świętymi. Ich modlitwy to... wielbienie Boga oraz... prośby do Niego, głównie o ulżenie w niedoli, jaką sprawiają rządy nasienia węża czyli synagogi szatana.
Anioł zrzucił rozpalone węgle i ogień z ołtarza na ziemię. Jest to wynik próśb błagalnych świętych zasyłanych w modlitwach. Najwyraźniej owe modlitwy są wysłuchane i następuje... Wielki Ucisk dla świata!
Oba rozdziały są opisem plag zesłanych przez siedmiu aniołów a ten początkowy to jedynie preludiom do wielkich kłopotów na bezbożnej ziemi.
To jest właśnie początek Wielkiego Ucisku -pierwsza część 3.5 roku.
Skąd taka pewność? Kiedy zatrąbi siódmy anioł...
Jest to początek sądu Boga i Baranka nad Wielką Nierządnicą oraz nad Ludem Bożym - wyprowadzenie Ludu na pustynię.
Z tego wynika, że podczas rozrzucenia ognia z kadzielnicy także powstanie 2 świadków i razem z aniołami będą oni karali ludzi za zbrodnie i ujawniali owe zbrodnie i ich praca to także współpraca z siedmioma aniołami.
W momencie ich zmartwychwstania właśnie zatrąbił siódmy anioł...
Czyli w tym momencie kończy się pierwsza połowa - 3.5 roku i zaczyna druga połowa - następne 3.5 roku Wielkiego Ucisku ale w drugiej połowie Lud Boży już będzie na pustyni, czyli Lud Boży dozna jedynie 3.5 roku ucisku.
Wygląda na to, że powstanie dwóch świadków zbiegnie się w czasie zdjęcia siódmej pieczęci i wyrzuceniu na ziemię węgli i ognia z kadzidła.
Wszystko to idealnie pasuje w czasie.
Bestia pojawi się za rządów 10-ciu króli którzy oddadzą jej władzę. Królowie mają rządzić godzinę, czyli krótki okres czasu - kilka lub kilkanaście miesięcy, zanim oddadzą władzę Bestii. Bestia zabije najpierw świadków a potem weźmie się za Wielką Nierządnicę.
Pisałem z Kamilem na priva o próbie odgadnięcia kolejności wydarzeń w Objawieniu i odradzałem mu nawet próbowanie, ponieważ mnie się to nigdy nie udało.
W zeszłą sobotę - sabat obudziłem się o 4:00 rano z myślą, ze trzeba sprawdzić. co ma się wydarzyć po wstąpieniu świadków do nieba i miałem podejrzenie, że wyprowadzenie Ludu Bożego na pustynię, ponieważ Bóg i Syn rozpoczęli rządy na ziemi i szatan już przestaje być królem świata.
Sprawdziłem i natychmiast wszystko zaczęło się układać jak na dłoni.
Muszę powiedzieć jedno. Widzę w tym palec Boży. Nie mogło to wyjść ode mnie ale także nie mogę powiedzieć, ze Bóg mi to pokazał.
Widzę w tym palec Boży.
To jest moim zdaniem najbardziej rozsądne określenie tego, co się wokół nas dzieje i artykuły NAJNOWSZE naszych braci także wskazują na palec Boży.
Mówiąc inaczej - nie jesteśmy sami i jest z nami i Bóg i Syn.
Dzisiaj w pracy naszła mnie myśl i mają Biblie na PC sprawdziłem i wszystko się zgadza.
Objawienie 8 rozdział.
Rev 8:1 A gdy zdjął siódmą pieczęć, nastało w niebie milczenie na około pół godziny.
Rev 8:2 I widziałem siedmiu aniołów, którzy stoją przed Bogiem, i dano im siedem trąb.
Rev 8:3 I przyszedł inny anioł, i stanął przy ołtarzu, mając złotą kadzielnicę; i dano mu wiele kadzidła, aby je ofiarował wraz z modlitwami wszystkich
Rev 8:4 I wzniósł się z ręki anioła dym z kadzideł z modlitwami świętych przed Boga.
Rev 8:5 A anioł wziął kadzielnicę i napełnił ją ogniem z ołtarza, i rzucił ją na ziemię. I nastąpiły grzmoty donośne i błyskawice, i trzęsienie ziemi.
Wyjątkowo ważny fragment Objawienia. Siedmiu aniołów z trąbami - oznacza to siedem ważnych ogłoszeń czy też wyroków.
Ale zaczyna inny anioł mający złotą kadzielnicę, którą kadzi ofiarę złożoną z modlitw świętych przed Boga.
Ważny element - ludzie uczciwi nazywani są przez Boga świętymi. Ich modlitwy to... wielbienie Boga oraz... prośby do Niego, głównie o ulżenie w niedoli, jaką sprawiają rządy nasienia węża czyli synagogi szatana.
Anioł zrzucił rozpalone węgle i ogień z ołtarza na ziemię. Jest to wynik próśb błagalnych świętych zasyłanych w modlitwach. Najwyraźniej owe modlitwy są wysłuchane i następuje... Wielki Ucisk dla świata!
Oba rozdziały są opisem plag zesłanych przez siedmiu aniołów a ten początkowy to jedynie preludiom do wielkich kłopotów na bezbożnej ziemi.
To jest właśnie początek Wielkiego Ucisku -pierwsza część 3.5 roku.
Skąd taka pewność? Kiedy zatrąbi siódmy anioł...
Rev 10:7 Lecz w dniach, kiedy siódmy anioł się odezwie i zacznie trąbić, dokona się tajemnica Boża, jak to zwiastował sługom swoim, prorokom.
Jest to początek sądu Boga i Baranka nad Wielką Nierządnicą oraz nad Ludem Bożym - wyprowadzenie Ludu na pustynię.
Z tego wynika, że podczas rozrzucenia ognia z kadzielnicy także powstanie 2 świadków i razem z aniołami będą oni karali ludzi za zbrodnie i ujawniali owe zbrodnie i ich praca to także współpraca z siedmioma aniołami.
W momencie ich zmartwychwstania właśnie zatrąbił siódmy anioł...
Rev 11:15 I zatrąbił siódmy anioł; i odezwały się w niebie potężne głosy mówiące: Panowanie nad światem przypadło w udziale Panu naszemu i Pomazańcowi jego i królować będzie na wieki wieków.
Czyli w tym momencie kończy się pierwsza połowa - 3.5 roku i zaczyna druga połowa - następne 3.5 roku Wielkiego Ucisku ale w drugiej połowie Lud Boży już będzie na pustyni, czyli Lud Boży dozna jedynie 3.5 roku ucisku.
Wygląda na to, że powstanie dwóch świadków zbiegnie się w czasie zdjęcia siódmej pieczęci i wyrzuceniu na ziemię węgli i ognia z kadzidła.
Wszystko to idealnie pasuje w czasie.
Bestia pojawi się za rządów 10-ciu króli którzy oddadzą jej władzę. Królowie mają rządzić godzinę, czyli krótki okres czasu - kilka lub kilkanaście miesięcy, zanim oddadzą władzę Bestii. Bestia zabije najpierw świadków a potem weźmie się za Wielką Nierządnicę.
Pisałem z Kamilem na priva o próbie odgadnięcia kolejności wydarzeń w Objawieniu i odradzałem mu nawet próbowanie, ponieważ mnie się to nigdy nie udało.
W zeszłą sobotę - sabat obudziłem się o 4:00 rano z myślą, ze trzeba sprawdzić. co ma się wydarzyć po wstąpieniu świadków do nieba i miałem podejrzenie, że wyprowadzenie Ludu Bożego na pustynię, ponieważ Bóg i Syn rozpoczęli rządy na ziemi i szatan już przestaje być królem świata.
Sprawdziłem i natychmiast wszystko zaczęło się układać jak na dłoni.
Muszę powiedzieć jedno. Widzę w tym palec Boży. Nie mogło to wyjść ode mnie ale także nie mogę powiedzieć, ze Bóg mi to pokazał.
Widzę w tym palec Boży.
To jest moim zdaniem najbardziej rozsądne określenie tego, co się wokół nas dzieje i artykuły NAJNOWSZE naszych braci także wskazują na palec Boży.
Mówiąc inaczej - nie jesteśmy sami i jest z nami i Bóg i Syn.
Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com
14th Marzec 2016, 18:04
Definitywnie jest w tym Boże kierownictwo!!
Prawdę mówiąc, odkąd zacząłem z Bartkiem analizę proroctw o wyprowadzeniu Ludu Bożego, szykując materiał do artykułu o wyjawieniu Tajemnicy Bożej, nie daje mi spokoju temat chronologii wydarzeń apokaliptycznych.
Już na etapie spisywania teksu i poszukiwań Bożych zapowiedzi zdaliśmy sobie sprawę, że poznając lepiej te wszystkie fakty, możemy odgadnąć kolejność zdarzeń...bo taka musi się tworzyć drogą prostej dedukcji.
Henryk stwierdził, że to może być przed nami zakryte, ale jak widać Ojciec pomaga nam zrozumieć coraz więcej, a mnie ten temat nie dawał spokoju
Tak więc wyłania nam się powoli pełen obraz tego, co nas czeka! Widocznie Bóg ma w tym jakiś cel i może chodzić o przygotowanie nas do jeszcze chwili cierpliwości, ale chwila ta będzie obfita w wiele znaków, które i my być może będziemy musieli pomóc innym zrozumieć.
Poznaliśmy treść Tajemnicy Bożej, jak i wymogi Boga co do przestrzegania Jego Prawa, czyli warunek zbawienia z uczynków. Mamy sporą jasność odnośnie proroctw Objawienia.
Możliwość zestawienia tego razem ukazuje nam już znacznie więcej. Jak zasugerował polskapaw, należało odnieść się do samego aktu ponownego exodusu Izraelitów, czyli osadzić go w czasie i pod tym kątem dopasować proroctwa z Apokalipsy Jana.
Tym samym staje się jasne, że nastąpi on w środku tych wydarzeń tak, jak doszliśmy do tego z Henrykiem
Kwestia jest tego typu, że należałoby przysiąść do proroctw i je ponownie obadać w skupieniu, by ustalić dokładnie co i jak. Podam jak mi się to układa, choć jest podobne do tego co napisał Henryk.
Według mnie obecny czas można ulokować między 5 a 6 pieczęcią, a samo zdejmowanie pieczęci mogło zacząć się już nawet ok I WŚ, tak więc wielki ucisk, czyli owe 7 lat będzie już schyłkiem - końcówką, swoistym apogeum.
Patrząc na to, co się dzieje na świecie i czym faszeruje się ludzi, jeśli chodzi o tematykę UFO, możemy spodziewać się niczego innego jak upadku szatana i zbuntowanych aniołów. Nie na darmo szerzy się ideologię New Age głoszącą przybycie "dobrych obcych" z kosmosu czy tajemniczej Nibiru, którzy to nas osadzili w przeszłości na ziemi i nam pomagali w rozwoju cywilizacji.
Straszy się nas zagładą, a tu okaże się, że przyleciały jakieś miłe ufoki.
Tak więc myślę, że w najbliższym czasie możemy spodziewać się zakończenia wojny w niebie, co rozpocznie końcowy cykl czasów ostatecznych. Czekamy na zdjęcie 6 pieczęci...
Po 6 pieczęci nastaje dzień gniewu Bożego. Niebo zostaje otwarte i szatana ma z niego wylot.
Krótko po tym zostają opieczętowani 144000 wybranych dla Chrystusa, czyli jest już to opis analogiczny do rozdziału 12, w którym Niewiasta w bólach rodzi "chłopczyka"...
Myślę, że wydarzenia końcowe będą rozgrywały się dość dynamicznie, dlatego wiele wskazuje na to, co powiedział Henryk, że ucisk rozpocznie się od owych 3,5 roku, czyli po zdjęciu 6 i 7 pieczęci..to będzie punkt zwrotny!
Gdy zerwana zostaje ostatnia 7 pieczęć, nastaje w Niebie chwila ciszy.
Tak jak powiedział Henry..owe 7 trąb będzie niczym obwieszczenie wyroków, które spadną na ludzkość, dając jej szanse na poznanie Bożej Mocy i nawrócenie się.
Jednakże już dziś istnieje grom osób, które już to zrobiły i żyją w bojaźni przed Bogiem, oczekując Jego Zbawienia. Ci są określani mianem świętych, nieustannie modlących się o ratunek i łaskę.
Prawdopodobnie w tym czasie zostaną powołani "dwaj świadkowie" prorokujący przez owe 3,5 roku. Zauważmy, że proroctwo w Objawieniu nie wskazuje wyraźnego czasu ich powstania, po tej czy innej trąbie, ale że oni po prostu zostaną powołani. Czyli wskazuje to, że oni również ukażą nam się na początku i dadzą osobiście wskazówki i informacje, na które tak badzo czekamy!
Czyli okres kolejnych 7 trąb, to czas pierwszych wyroków podczas 3,5 roku, którego zakończeniem będzie zniszczenie Babilonu i uwolnienie Narodu Wybranego! Po tym akcie nastąpi kolejne 3,5 roku, czyli bezpośrednie panowanie bestii i zmuszanie ludzkości do przyjęcia jej znamienia.
Pierwszy okres ucisku będzie zatem punktem zwrotnym w historii. Wszystko wskazuje na to, że to podczas niego początkowo dojdzie do objęcia władzy na "jedną godzinę" przez 10 króli reprezentujących zwierze pierwsze, które otrzyma moc od upadłego na ziemię szatana, a oni [królowie] ujawnią bestię wypuszczoną z otchłani i oddadzą jej władzę.
Znów powtarza nam się okres 3,5 roku, czyli wstępne 42 miesiące.
Spójrzmy analogicznie do rozdziału 17...
Zwierze i królowie je reprezentujący podejmą walkę z wszetecznicą, czego koniec nastąpi prawdopodobnie po okresie 3,5 roku lub w jego trakcie.
Za dni ich panowania ukaże się także zwierze drugie, które po oddaniu władzy przez owych króli, będzie dalej wykonywało władzę pierwszego, czyli jakiś nowy system władzy zwodzący ludzkość rzekomymi cudami i świetlaną przyszłością, który reprezentował będzie fałszywy prorok, być może podający się za samego Isusa.
Czyli możemy się spodziewać, że oprócz "dwóch świadków", którzy będą ukazywać światu prawdę, działać będzie także zwierze drugie, a z nim fałszywy prorok będący przeciwwagą dla świadków.
Zwierze drugie mówiące jak smok po zabiciu świadków namówi ludzi do postawienia posągu zwierzęcia, co może oznaczać ustanowienie przez Apollyona "ohydy spustoszenia", co będzie równoznaczne z unicestwieniem władzy Babilonu, ale także rozpocznie akt wyzwolenia.
Gdy zadmie 7 trąba, dla nas będzie to koniec prób i czas zbawienia, ale dla świata zacznie się jadka.
My, przez drugą połowę 7 lat ucisku będziemy sądzeni i dokładnie przeliczeni, a następnie wprowadzeni do odrestaurowanego Królestwa.
I prawdopodobnie to będzie czas kiedy na ziemi będzie już ono panować i liczne narody będą w nim szukać schronienia, co zapowiadają staro testamentowe proroctwa, jak i te z Objawienia o niezliczonym tłumie wychodzącym z ucisku.
Jest jeszcze parę niewiadomych, ale mam nadzieję, że w niedługim czasie Ojciec da nam zrozumieć i poznać więcej.
Prawdę mówiąc, odkąd zacząłem z Bartkiem analizę proroctw o wyprowadzeniu Ludu Bożego, szykując materiał do artykułu o wyjawieniu Tajemnicy Bożej, nie daje mi spokoju temat chronologii wydarzeń apokaliptycznych.
Już na etapie spisywania teksu i poszukiwań Bożych zapowiedzi zdaliśmy sobie sprawę, że poznając lepiej te wszystkie fakty, możemy odgadnąć kolejność zdarzeń...bo taka musi się tworzyć drogą prostej dedukcji.
Henryk stwierdził, że to może być przed nami zakryte, ale jak widać Ojciec pomaga nam zrozumieć coraz więcej, a mnie ten temat nie dawał spokoju
Tak więc wyłania nam się powoli pełen obraz tego, co nas czeka! Widocznie Bóg ma w tym jakiś cel i może chodzić o przygotowanie nas do jeszcze chwili cierpliwości, ale chwila ta będzie obfita w wiele znaków, które i my być może będziemy musieli pomóc innym zrozumieć.
Poznaliśmy treść Tajemnicy Bożej, jak i wymogi Boga co do przestrzegania Jego Prawa, czyli warunek zbawienia z uczynków. Mamy sporą jasność odnośnie proroctw Objawienia.
Możliwość zestawienia tego razem ukazuje nam już znacznie więcej. Jak zasugerował polskapaw, należało odnieść się do samego aktu ponownego exodusu Izraelitów, czyli osadzić go w czasie i pod tym kątem dopasować proroctwa z Apokalipsy Jana.
Tym samym staje się jasne, że nastąpi on w środku tych wydarzeń tak, jak doszliśmy do tego z Henrykiem
Kwestia jest tego typu, że należałoby przysiąść do proroctw i je ponownie obadać w skupieniu, by ustalić dokładnie co i jak. Podam jak mi się to układa, choć jest podobne do tego co napisał Henryk.
Według mnie obecny czas można ulokować między 5 a 6 pieczęcią, a samo zdejmowanie pieczęci mogło zacząć się już nawet ok I WŚ, tak więc wielki ucisk, czyli owe 7 lat będzie już schyłkiem - końcówką, swoistym apogeum.
Patrząc na to, co się dzieje na świecie i czym faszeruje się ludzi, jeśli chodzi o tematykę UFO, możemy spodziewać się niczego innego jak upadku szatana i zbuntowanych aniołów. Nie na darmo szerzy się ideologię New Age głoszącą przybycie "dobrych obcych" z kosmosu czy tajemniczej Nibiru, którzy to nas osadzili w przeszłości na ziemi i nam pomagali w rozwoju cywilizacji.
Straszy się nas zagładą, a tu okaże się, że przyleciały jakieś miłe ufoki.
Tak więc myślę, że w najbliższym czasie możemy spodziewać się zakończenia wojny w niebie, co rozpocznie końcowy cykl czasów ostatecznych. Czekamy na zdjęcie 6 pieczęci...
Objawienie 6:12-17
(12) I widziałem, gdy zdjął szóstą pieczęć, że powstało trzęsienie ziemi i słońce pociemniało jak czarny wór, a cały księżyc poczerwieniał jak krew,
(13) I gwiazdy spadły z nieba na ziemię, podobnie jak drzewo figowe zrzuca figi swoje, gdy wiatr gwałtowny nim potrząśnie;
(14) I niebo znikło, jak niknie zwój, który się zwija, a wszystkie góry i wyspy ruszone zostały z miejsc swoich.
(15) I wszyscy królowie ziemi i możnowładcy, i wodzowie, i bogacze, i mocarze, i wszyscy niewolnicy, i wolni ukryli się w jaskiniach i w skałach górskich,
(16) I mówili do gór i skał: Padnijcie na nas i zakryjcie nas przed obliczem tego, który siedzi na tronie,
(17) I przed gniewem Baranka, albowiem nastał ów wielki dzień ich gniewu, i któż się może ostać?
Po 6 pieczęci nastaje dzień gniewu Bożego. Niebo zostaje otwarte i szatana ma z niego wylot.
Krótko po tym zostają opieczętowani 144000 wybranych dla Chrystusa, czyli jest już to opis analogiczny do rozdziału 12, w którym Niewiasta w bólach rodzi "chłopczyka"...
Objawienie 7:1-4
(1) Potem widziałem czterech aniołów stojących na czterech krańcach ziemi, powstrzymujących cztery wiatry ziemi, aby nie wiał wiatr na ziemię ani na morze, ani na żadne drzewo.
(2) Widziałem też innego anioła wstępującego od wschodu słońca, który miał pieczęć Boga żywego i który zawołał głosem donośnym na czterech aniołów, którym zezwolono wyrządzić szkodę ziemi i morzu, mówiąc:
(3) Nie wyrządźcie szkody ani ziemi, ani morzu, ani drzewom, dopóki nie opatrzymy pieczęcią sług Boga naszego na czołach ich.
(4) I usłyszałem liczbę tych, których opatrzono pieczęcią: sto czterdzieści cztery tysiące opieczętowanych ze wszystkich plemion izraelskich
Myślę, że wydarzenia końcowe będą rozgrywały się dość dynamicznie, dlatego wiele wskazuje na to, co powiedział Henryk, że ucisk rozpocznie się od owych 3,5 roku, czyli po zdjęciu 6 i 7 pieczęci..to będzie punkt zwrotny!
Gdy zerwana zostaje ostatnia 7 pieczęć, nastaje w Niebie chwila ciszy.
Objawienie 8:1-6
(1) A gdy zdjął siódmą pieczęć, nastało w niebie milczenie na około pół godziny.
(2) I widziałem siedmiu aniołów, którzy stoją przed Bogiem, i dano im siedem trąb.
(3) I przyszedł inny anioł, i stanął przy ołtarzu, mając złotą kadzielnicę; i dano mu wiele kadzidła, aby je ofiarował wraz z modlitwami wszystkich
(4) I wzniósł się z ręki anioła dym z kadzideł z modlitwami świętych przed Boga.
(5) A anioł wziął kadzielnicę i napełnił ją ogniem z ołtarza, i rzucił ją na ziemię. I nastąpiły grzmoty donośne i błyskawice, i trzęsienie ziemi.
(6) A owych siedmiu aniołów, mających siedem trąb, sposobiło się do tego, by zatrąbić.
Tak jak powiedział Henry..owe 7 trąb będzie niczym obwieszczenie wyroków, które spadną na ludzkość, dając jej szanse na poznanie Bożej Mocy i nawrócenie się.
Jednakże już dziś istnieje grom osób, które już to zrobiły i żyją w bojaźni przed Bogiem, oczekując Jego Zbawienia. Ci są określani mianem świętych, nieustannie modlących się o ratunek i łaskę.
Prawdopodobnie w tym czasie zostaną powołani "dwaj świadkowie" prorokujący przez owe 3,5 roku. Zauważmy, że proroctwo w Objawieniu nie wskazuje wyraźnego czasu ich powstania, po tej czy innej trąbie, ale że oni po prostu zostaną powołani. Czyli wskazuje to, że oni również ukażą nam się na początku i dadzą osobiście wskazówki i informacje, na które tak badzo czekamy!
Objawienie 11:3-7
(3) I dam dwom moim świadkom moc, i będą, odziani w wory, prorokowali przez tysiąc dwieście sześćdziesiąt dni.
(4) Oni to są dwoma drzewami oliwnymi i dwoma świecznikami, które stoją przed Panem ziemi.
(5) A jeżeli ktoś chce im wyrządzić szkodę, ogień bucha z ich ust i pożera ich wrogów; tak musi zginąć każdy, kto by chciał im wyrządzić szkodę.
(6) Oni mają moc zamknąć niebiosa, aby nie padał deszcz za dni ich prorokowania; mają też moc nad wodami, by je zamieniać w krew i dotknąć ziemię wszelką plagą, ilekroć zechcą.
(7) A gdy już złożą swoje świadectwo, zwierzę wychodzące z otchłani stoczy z nimi bój i zwycięży, i zabije ich.
Czyli okres kolejnych 7 trąb, to czas pierwszych wyroków podczas 3,5 roku, którego zakończeniem będzie zniszczenie Babilonu i uwolnienie Narodu Wybranego! Po tym akcie nastąpi kolejne 3,5 roku, czyli bezpośrednie panowanie bestii i zmuszanie ludzkości do przyjęcia jej znamienia.
Pierwszy okres ucisku będzie zatem punktem zwrotnym w historii. Wszystko wskazuje na to, że to podczas niego początkowo dojdzie do objęcia władzy na "jedną godzinę" przez 10 króli reprezentujących zwierze pierwsze, które otrzyma moc od upadłego na ziemię szatana, a oni [królowie] ujawnią bestię wypuszczoną z otchłani i oddadzą jej władzę.
Objawienie 13:1-5
(1) I widziałem wychodzące z morza zwierzę, które miało dziesięć rogów i siedem głów, a na rogach jego dziesięć diademów, a na głowach jego bluźniercze imiona.
(2) A zwierzę, które widziałem, było podobne do pantery, a nogi jego jak u niedźwiedzia, a paszcza jego jak paszcza lwa. I przekazał mu smok siłę swoją i tron swój, i wielką moc.
(3) A jedna z głów jego była śmiertelnie raniona, lecz śmiertelna rana jego była wygojona. I cała ziemia szła w podziwie za tym zwierzęciem.
(4) I oddali pokłon smokowi za to, że dał zwierzęciu moc, a także zwierzęciu oddali pokłon, mówiąc: Któż jest podobny do zwierzęcia i któż może z nim walczyć?
(5) I dano mu paszczę mówiącą rzeczy wyniosłe i bluźniercze, dano mu też moc działania przez czterdzieści i dwa miesiące.
Znów powtarza nam się okres 3,5 roku, czyli wstępne 42 miesiące.
Spójrzmy analogicznie do rozdziału 17...
Objawienie 17:8-16
( Zwierzę, które widziałeś, było i już go nie ma, i znowu wyjdzie z otchłani, i pójdzie na zatracenie. I zdumieją się mieszkańcy ziemi, których imiona nie są zapisane w księdze żywota od założenia świata, gdy ujrzą, że zwierzę to było i że go nie ma, i że znowu będzie.
(9) Tu trzeba umysłu obdarzonego mądrością. Siedem głów, to siedem pagórków, na których rozsiadła się kobieta, i siedmiu jest królów;
(10) Pięciu upadło, jeden jest, inny jeszcze nie przyszedł, a gdy przyjdzie, będzie mógł krótko tylko pozostać.
(11) A zwierzę, które było, a już go nie ma, jest ósmym, i jest z owych siedmiu, idzie na zatracenie.
(12) A dziesięć rogów, które widziałeś, to dziesięciu królów, którzy jeszcze nie objęli królestwa, lecz obejmą władzę jako królowie na jedną godzinę wraz ze zwierzęciem.
(13) Ci są jednej myśli, i oddadzą moc i władzę swoją zwierzęciu.
(14) Będą oni walczyć z Barankiem, lecz Baranek zwycięży ich, bo jest Panem panów i Królem królów, a ci, którzy są powołani i wybrani, oraz wierni.
(15) I mówi do mnie: Wody, które widziałeś, nad którymi rozsiadła się wszetecznica, to ludy i tłumy, i narody, i języki.
(16) A dziesięć rogów, które widziałeś, i zwierzę, ci znienawidzą wszetecznicę i spustoszą ją, i ogołocą, i ciało jej jeść będą, i spalą ją w ogniu.
Zwierze i królowie je reprezentujący podejmą walkę z wszetecznicą, czego koniec nastąpi prawdopodobnie po okresie 3,5 roku lub w jego trakcie.
Za dni ich panowania ukaże się także zwierze drugie, które po oddaniu władzy przez owych króli, będzie dalej wykonywało władzę pierwszego, czyli jakiś nowy system władzy zwodzący ludzkość rzekomymi cudami i świetlaną przyszłością, który reprezentował będzie fałszywy prorok, być może podający się za samego Isusa.
Objawienie 13:11-14
(11) I widziałem inne zwierzę, wychodzące z ziemi, które miało dwa rogi podobne do baranich, i mówiło jak smok.
(12) A wykonuje ono wszelką władzę pierwszego zwierzęcia na jego oczach. Ono to sprawia, że ziemia i jej mieszkańcy oddają pokłon pierwszemu zwierzęciu, którego śmiertelna rana była wygojona.
(13) I czyni wielkie cuda, tak że i ogień z nieba spuszcza na ziemię na oczach ludzi.
(14) I zwodzi mieszkańców ziemi przez cuda, jakie dano mu czynić na oczach zwierzęcia, namawiając mieszkańców ziemi, by postawili posąg zwierzęciu, które ma ranę od miecza, a jednak zostało przy życiu.
Czyli możemy się spodziewać, że oprócz "dwóch świadków", którzy będą ukazywać światu prawdę, działać będzie także zwierze drugie, a z nim fałszywy prorok będący przeciwwagą dla świadków.
Zwierze drugie mówiące jak smok po zabiciu świadków namówi ludzi do postawienia posągu zwierzęcia, co może oznaczać ustanowienie przez Apollyona "ohydy spustoszenia", co będzie równoznaczne z unicestwieniem władzy Babilonu, ale także rozpocznie akt wyzwolenia.
Gdy zadmie 7 trąba, dla nas będzie to koniec prób i czas zbawienia, ale dla świata zacznie się jadka.
My, przez drugą połowę 7 lat ucisku będziemy sądzeni i dokładnie przeliczeni, a następnie wprowadzeni do odrestaurowanego Królestwa.
I prawdopodobnie to będzie czas kiedy na ziemi będzie już ono panować i liczne narody będą w nim szukać schronienia, co zapowiadają staro testamentowe proroctwa, jak i te z Objawienia o niezliczonym tłumie wychodzącym z ucisku.
Jest jeszcze parę niewiadomych, ale mam nadzieję, że w niedługim czasie Ojciec da nam zrozumieć i poznać więcej.
- efraimita
- Liczba postów : 292
14th Marzec 2016, 23:12
Bardzo wymowny fragment i bardzo aktualny chyba w związku z tym co się teraz dzieje z nami i będzie się działo.
Iz 29
(1) Biada Arielowi, Arielowi, (Ognisku Bożemu) miastu, w którym obozował Dawid! Dodajcie rok do roku, niech święta dopełnią swojej kolejności!
(2) Wtedy Ja ześlę ucisk na Ariela, i będzie biadanie i narzekanie, i będziesz mi jak Ariel (Ognisko Boże).
(3) I będę cię oblegał dokoła, obstawię cię strażami i wzniosę przeciwko tobie bastiony.
(4) Wtedy poniżony aż do ziemi mówić będziesz i z prochu pokornie odzywać się będziesz, Twój głos dobędzie się z ziemi jak duch zmarłego, a twoja mowa z prochu jak szept.
(5) Lecz horda twoich nieprzyjaciół stanie się jak drobny pył, a zgraja tyranów jak zdmuchnięta plewa. Stanie się to nagle, w okamgnieniu,
(6) Że będziesz nawiedzone przez Pana Zastępów grzmotem i wstrząsem, i głośnym hukiem, huraganem i wichrem, i płomieniem ognia pożerającego.
(7) Jak jest ze snem, z widzeniem nocnym, tak będzie z hordą wszystkich narodów, walczących z Arielem (Ogniskiem Bożym) i z wszystkimi walczącymi z nim, i z jego warowniami i z gnębiącymi go.
(8 ) Jak śni się głodnemu, że je, lecz gdy się obudzi, jego głód jest nie zaspokojony, lub jak śni się spragnionemu, że pije, lecz gdy się obudzi, jest słaby i czuje nieugaszone pragnienie, tak będzie z hordą wszystkich narodów, walczących z górą Syjon.
(9) Zdrętwiejcie i pozostańcie zdrętwiali, zaślepcie się i trwajcie w zaślepieniu! Upijcie się, lecz nie winem, zataczajcie się, lecz nie od mocnego napoju.
(10) Gdyż Pan wylał na was ducha twardego snu i zamknął wasze oczy, to jest proroków, i zakrył wasze głowy, to jest jasnowidzów.
(11) Dlatego z widzeniem tego wszystkiego jest u was tak, jak ze słowami zapieczętowanej księgi; gdy się ją poda temu, który umie czytać, i powie: Przeczytaj to, proszę, wtedy on odpowiada: Nie potrafię, gdyż to jest zapieczętowane;
(12) A gdy się poda księgę takiemu, który nie umie czytać, i powie: Przeczytaj to, proszę, wtedy on odpowiada: Nie umiem czytać.
(13) I rzekł Pan: Ponieważ ten lud zbliża się do mnie swoimi ustami i czci mnie swoimi wargami, a jego serce jest daleko ode mnie, na próżno mnie wielbią ucząc przykazań i doktryn ludzkich.
(14) Dlatego Ja rozpocznę usuwanie tego ludu, i usunę ich: zniszczę mądrość mędrców i ukryję zrozumienie ostrożnych.
(15) Biada tym, którzy głęboko ukrywają przed Panem swój zamysł, których działanie odbywa się w ciemności i którzy mówią: Kto nas widzi? Kto wie o nas?
(16) O, jak przewrotni jesteście! Tak jak gdyby można garncarza stawiać na równi z gliną! Jak gdyby dzieło mogło mówić o swoim twórcy: Nie on mnie stworzył, a garnek mówił o garncarzu: On nic nie umie!
(17) Zaiste, już za małą chwilkę Liban przemieni się w urodzajne pole, a urodzajne pole będzie uważane za las.
(18) W owym dniu głusi będą słyszeć słowa księgi, a oczy ślepych z mroku i z ciemności będą widzieć,
(19) Pokorni zaś na nowo będą się radować Panem, a ubodzy weselić Świętym Izraelskim.
(20) Gdyż nie będzie tyrana i skończy się szyderca, i będą wytępieni wszyscy, którzy czyhają na sposobność do zbrodni,
(21) Którzy słowem przywodzą ludzi do grzechu, zastawiają pułapkę na rozjemcę w sądzie, a tego, który ma słuszność, odprawiają z niczym.
(22) Dlatego tak mówi Pan, Bóg domu Jakuba, ten, który odkupił Abrahama: Jakub nie dozna wtedy hańby i nie zblednie wtedy jego twarz,
(23) Bo gdy ujrzą wśród siebie dzieło moich rąk, uświęcą moje imię i świętego Jakubowego będą czcić jako świętego, i będą się bać Boga Izraelskiego.
(24) Ci, którzy duchowo błądzili, nabiorą rozumu, a ci, którzy szemrali, przyjmą pouczenie.
- efraimita
- Liczba postów : 292
15th Marzec 2016, 00:09
A apropos świadków , może coś na temat ich działalności i ich rozpoznania znajdziemy w słowach Boga do proroków. To chyba kolejny dubel? Bo czy słowa skierowane np do Izajasza nie będą jednocześnie takie same jak do dwóch świadków????
Np pierwszy wers tego rozdziału jakby był skierowany do niego. Natomiast dalsze wersy wydaje się jakby się tyczyły nas zwłaszcza braci uwikłanych jeszcze w swoich kościołach.
wers 13 jest trochę jakby nie logiczny, ale w tłumaczeniu np z tysiąclatki brzmi tak:
Albo ten fragment też dużo mówi:
Według mnie nie mogą to być słowa tylko do Jeremiasza, ponieważ Bóg zapowiada potężne moce którymi obdaruje tego proroka (wers 10), tak jak miał uczynić ze swoimi świadkami z Objawienia. Jeśli to faktycznie opis jednego ze świadków, to wiemy że będzie młody.
I dalej:
Świadkowie Ci będą mieli za zadanie również rozprawić się z tymi którzy dziś i w przyszłości głoszą fałszywe doktryny i co ciekawe dla tych Bóg nie zapowiada żadnego opamiętania, ale dla każdego kto świadomie wypacza prawdę biblijną nie będzie miejsca w ziemi obiecanej w domu Pana!!!! To też mocno daje po kościach naszym przeciwnikom. Nie będzie żadnego opamiętania dla tych którzy MAJĄ WIDZENIA! Każdy kto dziś celowo zaciemnia obraz dzieł Boga będzie miał przeciwko sobie samego Boga!
zobaczmy te wersety z Ezechiela:
Aby coś się dowiedzieć więcej o świadkach warto też przeczytać jeszcze raz pierwsze rozdziały Ezechiela.
Nie będę teraz wyszukiwał wszystkiego, ale myślę że coś by się jeszcze znalazło. Trzeba tylko przestudiować słowa które były skierowane personalnie do proroków.
Np pierwszy wers tego rozdziału jakby był skierowany do niego. Natomiast dalsze wersy wydaje się jakby się tyczyły nas zwłaszcza braci uwikłanych jeszcze w swoich kościołach.
Iz 58
(1) Wołaj na całe gardło, nie powściągaj się, podnieś jak trąba swój głos i wspominaj mojemu ludowi jego występki, a domowi Jakuba jego grzechy!
(2) Wprawdzie szukają mnie dzień w dzień i pragną poznać moje drogi, jakby byli narodem, który pełnił sprawiedliwość i nie zaniedbał prawa swojego Boga, domagają się ode mnie sprawiedliwych praw, pragną zbliżenia się do Boga, powiadając:
(3) Dlaczego pościmy, a Ty tego nie widzisz? Dlaczego umartwiamy nasze dusze, a Ty tego nie zauważasz? Oto w dniu waszego postu załatwiacie swoje sprawy i uciskacie wszystkich swoich robotników.
(4) Oto gdy pościcie, kłócicie się i spieracie, i bezlitośnie uderzacie pięścią. Nie pościcie tak, jak się pości, aby został wysłuchany wasz głos w wysokości.
(5) Czy to jest post, w którym mam upodobanie, dzień, w którym człowiek umartwia swoją duszę, że się zwiesza swoją głowę jak sitowie, wkłada wór i kładzie się w popiele? Czy coś takiego nazwiesz postem i dniem miłym Panu?
(6) Lecz to jest post, w którym mam upodobanie: że się rozwiązuje bezprawne więzy, że się zrywa powrozy jarzma, wypuszcza na wolność uciśnionych i łamie wszelkie jarzmo,
(7) Podziel swój chleb z głodnym, i wprowadź biednych bezdomnych do swego domu; gdy zobaczysz nagiego, przyodziejesz go, nie lekceważ rodziny własnego nasienia.
(8 ) Wtedy twoje światło wzejdzie jak zorza poranna i twoje uzdrowienie rychło nastąpi; twoja sprawiedliwość pójdzie przed tobą, a chwała Boża opasze ciebie.
(9) Kiedy będziesz wołał, Pan cię będzie słuchał; a gdy jeszcze będziesz mówił, odpowie: Jestem tutaj! Jeżeli usuniesz spośród siebie jarzmo, wyciąganie przed siebie rąk, i szepczące słowa,
(10) Gdy głodnemu podasz swój chleb z całego serca i zaspokoisz strapioną duszę, wtedy twoje światło zaświeci w ciemności, a twoja ciemność będzie jak południe dnia,
(11) I twój Bóg będzie z tobą stale, i będziesz zadowolony zgodnie z pragnieniami twojej duszy, a kości twoje będą uczynione z tłuszczu i będą jak dobrze podlany ogród, i jak fontanna której wody nie zabraknie.
(12) Twoje stare pustynne [miejsca] będą odbudowane, twoje fundamenty będą trwały przez wszystkie pokolenia; i będziesz nazwany naprawiaczem wyłomów, i ty sprawisz między swymi drogami aby trwał pokój.
(13) Jeżeli odwrócisz od sabatu swoją nogę po to, aby sprawiać sobie przyjemnosci w moim świętym dniu, ale będziesz nazywał sabat rozkoszą, świętem dla Pana; jeżeli nie powstaniesz aby pracować i nie wypowiesz gniewnych słów swoimi ustami,
(14) Wtedy będziesz ufał Panu, a On przyprowadzi cię w dobre miejsca na ziemi, i będzie cię karmił dziedzictwem Jakuba, twego ojca: ponieważ usta Pana to wypowiedziały.
wers 13 jest trochę jakby nie logiczny, ale w tłumaczeniu np z tysiąclatki brzmi tak:
Iz 58
(13) Jeśli powściągniesz nogi od przekraczania szabatu, żeby w dzień mój święty spraw swych nie załatwiać, jeśli nazwiesz szabat rozkoszą, a święty dzień Pana - czcigodnym, jeśli go uszanujesz przez unikanie podróży, tak by nie przeprowadzać swej woli ani nie omawiać spraw swoich,
(14) wtedy znajdziesz rozkosz w Panu. Ja cię powiodę w triumfie przez wyżyny kraju, karmić cię będę dziedzictwem Jakuba, twojego ojca. Albowiem usta Pańskie to wyrzekły.
Albo ten fragment też dużo mówi:
Jr 1
(4) Doszło mnie słowo Pana tej treści:
(5) Wybrałem cię sobie, zanim cię utworzyłem w łonie matki, zanim się urodziłeś, poświęciłem cię, na proroka narodów przeznaczyłem Cię.
(6) Wtedy rzekłem: Ach, Wszechmocny Panie! Oto ja nie umiem mówić, bo jestem jeszcze młody.
(7) Na to rzekł do mnie Pan: Nie mów: Jestem jeszcze młody! Bo do kogokolwiek cię poślę, pójdziesz i będziesz mówił wszystko, co ci rozkażę.
(8 ) Nie bój się ich, bo Ja jestem z tobą, aby cię ratować! - mówi Pan.
(9) Potem Pan wyciągnął rękę i dotknął moich ust. I rzekł do mnie Pan: Oto wkładam moje słowa w twoje usta.
(10) Patrz! Daję ci dzisiaj władzę nad narodami i nad królestwami, abyś wykorzeniał i wypleniał, niszczył i burzył, odbudowywał i sadził.
Według mnie nie mogą to być słowa tylko do Jeremiasza, ponieważ Bóg zapowiada potężne moce którymi obdaruje tego proroka (wers 10), tak jak miał uczynić ze swoimi świadkami z Objawienia. Jeśli to faktycznie opis jednego ze świadków, to wiemy że będzie młody.
I dalej:
Jr 1
(17) Ty więc przepasz swoje biodra, wstań i mów do nich wszystko, co Ja ci każę, nie lękaj się ich, abym Ja nie napełnił cię lękiem przed nimi!
(18) Oto Ja czynię cię dziś miastem warownym i słupem żelaznym, i murem spiżowym przeciwko całemu krajowi, przeciwko królom judzkim, jego książętom, jego kapłanom i jego pospólstwu.
(19) I będą cię zwalczać, lecz cię nie przemogą, bo Ja jestem z tobą, aby cię ratować - mówi Pan.
Świadkowie Ci będą mieli za zadanie również rozprawić się z tymi którzy dziś i w przyszłości głoszą fałszywe doktryny i co ciekawe dla tych Bóg nie zapowiada żadnego opamiętania, ale dla każdego kto świadomie wypacza prawdę biblijną nie będzie miejsca w ziemi obiecanej w domu Pana!!!! To też mocno daje po kościach naszym przeciwnikom. Nie będzie żadnego opamiętania dla tych którzy MAJĄ WIDZENIA! Każdy kto dziś celowo zaciemnia obraz dzieł Boga będzie miał przeciwko sobie samego Boga!
zobaczmy te wersety z Ezechiela:
Ez 13
(1) I doszło mnie słowo Pana tej treści:
(2) Synu człowieczy! Prorokuj przeciw prorokom izraelskim, prorokuj i mów do tych, którzy prorokują z własnego natchnienia: Słuchajcie słowa Pana!
(3) Tak mówi Wszechmocny Pan: Biada prorokom głupim, którzy postępują według własnego ducha, chociaż nic nie widzieli!
(4) Twoi prorocy, Izraelu, są jak lisy w ruinach.
(5) Nie weszli w wyłom i nie usypali kamiennego wału wokół domu izraelskiego, aby mógł się ostać w bitwie w dniu Pana.
(6) Mieli fałszywe widzenia i prorokowali kłamliwie. Mówią: To jest słowo Pana, chociaż Pan ich nie posłał, a jednak oczekują, że spełni ich słowo.
(7) Czy nie mieliście fałszywych widzeń i nie wypowiadaliście kłamliwych wyroczni, gdy mówiliście: To jest słowo Pana - chociaż Ja nie przemawiałem?
(8 ) Dlatego tak mówi Wszechmocny Pan: Ponieważ mówiliście fałszywie i prorokowaliście kłamliwie, dlatego Ja jestem przeciwko wam - mówi Wszechmocny Pan.
(9) Wyciągnę swoją rękę przeciwko prorokom, którzy mają fałszywe widzenia i prorokują kłamliwie; w zgromadzeniu mojego ludu nie będą. Wpisani nie będą w poczet domu izraelskiego i do ziemi izraelskiej nie wejdą - i poznacie, że Ja jestem Wszechmocny Pan.
Aby coś się dowiedzieć więcej o świadkach warto też przeczytać jeszcze raz pierwsze rozdziały Ezechiela.
Nie będę teraz wyszukiwał wszystkiego, ale myślę że coś by się jeszcze znalazło. Trzeba tylko przestudiować słowa które były skierowane personalnie do proroków.
15th Marzec 2016, 01:16
Septuaginta.
Iz 58:13 Jeżeli zaprzestaniesz deptania sabatu, przestaniesz w dni święte oddawać się swojej rozrywce i nazwiesz sabaty wspaniałymi świętami dla Boga, jeżeli powstrzymasz się od pracy nie wypowiesz słów gniewu swymi ustami.
14. wtedy będziesz ufał Panu, a On zaprowadzi cię w dobre miejsca na ziemi i nakarmi cię z dziedzictwa Jakuba, twego ojca, ponieważ usta Pana to wypowiedziały.
Zwróćmy uwagę na.. wagę sabatu. Najwyraźniej ścisłe przestrzeganie sabatu gwarantuje miejsce Ziemi Obiecanej.
Czyli w sabat nie wolno nikomu złorzeczyć, nie wolno oddawać się swym przyjemnościom czy hobby, wszelka praca, nawet gotowanie jest zabroniona oraz załatwianie jakichkolwiek interesów.
Czyli płacenia rachunków na Internecie, szukania pracy, dokształcania się w swojej pracy czy nawet hobby.
Sabat to dzień święty dla Pana i poświęcony tylko Jemu. Nic dziwnego, że jest to Boże przykazanie.
Oczywiście wolno pracować dla Boga, jak pisać artykuły, robić poszukiwania w Biblii czy na internecie w celu użycia tego w artykule. Podejrzewam, że zakaz własnych przyjemności dotyczy także oglądania telewizji, słuchania szatańskiego radia, pójścia na koncert, słuchania płyt itp.
Sabat jest poświęcony Bogu a my korzystamy z tego dnia odpoczynku.
Iz 58:13 Jeżeli zaprzestaniesz deptania sabatu, przestaniesz w dni święte oddawać się swojej rozrywce i nazwiesz sabaty wspaniałymi świętami dla Boga, jeżeli powstrzymasz się od pracy nie wypowiesz słów gniewu swymi ustami.
14. wtedy będziesz ufał Panu, a On zaprowadzi cię w dobre miejsca na ziemi i nakarmi cię z dziedzictwa Jakuba, twego ojca, ponieważ usta Pana to wypowiedziały.
Zwróćmy uwagę na.. wagę sabatu. Najwyraźniej ścisłe przestrzeganie sabatu gwarantuje miejsce Ziemi Obiecanej.
Czyli w sabat nie wolno nikomu złorzeczyć, nie wolno oddawać się swym przyjemnościom czy hobby, wszelka praca, nawet gotowanie jest zabroniona oraz załatwianie jakichkolwiek interesów.
Czyli płacenia rachunków na Internecie, szukania pracy, dokształcania się w swojej pracy czy nawet hobby.
Sabat to dzień święty dla Pana i poświęcony tylko Jemu. Nic dziwnego, że jest to Boże przykazanie.
Oczywiście wolno pracować dla Boga, jak pisać artykuły, robić poszukiwania w Biblii czy na internecie w celu użycia tego w artykule. Podejrzewam, że zakaz własnych przyjemności dotyczy także oglądania telewizji, słuchania szatańskiego radia, pójścia na koncert, słuchania płyt itp.
Sabat jest poświęcony Bogu a my korzystamy z tego dnia odpoczynku.
henrykubik@gmx.com
15th Marzec 2016, 18:44
Z ostatniej chwili: Jean-Claude Van Damme powiedział we francuskiej telewizji, że rodziny Rockefellerów i Rothschildów nie pozwolą na to, aby Donald Trump wygrał wybory prezydneckie, ponieważ obecny kandydat, który na dzień dzisiejszy bije wszystkich innych kandydatów na głowe - jest anty-globalistą, co stwarza wiele problemów dla elit tego świata. Więcej można przeczytać w poniższym artykule [ENG]
Czyli niedługo możemy się spodziewać 3 Wojny Światowej skoro elita masońska straci swoją pacynkę.
http://www.infowars.com/jean-claude-van-damme-rockefeller-rothschild-families-wont-let-trump-win/
Nie pamiętaj nam win naszych przodków, niech rychło przyjdzie ku nam miłosierdzie Twoje: bo bardzo jesteśmy słabi. Wspomóż nas Boże zbawienia naszego, przez wzgląd na chwałę Twojego Imienia i wyzwól nas i odpuść nasze grzechy przez wzgląd na Twoje Imię. (Psalm 79:8-9 .
___________________________________________________________________________________________________________
http://mojaopoka.blogspot.com/
- levrone55
- Liczba postów : 128
15th Marzec 2016, 19:28
Skoro Rosja sie wycofuje to zostawia wolna droge na Damaszek ktory zgodnie z proroctwem przestanie byc miastem???
17th Marzec 2016, 03:28
lusia napisał:Z ostatniej chwili: Jean-Claude Van Damme powiedział we francuskiej telewizji, że rodziny Rockefellerów i Rothschildów nie pozwolą na to, aby Donald Trump wygrał wybory prezydneckie, ponieważ obecny kandydat, który na dzień dzisiejszy bije wszystkich innych kandydatów na głowe - jest anty-globalistą, co stwarza wiele problemów dla elit tego świata. Więcej można przeczytać w poniższym artykule [ENG]
Czyli niedługo możemy się spodziewać 3 Wojny Światowej skoro elita masońska straci swoją pacynkę.
http://www.infowars.com/jean-claude-van-damme-rockefeller-rothschild-families-wont-let-trump-win/
Moim zdaniem takie informacje mają na celu umocnienie poparcia dla Trumpa.
Elity a już na pewno upadłe anioły wiedzą jak ludzie nienawidzą rodziny Rockefellerów i Rothschildów czy Sorosa!!!
A w konflikcie pomiędzy Bogiem a szatanem chodzi o maksymalną ilość zwiedzionych ludzi przez szatańskie siły!!!
Metoda stosowana z powodzeniem od czasów Edenu.
Jakim cudem Van Dame, karateka i aktor ma taką informacje i mówi ją bezkarnie oficjalnie bez groźby utraty życia??? Gdyby ta informacja była prawdziwa, to ten aktor dawno by gryzł ziemię!!!
Jakim cudem Trump jeszcze żyje, nie pozbawiono go wcześniej majątku, nie wsadzono do więzienia za podatki??? Przecież władza może takie rzeczy???
A co głosi Trump???
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/usa-trump-chcialby-powrotu-tortur,625255.htmltvn24 napisał:Ubiegający się o nominację republikanów Donald Trump po raz kolejny zapowiedział, że jeśli zostanie prezydentem, to chce zaostrzyć prawo i zalegalizować tzw. wzmocnione techniki przesłuchań. Jego zdaniem, ich zakaz jest "strategicznie niekorzystny" dla USA w walce z tzw. Państwem Islamskim. - Obecne prawo nie działa. Oni rąbią, rąbią i rąbią, a my przejmujemy się podtapianiem - argumentował. (http://www.tvn24.pl)
Przecież ISIS stworzyły USA do spółki z Turcją, państwami NAto i Izraelem??? Czy Donald Trump nie wie, że wystarczy ISIS przestać zaopatrywać???
Donald o tym wszystkim wie, podobnie jak Putin. Zobaczmy tutaj;
Trump zaatakowany na wiecu - Max Kolonko Mówi Jak jest
https://www.youtube.com/watch?v=HwAWesJNgoE
Manipulują nami jak dziećmi. Ów zamachowiec, to kompletny debil, w USA - państwie gdzie każdy ma prawo do posiadania broni ten gość co robi??
Rzuca się gołymi rękoma na Trumpa. Oczywiście Donalda chroni ochrona która chroni Obamę, czyli oficjalna rządowa ochrona!!!
Oficjalne media - które też są znienawidzone - nagłaśniają sprawę i dają Trumpowi więcej głosów.
Tak się robi ten wyborczy "biznes"!!!
Kto stoi za Trumpem??? Dwurożna Bestia skonfliktowana z Wielką Nierządnicą czy może smok???
Tego nie wiemy. Nie zapominajmy że Solos czy rodziny Rockefellerów i Rothschildów to zapewne takie same marionetki!!! Wykonują tak naprawdę polecenia upadłych, ponieważ jako ludzie są za głupi do podejmowania strategicznych decyzji w wojnie z Bogiem!!!
Oczywiście "elity" chlubią się swoim intelektem ale widać, że ich szefowie uważają ich za przygłupów!!! Zapewne szefostwo zakazało im likwidacji czy nawet zamknięcia do więzienia Trumpa i mają oni przekonać upadłych czy posiadając tyle pieniędzy potrafią znowu zwodzić ludzi. A zatem Trump i rodziny Rockefellerów i Rothschildów z ramienia Watykanu, toczą pomiędzy sobą wojnę propagandową. I Trupm to wygrywa!! Co oznacza dla smoka możliwą modyfikcje lub zmianę planu.
Nie zapominajmy smok chce zniszczyć całą ludzkość rękoma Boga poprzez zwiedzenie ludzkości!! Metoda ta jest stosowana od Edenu, a inne bronie (magnetyczne, laserowe i inne) służą tylko do trzymania w ryzach posłuszeństwa satanistyczne elity!!!
17th Marzec 2016, 09:53
Już mówią o tym no nie wiem głośno :
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/donald-trump-zaproponowal-przeniesienie-panstw-baltyckich-afryki?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook
http://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/donald-trump-zaproponowal-przeniesienie-panstw-baltyckich-afryki?utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook
Nie pamiętaj nam win naszych przodków, niech rychło przyjdzie ku nam miłosierdzie Twoje: bo bardzo jesteśmy słabi. Wspomóż nas Boże zbawienia naszego, przez wzgląd na chwałę Twojego Imienia i wyzwól nas i odpuść nasze grzechy przez wzgląd na Twoje Imię. (Psalm 79:8-9 .
___________________________________________________________________________________________________________
18th Marzec 2016, 14:30
Iluminaci i upadłe anioły najwyraźniej idą już na całego.
Po prostu walą w białą rasę na chama bez ogródek.
Trump dał im się we znaki. ostatnio są inne chemtrails - z czarnymi składnikami.
I właśnie Trump mi nie pasuje z kilku przyczyn. Jest otwarcie anty NWO i jest największym zagrożeniem dla całej elity Iluminatów i upadłych aniołów.
Na dokładkę pojawił się Berni Sanders - Polak lub polski Żyd z pochodzenia.
Podobna gadka jak Trump ale chwali gejów, Meksykanów i czarnych. Jest otwarcie przeciwko elitom, Wall Street, zapewnia wyborców że wysoko opodatkuje brokerów na Wall Street.
Obrzucił sporym błotem elity milionerów a nawet nawymyślał publicznie rodzinie Walton z Walmart, najbogatszej rodzinie w USA.
Zaczął iść ostro ostatnio i... mam z tym pewien problem.
Nie wierzę, ze obaj panowie, Trump i Sanders nie wiedzą nic o Watykanie, upadłych aniołach, satanizmie w rządzie i całej tej szopce okultystycznej, która nam zagraża.
Z tej strony wiele wskazuje, ze ci dwaj panowie muszą o tym wiedzieć, ponieważ jadą na pewną śmierć z rąk bandytów a usługach upadłych i Watykanu.
Jedna wypowiedź - Trump już poszedł znacznie dalej niż John F. Kennedy. A tutaj nagle dołączył Sanders.
Opcje - obaj kłamią i udają patriotów, a Clinton i tak wygra.
Cała zagrywka i nawet pokazywanie ręką przez Busha ojca, że gardło Trumpowi poderżną to wskazuje na celowy cyrk.
Ale może to być coś innego- ludzie wspierani przez nurt polityczny dążący do zmiany rządów i ukarania... Żydów za zbrodnie i doprowadzenie Zachodu do klęski finansowej.
Taki jest plan watykański trzeciej wojny światowej.
Wycofanie się Putina z Syrii. To także wskazuje na jakąś Bożą interwencję. Ale wszystkie opcje możliwe.
Wykład Sandersa po angielsku. Wysłuchałem w całości i gość idzie na całego ale o Banku Federalnym nie wspomniał i nie wspomniał skąd weźmie na wszystko pieniądze w praktycznie zbankrutowanym kraju.
MSM - main stream media cenzorują (podobno) to wideo, które jest wydane przez ABC News.
Po prostu walą w białą rasę na chama bez ogródek.
Trump dał im się we znaki. ostatnio są inne chemtrails - z czarnymi składnikami.
I właśnie Trump mi nie pasuje z kilku przyczyn. Jest otwarcie anty NWO i jest największym zagrożeniem dla całej elity Iluminatów i upadłych aniołów.
Na dokładkę pojawił się Berni Sanders - Polak lub polski Żyd z pochodzenia.
Podobna gadka jak Trump ale chwali gejów, Meksykanów i czarnych. Jest otwarcie przeciwko elitom, Wall Street, zapewnia wyborców że wysoko opodatkuje brokerów na Wall Street.
Obrzucił sporym błotem elity milionerów a nawet nawymyślał publicznie rodzinie Walton z Walmart, najbogatszej rodzinie w USA.
Zaczął iść ostro ostatnio i... mam z tym pewien problem.
Nie wierzę, ze obaj panowie, Trump i Sanders nie wiedzą nic o Watykanie, upadłych aniołach, satanizmie w rządzie i całej tej szopce okultystycznej, która nam zagraża.
Z tej strony wiele wskazuje, ze ci dwaj panowie muszą o tym wiedzieć, ponieważ jadą na pewną śmierć z rąk bandytów a usługach upadłych i Watykanu.
Jedna wypowiedź - Trump już poszedł znacznie dalej niż John F. Kennedy. A tutaj nagle dołączył Sanders.
Opcje - obaj kłamią i udają patriotów, a Clinton i tak wygra.
Cała zagrywka i nawet pokazywanie ręką przez Busha ojca, że gardło Trumpowi poderżną to wskazuje na celowy cyrk.
Ale może to być coś innego- ludzie wspierani przez nurt polityczny dążący do zmiany rządów i ukarania... Żydów za zbrodnie i doprowadzenie Zachodu do klęski finansowej.
Taki jest plan watykański trzeciej wojny światowej.
Wycofanie się Putina z Syrii. To także wskazuje na jakąś Bożą interwencję. Ale wszystkie opcje możliwe.
Wykład Sandersa po angielsku. Wysłuchałem w całości i gość idzie na całego ale o Banku Federalnym nie wspomniał i nie wspomniał skąd weźmie na wszystko pieniądze w praktycznie zbankrutowanym kraju.
MSM - main stream media cenzorują (podobno) to wideo, które jest wydane przez ABC News.
henrykubik@gmx.com
18th Marzec 2016, 14:33
Znalazłem werset, który pomyliłem z Mojżeszem odnośnie jego powtórnej roli, jak domniemałem, jednego z "dwóch świadków".
Nie o Mojżesza jednak chodziło, ale o kogoś/coś innego.
Słowa z Daniela...
Ma ktoś jakiś pomysł ???
Nie o Mojżesza jednak chodziło, ale o kogoś/coś innego.
Słowa z Daniela...
Ks. Daniela 12:13
(13) Lecz ty idź; i spoczniesz, ponieważ jeszcze dni i pory się wypełnią w czasach końca, a ty powstaniesz do swojego losu u kresu dni.
Ma ktoś jakiś pomysł ???
- levrone55
- Liczba postów : 128
18th Marzec 2016, 15:05
Wydaje mi sie ze Rosja dolozyla wiecej sprzetu a nie wycofala. Z tego co mowia media. Najnowsze smiglowce sa w Syrii.
tp://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/rosjanie-wycofuja-sie-z-syrii-na-pozor-nowe-smiglowce-w-syrii,628053.html
tp://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/rosjanie-wycofuja-sie-z-syrii-na-pozor-nowe-smiglowce-w-syrii,628053.html
18th Marzec 2016, 18:49
Obserwator ja uważam że chodzi tu o Jana- tego co spisał Apokalipsę
nie ma napisane jak umarł...
wiem ze to teoria Waltera J. Veitha ale ja wcześniej sobie tak myślałam...sama ...
nie ma napisane jak umarł...
wiem ze to teoria Waltera J. Veitha ale ja wcześniej sobie tak myślałam...sama ...
18th Marzec 2016, 19:08
No trochę to podobne do siebie...
i
Zgadzam się Lusiu, że chodzi o Jana, ponieważ także Isus nazwał go Eliaszem, który ma przyjść, jak również Izajasz i Malachiasz zapowiadają powtórne poselstwo Eliasza.
Natomiast słowa z Daniela jak się spojrzy są kierowane bezpośrednio do niego tak, jakby to Daniel miał do wykonania jakąś misję u kresu dni...
...hmmmm
Ks. Daniela 12
( I słyszałem to, lecz tego nie rozumiałem, i rzekłem: O Panie mój! Co będzie końcem tych rzeczy?
(9) A on odrzekł: Idź, Danielu, bo słowa są zamknięte i zapieczętowane aż do czasów końca.
(10) Wielu musi być sprawdzanych, dokładnie wybielonych i wypróbowanych w ogniu, i uświęconych lecz przestępcy będą łamać Prawo, i żaden przestępca nie będzie miał poznania, lecz mądrzy będą to rozumieli.
(11) Od czasu zniesienia ofiary wieczystej, kiedy ohyda spustoszenia będzie postawiona, (upłynie) tysiąc dwieście dziewięćdziesiąt dni.
(12) Błogosławiony ten, kto wyczeka do tysiąca trzystu trzydziestu pięciu dni.
(13) Lecz ty idź; i spoczniesz, ponieważ jeszcze dni i pory się wypełnią w czasach końca, a ty powstaniesz do swojego losu u kresu dni.
i
Objawienie 10:4-11
(4) A gdy przebrzmiało siedem grzmotów, chciałem pisać; lecz usłyszałem głos z nieba mówiący: Zapieczętuj to, co powiedziało owych siedem grzmotów, a nie spisuj tego.
(5) Anioł zaś, którego widziałem stojącego na morzu i na lądzie, podniósł prawą rękę swoją ku niebu
(6) I poprzysiągł na tego, który żyje na wieki wieków, który stworzył niebo i to, co w nim, i ziemię, i to, co na niej, i morze, i to, co w nim, że to już długo nie potrwa,
(7) Lecz w dniach, kiedy siódmy anioł się odezwie i zacznie trąbić, dokona się tajemnica Boża, jak to zwiastował sługom swoim, prorokom.
( A głos, który usłyszałem z nieba, znowu się do mnie tak odezwał: Idź, weź księgę otwartą, którą ma w ręku anioł stojący na morzu i na lądzie.
(9) Poszedłem tedy do anioła i powiedziałem mu, by mi dał książeczkę. A on rzecze do mnie: Weź i zjedz ją; gorzkością napełni żołądek twój, lecz w ustach twoich będzie słodka jak miód.
(10) Wziąłem więc książeczkę z ręki anioła i zjadłem ją, a była w ustach moich jak słodki miód; a gdy ją zjadłem, żołądek mój pełen był gorzkości.
(11) I powiedziano mi: Musisz znowu prorokować o wielu ludach i narodach, i językach, i królach.
Zgadzam się Lusiu, że chodzi o Jana, ponieważ także Isus nazwał go Eliaszem, który ma przyjść, jak również Izajasz i Malachiasz zapowiadają powtórne poselstwo Eliasza.
Natomiast słowa z Daniela jak się spojrzy są kierowane bezpośrednio do niego tak, jakby to Daniel miał do wykonania jakąś misję u kresu dni...
...hmmmm
19th Marzec 2016, 00:56
Rev 20:4 I widziałem trony, i usiedli na nich ci, którym dano prawo sądu; widziałem też dusze tych, którzy zostali ścięci za to, że składali świadectwo o Jezusie i głosili Słowo Boże, oraz tych, którzy nie oddali pokłonu zwierzęciu ani posągowi jego i nie przyjęli znamienia na czoło i na rękę swoją. Ci ożyli i panowali z Chrystusem przez tysiąc lat.
Rev 20:5 Inni umarli nie ożyli, aż się dopełniło tysiąc lat. To jest pierwsze zmartwychwstanie.
Rev 20:6 Błogosławiony i święty ten, który ma udział w pierwszym zmartwychwstaniu; nad nimi druga śmierć nie ma mocy, lecz będą kapłanami Boga i Chrystusa i panować z nim będą przez tysiąc lat.
Tak samo zmartwychwstanie wielu proroków ST z Dawidem i Salomonem włącznie. Być może apostołowie jeszcze nie zmartwychwstali ale i oni mają udział w pierwszym zmartwychwstaniu.
Druga śmierć nie ma mocy oznacza nieśmiertelność - czyli zupełne zaufanie Boga, który wie, że te osoby nigdy już nie złamią Jego Prawa i mają przywilej nieśmiertelności, z Chrystusem na czele. Oczywiście nie podlegają już sądowi ponieważ Bóg już ich osądził - oczywiście pozytywnie.
henrykubik@gmx.com
19th Marzec 2016, 09:57
Henryku Putin może ostrzeliwać Syrie przy pomocy wyrzutni rakietowych z Krymu i okrętów czy przy samolotów strategicznych z Rosji.
Dla mnie Rosja zrobiła doskonałe posunięcie propagandowe. Wycofała część sił i nagłośniła tą sprawę. Pomyślmy, Rosja dała Assadowi w tym czasie sporo czołgów, śmigłowców i samolotów!!! Zapewne w Rosji wyszkolono załogi do czołgów i wyrzutni rakietowych S- 300 czy pilotów śmigłowców i samolotów z Syrii. Więc po co ma trzymać tylu swoich ludzi.
Zwłaszcza, że mamy t.z.w. rozejm czyli część sił rebeliantów wiernych zachodowi nie atakuje Assada.
Co do Trumpa.... to nie zapominajmy, ze mamy konflikt z Bestią która ma dość ujeżdżania jej przez Watykan.
Tak upadłe anioły po stronie smoka pracować mogą aby Watykan dalej kontrolował Bestie a inne upadłe anioły - które Objawienie określa jako drugie zwierzę (być może jest tam sam Paweł??) pracuje nad uwolnieniem Bestii spod kontroli Watykanu!!!
Zapewne drugie zwierzę ma dogodną sytuacje, smok i jego upadłe anioły przegrywają w niebie i muszą pomagać Watykanowi w okiełznaniu Zwierzęcia Pierwszego!!!
I tutaj musimy zrozumieć jedno. Otóż najwyraźniej uwolnienie pierwszego zwierzęcia jest uzależnione od przekonania do tego kroku mieszkańców Ziemi. Gdyż prawo Boże wyraźnie mówi, ze to ludzie władają ziemią co pokazałem tutaj:
https://cyryl27.wordpress.com/2016/02/04/pentagram-szatanskiej-wladzy-nad-ludzkoscia/
I zauważmy jedno drugie zwierzę ma ogromną władzę propagandową w pewnym momencie:
Uwolnienie Bestii pierwszej - całej, czyli wszystkich upadłych aniołów oznaczało by, ze zarówno Watykan jak i smok - który byłby osłabiony po przegranej wojnie w niebie, nie potrafili by okiełznać Bestii.
Smok zatem w tej sytuacji byłby zmuszony zdradzić Wielką Nierządnicą czyli oddać władze Bestii pierwszej co to oznacza??
Bestia Pierwsza dostałby władzę od smoka nad Wielką Nierządnicą!!!
Kto może uwolnić Bestie??? Ten kto ją zamknął czyli Bóg!!!
A Bóg respektuje swoje prawo jakie ustanowił. Czyli jeśli ludzie chcieli by aby Bestia pierwsza wyszła z otchłani to spełniłby wolę ludzi.
Tak samo jak Edomici woleli za swojego króla zamiast Isusa Cezara, to Bóg spełnił ich proźbę.
Po buncie przeciwko Cezarowi przez Edomitów, Bóg pozwolił Rzymianom wybić setki tysięcy Edomitów zgromadzonych w Jerozolimie a resztę wygnać!!!
Dlatego drugie zwierzę zwodzi mieszkańców ziemi, gdyż to od ich woli zależy uwolnienie pierwszego Zwierzęcia.
Dlatego Trump mówi wiele prawdy o zbrodniach elit ale o wielu rzeczach milczy. Siły stojące za Trumpem chcą być może uwolnić Pierwsze Zwierzę!!!
Moim zdaniem wielu żydków zwalczających chrześcijaństwo a należących nawet do synagogi szatana nie wie, ze chrześcijaństwo stworzone przez Pawła może się okazać siłą która zamiast zostać zniszczona uwolnić może pierwsze Zwierzę!!!! Tylko najbardziej wtajemniczeni żydzi z synagogi szatana wiedzą prawdę o Pawle!!! Reszta żydow to pożyteczni idioci, których chrześcijański syjonizm zmiażdży jeśli się mu nie podporządkują!!!
Podobnie kiedyś Edomici, czyli Synagoga szatana zbuntowała się przeciwko Rzymowi czyli czwartej Bestii i została przez nią zmiażdżona!!! Podobnie obecnie w Izraeu Edomici chcą zbuntować się i zniszczyć chrześcijański syjonizm wg planu Watykanu trzech wojen!!!
Ale sytuacja może ich i Watykan a nawet smoka przerosnąć!!!
Nie zapominajmy Bóg powiedział Jeremiaszowi, że Babilon wpadnie we własne sidła. Sta u Polaków takie przysłowie:
Kto pod kim kopie dołki ten sam w nie wpada!!!
Dla mnie Rosja zrobiła doskonałe posunięcie propagandowe. Wycofała część sił i nagłośniła tą sprawę. Pomyślmy, Rosja dała Assadowi w tym czasie sporo czołgów, śmigłowców i samolotów!!! Zapewne w Rosji wyszkolono załogi do czołgów i wyrzutni rakietowych S- 300 czy pilotów śmigłowców i samolotów z Syrii. Więc po co ma trzymać tylu swoich ludzi.
Zwłaszcza, że mamy t.z.w. rozejm czyli część sił rebeliantów wiernych zachodowi nie atakuje Assada.
Co do Trumpa.... to nie zapominajmy, ze mamy konflikt z Bestią która ma dość ujeżdżania jej przez Watykan.
Tak upadłe anioły po stronie smoka pracować mogą aby Watykan dalej kontrolował Bestie a inne upadłe anioły - które Objawienie określa jako drugie zwierzę (być może jest tam sam Paweł??) pracuje nad uwolnieniem Bestii spod kontroli Watykanu!!!
Zapewne drugie zwierzę ma dogodną sytuacje, smok i jego upadłe anioły przegrywają w niebie i muszą pomagać Watykanowi w okiełznaniu Zwierzęcia Pierwszego!!!
I tutaj musimy zrozumieć jedno. Otóż najwyraźniej uwolnienie pierwszego zwierzęcia jest uzależnione od przekonania do tego kroku mieszkańców Ziemi. Gdyż prawo Boże wyraźnie mówi, ze to ludzie władają ziemią co pokazałem tutaj:
https://cyryl27.wordpress.com/2016/02/04/pentagram-szatanskiej-wladzy-nad-ludzkoscia/
I zauważmy jedno drugie zwierzę ma ogromną władzę propagandową w pewnym momencie:
Ap 13 napisał:(11) I widziałem inne zwierzę, wychodzące z ziemi, które miało dwa rogi podobne do baranich, i mówiło jak smok.
(12) A wykonuje ono wszelką władzę pierwszego zwierzęcia na jego oczach. Ono to sprawia, że ziemia i jej mieszkańcy oddają pokłon pierwszemu zwierzęciu, którego śmiertelna rana była wygojona.
(13) I czyni wielkie cuda, tak że i ogień z nieba spuszcza na ziemię na oczach ludzi.
(14) I zwodzi mieszkańców ziemi przez cuda, jakie dano mu czynić na oczach zwierzęcia, namawiając mieszkańców ziemi, by postawili posąg zwierzęciu, które ma ranę od miecza, a jednak zostało przy życiu.
(15) I dano mu tchnąć ducha w posąg zwierzęcia, aby posąg zwierzęcia przemówił i sprawił, że wszyscy, którzy nie oddali pokłonu posągowi zwierzęcia, zostaną zabici.
Uwolnienie Bestii pierwszej - całej, czyli wszystkich upadłych aniołów oznaczało by, ze zarówno Watykan jak i smok - który byłby osłabiony po przegranej wojnie w niebie, nie potrafili by okiełznać Bestii.
Smok zatem w tej sytuacji byłby zmuszony zdradzić Wielką Nierządnicą czyli oddać władze Bestii pierwszej co to oznacza??
Bestia Pierwsza dostałby władzę od smoka nad Wielką Nierządnicą!!!
Kto może uwolnić Bestie??? Ten kto ją zamknął czyli Bóg!!!
A Bóg respektuje swoje prawo jakie ustanowił. Czyli jeśli ludzie chcieli by aby Bestia pierwsza wyszła z otchłani to spełniłby wolę ludzi.
Tak samo jak Edomici woleli za swojego króla zamiast Isusa Cezara, to Bóg spełnił ich proźbę.
Po buncie przeciwko Cezarowi przez Edomitów, Bóg pozwolił Rzymianom wybić setki tysięcy Edomitów zgromadzonych w Jerozolimie a resztę wygnać!!!
Dlatego drugie zwierzę zwodzi mieszkańców ziemi, gdyż to od ich woli zależy uwolnienie pierwszego Zwierzęcia.
Dlatego Trump mówi wiele prawdy o zbrodniach elit ale o wielu rzeczach milczy. Siły stojące za Trumpem chcą być może uwolnić Pierwsze Zwierzę!!!
Moim zdaniem wielu żydków zwalczających chrześcijaństwo a należących nawet do synagogi szatana nie wie, ze chrześcijaństwo stworzone przez Pawła może się okazać siłą która zamiast zostać zniszczona uwolnić może pierwsze Zwierzę!!!! Tylko najbardziej wtajemniczeni żydzi z synagogi szatana wiedzą prawdę o Pawle!!! Reszta żydow to pożyteczni idioci, których chrześcijański syjonizm zmiażdży jeśli się mu nie podporządkują!!!
Podobnie kiedyś Edomici, czyli Synagoga szatana zbuntowała się przeciwko Rzymowi czyli czwartej Bestii i została przez nią zmiażdżona!!! Podobnie obecnie w Izraeu Edomici chcą zbuntować się i zniszczyć chrześcijański syjonizm wg planu Watykanu trzech wojen!!!
Ale sytuacja może ich i Watykan a nawet smoka przerosnąć!!!
Nie zapominajmy Bóg powiedział Jeremiaszowi, że Babilon wpadnie we własne sidła. Sta u Polaków takie przysłowie:
Kto pod kim kopie dołki ten sam w nie wpada!!!
22nd Marzec 2016, 10:13
Trump przemawia do synagogi szatana.
Największy przyjaciel Izraela na świecie. Dostał kilkakrotnie stojącą owację. Na 100% zapewnił sobie ochronę syjonistów przed wyborami no i oczywiście stałe poparcie syjonistów.
To jest otwarty bunt przeciwko Watykanowi! Co z tego wyniknie? Czas pokaże ale jeszcze nie słyszałem aż takich pochwał Izraela, jakie słyszałem z ust Trumpa.
Właśnie podczas pisania tego posta Trump zapowiedział, ze USA z jego prezydentury umieści ambasadę USA w... Jerozolimie. Jerozolima jest wolnym miastem a stolicą Izraela jest nadal Tel Aviv . Oznacza to, że Izrael nigdy nie miał kontroli nad górą naszego Boga, nad Syjonem który jest właśnie w Jerozolimie.
Czyli jak do tej pory totalna klęska syjonistów, którym Bóg nie pozwolił na kontrolę Jego świętego wzgórza.
Watykańsko szatański plan 3 wojen światowych zakłada totalne zniszczenie syjonizmu. Ciekawe co z tego wyjdzie.
Największy przyjaciel Izraela na świecie. Dostał kilkakrotnie stojącą owację. Na 100% zapewnił sobie ochronę syjonistów przed wyborami no i oczywiście stałe poparcie syjonistów.
To jest otwarty bunt przeciwko Watykanowi! Co z tego wyniknie? Czas pokaże ale jeszcze nie słyszałem aż takich pochwał Izraela, jakie słyszałem z ust Trumpa.
Właśnie podczas pisania tego posta Trump zapowiedział, ze USA z jego prezydentury umieści ambasadę USA w... Jerozolimie. Jerozolima jest wolnym miastem a stolicą Izraela jest nadal Tel Aviv . Oznacza to, że Izrael nigdy nie miał kontroli nad górą naszego Boga, nad Syjonem który jest właśnie w Jerozolimie.
Czyli jak do tej pory totalna klęska syjonistów, którym Bóg nie pozwolił na kontrolę Jego świętego wzgórza.
Watykańsko szatański plan 3 wojen światowych zakłada totalne zniszczenie syjonizmu. Ciekawe co z tego wyjdzie.
henrykubik@gmx.com
26th Marzec 2016, 12:33
świątynia baala na Times Square w NY i Londynie...
w kwietniu replika zniszczonej przez islamistów z isis " świątni baala " stanie w nowym jorku oraz Londynie...
http://chnnews.pl/index.php/pl/ameryka/item/3232-swiatynia-znanego-z-biblii-bozka-baala-w-centrum-nowego-jorku-i-londynu-to-nie-zart.html
w kwietniu replika zniszczonej przez islamistów z isis " świątni baala " stanie w nowym jorku oraz Londynie...
http://chnnews.pl/index.php/pl/ameryka/item/3232-swiatynia-znanego-z-biblii-bozka-baala-w-centrum-nowego-jorku-i-londynu-to-nie-zart.html
26th Marzec 2016, 13:50
To nie jest na pewno żart, ale planuje się w różnych miastach ponad 100 takich łuków. Nie chodzi o świątynię ale łuk Baala. Tak przynajmniej podały to źródła angielskie, które ja czytałem.
http://www.rightsidenews.com/life-and-science/culture-wars/temple-baal-coming-new-york-will-followed-hundreds-world/
Właśnie sprawdziłem, i w tytule jest świątynia ale w tekście podaje się że będą to łuki Baala świątyni,m którą zniszczyła ISIS.
W sumie ten artykuł mówi o tysiącu takich łuków.
http://nypost.com/2015/12/29/3-d-printing-to-bring-syrian-arch-destroyed-by-isis-back-to-life/
To jest raczej mainstream.
To ma być gotowe w Londynie i Nowym Yorku pod koniec Kwietnia.
Satanistów zupełnie pogięło. Najwyraźniej wściekli się na Boga w max sposób i chcą Go doprowadzić do furii!
Podejrzewam, że im się uda i życzę im żywej Bożej reakcji!!!
Dopiero teraz zdałem sobie sprawę w pełni z tego planu.
Baal był wielbiony przez satanistów o jego kult polegał głównie na mordowaniu żywcem w ogniu dzieci!
Oznacza to, że ludzie, którzy podjęli taką właśnie akcję to są 'ludzie' identycznego pokroju, sataniści spalający w ogniu dzieci dla Baala.
Jeżeli ktokolwiek miał jakiekolwiek wątpliwości co do nasienia węża, morderców Ludu Bożego, to proszę tego posta przeczytać ze 20 razy, aby go dobrze zapamiętać.
Oto, co spotkało proroków Baala za czasów króla Achaba!
Oto kara na wyznawcach Baala.
Pozostaje nam im życzyć z całego serca podobnego losu dla tych zbrodniarzy i identycznego wyroku od Boga.
Boże, nie miej litości nad nimi!
http://www.rightsidenews.com/life-and-science/culture-wars/temple-baal-coming-new-york-will-followed-hundreds-world/
Właśnie sprawdziłem, i w tytule jest świątynia ale w tekście podaje się że będą to łuki Baala świątyni,m którą zniszczyła ISIS.
W sumie ten artykuł mówi o tysiącu takich łuków.
http://nypost.com/2015/12/29/3-d-printing-to-bring-syrian-arch-destroyed-by-isis-back-to-life/
To jest raczej mainstream.
To ma być gotowe w Londynie i Nowym Yorku pod koniec Kwietnia.
Satanistów zupełnie pogięło. Najwyraźniej wściekli się na Boga w max sposób i chcą Go doprowadzić do furii!
Podejrzewam, że im się uda i życzę im żywej Bożej reakcji!!!
2Ki 10:19 Zwołajcie więc teraz do mnie wszystkich proroków Baala, wszystkich jego czcicieli i wszystkich jego kapłanów, niechaj nikogo nie braknie, gdyż chcę złożyć wielką ofiarę dla Baala. Nikt, kogo zabraknie, nie pozostanie przy życiu. Lecz Jehu czynił to podstępnie, ażeby wytępić czcicieli Baala.
2Ki 10:20 Jehu nakazał więc: Obwołajcie uroczyste zgromadzenie dla Baala. I oni obwołali.
2Ki 10:21 Potem Jehu rozesłał po całym Izraelu i zeszli się wszyscy czciciele Baala, i nie było nikogo, kto by nie przyszedł. Weszli tedy do świątyni Baala i wypełniła się świątynia Baala po brzegi.
2Ki 10:22 Następnie kazał przełożonemu szatni: Wydaj szaty wszystkim czcicielom Baala. I wydał im szaty.
2Ki 10:23 A gdy Jehu wszedł wraz z Jonadabem, synem Rekaba, do świątyni Baala, rzekł do czcicieli Baala: Zbadajcie dokładnie i przyjrzyjcie się, czy nie ma tu wśród was kogoś ze sług Pana, a są tylko czciciele Baala.
2Ki 10:24 Potem weszli, aby złożyć ofiary krwawe i całopalne. Jehu tymczasem ustawił sobie na zewnątrz osiemdziesięciu wojowników i rzekł: Jeśliby ktoś pozwolił wymknąć się komukolwiek z tych ludzi, których ja wydaję w wasze ręce, przypłaci to swoim życiem.
2Ki 10:25 Gdy tedy zakończono składanie ofiar całopalnych, rzekł Jehu do gońców i adiutantów: Wejdźcie tam i wybijcie ich, niech nikt nie wyjdzie cało. Wtedy gońcy i adiutanci wybili ich ostrzem miecza i powyrzucali ich, i doszli aż do baszty świątyni Baala,
2Ki 10:26 Potem wynieśli bałwany z świątyni Baala i spalili je.
2Ki 10:27 Następnie rozbili posąg Baala, zburzyli też świątynię Baala i uczynili z niej kloaki, i tak jest aż do dzisiaj.
2Ki 10:28 W ten sposób Jehu usunął Baala z Izraela.
Jer 19:5 bw "i urządzili miejsce ofiarnicze dla Baala, aby swoich synów palić w ogniu całopalenia dla Baala, czego nie nakazałem, o czym nie mówiłem ani też nie myślałem."
Jer 32:35 bw "I zbudowali miejsca ofiarne Baala w dolinie synów Hinnoma, aby ofiarować Molochowi swoich synów i swoje córki, chociaż nie nakazałem im tego ani nie przeszło przez moją myśl, że będą czynić tę obrzydliwość, zwodząc Judę do grzechu."
Dopiero teraz zdałem sobie sprawę w pełni z tego planu.
Baal był wielbiony przez satanistów o jego kult polegał głównie na mordowaniu żywcem w ogniu dzieci!
Oznacza to, że ludzie, którzy podjęli taką właśnie akcję to są 'ludzie' identycznego pokroju, sataniści spalający w ogniu dzieci dla Baala.
Jeżeli ktokolwiek miał jakiekolwiek wątpliwości co do nasienia węża, morderców Ludu Bożego, to proszę tego posta przeczytać ze 20 razy, aby go dobrze zapamiętać.
Oto, co spotkało proroków Baala za czasów króla Achaba!
I Królewska 18:(17) Gdy Achab zobaczył Eliasza, rzekł Achab do niego: Czy to ty jesteś, sprawco nieszczęść w Izraelu?
(18) A on odpowiedział: Nie ja sprowadziłem nieszczęście na Izraela, lecz ty i ród twojego ojca przez to, że zaniedbaliście przykazania Pana, a ty poszedłeś za Baalami.
(19) Poślij tedy teraz i zgromadź do mnie całego Izraela na górze Karmel oraz owych czterystu pięćdziesięciu proroków Baala i czterystu proroków Aszery, którzy jadają u stołu Izebel.
(20) Achab wysłał więc zew do wszystkich synów izraelskich i zgromadził proroków na górze Karmel.
(21) Wtedy Eliasz przystąpił do całego ludu i rzekł: Jak długo będziecie kuleć na dwie strony? Jeżeli Pan jest Bogiem, idźcie za nim, a jeżeli Baal, idźcie za nim! Lecz lud nie odrzekł mu ani słowa.
(22) Rzekł więc Eliasz do ludu: Ja jeden tylko pozostałem jako prorok Pana, proroków Baala zaś jest czterystu pięćdziesięciu.
(23) Niech nam przeto dadzą dwa cielce. Niech oni wybiorą sobie jednego cielca i poćwiartują go, i położą na drwach, lecz ognia niech nie podkładają. Ja również przygotuję jednego cielca i położę go na drwach, ale ognia nie podłożę.
(24) Potem wzywajcie wy imienia waszego boga, ja zaś będę wzywał imienia Pana. Ten zaś Bóg, który odpowie ogniem, ten zaiste jest Bogiem. I odpowiedział cały lud: Dobrze, niech tak będzie.
(25) Następnie Eliasz rzekł do proroków Baala: Wybierzcie sobie jednego cielca i przygotujcie go pierwsi, gdyż was jest więcej, i wzywajcie imienia waszego boga, lecz ognia nie podkładajcie.
(26) Wzięli tedy cielca, którego im dano, oprawili go i wzywali imienia Baala od rana aż do południa, mówiąc: Baalu wysłuchaj nas. Lecz nie było żadnej odpowiedzi. Wykonywali przy tym taniec kultowy wokoło ołtarza, który wznieśli.
(27) A gdy nastało południe, Eliasz zaczął drwić z nich, mówiąc: Wołajcie głośniej, wszak jest bogiem, ale może się zamyślił lub jest czym innym zajęty, lub może udał się w drogę, albo może śpi? Niech się więc obudzi!
(28) Wołali więc głośno i według swojego zwyczaju zadawali sobie rany nożami i włóczniami, aż krew po nich spływała.
(29) A gdy minęło południe, oni trwali jeszcze w swoim upojeniu aż do pory składania ofiary z pokarmów, ale nie było żadnej odpowiedzi.
(30) Wtedy Eliasz rzekł do całego ludu: Przystąpcie do mnie. A gdy cały lud zbliżył się do niego, on naprawił zburzony ołtarz Pana.
(31) Eliasz wziął dwanaście kamieni według liczby plemion potomków Jakuba, którego doszło słowo Pana tej treści: Izrael będzie imię twoje.
(32) Z tych kamieni zbudował ołtarz w imię Pana, wykopał wokoło ołtarza rów o pojemności dwóch miar zboża,
(33) Następnie ułożył drwa, poćwiartował cielca i ułożył na drwach,
(34) I rzekł: Napełnijcie cztery wiadra wodą i wylejcie je na ofiarę całopalną i na drwa. Potem rzekł: Powtórzcie to jeszcze raz. I oni powtórzyli to jeszcze raz. I znów rzekł: Uczyńcie to po raz trzeci. I oni uczynili to po raz trzeci.
(35) I spłynęły wody te z ołtarza tak, że i rów wypełnił się wodą.
(36) A gdy nadeszła pora składania ofiary z pokarmów, prorok Eliasz przystąpił i rzekł: Panie, Boże Abrahama, Izaaka i Izraela! Niech się dziś okaże, że Ty jesteś Bogiem w Izraelu, a ja twoim sługą i że według twego słowa uczyniłem to wszystko.
(37) Odezwij się, Panie, odpowiedz mi, a niech ten lud pozna, że Ty, Panie, jesteś Bogiem prawdziwym i że Ty odmienisz ich serca.
(38) Wtedy spadł ogień Pana i strawił ofiarę całopalną i drwa, i kamienie, i ziemię, a wodę, która była w rowie, wysuszył.
(39) Gdy to cały lud zobaczył, padł na twarz, mówiąc: Pan jest Bogiem, Pan jest Bogiem!
(40) Wtedy Eliasz rzekł do nich: Pochwyćcie proroków Baala, niech nikt z nich nie ujdzie. I pochwycili ich, po czym Eliasz sprowadził ich nad potok Kiszon i tam kazał ich zabić.
(41) Potem rzekł Eliasz do Achaba: Podnieś się, jedz i pij, gdyż słychać szum ulewnego deszczu.
(42) Achab wstał, aby jeść i pić, Eliasz zaś wstąpił na szczyt Karmelu, przykucnął na ziemi, mając twarz między swoimi kolanami.
(43) Do swojego sługi zaś rzekł: Nuże, wstąp wyżej i spójrz w stronę morza. A ten, wstąpiwszy i spojrzawszy, rzekł: Nie ma nic. I rzekł do niego: Powtórz to siedem razy.
(44) Za siódmym razem rzekł: Oto maleńka chmurka jak dłoń ludzka wznosi się z morza. Wtedy rzekł: Idź i powiedz Achabowi: Zaprzęgaj i jedź, aby cię ulewa nie zaskoczyła.
(45) Tymczasem niebo pokryło się chmurami, zadął wiatr i spadł ulewny deszcz. Achab więc wsiadł na rydwan i pojechał do Jezreelu.
(46) Eliasza zaś ogarnęła moc Pana, bo przepasawszy swoje biodra, biegł przed Achabem aż do wejścia do Jezreelu.
Oto kara na wyznawcach Baala.
Pozostaje nam im życzyć z całego serca podobnego losu dla tych zbrodniarzy i identycznego wyroku od Boga.
Boże, nie miej litości nad nimi!
henrykubik@gmx.com
26th Marzec 2016, 15:39
hm... a czy nie będzie analogi i to wtedy nie zostanie znów wzbudzony Eliasz i pokaże dla ludu że 1 jest Bóg ?
26th Marzec 2016, 15:52
To jest właśnie robota dwóch świadków.
Wszystkie opcje są otwarte i możemy sobie zgadywać, ale są to jedynie nasze przypuszczenia.
Po pewnym czasie wręcz zaniemówiłem, co ci zwyrodnialcy wyczyniają. Oni już idą na całego i nawet się za bardzo nie kryją ze swoim satanizmem.
Mnie się ciągle wydaje - niesłusznie - że jednak mamy trochę czasu, ale coraz wyraźniej widać, ze im się z jakichś nieznanych nam bliżej przyczyn nagle bardzo spieszy.
Najwyraźniej oni już prowokują Boga!
Wszystkie opcje są otwarte i możemy sobie zgadywać, ale są to jedynie nasze przypuszczenia.
Po pewnym czasie wręcz zaniemówiłem, co ci zwyrodnialcy wyczyniają. Oni już idą na całego i nawet się za bardzo nie kryją ze swoim satanizmem.
Mnie się ciągle wydaje - niesłusznie - że jednak mamy trochę czasu, ale coraz wyraźniej widać, ze im się z jakichś nieznanych nam bliżej przyczyn nagle bardzo spieszy.
Najwyraźniej oni już prowokują Boga!
henrykubik@gmx.com
- Jacek86
- Liczba postów : 291
28th Marzec 2016, 00:37
Czy ten fragment nie opisuje terenów na których biali chrześcijanie oddali władzę tzw. rdzennej ludności?? Wiadomo jak to się skończyło: głód, gwałty, ludobójstwo.
Tereny których obecnie przynajmniej oficjalnie nie kontrolują biali to Afryka i bliski wschód, jeśli wierzyć oficjalnym danym to kolejno 20,3% i 6,5% powierzchni lądowej Ziemi.
( I widziałem, a oto siwy koń, a temu, który na nim siedział, było na imię Śmierć, a Hades szedł za nim; i dano im władzę nad czwartą częścią ziemi, by zabijali mieczem i głodem, i morem, i przez dzikie zwierzęta ziemi.
Tereny których obecnie przynajmniej oficjalnie nie kontrolują biali to Afryka i bliski wschód, jeśli wierzyć oficjalnym danym to kolejno 20,3% i 6,5% powierzchni lądowej Ziemi.
28th Marzec 2016, 02:08
Szczepienia.
Wydaje się, że Bestia, czyli upadłe anioły wraz z synagogą szatana już się nie kryją ze swymi zbrodniczymi rządami nad ludzkością.
Znany aktor, Robert De Niro sponsorował niezwykle mocny film ujawniający zbrodnie popełniane na dzieciach przez przemysł farmaceutyczny oraz zaprzedanych szatanowi lekarzy wszczepiając w niewinne dzieci ohydne trucizny powodujące autyzm. Oczywiście producenci szczepionek są doskonale poinformowani o owych skutkach oraz ich rozmiarach.
De Niro ma dziecko z autyzmem -wynik szczepienia.
Tytuł filmu - VAXXED Od tuszowania do katastrofy.
W tym linku jest pilot na którym ukazany jest przerażający fakt.
http://www.vaxxedthemovie.com/
Tabela ta pokazuje wzrost przypadków autyzmu na ilość szczepionych dzieci.
Czyli w 1975 było 1 na 5000 dzieci ale w roku 2012 1 autyzm na 68 dzieci.
Przewiduje się, że w roku 2032 połowa szczepionych dzieci będzie miała autyzm.
W USA w roku 2014 zarejestrowano 1,082,353 przypadki autyzmu. W jednym tylko roku, nowe przypadki!!!
Dalej na tej witrynie mamy dr. Briana Hookera, który w roku 2013 zaczął ujawniaj przekręty przemysłu farmaceutycznego, w szczególności odnośnie szczepionki MMR (Measles-Mumps-Rubella, z której badań wycofano z raportu najbardziej istotne informacje o stosunku MMR do autyzmu.
Film jest oparty na oficjalnie dostępnych statystykach, badaniach lekarskich, opinii wielu znanych lekarzy.
Pokazane są przypadki autyzmu.
Znacznie więcej informacji.
http://www.naturalnews.com/053445_VAXXED_film_Robert_De_Niro_Tribeca_Festival.html
Oczywiście film został bez drastycznie ocenzurowany i wycofany z zaplanowanego wyświetlenia publicznego na Tribeca Film Festival World w Nowym Jorku, gdzie miał być wyświetlony 24 Kwietnia.
Po filmie miała odbyć się dyskusja w tym temacie.
Władze robią wszystko, aby nikt nie obejrzał tego filmu.
Nie miejmy żadnych złudzeń, że władze posiadają jakiekolwiek odruchy sumienia.
Widzimy więc, że krwiożercza Bestia szatańska - nasienie węża dążą na poważnie do eliminacji rasy białej. Oczywiście dla twórców filmu oraz dla wielu innych niedoinformowanych ludzi nadal nie dociera, że rządzą ami absolutne potwory, które nie są ludźmi ale dążą do naszego wyniszczenia i ostatnio te krwiożercze bestie zaczynają przyspieszać wyniszczanie i nawet się z tym zbyt wiele nie kryją.
Jak można się przed tym chronić?
Przede wszystkim informować wszystkich o tym, co się w rzeczywistości dzieje.
Informować szczególnie lekarzy, którzy są najczęściej świadomymi katami dzieci! Zagrozić im reperkusjami, jeżeli skrzywdzą świadomie twoje dziecko za kilka brudnych złotych.
Lekarze dokonujący szczepień dokonują horrendalnych zbrodni na niewinnych dzieciach oraz ich rodzicach. Oni są tak samo winni jak przemysł farmaceutyczny czy... kapowie w obozach koncentracyjnych! Kiedyś trafią na sprawiedliwy sąd!
henrykubik@gmx.com
Pozwolenia na tym forum: