Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć?

+42
Obserwator
Mutu
Aleksander
Henry Kubik
Będzimysł
levrone55
efraimita
Lotion
Iraeneus
przebudzonyzesnu
thecombo
Kowalski
Jacek86
Tabitha
Liksar
Andrzej
Gregor
Poznanie Prawdy
polskapaw
marko7
Kropla
Zwykły
anileve
anowi
Milosc
zipek
Bushi
Arkadia
Hugo
Skiper
Rafal81
lusia
Cyryl
walirlan
Edwedere
ikiro
piotrek123
Olo
Kasia
wiosna
Marysia87
Takeshi
46 posters
Go down
Jacek86
Jacek86
Liczba postów : 291

Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 Empty Re: Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć?

24th Wrzesień 2015, 01:22
Message reputation : 100% (1 vote)
Mam pomysł jak udowodnić płaską ziemię, ale nie wiem czy czegoś nie przegapiłem, wielu z Was było w wojsku, lotnictwie, łączności itp, więc proszę o opinie Wink

Mianowicie kupiłem na allegro stary radziecki żyroskop z Miga, a raczej żyrokompas, ogołociłem z wszystkiego co niepotrzebne, i mam plan zabrać go w plecaku (jak mnie wpuszczą) w jakąś kilkugodzinną podróż samolotem (puki co brak funduszy) i jak samolot wyrówna lot to położyć go równo na podłodze i uruchomić. Wiem że są zmiany kursu, wysokości itp, ale nie powinny mieć one zbyt dużego wpływu bo samolot zawsze wraca do poziomu. Natomiast według oficjalnej nauki żyroskop powinien zmienić swoje położenie przynajmniej o 90 stopni (zależy od długości lotu) ponieważ jego nos ciągle będzie "nurkował" żeby samolot nie wyleciał w kosmos. Mam coś jednak przeczucie że jego położenie się nie zmieni, a nagrany kamerą film będzie dobrym dowodem! Wink

Co o tym sądzicie? Wink

P.s. Przepraszam że się jeszcze nie przedstawiłem, jestem aktywnym użytkownikiem forum od około miesiąca (dziękuję za zaufanie) ale wyjechałem dorywczo do pracy do Londynu i mieszkałem u  rodziny w kilka osób w jednym pokoju więc nie było warunków żeby złożyć kilka sensownych zdań o sobie. Wink wkrótce to nadrobię!
Henry Kubik
Henry Kubik
Admin
Liczba postów : 7854
http://zbawienie.com

Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 Empty Re: Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć?

27th Wrzesień 2015, 15:06
Pomysł jest wspaniały i najlepiej byłoby to sfilmować w trakcie działania.

Jeszcze żaden z pilotów nie wspomniał, że samolot nie jest wypoziomowany. Czyli na 100% jest w pozycji płaskiej, jakby był na płaskiej Ziemi.

Zobacz...

Zobacz to...

Tutaj sprawdzają iPad...

Ani słowa o potrzebie dołowania jakiegokolwiek samolotu!

Pomysł masz super! Zrób coś pod tym katem! bounce bounce bounce

A tak przy okazji, statyczny żyroskop także wyklucza Niebocentryzm.

Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com

http://www.zbawienie.com
https://www.youtube.com/thewordwatcher
https://www.youtube.com/HenryKubik
Jacek86
Jacek86

27th Wrzesień 2015, 18:41
Z aplikacjami na telefon jest ten problem że wykorzystują wbudowany w telefonie akcelerometr, a nam potrzebny stary dobry ciężki element wirujący o dużej bezwładności! Wink Nowoczesne przyspieszeniomierze nie są w stanie wykryć zmian położenia kadłuba samolotu podczas kilkugodzinnego lotu.

Słyszałem też że na ISS zamontowane są spore żyroskopy do stabilizacji jej położenia! Ale stabilizować żyroskopowo coś co podobno okrąża ziemię kilkanaście razy na dobę?? Pasuje to raczej do płaskiej ziemi!

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/ISS_gyroscope.jpg

Natrafiłem także na stronę grupy zapaleńców z Kopenhagi którzy planują zbudowanie rakiety umożliwiającej umieszczenie człowieka na orbicie. Sam zapał pewnie do tego nie wystarczy, ale mają już spore osiągnięcia i wystarczy że im się uda umieszczenie na orbicie np niewielkiej kamery i transmitowanie obrazu na żywo.

http://copenhagensuborbitals.com/

Nasuwają się pytania: czy jest to w ogóle wykonalne ze względu na to co wiemy z Biblii, czy są to "normalni" ludzie, a nie znudzone dzieci polityków, naukowców itp, jeśli coś odkryją to czy to przeżyją, no i najważniejsze! Czy takie działania nie są wbrew Bogu, podobnie jak budowanie wieży Babel!

Tak czy inaczej, wydaje się że prawda jest coraz bardziej dostępna! Niewiele trzeba żeby kilku biznesmenów wsiadło w swój odrzutowiec i poleciało np na Antarktydę! Wink Coś co 50 lat temu było tylko dla wtajemniczonych kolegów z loży! Wink
Kropla
Liczba postów : 45

27th Wrzesień 2015, 23:35
Wybaczcie, jeśli piszę o tym w złym temacie, ale wydaje mi się to istotne- tej nocy między 3:00 a 6:00 księżyc ma być czerwony... Czy w przypadku płaskiej ziemi też mamy na to wyjaśnienie? Smile Czy też powinno się to postrzegać typowo jako Boży znak...? Naukowcy twierdzą że zjawisko to występuje mniej więcej co pokolenie, i że następnym razem ma być w 2033 r.
Obserwator
Liczba postów : 1311
http://www.obserwatorczasowkonca.wordpress.com

27th Wrzesień 2015, 23:59
A więc dziś...

Całkowite zaćmienie Księżyca 2015. NA ŻYWO - niezalezna.pl
W nocy z 27 na 28 września (z niedzieli na poniedziałek) w całej Polsce będzie można obserwować całkowite zaćmienie Księżyca. Określane jest ono jako „czerwony” lub „krwawy” Księżyc. Następne tego typu zjawisko będzie widoczne z Polski dopiero za 18 lat. W internecie będzie można śledzić zaćmienie na żywo.

Całkowite zaćmienie Księżyca będzie można obserwować nad całą Polską między godziną 2.00 a 6.00 w nocy. Jest ono określane jako „czerwony” lub „krwawy” Księżyc. Jak czytamy na portalu crazynauka.pl, gdy tarczę zakrywa cień Ziemi, nie staje się ona całkowicie czarna i nie znika. Dzieje się tak, ponieważ nawet przy pełnym zaćmieniu Księżyc oświetlany jest przez promienie Słońca przechodzące przez ziemską atmosferę, a ta filtruje kolory, co dobrze widać przy wschodzie i zachodzie Słońca. Im grubsza warstwa atmosfery, tym mniej zostaje koloru niebieskiego i zielonego, a więcej pomarańczowego i czerwonego. Promienie docierające do Księżyca przechodzą przez grubą warstwę powietrza i dlatego nadają tarczy Księżyca kolor głębokiej czerwieni lub brązu.

...nadszedł dzień by wyjaśnić zagadkę zaćmienia Księżyca.

Mój przyjaciel, który fascynuje się heliocentryzmem zawsze rzuca swym czołowym argumentem o tym zjawisku jako dowodowi na "kuliste obroty".

Moim kontrargumentem jest tzw. TRANZYT czyli przejścia między słońcem a księżycem innego ciała niebieskiego. Marysia świetnie tutaj to opisała:

https://zbawienie.forumotion.com/t5p60-plaska-ziemia-czy-mozna-tej-teorii-zaprzeczyc#87

Tak się składa, że w zeszły wtorek 22 września jechałem rano o godzinie 4 do Wawy na delegację.

Wychodzę rano na ulicę zaspany, czekam na kompana i nagle spoglądam na wschód, a tam na wysokości 30° jasny punkt..bardzo jasny!
Przetarłem oczy ze śpiochów i wpatrywłem się ze zumieniem..cóż to jest??
Jadąc dalej 100 km obserwowałem bacznie tą gwiazdę, aż zrobiło się jasno po 6 i zaczęła zanikać.

Zadzwoniłem do żony by sprawdziła koniecznie co to jest, bo pojawiło się od wschodu na tam gdzie wstaje słońce..po jakimś czasie dostałem odpowiedź, że to Syriusz.
Wróciłem 2 godziny temu z delegacji i miałem chwilę, by usiąść z żonką, pogadać i pomyśleć.

Wspomniałem o dzisiejszym zaćmieniu i ostatnim spostrzeżeniu i nagle dotarło do mnie, ten jasny punky który widziałem musi powodować dzisiejsze zjawisko!!

Tak więc sprawdzam teraz jeszcze raz co to było i zaraz się wszystko wyjaśni Very Happy Very Happy Very Happy
Obserwator

28th Wrzesień 2015, 00:39
Poszukałem trochę i Syriusz to na pewno nie jest Wink

Ale znalazłem coś ciekawego...

Co nam przyniesie nadchodzący tydzień?

25 września – dzień równonocy jesiennej – nie to nie żart. W szkole uczono nas że równonoc występuje pierwszego dnia astronomicznej wiosny i jesieni. Nie jest to do końca prawda. Słońce góruje wtedy w Zenicie na równiku, ale jest to spowodowane pewnego rodzaju złudzeniem optycznym, spowdowanym przez atmosferę..

25 września opozycja planetoidy Westa. Trzecia pod względem wielkości planetoida w pasie planetoid między Marsem i Jowiszem.

25 września to również koniunkcja (bliskie spotkanie) Marsa z Regulusem, najjaśniejszą gwiazdą gwiazdozbioru Lwa, odległą od Słońca 78 lat świetlnych (świeci 160 x jaśniej niż nasza Dzienna Gwiazda).

Na niebie porannym widoczny jest taniec trzech planet Wenus, Marsa i Jowisza. Trzeba jednak wstać około godziny 5 rano by spojrzeć na ten piękny widok.

Niewątpliwie zbliżamy się do wydarzenia roku, jakim jest Całkowite Zaćmienie Księżyca,  ten 21 września wszedł w I kwadrę i zbliża się do pełni.

Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 Stellarium-044
Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 Stellarium-047
Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 23-wrzesnia
Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 23-wrzesnia

Musiałem zatem widzieć jedną z tych 'planet', która świeciła najjaśniej i dziś po drogiej stonie ziemi weszła w tranzyt ze słońcem tworząc taki efekt..Jowisz, Wenus albo Mars..niby jest czerwony. Very Happy

Może ktoś sprecyzuje ten trop?? Marysia? Very Happy

Swoją drogą..ciekawe jak niebocentrycy tłumaczą dzisiejszy widok? Wink
marko7
Liczba postów : 15

28th Wrzesień 2015, 00:42
Witajcie to mój pierwszy post tutaj. Ogólnie czytam ale nie pisze ale w tej kwestii jestem zainteresowany ponieważ trochę interesuje się astronomią.
Jest to Wenus (obiekt o którym piszesz) zdecydowanie najjaśniejszy obiekt obecnie na wschodnim niebie. Jednak nie wydaje mi się aby był on pomiędzy słońcem a księżycem....

Ostatnio zmieniony przez marko7 dnia 28th Wrzesień 2015, 01:19, w całości zmieniany 1 raz
marko7

28th Wrzesień 2015, 00:55
Wenus nie leży na drodze pomiędzy słońcem a księżycem właśnie sprawdziłem, mogę tutaj robić jakiś nieznany mi błąd jednak trop jest bardzo ciekawy i warto go przeanalizować.
Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 11w7dz5
Szarym pasem zaznaczyłem linię (trochę krzywo ale nie o to chodzi) po którym biegnie i słońce od wschodu i księzyc od zachodu jeśli by coś miało zasłaniać księżyc najprawdopodobniej było by właśnie na nim.
Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

28th Wrzesień 2015, 01:29
Obserwator napisał:

Mój przyjaciel, który fascynuje się heliocentryzmem zawsze rzuca swym czołowym argumentem o tym zjawisku jako dowodowi na "kuliste obroty".

Moim kontrargumentem jest tzw. TRANZYT czyli przejścia między słońcem a księżycem innego ciała niebieskiego. Marysia świetnie tutaj to opisała:

https://zbawienie.forumotion.com/t5p60-plaska-ziemia-czy-mozna-tej-teorii-zaprzeczyc#87

Powiedz swemu przyjacielowi, że ma zupełnie nielogiczne podejście.

Płaskość ziemi jest oczywista i udowodniona. Heliocentryzm jest tylko teorią. Niedawno gdzieś widziałem z dzieła Kopernika, który w rzeczywistości napisał, że heliocentryzm jest jego nieśmiałą hipotezą i nie chcąc się ośmieszyć dzieła tego nie wydał. Wydano je dopiero po jego śmierci.

Jeżeli mamy 50 prostą drogę i ani jednego milimetra odchyłki do góry lub na dół - jaki wpływ ma na to położenie Słońca czy Wenus?

Absolutnie żadnego i droga pozostaje prosta. Nie można w taki sposób czegokolwiek 'udowadniać' ponieważ wychodzą z tego zupełne bzdury.

Zaćmienie księżyca Ziemią jest niemożliwe, ponieważ Ziemia nie jest kulą. Mamy także kolejny dylemat uderzający ostro w Heliocentryzm.

Jeżeli założymy, że Ziemia jest kulą a Słońce jest w odległosci 149 mln km, to zaćmienie księżyca Ziemią jakimś dziwnym trafem jest o identycznej średnicy cienia Ziemi na Księżycu.

Zawsze zaćmienia Księżyca i Słońca są identycznymi cieniami a według Heliocentryzmu żadne ciało nie jest sobie równe, poruszają się po eliptycznych orbitach i ich odległosci są bardzo różne. Ale zawsze jakoś tak się składa, że zaćmienia są identycznej wielkosci cieniami na Słońcu lub Księżycu.

Największym problemem są... fazy księżyca. Wiele lat poszukiwań i okazuje się, ze nie mamy żadnego logicznego wyjaśnienia faz księżyca. Czy owe zjawiska mają jakikolwiek wpływ na płaskość powierzchni Ziemi?

Absolutnie nie i brak rzetelnej wiedzy na temat faz Księżyca ukazuje nam bezradność nauki nawet w takim prostym zadaniu. Zwłaszcza w przypadku  Księżyca jako źródła światła a nie odbicia światła Słońca.

Wiadomo już, że Księżyc jest źródłem światła i zaćmienia jego w takim przypadku są pozbawione sensu, ponieważ nie może nastąpić zaćmienie ani Księżyca ani Słońca.

Czyli wiemy, że nic nie wiemy.

A może źródło światła Księżyca jest w jego wnętrzu i we wnętrzu istnieje ruch światła wewnętrznego i COŚ rzuca cień powodując fazy księżyca!

Sprawdziłem POBIEŻNIE zdjęcia zaćmień Słońca i nie widać na żadnym zdjęciu Księżyca.

https://www.google.com/search?q=sun+eclipse+2015&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAkQ_AUoA2oVChMIkZ644quYyAIVhjSmCh1Rfg-C&biw=1353&bih=837

Gdybyśmy widzieli w ciągu kilku godzin Księżyc zbliżający się do Słońca,i w końcu całkowicie zasłaniający Słońce, w takim przypadku nie ulega wątpliwości, że Słońce jest w cieniu Księżyca i oba ciała są najwyraźniej tej samej średnicy.

Ale takich zdjęć nie widziałem. Widzimy na głównie na zdjęciach cień a nie Księżyc. Także w przypadku czerwonego księżyca nie możemy stwierdzić, że cień na Księżycu tworzy Ziemia, Jako płaska... także jest w pewnym stopniu możliwe, jeżeli źródło światła jest poniżej lodów Antarktydy.

Ale skoro Księżyc jest źródłem światła to i ta opcja jest wykluczona.

Jest oczywiste, że poruszanie się ciał niebieskich jest wielką zagadką i nie ma to wpływu na płaskość Ziemi. Jeżeli owych ruchów nie rozumiemy, to odpowiedź jest prosta.

NIE ROZUMIEMY.

Nie jest to podstawą do kreowania idiotycznej hipotezy, że Ziemia jest kulą.

Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com

marko7

28th Wrzesień 2015, 01:33
Jednak skoro naukowcy potrafią wyznaczyć dokładnie co do minuty lub sekundy zaćmienie to posiadają wiedzę o której my nie mamy pojęcia, gdyż czym innym było by gdyby to było nagłe niespodziewane. Tutaj są natomiast kwestie które idzie sprawdzić na wiele lat do przodu i do tyłu kiedy co będzie.
marko7

28th Wrzesień 2015, 01:38
thewordwatcher napisał:
Jeżeli założymy, że Ziemia jest kulą a Słońce jest w odległosci 149 mln km, to zaćmienie księżyca Ziemią jakimś dziwnym trafem jest o identycznej średnicy cienia Ziemi na Księżycu.

To samo jest podczas zaćmienia słońca przez księżyc także dziwnym trafem srednica księzyca dokładnie pokrywa średnicę słońca.....
Jacek86
Jacek86

28th Wrzesień 2015, 02:56
Polecam artykuł Davida Icke'a pt. "Statek kosmiczny księżyc" zamieszczony na łamach czasopisma "Nexus" (New Age pełną gębą ofkors!). Wiadomo o co im chodzi, ale żeby się uwiarygodnić muszą podawać nieco prawdy. Jest to ciekawe zestawienie (ogólnie znanych) liczb i danych dotyczących księżyca które w bardzo dziwny sposób do siebie pasują. Jest to dowód na to, że księżyc na pewno nie powstał w chaotyczny sposób podczas wielkiego wybuchy! Tylko tyle, że oni podają tu jako twórców dobrych Aliens, a my wiemy swoje! Wink

https://www.sendspace.com/file/jgvmcw

Ostatnio zmieniony przez Jacek86 dnia 29th Wrzesień 2015, 01:21, w całości zmieniany 1 raz
Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

28th Wrzesień 2015, 04:57
Icke pracuje dla ONZ czyli satanistów.

Napisałem nieco w pośpiechu poprzedniego posta i dopiero później lepiej się nad nim zastanowiłem. A napisałem, ze nie widziałem nigdy księżyca zasłaniającego słońce.

Spójrzmy na ten film.

Co zasłania Słońce?

Czy ktoś może zobaczyć zbliżający się Księżyc?

Widać nagle zaćmienie i po nim także nie widać księżyca.

W Australii często widzę w niewielkiej odległosci od siebie Księżyc i Słońce. Nie ma problemu, aby je sfotografować.

W tym linku są dwa filmy ukazujące zaćmienie w Anglii z oficjalnych mediów. Księżyca oczywiście nie widać.

http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/solar-eclipse-2015-watch-incredible-time-lapse-video-of-eclipse-over-plymouth-10121932.html

Następny film jest wyjątkowo interesujący.

Gość nakręcił film z samolotu. Nie zna dobrze angielskiego i wielu widzów go wyśmiało, głównie za błędy oraz jak zawsze Hasbara wyśmiewa wszystkich, co mówią o płaskiej Ziemi!

O co tutaj chodzi. Ponownie nie widać na żadnym z ujęć Księżyca, który rzekomo zakrywa Słońce. Co więc je zakrywa?

Brzmi to wielce nieprawdopodobnie, ale wszystko wskazuje na działalność aniołów, albo raczej... upadłych aniołów.

Widać wyraźnie w chmurach orbsy, które zbliżają się do Słońca i jeden duży orb zakrywa dużą część Słońca. Potem orbsy się odsuwają i Słońce świeci normalnie.

Co jest najciekawsze, w tym górnym pierwszym filmie widać dokładnie to samo, tylko orb nie jest dokładnie w centrum. Proszę to sprawdzić.

Hipoteza na gorąco.

Upadłe anioły dodają astronomii wiarygodności, powiadamiają Jezuitów, kiedy będą ściemniać Słońce i mas media nas informują, jak to dokładnie OBLICZYLI astronomowie ponieważ zgadza się, w której części świata i dokładnie w czasie.

Zdaję sobie sprawę, jak to brzmi.

Ale... poszukałem nieco lepiej i nie znalazłem żadnego dowodu na to, że Księżyc zasłania Słońce. Nigdzie go nie widać. Większość zdjęć to Photoshop fałsze.

Nie jest łatwo zrobić zdjęcia Słońca, trzeba mieć odpowiednie filtry i sporo doświadczenia. Gołym okiem na Słońce nie można patrzeć czyli jest łatwo nas oszukiwać.

Mamy dosyć solidne dowody na coś, czego nie jesteśmy pewni.

Spójrzmy czasami w tym kierunku. bounce bounce bounce

henrykubik@gmx.com

marko7

28th Wrzesień 2015, 06:00
Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 R798jo
Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 Ei8f4h
To są zdjęcia zrobione przezemnie w marcu 2015 z zaćmienia w Polsce mam tego więcej, ale wszystkie podobne.
Kwestia tego,że filtr przepuszcza tylko światło słoneczne dlatego jeśli chodzi o cień to księżyca nie widać, natomiast zdjęcie filtra z teleskopu jest bardzo niebezpieczne. Księżyc jest wtedy w fazie nowiu więc widzieć gołym okiem się go nie da, jednak następnym razem podczas nowiu wyciągne w dzień teleskop i spróbuje odnaleźć go w teleskopie:) a jak będę wiedział czy się da namierzyć podczas nowiu to przy następnym zaćmieniu podejde do tego pod innym kątem aby dostrzec wyraźnie czy jest tam czy nie.
Właśnie jesteśmy po zaćmieniu księżyca widok piękny;) Mi to wyglądało w fazie całkowitej jak prześwietlone jajko z zarodkiem na niebie. W teleskopie i lornetce ładnie było natomiast widać księżyc z czerwoną poświatą.Stwierdzić też trzeba jednak wyraźnie, iż cień nachodzący na księżyc był zdecydowanie większy od księżyca i faza całkowitego zaćmienia trwała około godziny.

Ostatnio zmieniony przez marko7 dnia 28th Wrzesień 2015, 07:23, w całości zmieniany 3 razy
marko7

28th Wrzesień 2015, 06:15
Jakiś czas temu pewna osoba na forum astronomicznym natomiast zadała ciekawe pytanie pozwole sobie zacytować:
"Ziemia okrąża słońce w ciągu 365dni, a jeden jej pełen obrót trwa 24h. Pierwszego dnia obrotu wokół słońca jest ono najwyżej na nieboskłonie o godzinie 12 w południe. Za następne 12godzin znajduje się ono dokładnie po drugiej stronie ziemi względem obserwatora.
Dlaczego 182 później, czyli gdy ziemia znajduje się dokładnie po drugiej stronie słońca, o godzinie 12 nadaj słońce jest widoczne, skoro zakładając 24h cykl obrotu, dzień z nocą powinien się "zamienić" jeśli ziemia jest po przeciwnej stronie słońca? "

Oczywiście wyjaśniono to tej osobie naukowo dlaczego tak jest ale nadal nad ty myślę przemyślcie też tą kwestie bo mooim zdaniem jest ona bardzo interesująca.
Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

28th Wrzesień 2015, 09:56
Czytałeś coś z tego linku?

https://zbawienie.forumotion.com/t5p255-plaska-ziemia-czy-mozna-tej-teorii-zaprzeczyc

Dowód na błędną logikę na tym rysunku jest także potężnym ciosem przeciwko współczesnej astronomii.

Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 Sky2

Każdy z nas może zaobserwować to na własne oczy każdej nocy.

Jeżeli ziemia znajdzie się po 6 miesiącach po drugiej stronie słońca, nikt na ziemi nie prawa widzieć w tym momencie ani Wielkiej Niedźwiedzicy, ani Krzyża Południa, ani żadnej gwiazdy, czy konstelacji, jaką widziano 6 miesięcy wcześniej.

PONIEWAŻ PATRZYLIBYŚMY na zupełnie inny obszar nieboskłonu będąc z drugiej strony słońca.

A wiemy, że zawsze widzimy takie same niebo z tymi samymi konstelacjami co zaprzecza całkowicie ruchowi Ziemi wokół słońca.

Wiemy, że to my się obracamy a nie niebo, oczywiście według teorii heliocentrycznej, czyli zmieniając pozycję po 6 miesiącach powinniśmy widzieć zupełnie inne gwiazdy i konstelacje, ponieważ Wielką Niedźwiedzicę widzielibyśmy poza Słońcem czyli w dzień. Jak wiemy w dzień gwiazd nie widzimy.

Czyli fakt widzenia tych samych gwiazd w każdą noc oznacza, że nie okrążamy Słońca i nie zmienia się pozycja Ziemi wobec gwiazd.

Wracając do twoich zdjęć... obejrzyj jeszcze raz pierwszy film z mego posta. Księżyc musiałby być widoczny skoro widać chmury, które nie świecą.

Nie ma śladu księżyca a pokazane jest niebo podczas 2.5 godziny w czasie 60 sekund.

Czyli księżyc musiałby być widoczny w takim okresie czasu!

Na samym Słońcu jest możliwe, ze go nie widać ale widać tylko cień z powodu OLBRZYMIEJ różnicy w kontraście.

Ale pół godziny wcześniej nic nie stoi na przeszkodzie, aby zobaczyć świecący księżyc.

henrykubik@gmx.com

Mutu
Mutu
Liczba postów : 519

28th Wrzesień 2015, 12:59
Message reputation : 100% (2 votes)
Nie trzeba milionów dolarów na badania. Nie trzeba specjalistycznego sprzętu i setek godzin w obserwatoriach i na uczelniach, żeby wiedzieć co jest kłamstwem a co nie.
Dowody mamy pod nosem, nawet nie trzeba wychodzić z domu, wystarczy wyjrzeć przez okno w odpowiednim momencie.

I co tam widzimy? Na przykład nocą, wygląd nieba opisany i zobrazowany wyżej przez Henryka, czy dniem słońce.

Niebo widoczne o różnych porach roku WYKLUCZA oba satanistyczne wymysły - ziemię kulkę odwróconą na zewnątrz oraz ziemię kulkę odwróconą do wewnątrz - niebocentryzm.
W obydwu modelach NIE DA SIĘ WIDZIEĆ TYCH SAMYCH KONSTELACJI LATEM I ZIMĄ. A widzimy.

Druga oczywista sprawa - słońce. Nie raz tutaj już ten temat był poruszony ale warto przypomnieć.
Za oknem widzimy tak
Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 Dtys1
czy tak
Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 35dda4k

Jak więc ten widok ma się do oficjalnej satanistycznej "nauki" mówiącej, że słońce jest 150 milionów kilometrów stąd i oświetla w tym czasie całą jedną półkulę?
Czy jak to się ma do tego co chcą nam wmawiać niebocentrycy w swoim szatańskim pomyśle na kształt ziemi, którego najważniejszym i fundamentalnym założeniem jest to, że światło się wygina czyli promień światła nie biegnie po linii prostej.
Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 2rfufqw

Czy za oknem widzimy te bzdury? Nie. Nie ma tam wyginającego się światła i co równie ważne - promieni światła powracających do nieba. Powinniśmy przecież widzieć też jak światło słoneczne biegnie do góry. A nic takiego nie ma i nie widać.

Tak to jest z kłamcami. Wystarczy im dać mówić...a sami się pogrążą, sprowadzą do dna i przykryją dwoma metrami mułu.

..............
Kolejna sprawa - film o ruchu nieba jaki wrzuciłem tutaj niedawno. Film zrobiony przez jednego faceta, wyjaśniający i pokazujący, że widoki nieba jakie mamy za oknem są możliwe w modelu ziemi płaskiej.
Co na marginesie, doprowadziło sektę odginacza światła pana S. do kociokwiku. Szaleli 2 tygodnie wypisując i atakując każdego, do kogo potrafili napisać, łącznie z autorem filmu.
Jak widać strzał celny między oczy. Niecelny nie wywołuje takiej reakcji.

A więc film ten został wrzucony na jedno z forów astronomicznych, co doprowadziło tam do tak zajadłych ataków, że aż było to dziwne zważając na to, że zawsze pisali tam bardzo rzeczowi i stonowani ludzie.
Po kilku dniach ataków admin forum napisał, że sam to sprawdzi w swoim autorskim programie.
Minęły kolejne dwa dni i admin pisze tak: "...panowie, sprawdziłem to sam osobiście na co zamieszczam mój filmik. To działa. [i teraz uwaga] ALE W ZWIĄZKU Z TYM ŻE WIEMY JAK DZIAŁA NASZA ZIEMIA I KOSMOS, JEST OCZYWISTYM ŻE TA OPCJA JEST NIEPRAWDZIWA."

Rozumiecie? Działa ale nie będą tego badać bo to sprzeczne z tym co przyjęli jako prawdę!
Po czym cały wątek znika.

.....................
A tutaj mały kącik mojej ulubionej sekty odginaczy światła, i kolejne " pozwól kłamcy mówić a sam się pogrąży i obnaży".

Rysunek ponoć udowadniający wklęsłość ziemi. Sekta Koresza i jego instalacja.
Sekta niebocentryków na podstawie tej instalacji udowadnia wklęsłość ziemi. I robią to...laserem.
Na potrzeby tego konkretnego badania, światło przestaje się odginać. Leci idealnie po prostej przyległej do linii belek. Co według nich pokazuje, że linia belek jest idealnie prosta. ŚWIATŁO LASERA PRZECIEŻ NIE KŁAMIE.

Śmiać się z tego to byłoby kopanie leżącego.

Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 Vmuqh3

"Kłamcy wystarczy dać mówić..."
Jacek86
Jacek86

29th Wrzesień 2015, 01:15
Zaciekawił mnie post "marko7"

Załóżmy, że ziemia obraca się wokół słońca, tak jak księżyc wokół ziemi, czyli ruch obrotowy trwa tyle samo co ruch obiegowy. Mamy wtedy sytuację, że na jednej półkuli jest cały rok dzień. Oczywiście tak nie jest, ale wciągu roku, każdego dnia, dzień powinien  przesuwać się o kilka minut do przodu! Nie powinno być tak, że latem środek dnia jest o godź 12, a zimą o 24??

[img]Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 Et8xh1[/img]
Obserwator

29th Wrzesień 2015, 14:24
Marko przytoczył właściwy argument.

Gdyby ziemia krążyła wokół słońca, to co pół roku powinniśmy widzieć coś innego na nocnym niebie.

Dokładnie widok powinien "zamieniać" się w stosunku do położenia po jednej lub drugiej stronie słońca.
Czyli dajmy na to, zimą w nocy widzimy Wielką Niedźwiedzicę, ale latem w nocy już nie ponieważ jesteśmy "po drugiej stronie słońca" i ono nam ten widok zasłania swym światłem.

Oczywiście to się nie dzieje, ponieważ to słońce i nieboskłon krążą nad płaską ziemią...

... i Polaris jest zawsze na północy, nigdy na południu!!

Very Happy
Mutu
Mutu
Liczba postów : 519

4th Październik 2015, 20:11
Bardzo ciekawy film, wykonany w Niemczech i został nakręcony w ciągu czterech dni, począwszy od dnia 7 lipca 2014 r. Widzimy wyraźnie, jak po powierzchnia Księżyca, przebiega fala prowadzona po jego krawędzi i powierzchni, a raczej zespół fal i wygląda to na aktualizowany obraz, reset powierzchni Księżyca.

Wygląda jak odświeżający się obraz w starym telewizorze. Być może księżyc jaki obecnie widzimy to hologram nałożony na "coś" lub prawdziwy, inaczej wyglądający księżyc.

marko7

8th Październik 2015, 23:27
Ja ogólnie się zastanawiam czy oby całe niebo jakie widzimy nie jest w pewnym sensie hologramem, a co do księżyca to gołym okiem lornetką, ani w teleskopie tego nie widać więc może to kwestia czestotliwości na jakich rejestruje kamera albo nasze oczy czegoś nie rejestrują....
Swoją drogą aparaty i kamery rejestrują coś takiego jak poniżej jest to mgławica Oriona m42. Czyż nie wygląda ona złowrogo jak paszcza czegoś...?Ludzkie oko w teleskopie dostrzega to tylko fragmentarycznie bez kolorów jako mgiełkę. Kamera i aparat przy długim czasie naświetlania rejestruje i kolor i wychodzi coś takiego:
Płaska ziemia - czy można tej teorii zaprzeczyć? - Page 13 1314266526
Henry Kubik
Henry Kubik
Admin

11th Październik 2015, 12:45
Bardzo ciekawy film.

Jest to film z kilku kamer na Challenger, zanim on eksplodował w ostatniej misji.

Około 3.48 min mamy informację, że jest on na wysokości 66 km a jego szybkość wynosi 1142.6 m/sekundę.

Ale u szczytu wysokości - tego nam nie podają, szybkość dochodzi do 1306.6 m/sec czyli wysokość była znacznie większa - być może 80 km.

Warto się dobrze przyjrzeć ponieważ ponownie widać miejscami horyzont płaski oraz widać także, ze film jest robiony z różnych kamer, i najczęściej mają one obiektywy rybie oko, aby ukryć płaskość ziemi na takiej olbrzymiej wysokości.

henrykubik@gmx.com

Jacek86
Jacek86

11th Październik 2015, 15:18
Większość filmików robionych jest z kamer umieszczonych na silnikach pomocniczych, albo na zewnętrznym zbiorniku paliwa, czyli na elementach które krótko po starcie spadają na ziemię. Widział ktoś filmik robiony z wahadłowca który wchodzi na orbitę, stabilizuje lot itp? Wink
polskapaw
Liczba postów : 190

11th Październik 2015, 16:18
Około 3.20 sek do 3.30 Ziemia z wypukłej staje się wklęsła. Później też to jeszcze widać. Krawędź Ziemi po prostu zmienia się jak w krzywym zwierciadle.
Poznanie Prawdy
Liczba postów : 29

18th Październik 2015, 10:53
Nie wiem czy ten film był tu wklejany, aczkolwiek wklejam go tutaj, bo jest prosty w przekazie i logiczny, przekonał mnie do płaskiej Ziemi w pewnym sensie.

http://m.youtube.com/watch?v=ufenmFigMX0
Sponsored content

Powrót do góry
Pozwolenia na tym forum: