Czasy końca
+37
Iraeneus
Henry Kubik
Łukasz.s
Wróg Kozłów
Whisper
przebudzonyzesnu
Trawa
Arkadia
efraimita
Gregor
Olo
Andrzej
Kropla
Lotion
Liksar
piotrek123
Jacek86
Milosc
Edwedere
anileve
Hugo
Takeshi
Skiper
Mutu
anowi
zipek
Tabitha
Cyryl
Marysia87
levrone55
polskapaw
Zwykły
Szymon
Kasia
Obserwator
Bushi
lusia
41 posters
Re: Czasy końca
5th Luty 2017, 13:49
Moim zdaniem nie wiadomo czy smok jest nadal w niebie czy też jest na ziemi. Jeśli smok jest na ziemi to ma mało czasu.
Co oznacza dla smoka mało czasu???
Moim zdaniem powód jest jeden. Bestia dawała sobą rządzić Nierządnicy ponieważ miała nadzieję, że smok udowodni Bogu pomyłkę w niebie.
Dlatego Bestia będąc w otchłani użyczała Watykanowi do budowy "Wielkiego Babilonu" czyli powrotu do nieba upadłych.
Nie zapominajmy wieża Babel to była także droga do nieba dla upadłych budowana przez syna jednego z upadłych Nimroda.
Jednak zobaczy ten wers:
Czyli brak miejsca w nieba oznacza fakt, że Bóg już nie będzie słuchał szatana.
A to oznacza, że cała praca Bestii poszła na marne i ona sama, zyska świadomość, że upadek smoka oznacza dla niej zagładę:
Zobaczmy rozdział 17 opisuje, że Bestia zniszczy Wielką Nierządnicę z wyroku Boga ponieważ ją znienawidzi.
Otóż, Bestia jak dowie się, że smok wyleciał z nieba znienawidzi nie tylko samą Nierządnicę ale i smoka, które jest królem Wielkiego Babilonu:
https://cyryl27.wordpress.com/2016/05/19/krolem-babilonu-wielkiego-jest-szatan/
Dlaczego??? Ponieważ Bestia uświadomi sobie, że idzie na zagładę. A zatem Bestia upokorzy smoka niszcząc jego dzieło czyli Wielką Nierządnicę.
Dlatego smok jest zły bo ma mało czasu.
Dlatego my nie wiedząc gdzie jest smok jesteśmy zdani na dywagację.
Jednak działania Trumpa wskazują na to, że Bestia weszła w konflikt ze smokiem.
Zapewne smok wspiera w jakiś sposób Watykan ale Bestia żąda od smoka pełni władzy.
Zobaczmy ciekawy element:
Otóż owa góra to Królestwo Boga. A czym jest ów kamień z góry???
Możliwe, że jest on informacją z nieba, że smoka został strącony z nieba.
Przecież prawda wyzwala:
A jak mordercza może się okazać prawda dla systemu szatana, jeśli Bestia dowie się prawdy o tym, że smoka nie ma już w niebie i idzie ona na zagładę???
Dosłownie Bestia zniszczy Wielką Nierządnicę i zdobędzie władzę, ale w ten sposób zniszczy ona kontrolę umysłów jaką Nierządnica rozłożyła nad ludzkością.
Bóg obiecał szatanowi, że nie tylko w niebie ale na ziemi pozbawi go władzy, poprzez jego własne siła. Polacy mają takie przysłowie:
A oto słowa Boga:
Zobaczmy Bóg zapewne szykuje pułapkę na smoka przy pomocy jego własnych sideł czyli Bestii!!!
Co oznacza dla smoka mało czasu???
Ap 12 napisał:(12) Dlatego weselcie się, niebiosa, i wy, którzy w nich mieszkacie: Lecz biada ziemi i morzu, gdyż zstąpił do was diabeł pałający wielkim gniewem, bo wie, iż czasu ma niewiele.
Moim zdaniem powód jest jeden. Bestia dawała sobą rządzić Nierządnicy ponieważ miała nadzieję, że smok udowodni Bogu pomyłkę w niebie.
Dlatego Bestia będąc w otchłani użyczała Watykanowi do budowy "Wielkiego Babilonu" czyli powrotu do nieba upadłych.
Nie zapominajmy wieża Babel to była także droga do nieba dla upadłych budowana przez syna jednego z upadłych Nimroda.
Jednak zobaczy ten wers:
Ap 12 napisał:(7) I wybuchła walka w niebie: Michał i aniołowie jego stoczyli bój ze smokiem. I walczył smok i aniołowie jego,
( Lecz nie przemógł i nie było już dla nich miejsca w niebie.
Czyli brak miejsca w nieba oznacza fakt, że Bóg już nie będzie słuchał szatana.
A to oznacza, że cała praca Bestii poszła na marne i ona sama, zyska świadomość, że upadek smoka oznacza dla niej zagładę:
Ap 17 napisał:(11) A zwierzę, które było, a już go nie ma, jest ósmym, i jest z owych siedmiu, idzie na zatracenie.
Ap 17 napisał:(16) A dziesięć rogów, które widziałeś, i zwierzę, ci znienawidzą wszetecznicę i spustoszą ją, i ogołocą, i ciało jej jeść będą, i spalą ją w ogniu.
(17) Bóg bowiem natchnął serca ich, by wykonali jego postanowienie i by działali jednomyślnie, i oddali swoją władzę królewską zwierzęciu, aż wypełnią się wyroki Boże.
Zobaczmy rozdział 17 opisuje, że Bestia zniszczy Wielką Nierządnicę z wyroku Boga ponieważ ją znienawidzi.
Otóż, Bestia jak dowie się, że smok wyleciał z nieba znienawidzi nie tylko samą Nierządnicę ale i smoka, które jest królem Wielkiego Babilonu:
https://cyryl27.wordpress.com/2016/05/19/krolem-babilonu-wielkiego-jest-szatan/
Dlaczego??? Ponieważ Bestia uświadomi sobie, że idzie na zagładę. A zatem Bestia upokorzy smoka niszcząc jego dzieło czyli Wielką Nierządnicę.
Dlatego smok jest zły bo ma mało czasu.
Dlatego my nie wiedząc gdzie jest smok jesteśmy zdani na dywagację.
Jednak działania Trumpa wskazują na to, że Bestia weszła w konflikt ze smokiem.
Zapewne smok wspiera w jakiś sposób Watykan ale Bestia żąda od smoka pełni władzy.
Zobaczmy ciekawy element:
Dan 2 napisał:(34) Patrzyłeś, a wtem bez udziału rąk oderwał się od góry kamień, uderzył ten posąg w nogi z żelaza i gliny, i skruszył je.
(35) Wtedy rozsypało się w kawałki żelazo, glina, miedź, srebro i złoto, i było to wszystko jak plewa na klepisku w lecie; i rozniósł to wiatr, tak że nie było po nich śladu. Kamień zaś, który uderzył w posąg, stał się wielką górą i wypełnił całą ziemię.
Otóż owa góra to Królestwo Boga. A czym jest ów kamień z góry???
Możliwe, że jest on informacją z nieba, że smoka został strącony z nieba.
Przecież prawda wyzwala:
Jana 8 napisał:(32) I poznacie prawdę, a prawda was wyswobodzi.
A jak mordercza może się okazać prawda dla systemu szatana, jeśli Bestia dowie się prawdy o tym, że smoka nie ma już w niebie i idzie ona na zagładę???
Mat 12 napisał:(25) A Isus, znając ich myśli, rzekł im: Każde królestwo, rozdwojone samo w sobie, pustoszeje, i żadne miasto czy dom, rozdwojony sam w sobie, nie ostoi się.
(26) A jeśli szatan szatana wygania, sam z sobą jest rozdwojony; jakże więc ostoi się królestwo jego?
Dosłownie Bestia zniszczy Wielką Nierządnicę i zdobędzie władzę, ale w ten sposób zniszczy ona kontrolę umysłów jaką Nierządnica rozłożyła nad ludzkością.
Bóg obiecał szatanowi, że nie tylko w niebie ale na ziemi pozbawi go władzy, poprzez jego własne siła. Polacy mają takie przysłowie:
Kto pod kim dołki kopie ten sam w nie wpada!!!
A oto słowa Boga:
Jer 50 napisał:
(24) Zastawiłeś na siebie sidła i sam się złapałeś, Babilonie, a nie wiedziałeś o tym; zostałeś schwytany i pochwycony, gdyż wdałeś się w walkę z Panem.
Zobaczmy Bóg zapewne szykuje pułapkę na smoka przy pomocy jego własnych sideł czyli Bestii!!!
- Jacek86
- Liczba postów : 291
6th Luty 2017, 02:25
Henryk napisał:
"Poznanie Biblii to olbrzymia ilość czasu i wysiłku i jedynie mała garstka ludzi może się w tym wszystkim połapać. Dlatego istnieje Chrześcijaństwo oparte na Pawle a nie na Chrystusie."
No właśnie! Rozmawiałem w tym tygodniu z dwiema koleżankami, zapalonymi katoliczkami, o początkach watykanu, o wątpliwościach związanych z jego powstaniem. Przedstawiłem dość sporo faktów historycznych, i wątpię żeby tak od razu porzuciły tą wspólnotę, ale wydawały się zaciekawione tematem. Jeśli na świecie zacznie się na dobre upadek Watykanu itp, to prawdopodobnie przypomną sobie nasze rozmowy, i same wrócą po więcej informacji! Ja wykonałem mizerną pracę, tylko wśród najbliższych znajomych!
Ale przyszła mi taka myśl! Czy 144 tysiące to nie są ludzie tacy jak Wy, znający dobrze biblię, siejący ziarno prawdy na całym świecie? Część ludzi wam uwierzy teraz, część nie, ale na pewno zapamiętają te rozmowy! W odpowiednim czasie zwrócą się o więcej? Może to jest system który już działa i ma na celu zgromadzenie w odpowiednim czasie, ludzi pod odpowiednim dowództwem. Każdy ze 144 tysięcy może mieć już przydzieloną grupę ludzi która od niego się zgłosi!
Zobaczmy co się dzieje jak jest wojna, każdy intuicyjnie szuka kogoś wyższego rangą od siebie, przełożonego który powie mu co ma robić. Jak dowódców braknie to zaczyna panować chaos.
Może dałem się ponieść wyobraźni, ale takie przemyślenia mnie naszły po poście Henryka.
"Poznanie Biblii to olbrzymia ilość czasu i wysiłku i jedynie mała garstka ludzi może się w tym wszystkim połapać. Dlatego istnieje Chrześcijaństwo oparte na Pawle a nie na Chrystusie."
No właśnie! Rozmawiałem w tym tygodniu z dwiema koleżankami, zapalonymi katoliczkami, o początkach watykanu, o wątpliwościach związanych z jego powstaniem. Przedstawiłem dość sporo faktów historycznych, i wątpię żeby tak od razu porzuciły tą wspólnotę, ale wydawały się zaciekawione tematem. Jeśli na świecie zacznie się na dobre upadek Watykanu itp, to prawdopodobnie przypomną sobie nasze rozmowy, i same wrócą po więcej informacji! Ja wykonałem mizerną pracę, tylko wśród najbliższych znajomych!
Ale przyszła mi taka myśl! Czy 144 tysiące to nie są ludzie tacy jak Wy, znający dobrze biblię, siejący ziarno prawdy na całym świecie? Część ludzi wam uwierzy teraz, część nie, ale na pewno zapamiętają te rozmowy! W odpowiednim czasie zwrócą się o więcej? Może to jest system który już działa i ma na celu zgromadzenie w odpowiednim czasie, ludzi pod odpowiednim dowództwem. Każdy ze 144 tysięcy może mieć już przydzieloną grupę ludzi która od niego się zgłosi!
Zobaczmy co się dzieje jak jest wojna, każdy intuicyjnie szuka kogoś wyższego rangą od siebie, przełożonego który powie mu co ma robić. Jak dowódców braknie to zaczyna panować chaos.
Może dałem się ponieść wyobraźni, ale takie przemyślenia mnie naszły po poście Henryka.
- Aleksander
- Liczba postów : 60
6th Luty 2017, 09:45
Z jednej strony myślę że smok jest jeszcze w niebie, jeszcze ale już w "przedpokoju" na walizkach , a myślę tak gdyż kraje słowiańskie w porównaniu np do afrykanskich czy bliskiego wschodu nie cierpią aż tak mocno, jest też wątek przekupstwa czyli bestia chcąc uzyskać wiarygodność przekupuje ludzi 90% prawdą i pozornie korzystnymi zmianami politycznymi to się już powoli dzieje.
Ale właśnie tam gdzie są okropne prześladowania wyznawców Boga i Chrystusa a u nas "napięty spokój" może juz drań spadł a my jesteśmy pod ochroną? jako resztki izraela?
Czytałem ostatnio ponownie długie księgi prorockie i Jeremiasz opisywał że Bóg wykorzystał wrogów Izraela to pożądnego opamiętania ale później tychże wrogów unicestwiał.
Skłaniam się ku wersji którą pobieżnie opisałem w pierwszym akapicie mojego posta.
Bądź co bądź na miłosierdzie wobec bliźniego i na szczerą cześć oddawaną Bogu jest dobry czas zawsze dlatego jedyną naszą gwarancją jest prawo.
W całym naszym staraniu dwóch rzeczy możemy być pewni pierwsza to wykonywać prawo jak najlepiej potrafimy druga to Ew Mateusza rozdział 24 :
(25) Oto powiedziałem wam.
(26) Gdyby więc wam powiedzieli: Oto jest na pustyni - nie wychodźcie; oto jest w kryjówce - nie wierzcie.
(27) Gdyż jak błyskawica pojawia się od wschodu i jaśnieje aż na zachód, tak będzie z przyjściem Syna Człowieczego,
(28) Bo gdzie jest padlina, tam zlatują się sępy.
(29) A zaraz po udręce owych dni słońce się zaćmi i księżyc nie zajaśnieje swoim blaskiem, i gwiazdy spadać będą z nieba, i moce niebios zostaną wstrząśnięte.
(30) I wtedy ukaże się na niebie znak Syna Człowieczego, i wtedy będą rozpaczać wszystkie narody ziemi. I ujrzą Syna Człowieczego przychodzącego na obłokach nieba z wielką mocą i chwałą.
(31) I pośle aniołów swoich z wielką trąbą, i zgromadzą wybranych jego z czterech stron świata z jednego krańca nieba aż po drugi.
Ale właśnie tam gdzie są okropne prześladowania wyznawców Boga i Chrystusa a u nas "napięty spokój" może juz drań spadł a my jesteśmy pod ochroną? jako resztki izraela?
Czytałem ostatnio ponownie długie księgi prorockie i Jeremiasz opisywał że Bóg wykorzystał wrogów Izraela to pożądnego opamiętania ale później tychże wrogów unicestwiał.
Skłaniam się ku wersji którą pobieżnie opisałem w pierwszym akapicie mojego posta.
Bądź co bądź na miłosierdzie wobec bliźniego i na szczerą cześć oddawaną Bogu jest dobry czas zawsze dlatego jedyną naszą gwarancją jest prawo.
W całym naszym staraniu dwóch rzeczy możemy być pewni pierwsza to wykonywać prawo jak najlepiej potrafimy druga to Ew Mateusza rozdział 24 :
(25) Oto powiedziałem wam.
(26) Gdyby więc wam powiedzieli: Oto jest na pustyni - nie wychodźcie; oto jest w kryjówce - nie wierzcie.
(27) Gdyż jak błyskawica pojawia się od wschodu i jaśnieje aż na zachód, tak będzie z przyjściem Syna Człowieczego,
(28) Bo gdzie jest padlina, tam zlatują się sępy.
(29) A zaraz po udręce owych dni słońce się zaćmi i księżyc nie zajaśnieje swoim blaskiem, i gwiazdy spadać będą z nieba, i moce niebios zostaną wstrząśnięte.
(30) I wtedy ukaże się na niebie znak Syna Człowieczego, i wtedy będą rozpaczać wszystkie narody ziemi. I ujrzą Syna Człowieczego przychodzącego na obłokach nieba z wielką mocą i chwałą.
(31) I pośle aniołów swoich z wielką trąbą, i zgromadzą wybranych jego z czterech stron świata z jednego krańca nieba aż po drugi.
6th Luty 2017, 10:48
Myślę, że Chrystus nawiązał do powyższego mówiąc...
Nawet dzisiaj, patrząc na wielu Chrześcijan prowadzonych przez fałszywego apostoła Pawła i ludzi jemu podobnych widać, że są oni dosłownie "utrudzeni i opuszczeni, jak owce bez pasterza".
Nawet po chwilach uniesienia związanych z uwolnieniem się od wpływu religii fałszywych, często ich wiara podupada z powodu niezrozumienia kłamliwych doktryn i bywa powodem silnego przygnębienia.
Nic dziwnego, skoro takie osoby nie idą za jednym, jedynym Pasterzem, którym jest Syn Boga Żywego - Jezus Chrystus!!
NIE Paweł, nie ksiądz, pastor, starszy, czy Henryk lub ktokolwiek z nas.
Naszym zadaniem jest nawoływanie i wskazywanie, że jedynie naśladowanie i podążanie za Chrystusem dokładnie według tego, co przekazał przez Niego Bóg Ojciec jest jedyną drogą do Królestwa Bożego!!
I tu jest największa praca do wykonania, ponieważ jak w czasach Chrystusa, tak i teraz istnieje raczej niewielka w porównaniu do reszty osób wierzących garstka ludzi, którym dane zostało poznać tajemnice Królestwa...
Przyczyna tego również została podana...
Są to mocne słowa, ale jakże aktualne i ponadczasowe.
Większość ludzi jest niczym wielka "rola", którą trzeba posiać i obrobić tak, by była gotowa do żniwa. Robotników jest, jak widać, niewielu i nasza obecna sytuacja niewiele różni się od sytuacji apostołów.
Prostym przykładem jest cudowne rozmnożenie chleba przez Jezusa, które pokazuje nam, jak w rzeczywistości wygląda głoszenie Prawdy...
Jest to analogia do czasów obecnych!!
Niewielka grupka uczniów / naśladowców Chrystusa była odpowiedzialna za "nakarmienie" kilku lub kilkunastu tysięcy ludzi.
Według mnie podobnie jest dzisiaj. Niewielka grupa osób dzieli się "chlebem Prawdy", którym jest czyste Słowo Boże i nauka Jezusa Chrystusa!!
Nieważne, czy ktoś z nas jest jednym ze 144 000, to nie ma znaczenia, ponieważ nikt nie jest w stanie tego udowodnić.
Nasze owoce, jakie dajemy, mają być dla innych znakiem rozpoznawczym tego, czy jesteśmy posłuszni Bogu i Jego Prawu i czy głosimy Prawdę.
Jak na to zareagują inni???
Sam po sobie wiem, że w gronie najbliżych, jak rodzice czy znajomi, jestem traktowany raczej mało poważnie w przeciwieństwie do np. czytelników, czyli osób szukających Prawdy i chcących ją poznać.
Również o tym wspomniał Jezus...
Oczywiście nikt z nas prorokiem nie jest, ale tak jak z Jezusem, jedni dochowowyli Jego słowa, inni nie, podobnie jest dziś z Jego naśladowcami...
Najlepszym, co możemy robić na chwilę obecną, jest naśladowanie naszego Pasterza Chrystusa i dawanie przykładu, iż jest to najlepsza droga do Królestwa Bożego.
Wielu proroctw nie jesteśmy w stanie właściwie rozpoznać, aczkolwiek wiele wskazuje na to, że smok i bestie działają już na ziemi, a Bóg dąży do wypełnienia Jego wyroków.
(36) A widząc lud, użalił się nad nim, gdyż był utrudzony i opuszczony jak owce, które nie mają pasterza.
(37) Wtedy rzekł uczniom swoim: Żniwo wprawdzie wielkie, ale robotników mało.
Nawet dzisiaj, patrząc na wielu Chrześcijan prowadzonych przez fałszywego apostoła Pawła i ludzi jemu podobnych widać, że są oni dosłownie "utrudzeni i opuszczeni, jak owce bez pasterza".
Nawet po chwilach uniesienia związanych z uwolnieniem się od wpływu religii fałszywych, często ich wiara podupada z powodu niezrozumienia kłamliwych doktryn i bywa powodem silnego przygnębienia.
Nic dziwnego, skoro takie osoby nie idą za jednym, jedynym Pasterzem, którym jest Syn Boga Żywego - Jezus Chrystus!!
NIE Paweł, nie ksiądz, pastor, starszy, czy Henryk lub ktokolwiek z nas.
Naszym zadaniem jest nawoływanie i wskazywanie, że jedynie naśladowanie i podążanie za Chrystusem dokładnie według tego, co przekazał przez Niego Bóg Ojciec jest jedyną drogą do Królestwa Bożego!!
I tu jest największa praca do wykonania, ponieważ jak w czasach Chrystusa, tak i teraz istnieje raczej niewielka w porównaniu do reszty osób wierzących garstka ludzi, którym dane zostało poznać tajemnice Królestwa...
Mateusza 13
(11) A On, odpowiadając rzekł: Wam dane jest znać tajemnice Królestwa Niebios, ale tamtym nie jest dane.
Przyczyna tego również została podana...
Mateusza 13
(13) Dlatego w podobieństwach do nich mówię, bo patrząc, nie widzą, i słuchając, nie słyszą ani nie rozumieją.
(14) I spełnia się w nich proroctwo Izajasza, które powiada: Będziecie stale słuchać, a nie będziecie rozumieli; będziecie ustawicznie patrzeć, a nie ujrzycie.
(15) Albowiem otępiało serce tego ludu, uszy ich dotknęła głuchota, oczy swe przymrużyli, żeby oczami nie widzieli a uszami nie słyszeli, i sercem nie rozumieli i nie nawrócili się, a Ja żebym ich nie uleczył.
Są to mocne słowa, ale jakże aktualne i ponadczasowe.
Większość ludzi jest niczym wielka "rola", którą trzeba posiać i obrobić tak, by była gotowa do żniwa. Robotników jest, jak widać, niewielu i nasza obecna sytuacja niewiele różni się od sytuacji apostołów.
Prostym przykładem jest cudowne rozmnożenie chleba przez Jezusa, które pokazuje nam, jak w rzeczywistości wygląda głoszenie Prawdy...
Mateusza 14
(14) I wyszedłszy, ujrzał mnóstwo ludu i zlitował się nad nimi, i uzdrowił chorych spośród nich.
(15) A gdy nastał wieczór, przystąpili do niego uczniowie jego i rzekli: Miejsce to jest puste, a godzina już późna; rozpuść więc ten lud, aby poszedł do wiosek i kupił sobie żywności.
(16) A Isus im rzekł: Nie trzeba, żeby odchodzili, dajcie wy im jeść.
(17) Oni zaś mu powiedzieli: Mamy tutaj tylko pięć chlebów i dwie ryby.
(18) A On rzekł: Przynieście mi je tutaj.
(19) I rozkazał ludowi usiąść na trawie, wziął pięć chlebów i dwie ryby, spojrzał w niebo, pobłogosławił, potem chleby łamał i dawał uczniom, a uczniowie ludowi.
(20) I jedli wszyscy, i byli nasyceni; i zebrali z pozostałych odrobin dwanaście pełnych koszów.
(21) A tych, którzy jedli, było około pięciu tysięcy mężów oprócz niewiast i dzieci.
Jest to analogia do czasów obecnych!!
Niewielka grupka uczniów / naśladowców Chrystusa była odpowiedzialna za "nakarmienie" kilku lub kilkunastu tysięcy ludzi.
Według mnie podobnie jest dzisiaj. Niewielka grupa osób dzieli się "chlebem Prawdy", którym jest czyste Słowo Boże i nauka Jezusa Chrystusa!!
Nieważne, czy ktoś z nas jest jednym ze 144 000, to nie ma znaczenia, ponieważ nikt nie jest w stanie tego udowodnić.
Nasze owoce, jakie dajemy, mają być dla innych znakiem rozpoznawczym tego, czy jesteśmy posłuszni Bogu i Jego Prawu i czy głosimy Prawdę.
Jak na to zareagują inni???
Sam po sobie wiem, że w gronie najbliżych, jak rodzice czy znajomi, jestem traktowany raczej mało poważnie w przeciwieństwie do np. czytelników, czyli osób szukających Prawdy i chcących ją poznać.
Również o tym wspomniał Jezus...
Mateusza 13
(57) I gorszyli się z niego. A Isus rzekł im: Nigdzie prorok nie jest pozbawiony czci, chyba tylko w ojczyźnie i w swoim domu.
Oczywiście nikt z nas prorokiem nie jest, ale tak jak z Jezusem, jedni dochowowyli Jego słowa, inni nie, podobnie jest dziś z Jego naśladowcami...
Jana 15
(20) Wspomnijcie na słowo, które do was powiedziałem. Nie jest sługa większy nad pana swego. Jeśli mnie prześladowali i was prześladować będą; jeśli słowo moje zachowali i wasze zachowywać będą.
(21) A to wszystko uczynią wam dla imienia mego, bo nie znają tego, który mnie posłał.
Najlepszym, co możemy robić na chwilę obecną, jest naśladowanie naszego Pasterza Chrystusa i dawanie przykładu, iż jest to najlepsza droga do Królestwa Bożego.
Wielu proroctw nie jesteśmy w stanie właściwie rozpoznać, aczkolwiek wiele wskazuje na to, że smok i bestie działają już na ziemi, a Bóg dąży do wypełnienia Jego wyroków.
(31) A gdy przyjdzie Syn Człowieczy w chwale swojej i wszyscy aniołowie z nim, wtedy zasiądzie na tronie swej chwały.
6th Luty 2017, 14:04
Z innej beczki...
Masoni Rycerze Malty zostali pognębieni przez papieża i praktycznie usunięci spośród wiernych czy zaufanych. Ich szefem jest właśnie Trump i papież nieomal dostał szału, ze Masoneria maltańska wymknęła się spod papieskiej kontroli i Trump jest na jej czele.
Oto jak się masoneria maltańska zemściła w Rzymie.
Wyklejone ich co najmniej kilkaset miejscach we Rzymie.
Napis w skrócie: A gdzie jest twoje miłosierdzie!?
Policja rzymska biegała jak wściekła zaklejając owe plakaty, aby tego nie czytano....
Mina papieża bezcenna!
Oskarżono papieża o 'ścinanie' głów Rycerzy Maltańskich.
Policja rzymska określiła to jako nielegalną reklamę. Na drugim zdjęciu widzimy zaklejony oryginalny tekst.
Jest także o tym w mas mediach... Watykanu!
http://uk.reuters.com/article/uk-pope-knights-posters-idUKKBN15K07I
Reuters! Są także zdjęcia, ale nie mówią zbyt wiele o tym incydencie.
Hahahahahahaha...
Istnieje poważna opozycja katolicka przeciwko papieżowi.
Ciekawe, czy cokolwiek o tym jest w Polsce!?
Masoni Rycerze Malty zostali pognębieni przez papieża i praktycznie usunięci spośród wiernych czy zaufanych. Ich szefem jest właśnie Trump i papież nieomal dostał szału, ze Masoneria maltańska wymknęła się spod papieskiej kontroli i Trump jest na jej czele.
Oto jak się masoneria maltańska zemściła w Rzymie.
Wyklejone ich co najmniej kilkaset miejscach we Rzymie.
Napis w skrócie: A gdzie jest twoje miłosierdzie!?
Policja rzymska biegała jak wściekła zaklejając owe plakaty, aby tego nie czytano....
Mina papieża bezcenna!
Oskarżono papieża o 'ścinanie' głów Rycerzy Maltańskich.
Policja rzymska określiła to jako nielegalną reklamę. Na drugim zdjęciu widzimy zaklejony oryginalny tekst.
Jest także o tym w mas mediach... Watykanu!
http://uk.reuters.com/article/uk-pope-knights-posters-idUKKBN15K07I
Reuters! Są także zdjęcia, ale nie mówią zbyt wiele o tym incydencie.
Hahahahahahaha...
Istnieje poważna opozycja katolicka przeciwko papieżowi.
Ciekawe, czy cokolwiek o tym jest w Polsce!?
Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com
http://www.zbawienie.com
https://www.youtube.com/thewordwatcher
https://www.youtube.com/HenryKubik
- Odrodzony
- Liczba postów : 332
6th Luty 2017, 15:13
Odnośnie 144.000 wybrańców - ostatnio, kiedy porównałem ze sobą kilka fragmentów nauki Pana Isusa z Mt, przyszło mi na myśl, że ci wybrańcy z Izraela mogą w przyszłości pełnić taką samą rolę, co 12 apostołów Pana Isusa, ale tym razem - w dużo większej skali.
Chodzi o te fragmenty:
To słowa, które Pan Isus skierował bezpośrednio do Jego 12 apostołów, którzy byli szczególnymi Jego uczniami.
Następnie takie oto słowa wypowiedział Pan Isus, kiedy apostołowie zapylali Go o czasy ostateczne:
Przecież to są dokładnie te same słowa:
- będziecie w nienawiści u wszystkich narodów, z powodu mego imienia
- Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony
albo prawie te same słowa:
- Będą was wydawać sądom i w swych synagogach będą was biczować. (18) Nawet przed namiestników i królów będą was wodzić z mego powodu, na świadectwo im i poganom. (19) Kiedy was wydadzą, nie martwcie się o to, jak ani co macie mówić. W owej bowiem godzinie będzie wam poddane, co macie mówić, (20) gdyż nie wy będziecie mówili, lecz Duch Ojca waszego będzie mówił przez was. (21) Brat wyda brata na śmierć i ojciec syna; dzieci powstaną przeciw rodzicom i o śmierć ich przyprawią.
- Wtedy wydadzą was na udrękę i będą was zabijać
- Wówczas wielu zachwieje się w wierze; będą się wzajemnie wydawać i jedni drugich nienawidzić
tyle, że w Mt 24 skierowane są już nie do apostołów, ale do osób żyjących w okresie początku boleści, jak i potem - w okresie wielkiego ucisku!
Dlatego myślę, że słowa Pana Isusa z Mt 10 są skierowane do Jego wyjątkowych uczniów, ale nie tylko w postaci dwunastu Jego apostołów, ale także i do 144.000 Jego wybrańców, którzy będą żyć w czasach obecnych. To samo dotyczy moim zdaniem poniższych słów Pana Isusa:
Z kolei słowa Pana Isusa z Mt 24 skierowane są nie tylko do Jego wyjątkowych uczniów w postaci 144.000 wybrańców, ale także i do wszystkich pozostałych Jego uczniów żyjących w naszych czasach.
A na czym będzie polegała wyjątkowość 144.000 wybrańców na tle pozostałych uczniów Pana Isusa? Moim zdaniem m.in. na tym, że:
- będą genetycznymi Izraelitami:
- zostaną powołani, a następnie wypróbowani, aby stać się wybranymi Pana Isusa, co w konsekwencji pokaże ich pełne oddanie i wierność Panu Isusowi:
- będą doskonale wiedzieli, co powiedział Pan Isus (poznają prawdę), będą przestrzegali jak najlepiej potrafią wszystkich przykazań Pana Isusa i całej Jego nauki oraz będą tego samego uczyli innych, a także będą udzielali im chrztu:
- będą robić to, co robili apostołowie tj. m.in.:
a ich wielka i niezachwiana wiara w Pana Isusa polegająca na przestrzeganiu Jego przykazań i Jego nauki będzie umożliwiała im to, o czym powiedział Pan Isus:
cd w następnym poście.
Chodzi o te fragmenty:
Mt 10:
(1) Wtedy przywołał do siebie dwunastu swoich uczniów i udzielił im władzy nad duchami nieczystymi, aby je wypędzali i leczyli wszystkie choroby i wszelkie słabości. (…)
(5) Tych to Dwunastu wysłał Jezus, dając im następujące wskazania: Nie idźcie do pogan i nie wstępujcie do żadnego miasta samarytańskiego! (6) Idźcie raczej do owiec, które poginęły z domu Izraela. (7) Idźcie i głoście: Bliskie już jest królestwo niebieskie. ( Uzdrawiajcie chorych, wskrzeszajcie umarłych, oczyszczajcie trędowatych, wypędzajcie złe duchy! Darmo otrzymaliście, darmo dawajcie! (9) Nie zdobywajcie złota ani srebra, ani miedzi do swych trzosów. (10) Nie bierzcie na drogę torby ani dwóch sukien, ani sandałów, ani laski! Wart jest bowiem robotnik swej strawy. (11) A gdy przyjdziecie do jakiegoś miasta albo wsi, wywiedzcie się, kto tam jest godny, i u niego zatrzymajcie się, dopóki nie wyjdziecie. (12) Wchodząc do domu, przywitajcie go pozdrowieniem. (13) Jeśli dom na to zasługuje, niech zstąpi na niego pokój wasz; jeśli zaś nie zasługuje, niech pokój wasz powróci do was! (14) Gdyby was gdzie nie chciano przyjąć i nie chciano słuchać słów waszych, wychodząc z takiego domu albo miasta, strząśnijcie proch z nóg waszych! (15) Zaprawdę, powiadam wam: Ziemi sodomskiej i gomorejskiej lżej będzie w dzień sądu niż temu miastu. (16) Oto Ja was posyłam jak owce między wilki. Bądźcie więc roztropni jak węże, a nieskazitelni jak gołębie! (17) Miejcie się na baczności przed ludźmi! Będą was wydawać sądom i w swych synagogach będą was biczować. (18) Nawet przed namiestników i królów będą was wodzić z mego powodu, na świadectwo im i poganom. (19) Kiedy was wydadzą, nie martwcie się o to, jak ani co macie mówić. W owej bowiem godzinie będzie wam poddane, co macie mówić, (20) gdyż nie wy będziecie mówili, lecz Duch Ojca waszego będzie mówił przez was. (21) Brat wyda brata na śmierć i ojciec syna; dzieci powstaną przeciw rodzicom i o śmierć ich przyprawią. (22) Będziecie w nienawiści u wszystkich z powodu mego imienia. Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony. (23) Gdy was prześladować będą w tym mieście, uciekajcie do innego. Zaprawdę, powiadam wam: Nie zdążycie obejść miast Izraela, nim przyjdzie Syn Człowieczy.
To słowa, które Pan Isus skierował bezpośrednio do Jego 12 apostołów, którzy byli szczególnymi Jego uczniami.
Następnie takie oto słowa wypowiedział Pan Isus, kiedy apostołowie zapylali Go o czasy ostateczne:
Mt 24:
(3) A gdy siedział na Górze Oliwnej, podeszli do Niego uczniowie i pytali na osobności: Powiedz nam, kiedy to nastąpi i jaki będzie znak Twego przyjścia i końca świata? (4) Na to Jezus im odpowiedział: Strzeżcie się, żeby was kto nie zwiódł. (5) Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i będą mówić: Ja jestem Mesjaszem. I wielu w błąd wprowadzą. (6) Będziecie słyszeć o wojnach i o pogłoskach wojennych; uważajcie, nie trwóżcie się tym. To musi się stać, ale to jeszcze nie koniec! (7) Powstanie bowiem naród przeciw narodowi i królestwo przeciw królestwu. Będzie głód i zaraza, a miejscami trzęsienia ziemi. ( Lecz to wszystko jest dopiero początkiem boleści. (9) Wtedy wydadzą was na udrękę i będą was zabijać, i będziecie w nienawiści u wszystkich narodów, z powodu mego imienia. (10) Wówczas wielu zachwieje się w wierze; będą się wzajemnie wydawać i jedni drugich nienawidzić. (11) Powstanie wielu fałszywych proroków i wielu w błąd wprowadzą; (12) a ponieważ wzmoże się nieprawość, oziębnie miłość wielu. (13) Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony. (14) A ta Ewangelia o królestwie będzie głoszona po całej ziemi, na świadectwo wszystkim narodom. I wtedy nadejdzie koniec.
Przecież to są dokładnie te same słowa:
- będziecie w nienawiści u wszystkich narodów, z powodu mego imienia
- Lecz kto wytrwa do końca, ten będzie zbawiony
albo prawie te same słowa:
- Będą was wydawać sądom i w swych synagogach będą was biczować. (18) Nawet przed namiestników i królów będą was wodzić z mego powodu, na świadectwo im i poganom. (19) Kiedy was wydadzą, nie martwcie się o to, jak ani co macie mówić. W owej bowiem godzinie będzie wam poddane, co macie mówić, (20) gdyż nie wy będziecie mówili, lecz Duch Ojca waszego będzie mówił przez was. (21) Brat wyda brata na śmierć i ojciec syna; dzieci powstaną przeciw rodzicom i o śmierć ich przyprawią.
- Wtedy wydadzą was na udrękę i będą was zabijać
- Wówczas wielu zachwieje się w wierze; będą się wzajemnie wydawać i jedni drugich nienawidzić
tyle, że w Mt 24 skierowane są już nie do apostołów, ale do osób żyjących w okresie początku boleści, jak i potem - w okresie wielkiego ucisku!
Dlatego myślę, że słowa Pana Isusa z Mt 10 są skierowane do Jego wyjątkowych uczniów, ale nie tylko w postaci dwunastu Jego apostołów, ale także i do 144.000 Jego wybrańców, którzy będą żyć w czasach obecnych. To samo dotyczy moim zdaniem poniższych słów Pana Isusa:
Mt 28:
(18) Wtedy Jezus podszedł do nich i przemówił tymi słowami: Dana Mi jest wszelka władza w niebie i na ziemi. (19) Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego. (20) Uczcie je zachowywać wszystko, co wam przykazałem. A oto Ja jestem z wami przez wszystkie dni, aż do skończenia świata.
Z kolei słowa Pana Isusa z Mt 24 skierowane są nie tylko do Jego wyjątkowych uczniów w postaci 144.000 wybrańców, ale także i do wszystkich pozostałych Jego uczniów żyjących w naszych czasach.
A na czym będzie polegała wyjątkowość 144.000 wybrańców na tle pozostałych uczniów Pana Isusa? Moim zdaniem m.in. na tym, że:
- będą genetycznymi Izraelitami:
Ap 7:
(3) Nie wyrządzajcie szkody ziemi ni morzu, ni drzewom, aż opieczętujemy na czołach sługi Boga naszego. (4) I usłyszałem liczbę opieczętowanych: sto czterdzieści cztery tysiące opieczętowanych ze wszystkich pokoleń synów Izraela:
- zostaną powołani, a następnie wypróbowani, aby stać się wybranymi Pana Isusa, co w konsekwencji pokaże ich pełne oddanie i wierność Panu Isusowi:
Ap 14:
(1) Potem ujrzałem: a oto Baranek stojący na górze Syjon, a z Nim sto czterdzieści cztery tysiące, mające imię Jego i imię Jego Ojca wypisane na czołach. (…) (4) To ci, którzy z kobietami się nie splamili: bo są dziewicami; ci, którzy Barankowi towarzyszą, dokądkolwiek idzie; ci spośród ludzi zostali wykupieni na pierwociny dla Boga i dla Baranka, (5) a w ustach ich kłamstwa nie znaleziono: są nienaganni.
Ap 17:
(14) Ci będą walczyć z Barankiem, a Baranek ich zwycięży, bo Panem jest panów i Królem królów - a także ci, co z Nim są: powołani, wybrani i wierni.
- będą doskonale wiedzieli, co powiedział Pan Isus (poznają prawdę), będą przestrzegali jak najlepiej potrafią wszystkich przykazań Pana Isusa i całej Jego nauki oraz będą tego samego uczyli innych, a także będą udzielali im chrztu:
Mt 28:
(18) Wtedy Jezus podszedł do nich i przemówił tymi słowami: Dana Mi jest wszelka władza w niebie i na ziemi. (19) Idźcie więc i nauczajcie wszystkie narody, udzielając im chrztu w imię Ojca i Syna, i Ducha Świętego. (20) Uczcie je zachowywać wszystko, co wam przykazałem. A oto Ja jestem z wami przez wszystkie dni, aż do skończenia świata.
J 8:
(31) Wtedy powiedział Jezus do Żydów, którzy Mu uwierzyli: Jeżeli będziecie trwać w nauce mojej, będziecie prawdziwie moimi uczniami (32) i poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli.
- będą robić to, co robili apostołowie tj. m.in.:
Mt 10:
(7) Idźcie i głoście: Bliskie już jest królestwo niebieskie. ( Uzdrawiajcie chorych, wskrzeszajcie umarłych, oczyszczajcie trędowatych, wypędzajcie złe duchy!
a ich wielka i niezachwiana wiara w Pana Isusa polegająca na przestrzeganiu Jego przykazań i Jego nauki będzie umożliwiała im to, o czym powiedział Pan Isus:
Mt 21:
(21) Jezus im odpowiedział: Zaprawdę, powiadam wam: jeśli będziecie mieć wiarę, a nie zwątpicie, to nie tylko z figowym drzewem to uczynicie, ale nawet jeśli powiecie tej górze: Podnieś się i rzuć się w morze!, stanie się. (22) I otrzymacie wszystko, o co na modlitwie z wiarą prosić będziecie.
J 14:
(12) Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Kto we Mnie wierzy, będzie także dokonywał tych dzieł, których Ja dokonuję, owszem, i większe od tych uczyni, bo Ja idę do Ojca.
cd w następnym poście.
- Odrodzony
- Liczba postów : 332
6th Luty 2017, 15:16
Tak więc Pan Isus wypowiedział pewne wyżej wskazane słowa kierując je początkowo do żyjących w Jego czasach Jego apostołów, a następnie wypowiedział te same słowa mówiąc już o czasach ostatecznych – tj. o czasach, w których Niewiasta ma porodzić syna – mężczyznę, którzy będzie pasł wszystkie narody rózgą żelazną razem z Panem Isusem. Tym samym Pan Isus w Objawieniu wskazuje wprost na 144.000 wybrańców.
W związku z powyższym moim zdaniem prawdziwe prześladowania tych, który wierzą w Pana Isusa i przestrzegają Jego przykazań i Jego nauki są dopiero przed nami.
To będzie czas, kiedy będziemy w nienawiści u wszystkich narodów z powodu imienia Pana Isusa, czyli z powodu Słowa Bożego, którego strzeżemy. Kiedy będą na nas donosić i przez co niektórzy z nas oddadzą za naukę i przykazania Pana Isusa swoje życie, zaś inni z kolei zachwieją się w wierze.
W tym też czasie pojawi się wielu fałszywych proroków, którzy wielu wprowadzą w błąd.
W tym również czasie niektórzy także z naszych braci i sióstr na całym świecie (tj. ci spośród genetycznych Izraelitów) poprzez swoje wyjątkowe i całkowite oddanie Panu Isusowi staną się niezachwianymi w wierze nauczycielami nauki i przykazań Pana Isusa, którzy będą przemawiać do wielu ludzi, ale – jak sobie myślę – ich nauczanie będzie trafiać przede wszystkim do pozostałych genetycznych Izraelitów.
Ta działalność 144.000 wybrańców będzie miała prawdopodobnie na celu przygotowanie przede wszystkim genetycznych Izraelitów do wyjścia na pustynię - a przy okazji również ich działalność zapewne przemówi i do niektórych z tych, którzy chcą się nimi stać i się do nich przyłączą. Za tym moim zdaniem przemawiają następujące słowa Pana, Boga:
Czyli być może 144.000 wybrańców spełniałoby podobną rolę do dwóch świadków, tyle że dwaj świadkowie działaliby na terenach Jerozolimy, a wybrańcy – na całym świecie. Ponadto wydaje mi się również, że działalność 144.000 wybrańców rozpoczęłaby się wcześniej niż działalność dwóch świadków.
Potem nastąpiłoby to, o czym powiedział Pan Isus:
Czyli kiedy szatan zostanie wyrzucony z nieba, Pan Isus przyjdzie niejawnie po swoich wybrańców, aby ich porwać do nieba. Zaś oni do tego czasu nie zdążą dotrzeć do wszystkich miast, w których dzisiaj żyją rozproszeni Izraelici.
Pozostaje jeszcze sama liczba 144.000 wybrańców, która ma ścisły związek z liczbą 12.
Tak więc z jednej strony mamy 12 apostołów – Izraelitów, a jednocześnie wyjątkowych uczniów Pana Isusa.
A z drugiej strony mamy liczbę 144.000 wybrańców – a więc także powołanych, wybranych i wiernych Panu Isusowi Izraelitów, na którą składa się: 12.000 x 12 pokoleń Izraela.
Nie wiem, może widzę związek tam, gdzie go nie ma… a może jest coś na rzeczy. To tylko takie moje przemyślenia.
W związku z powyższym moim zdaniem prawdziwe prześladowania tych, który wierzą w Pana Isusa i przestrzegają Jego przykazań i Jego nauki są dopiero przed nami.
To będzie czas, kiedy będziemy w nienawiści u wszystkich narodów z powodu imienia Pana Isusa, czyli z powodu Słowa Bożego, którego strzeżemy. Kiedy będą na nas donosić i przez co niektórzy z nas oddadzą za naukę i przykazania Pana Isusa swoje życie, zaś inni z kolei zachwieją się w wierze.
W tym też czasie pojawi się wielu fałszywych proroków, którzy wielu wprowadzą w błąd.
W tym również czasie niektórzy także z naszych braci i sióstr na całym świecie (tj. ci spośród genetycznych Izraelitów) poprzez swoje wyjątkowe i całkowite oddanie Panu Isusowi staną się niezachwianymi w wierze nauczycielami nauki i przykazań Pana Isusa, którzy będą przemawiać do wielu ludzi, ale – jak sobie myślę – ich nauczanie będzie trafiać przede wszystkim do pozostałych genetycznych Izraelitów.
Ta działalność 144.000 wybrańców będzie miała prawdopodobnie na celu przygotowanie przede wszystkim genetycznych Izraelitów do wyjścia na pustynię - a przy okazji również ich działalność zapewne przemówi i do niektórych z tych, którzy chcą się nimi stać i się do nich przyłączą. Za tym moim zdaniem przemawiają następujące słowa Pana, Boga:
Iz 66:
(5) Słuchajcie słowa Pana, którzy z drżeniem czcicie Jego słowo. Powiedzieli bracia wasi, którzy was nienawidzą, którzy was odpychają przez wzgląd na moje imię: "Niech Pan pokaże swoją chwałę, żebyśmy oglądali waszą radość". Lecz oni okryją się wstydem. (6) Odgłos wrzawy z miasta, głos ze świątyni - to głos Pana, który oddaje zapłatę swoim nieprzyjaciołom. (7) Zanim odczuła skurcze porodu, powiła dziecię, zanim nadeszły jej bóle, urodziła chłopca. Kto słyszał coś podobnego? ( Kto widział takie jak te rzeczy? Czyż kraj się rodzi jednego dnia? Czyż naród rodzi się od razu? Bo Syjon ledwie zaczął rodzić, a już wydał na świat swe dzieci. (…)
(19) Ustanowię u nich znak i wyślę niektórych ocalałych z nich do narodów Tarszisz, Put, Meszek i Rosz, Tubal i Jawan, do wysp dalekich, które nie słyszały mojej sławy ani nie widziały mojej chwały. Oni ogłoszą chwałę moją wśród narodów. (20) Z wszelkich narodów przyprowadzą jako dar dla Pana wszystkich waszych braci - na koniach, na wozach, w lektykach, na mułach i na dromaderach - na moją świętą górę w Jeruzalem - mówi Pan - podobnie jak Izraelici przynoszą ofiarę z pokarmów w czystych naczyniach (21) Z nich także wezmę sobie niektórych jako kapłanów i lewitów - mówi Pan.
Zach 8:
(20) Tak mówi Pan Zastępów: W przyszłości przyjdą ludy i mieszkańcy wielu miast. (21) Mieszkańcy jednego miasta, idąc do drugiego, będą mówili: Pójdźmy zjednać przychylność Pana i szukać Pana Zastępów! - i ja idę także. (22) I tak liczne ludy i mnogie narody przychodzić będą, aby szukać Pana Zastępów w Jeruzalem i zjednać sobie przychylność Pana. (23) Tak mówi Pan Zastępów: W owych dniach dziesięciu mężów ze wszystkich narodów i języków uchwyci się skraju płaszcza człowieka z Judy, mówiąc: Chcemy iść z wami, albowiem zrozumieliśmy, że z wami jest Bóg.
Czyli być może 144.000 wybrańców spełniałoby podobną rolę do dwóch świadków, tyle że dwaj świadkowie działaliby na terenach Jerozolimy, a wybrańcy – na całym świecie. Ponadto wydaje mi się również, że działalność 144.000 wybrańców rozpoczęłaby się wcześniej niż działalność dwóch świadków.
Potem nastąpiłoby to, o czym powiedział Pan Isus:
Mt 10:
(23) Gdy was prześladować będą w tym mieście, uciekajcie do innego. Zaprawdę, powiadam wam: Nie zdążycie obejść miast Izraela, nim przyjdzie Syn Człowieczy.
Czyli kiedy szatan zostanie wyrzucony z nieba, Pan Isus przyjdzie niejawnie po swoich wybrańców, aby ich porwać do nieba. Zaś oni do tego czasu nie zdążą dotrzeć do wszystkich miast, w których dzisiaj żyją rozproszeni Izraelici.
Pozostaje jeszcze sama liczba 144.000 wybrańców, która ma ścisły związek z liczbą 12.
Tak więc z jednej strony mamy 12 apostołów – Izraelitów, a jednocześnie wyjątkowych uczniów Pana Isusa.
A z drugiej strony mamy liczbę 144.000 wybrańców – a więc także powołanych, wybranych i wiernych Panu Isusowi Izraelitów, na którą składa się: 12.000 x 12 pokoleń Izraela.
Nie wiem, może widzę związek tam, gdzie go nie ma… a może jest coś na rzeczy. To tylko takie moje przemyślenia.
8th Luty 2017, 14:20
Żyd syjonistyczny, wielbiciel NWO Soros na muszce u Trumpa!
http://washingtonfeed.com/trump-to-declare-george-soros-national-security-threat.html
Prezydent Trump oświadczył, że wykorzysta specjalny rozkaz Obamy, aby ogłosić publicznie Georga Sorosa jako "osoby groźnej dla narodowego bezpieczeństwa" w USA.
Po Rosji i Węgrzech USA zaczyna się budzić z ohydnego snu syjonistycznego i dobiera się do znanego mąciciela w wielu innych państwach, odpowiedzialnego osobiście za śmierć wielu ludzi, zwłaszcza na Ukrainie, gdzie w wyniku jego 'interwencji' zginęło niemal 10 tysięcy ludności cywilnej.
Soros został usunięty z Rosji za mieszanie sie w interesy państwa, na Węgrzech Orban będzie monitorował wszystkie organizacje sponsorowane przez Sorosa.
W USA Soros jest odpowiedzialny za bezpośrednią ingerencję w wybory w USDA, za masowe demonstracje BLM przeciwko Trumpowi, gdzie śmierć poniosło kilkanaście osób oraz powstały wielkie podziały rasowe z powodu ingerencji Sorosa, który opłacał nie tylko partię demokratyczną czyli Clinton ale opłacał niemal wszystkie protesty przeciwko Trumpowi.
Osobiście dziwię się, ze w tak łagodny sposób Rosja czy USA traktuje taką ohydną osobę, która zachęca do przemocy i łamie w ten sposób wszelkie prawa międzynarodowe.
Obecny konflikt na Ukrainie to przecież głównie jego robota.
Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com
- polskapaw
- Liczba postów : 190
8th Luty 2017, 17:41
Tak się zastanawiam, nad rozdziałem 24 Mateusza.
Pewnego dnia pojawi się ohyda spustoszenia na miejscu świętym i jest to początek wielkiego ucisku (42 m-ce).
(20) A módlcie się, żeby ucieczka wasza nie wypadła w zimie albo w szabat. (21) Będzie bowiem wówczas wielki ucisk, jakiego nie było od początku świata aż dotąd i nigdy nie będzie.
Ucieczka w związku z rozpoczęciem wielkiego ucisku ( pojawienia się ohydy spustoszenia).
Zaraz też po ucisku owych dni .... ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego na obłokach niebieskich z wielką mocą i chwałą. (31) Pośle On swoich aniołów z trąbą o głosie potężnym, i zgromadzą Jego wybranych z czterech stron świata, od jednego krańca nieba aż do drugiego.
Po wielkim ucisku aniołowie mają zebrać wybranych z całego świata. ...
Lecz z powodu wybranych ów czas zostanie skrócony.
W jednym zdaniu ucieczka zaraz na początku wielkiego ucisku, a w innym zebranie wybranych zaraz po ucisku.
Po skróconym ucisku bo by i oni nie przeżyli i z ich powodu zostanie ten czas skrócony
Nie wiem co z tym zrobić...Kim są ci wybrani? Jaka jest ich rola w tym okresie? Bóg skróci ten paskudny czas aby ich ratować i potem zebrać z pomocą aniołów przy dźwięku trąby.
Pewnego dnia pojawi się ohyda spustoszenia na miejscu świętym i jest to początek wielkiego ucisku (42 m-ce).
(20) A módlcie się, żeby ucieczka wasza nie wypadła w zimie albo w szabat. (21) Będzie bowiem wówczas wielki ucisk, jakiego nie było od początku świata aż dotąd i nigdy nie będzie.
Ucieczka w związku z rozpoczęciem wielkiego ucisku ( pojawienia się ohydy spustoszenia).
Zaraz też po ucisku owych dni .... ujrzą Syna Człowieczego, przychodzącego na obłokach niebieskich z wielką mocą i chwałą. (31) Pośle On swoich aniołów z trąbą o głosie potężnym, i zgromadzą Jego wybranych z czterech stron świata, od jednego krańca nieba aż do drugiego.
Po wielkim ucisku aniołowie mają zebrać wybranych z całego świata. ...
Lecz z powodu wybranych ów czas zostanie skrócony.
W jednym zdaniu ucieczka zaraz na początku wielkiego ucisku, a w innym zebranie wybranych zaraz po ucisku.
Po skróconym ucisku bo by i oni nie przeżyli i z ich powodu zostanie ten czas skrócony
Nie wiem co z tym zrobić...Kim są ci wybrani? Jaka jest ich rola w tym okresie? Bóg skróci ten paskudny czas aby ich ratować i potem zebrać z pomocą aniołów przy dźwięku trąby.
- Iraeneus
- Liczba postów : 585
8th Luty 2017, 20:30
Minęło już 6 lat, spójrzcie na tą mapę skażenia, przerażające:
http://reporters.pl/5250/fukushima-zaatakowala-promieniowanie-100-krotnie-przekroczylo-smiertelna-dawke-wideo/
http://reporters.pl/5250/fukushima-zaatakowala-promieniowanie-100-krotnie-przekroczylo-smiertelna-dawke-wideo/
Mt 22:37-39 Będziesz miłował Pana, Boga swego, z całego serca swego i z całej duszy swojej, i z całej myśli swojej. To jest największe i pierwsze przykazanie. A drugie podobne temu: Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego.
- Iraeneus
10th Luty 2017, 22:53
Bardzo ciekawe informacje :
Chodzi o współczesny Izrael który powstał po wojnie. Tytuł trochę mylący bo w wykładzie jest dużo informacji nt czasów współczesnych. Naprawdę warto obejrzeć.
Chodzi o współczesny Izrael który powstał po wojnie. Tytuł trochę mylący bo w wykładzie jest dużo informacji nt czasów współczesnych. Naprawdę warto obejrzeć.
Mt 22:37-39 Będziesz miłował Pana, Boga swego, z całego serca swego i z całej duszy swojej, i z całej myśli swojej. To jest największe i pierwsze przykazanie. A drugie podobne temu: Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego.
- Iraeneus
12th Luty 2017, 11:30
Zobaczcie co przez przypadek odnalazłem:
http://www.money.pl/gospodarka/unia-europejska/wiadomosci/artykul/zloto-rezerwy-bundesbank-niemcy,155,0,2260635.html
Wiadomo liczy się główna informacja, reszta to bezwartościowa papka.
Niemy, Bundesbank ściągną 583 tony swojego złota z zagranicy ( ogółem posiada 3 tys. ton ) które III rzesza zrabowała podczas II WW ( wcześniej w latach trzydziestych dostała też od międzynarodowej finansjery ) a które jak opisują w artykule przewieziono na zachód do Francji, Anglii i USA aby je chronić przed ZSSR pod koniec wojny !!!!.
Ale dobrze, tzn że Niemcy bądź co bądź są jeszcze trochę wypłacalni. Więc mogliby w ramach reparacji wojennych oddać nam te 800 do 1000 miliardów dolarów za straty wojenne ( przypominam że formalnie jesteśmy dalej w stanie wojennym z Niemcami, mamy jakiś układ dobro sąsiedzki ale rozejmu nie podpisaliśmy bo właśnie dla tego że nie wypłacili nam reparacji wojennych ).
Są też inne info z których można wyciągną inne wnioski. W szczególności o relacjach Trump - Niemcy.
http://www.money.pl/gospodarka/unia-europejska/wiadomosci/artykul/zloto-rezerwy-bundesbank-niemcy,155,0,2260635.html
Wiadomo liczy się główna informacja, reszta to bezwartościowa papka.
Niemy, Bundesbank ściągną 583 tony swojego złota z zagranicy ( ogółem posiada 3 tys. ton ) które III rzesza zrabowała podczas II WW ( wcześniej w latach trzydziestych dostała też od międzynarodowej finansjery ) a które jak opisują w artykule przewieziono na zachód do Francji, Anglii i USA aby je chronić przed ZSSR pod koniec wojny !!!!.
Ale dobrze, tzn że Niemcy bądź co bądź są jeszcze trochę wypłacalni. Więc mogliby w ramach reparacji wojennych oddać nam te 800 do 1000 miliardów dolarów za straty wojenne ( przypominam że formalnie jesteśmy dalej w stanie wojennym z Niemcami, mamy jakiś układ dobro sąsiedzki ale rozejmu nie podpisaliśmy bo właśnie dla tego że nie wypłacili nam reparacji wojennych ).
Są też inne info z których można wyciągną inne wnioski. W szczególności o relacjach Trump - Niemcy.
- Iraeneus
13th Luty 2017, 12:03
fajny filmik, ciekawe powiązanie faktów no i na około 3:24 ukazuje fragment Henryka artykułu;
I to też dobre:
Może to być jakiś agent, ale ujawnia dużo ciekawych faktów.
Aby nie dać się złapać tylko w pułapkę i nie do końca mu wierzyć.
I tutaj to !!!! pisaliśmy na forum gdzieś o wielkiej fali, no to proszę:
A tutaj zamachy i zamach w Berlinie:
A to z innej dziedziny:
Ciekawe newsy:
I to też dobre:
Może to być jakiś agent, ale ujawnia dużo ciekawych faktów.
Aby nie dać się złapać tylko w pułapkę i nie do końca mu wierzyć.
I tutaj to !!!! pisaliśmy na forum gdzieś o wielkiej fali, no to proszę:
A tutaj zamachy i zamach w Berlinie:
A to z innej dziedziny:
Ciekawe newsy:
13th Luty 2017, 14:15
Poczytałem dzisiaj nieco więcej o Trumpie i wiem, że nic nie wiem. Ten człowiek ma wielkie powiązania z mafiami i w sumie nikt nie wie o co w tym wszystkim chodzi.
http://www.veteranstoday.com/2017/01/20/trumps-bankruptcy-and-the-russian-money-laundering/
https://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Sater
Ten artykuł ujawnia jego ścisłą współpracę przez 30 lat z Felixem Saterem, rosyjskim Żydem o którym krążą pogłoski, że działa w mafii i był Trumpa doradcą. Trafił do więzienia za pokiereszowanie twarzy szkłem jakiegoś gościa oraz za machlojki pieniężne około 8 mln.
W powyższym linku jest Trump, który na pytanie czy zna Felixa odpowiada, ze nie poznałby go bo go raz gdzieś tam kiedyś widział i po następnym pytaniu pożegnał się i wyszedł przerywając wywiad.
Jest tego znacznie więcej i po reakcjach czytelników tego artykułu zorientowałem się, ze praktycznie nie ma ludzi, którzy wiedzą z kim trzyma Trump i do czego naprawdę zmierza.
Sam sprzeczności i konspiracje. W sumie możemy się spodziewać niemal wszystkiego.
Jedno jest pewne, większość Żydów go nienawidzi z pasją ale nie wszyscy!
http://www.veteranstoday.com/2017/01/20/trumps-bankruptcy-and-the-russian-money-laundering/
https://en.wikipedia.org/wiki/Felix_Sater
Ten artykuł ujawnia jego ścisłą współpracę przez 30 lat z Felixem Saterem, rosyjskim Żydem o którym krążą pogłoski, że działa w mafii i był Trumpa doradcą. Trafił do więzienia za pokiereszowanie twarzy szkłem jakiegoś gościa oraz za machlojki pieniężne około 8 mln.
W powyższym linku jest Trump, który na pytanie czy zna Felixa odpowiada, ze nie poznałby go bo go raz gdzieś tam kiedyś widział i po następnym pytaniu pożegnał się i wyszedł przerywając wywiad.
Jest tego znacznie więcej i po reakcjach czytelników tego artykułu zorientowałem się, ze praktycznie nie ma ludzi, którzy wiedzą z kim trzyma Trump i do czego naprawdę zmierza.
Sam sprzeczności i konspiracje. W sumie możemy się spodziewać niemal wszystkiego.
Jedno jest pewne, większość Żydów go nienawidzi z pasją ale nie wszyscy!
henrykubik@gmx.com
- Iraeneus
16th Luty 2017, 10:18
Umieściłem ten film już w dziale zdrowie. Ale uważam że jest tak ważny że ... zamieszczam go i tu aby wszyscy mogli zobaczyć jego wagę :
Co do zasady mówi o raku.
Podejmuje też na początku kwestię SYSTEMU,
doatkowo od około 39;30 bardzo silny materiał. Emocje warunkują nasze zdrowie, trzeba kochać i miłować.
O tym kiedyś sam nie raz pisałem, unikać złych emocji w sobie.
Obejrzyjcie cały materiał, naprawdę warto.
Co do zasady mówi o raku.
Podejmuje też na początku kwestię SYSTEMU,
doatkowo od około 39;30 bardzo silny materiał. Emocje warunkują nasze zdrowie, trzeba kochać i miłować.
O tym kiedyś sam nie raz pisałem, unikać złych emocji w sobie.
Obejrzyjcie cały materiał, naprawdę warto.
18th Luty 2017, 22:41
Trump musi być naprawdę nienawidzony, jeśli już na prywatne skrzynki emailowe wysyłają takie oskarżenia na Trumpa i chęć walki z nim i tym co robi
19th Luty 2017, 00:53
Ponownie kłamstwa mas mediów.
Trump nie zatrzymał imigracji!
Trump zatrzymał nielegalną imigrację, za którą kryje się masowy przemyt narkotyków, gangów, wymuszanej prostytucji, handel dziećmi, handel bronią i wiele innych przestępstw.
Nielegalni imigranci nigdy nie pracują i żyją z rozbojów i przestępstw. Media nienawidzące Trumpa rozpowszechniają kłamliwe informacje o blokowaniu imigracji i nigdy nie dodają słowa - nielegalnej imigracji.
A ta kosztuje państwo miliardy dolarów, masę przestępstw oraz masę przestępstw popełnianych pod wpływem narkotyków.
Zbrodnicze nasienie węża zwalcza Trumpa za wszelką cenę ponieważ boi się powstrzymania pedofilii oraz innych masowych przestępstw popełnianych przez mas media i nadal istniejące władze.
W ostatnim przemówieniu Trump powiedział, że Obama pozostawił mu niezwykły bałagan w kraju z miastami, w których nie da się normalnie żyć z powodu przestępstw i masowych mordów.
Gospodarka leży na kolanach i na kartkach żywności jest wiele milionów ludzi i rząd musi pożyczać, aby tych ludzi nakarmić.
Hillary nie naprawiłaby tego ponieważ ona z Obamą była bezpośrednią przyczyną takiego bałaganu.
Gdyby Hillary została prezydentem, mielibyśmy już wielką wojnę w Europie i stan wojenny w USA.
Trump nie zatrzymał imigracji!
Trump zatrzymał nielegalną imigrację, za którą kryje się masowy przemyt narkotyków, gangów, wymuszanej prostytucji, handel dziećmi, handel bronią i wiele innych przestępstw.
Nielegalni imigranci nigdy nie pracują i żyją z rozbojów i przestępstw. Media nienawidzące Trumpa rozpowszechniają kłamliwe informacje o blokowaniu imigracji i nigdy nie dodają słowa - nielegalnej imigracji.
A ta kosztuje państwo miliardy dolarów, masę przestępstw oraz masę przestępstw popełnianych pod wpływem narkotyków.
Zbrodnicze nasienie węża zwalcza Trumpa za wszelką cenę ponieważ boi się powstrzymania pedofilii oraz innych masowych przestępstw popełnianych przez mas media i nadal istniejące władze.
W ostatnim przemówieniu Trump powiedział, że Obama pozostawił mu niezwykły bałagan w kraju z miastami, w których nie da się normalnie żyć z powodu przestępstw i masowych mordów.
Gospodarka leży na kolanach i na kartkach żywności jest wiele milionów ludzi i rząd musi pożyczać, aby tych ludzi nakarmić.
Hillary nie naprawiłaby tego ponieważ ona z Obamą była bezpośrednią przyczyną takiego bałaganu.
Gdyby Hillary została prezydentem, mielibyśmy już wielką wojnę w Europie i stan wojenny w USA.
henrykubik@gmx.com
20th Luty 2017, 20:23
Liderka Black Lives Matter: Biali to podludzie, genetyczny mutant pochodzący od czarnoskórych
Yusra Khogali liderka Black Lives Matter (ang. czarne życia się liczą) z Toronto stwierdziła, że biali ludzie to tak naprawdę „podludzie”, których jedną z cech rozpoznawczych są „skazy genetyczne”.
Jedna z liderek BLM, organizacji określającej siebie jako „antyrasistowska”,Yusra Khogali opublikowała na jednym z portali społecznościowych post pełen rasizmu i nienawiści skierowany w stronę białych ludzi.
– Biała rasa nie jest naturalna, w rzeczywistości jest ona oznaka bycia „podczłowiekiem” – stwierdziła Khogali.
– Wszystkie fenotypy pochodzą od rasy czarnej, a biała rasa to tylko genetyczny defekt – oświadczyła działaczka „antyrasistowska”.
Liderka Black Lives Matter podała kilka „dowodów” na swoje twierdzenia. Wśród nich znalazły się m.in. „mają wyższe stężenie inhibitorów enzymatycznych, które hamują produkcję melaniny„.
– Melanina sprawia, że czarna skóra lepiej przyjmuje światło i zachowuje je w „trybie pamięci”. To oznacza, że czarna skóra przetwarza światło na wiedzę i pobiera ją prost z energii kosmicznej, z którą się w ten sposób komunikuje – przekonuje działaczka.
Kobieta stwierdziła także, że dzięki wyższości genetycznej rasy czarnej nad białą, będzie łatwo wyeliminować tą drugą. Wystarczy tylko, że czarnoskórzy mężczyźni zaczną przekazywać swoje geny poprzez seks z białymi kobietami.
http://pikio.pl/liderka-black-lives-matter-biali-to-podludzie-genetyczny-mutant-pochodzacy-od-czarnoskorych/
---------------
Co za piękna otwarta nowoczesna światopoglądowa wypowiedź kobiety która jest przeciwniczką rasizmu ( przeciw czarnym ) !
Yusra Khogali liderka Black Lives Matter (ang. czarne życia się liczą) z Toronto stwierdziła, że biali ludzie to tak naprawdę „podludzie”, których jedną z cech rozpoznawczych są „skazy genetyczne”.
Jedna z liderek BLM, organizacji określającej siebie jako „antyrasistowska”,Yusra Khogali opublikowała na jednym z portali społecznościowych post pełen rasizmu i nienawiści skierowany w stronę białych ludzi.
– Biała rasa nie jest naturalna, w rzeczywistości jest ona oznaka bycia „podczłowiekiem” – stwierdziła Khogali.
– Wszystkie fenotypy pochodzą od rasy czarnej, a biała rasa to tylko genetyczny defekt – oświadczyła działaczka „antyrasistowska”.
Liderka Black Lives Matter podała kilka „dowodów” na swoje twierdzenia. Wśród nich znalazły się m.in. „mają wyższe stężenie inhibitorów enzymatycznych, które hamują produkcję melaniny„.
– Melanina sprawia, że czarna skóra lepiej przyjmuje światło i zachowuje je w „trybie pamięci”. To oznacza, że czarna skóra przetwarza światło na wiedzę i pobiera ją prost z energii kosmicznej, z którą się w ten sposób komunikuje – przekonuje działaczka.
Kobieta stwierdziła także, że dzięki wyższości genetycznej rasy czarnej nad białą, będzie łatwo wyeliminować tą drugą. Wystarczy tylko, że czarnoskórzy mężczyźni zaczną przekazywać swoje geny poprzez seks z białymi kobietami.
http://pikio.pl/liderka-black-lives-matter-biali-to-podludzie-genetyczny-mutant-pochodzacy-od-czarnoskorych/
---------------
Co za piękna otwarta nowoczesna światopoglądowa wypowiedź kobiety która jest przeciwniczką rasizmu ( przeciw czarnym ) !
21st Luty 2017, 10:24
Liskar ta babka to typowa agentka wpływu, jej zadaniem jest podsycać nienawiść i podział. Ma jasno wytyczone zadania i dostaje za ten cyrk kaskę.
- tworzyć w mediach flagowe hasła wzbudzające niepokój
- przyciągać czarnoskórych dewiantów do siebie i w miarę możliwości wykorzystać ich
- pobudzać białych dewiantów do działania, generując nienawiść obopólną
Każdy normalnie myślący człowiek wie że to wszystko bzdury, jednak pokrzywdzeni czarni, zdesperowani złodzieje i gangi czarnych wychowane na czarnym rapie wciskający im 24/ h to że są wykorzystywani przez białych takie newsy łykają , ponieważ to w ich topornym rozumowaniu wywyższa ich.
Schemat przećwiczony w latach 20 w nazistowskich Niemczech i nawet w Indiach.
Żyjemy w bardzo ohydnych czasach!
- tworzyć w mediach flagowe hasła wzbudzające niepokój
- przyciągać czarnoskórych dewiantów do siebie i w miarę możliwości wykorzystać ich
- pobudzać białych dewiantów do działania, generując nienawiść obopólną
Każdy normalnie myślący człowiek wie że to wszystko bzdury, jednak pokrzywdzeni czarni, zdesperowani złodzieje i gangi czarnych wychowane na czarnym rapie wciskający im 24/ h to że są wykorzystywani przez białych takie newsy łykają , ponieważ to w ich topornym rozumowaniu wywyższa ich.
Schemat przećwiczony w latach 20 w nazistowskich Niemczech i nawet w Indiach.
Żyjemy w bardzo ohydnych czasach!
21st Luty 2017, 15:43
Dokładnie Bushi. Zobaczmy ten film:
Proszę posłuchać do 6 min 30 sekundy.
Szczególnie odnosząc się do Stonogi Michalkiewicz opowiedział jak w czasach Solidarności, zorganizował on spotkanie Solidarności. Zaprosił tam pewnego człowieka, który wygłosił referat w którym był skrajnie radykalny i pełen nienawiści do PRL (Michalkiewicz sam mówił, że jego mówca był o wiele bardziej radykalny wobec niego). Potem po jakimś czasie okazało się, ze ten człowiek to agent SB.
Tak samo w tej rozmowie zauważono, że pan Stonoga jakby nie był chroniony przez służby, to za swoje poglądy szybko by wylądował w więzieniu.
Czyli pani Lives Matter jest typową agentką która bezpiecznie głosi swoje skrajnie rasistowskie poglądy. Gdyby nie była takową agentką to szybko by wylądowała w więzieniu, czy też władze by "sprawiły", że zginęła by samobójczo lub w wypadku.
Jest zatem labo agentem służb, lub działa na zlecenie służb. Jej cel to podział i wzniecanie konfliktów na tle rasowym.
A teraz zobaczmy jedno, co nam Isus mówił????
Każdy kto zna się na realiach walki, wie, że spoliczkowanie nie jest techniką walki wręcz ale formą prowokacji.
Isus pokazał nam metodę walki przeciwko nasieniu węża, które nas prowokuje i skłóca.
Czyli co nie dawać się prowokować agentom, ale należy pokazywać ludziom, że są oni agentami.
Zobaczmy ten film:
W nim pan Marian Kowalski nie daje się sprowokować dziennikarce, ale sam ją spokojnie i z humorem punktuje i pokazuje ludziom jej obłudę.
Proszę posłuchać do 6 min 30 sekundy.
Szczególnie odnosząc się do Stonogi Michalkiewicz opowiedział jak w czasach Solidarności, zorganizował on spotkanie Solidarności. Zaprosił tam pewnego człowieka, który wygłosił referat w którym był skrajnie radykalny i pełen nienawiści do PRL (Michalkiewicz sam mówił, że jego mówca był o wiele bardziej radykalny wobec niego). Potem po jakimś czasie okazało się, ze ten człowiek to agent SB.
Tak samo w tej rozmowie zauważono, że pan Stonoga jakby nie był chroniony przez służby, to za swoje poglądy szybko by wylądował w więzieniu.
Czyli pani Lives Matter jest typową agentką która bezpiecznie głosi swoje skrajnie rasistowskie poglądy. Gdyby nie była takową agentką to szybko by wylądowała w więzieniu, czy też władze by "sprawiły", że zginęła by samobójczo lub w wypadku.
Jest zatem labo agentem służb, lub działa na zlecenie służb. Jej cel to podział i wzniecanie konfliktów na tle rasowym.
A teraz zobaczmy jedno, co nam Isus mówił????
Mat 5 napisał:(38) Słyszeliście, iż powiedziano: Oko za oko, ząb za ząb.
(39) A Ja wam powiadam: Nie sprzeciwiajcie się złemu, a jeśli cię kto uderzy w prawy policzek, nadstaw mu i drugi.
Każdy kto zna się na realiach walki, wie, że spoliczkowanie nie jest techniką walki wręcz ale formą prowokacji.
Isus pokazał nam metodę walki przeciwko nasieniu węża, które nas prowokuje i skłóca.
Mat 10 napisał:(16) Oto Ja posyłam was jak owce między wilki, bądźcie tedy roztropni jak węże i niewinni jak gołębice.
Czyli co nie dawać się prowokować agentom, ale należy pokazywać ludziom, że są oni agentami.
Zobaczmy ten film:
W nim pan Marian Kowalski nie daje się sprowokować dziennikarce, ale sam ją spokojnie i z humorem punktuje i pokazuje ludziom jej obłudę.
25th Luty 2017, 15:03
Z okazji sabatu pooglądałem sobie sporo materiałów, sporo napisałem i odkryłem ponownie sporo w Biblii. Chociażby przetłumaczenie 13 rozdziału Izajasza, gdzie jest dosyć wyraźnie o Nefilimach i to chyba na Antarktydzie.
Spojrzałem przypadkiem na jeden film widząc znajomą buzię Nigela Farage w USA i zdałem sobie sprawę, że upadek NWO jest już bardzo poważny. Przecież Brexit czyli wyjście Anglii z UE to niemalk kopia wyborów w USA, czy raczej odwrotnie, USA to kopia Brexit.
Dla nie znających tego słowa wyjaśnię, że BR - Brytania - exit - wyjście.
Farage miał mały wykład na jednej konferencji i podał, że cel Brexit to uwolnienie się od NWO, którą reprezentuje UE, organizacja założona i kontrolowana przez Watykan.
Mamy więc trzech nowych króli w krajach o białej populacji, czyli Rosja. Anglia i USA. Do tego dochodzą Węgry i Ukraina była bliska uwolnienia sie od syjonistycznego szaleństwa NWO.
Ale mamy wkrótce wybory we Francji i we Włoszech oraz (podobno) w Niemczech i... pamiętajmy, że otrzymujemy (głównie) informacje od fake mediów czyli syjonistycznej szczekaczki.
Aha.. lubię oglądać te programy z USA gdzie ludzie mówią naszym językiem, czyli plują na szatański NWO o nie wahają się tego tak nazywać. To także ukazuje w jaki sposób widzą to i władze i masy Amerykanów. Media w USA praktycznie nie mają szansy aby się podnieść. Dzisiaj Trump nie wpuścił mas mediów na konferencje prasową i zapanowała zwłaszcza w CNN absolutna zgroza.
Trump powinien użyć jednej techniki ale nie wiem jak mu przekazać! :-)
Mas media są ściśle kontrolowane przez rząd!
W jaki sposób? Rząd określa kto i na jakich warunkach może otrzymać licencję na nadawanie na antenie. Oznacza to, że aby dostać licencję trzeba mieć zaufanie władz które dają licencje jedynie wyselekcjonowanym agentom NWO.
Jest więc jasne, że człowiek spoza NWO szaleństwa nie ma szansy na nadawanie swoich programów TV.
Jak więc można media rozbić? W prosty sposób.
Dawać licencje, ktokolwiek o nie prosi i popularność sieci zadecyduje, kto się utrzyma na antenie.
Czyli zrobić zdrową konkurencję. Jeżeli CNN coś oszuka, nowa sieć zaraz to zniszczy prawdą.
Ostatnio Google zamknął wielce popularną witrynę na Zachodzie, Mike Adams, Health Ranger i masy ludzi protestowało na linii i Google popuścił.
Adams ujawniał przekręty medyczne a zwłaszcza szczepionek. Aż dziwne, że jeszcze żyje.
https://www.google.com.au/search?q=mike+adams+natural+news&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=0oyxWPObH-3c8webyr_YCg
Alex Jones dostał ostrego sierpowego także od Google, który wstrzymał 3.5 mionowe ogłoszenia na Alex Jones kanałach. Jones szalenie.
W Polsce - nie wierzmy rządowi, jeżeli nadal media są te same. Jeżeli dopuszczą niezależne media do transmisji, które będą mówić prawdę o Watykanie i syjonistach na całą Polskę, to będzie wiadome, że następuje odwilż. W przeciwnym wypadku jest to eskalacja starych kłamstw w nowym opakowaniu.
W USA Trump i jego rząd mówi otwarcie o szatańskim NWO.
Ale istnieje jeden wielki minus administracji Trumpa. Chemtrails są rozpylane jeszcze bardziej intensywnie niż kiedykolwiek i już jest sporo głosów aby Trump to powstrzymał. Nie ma na razie słowa z Białego Domu w tym bardzo istotnym temacie. Czyżby chemtrails to jednak agenda upadłych aniołów i nadal ten niszczycielski proceder będzie kontynuowany!?
Najwidoczniej... TAK!
Spojrzałem przypadkiem na jeden film widząc znajomą buzię Nigela Farage w USA i zdałem sobie sprawę, że upadek NWO jest już bardzo poważny. Przecież Brexit czyli wyjście Anglii z UE to niemalk kopia wyborów w USA, czy raczej odwrotnie, USA to kopia Brexit.
Dla nie znających tego słowa wyjaśnię, że BR - Brytania - exit - wyjście.
Farage miał mały wykład na jednej konferencji i podał, że cel Brexit to uwolnienie się od NWO, którą reprezentuje UE, organizacja założona i kontrolowana przez Watykan.
Mamy więc trzech nowych króli w krajach o białej populacji, czyli Rosja. Anglia i USA. Do tego dochodzą Węgry i Ukraina była bliska uwolnienia sie od syjonistycznego szaleństwa NWO.
Ale mamy wkrótce wybory we Francji i we Włoszech oraz (podobno) w Niemczech i... pamiętajmy, że otrzymujemy (głównie) informacje od fake mediów czyli syjonistycznej szczekaczki.
Aha.. lubię oglądać te programy z USA gdzie ludzie mówią naszym językiem, czyli plują na szatański NWO o nie wahają się tego tak nazywać. To także ukazuje w jaki sposób widzą to i władze i masy Amerykanów. Media w USA praktycznie nie mają szansy aby się podnieść. Dzisiaj Trump nie wpuścił mas mediów na konferencje prasową i zapanowała zwłaszcza w CNN absolutna zgroza.
Trump powinien użyć jednej techniki ale nie wiem jak mu przekazać! :-)
Mas media są ściśle kontrolowane przez rząd!
W jaki sposób? Rząd określa kto i na jakich warunkach może otrzymać licencję na nadawanie na antenie. Oznacza to, że aby dostać licencję trzeba mieć zaufanie władz które dają licencje jedynie wyselekcjonowanym agentom NWO.
Jest więc jasne, że człowiek spoza NWO szaleństwa nie ma szansy na nadawanie swoich programów TV.
Jak więc można media rozbić? W prosty sposób.
Dawać licencje, ktokolwiek o nie prosi i popularność sieci zadecyduje, kto się utrzyma na antenie.
Czyli zrobić zdrową konkurencję. Jeżeli CNN coś oszuka, nowa sieć zaraz to zniszczy prawdą.
Ostatnio Google zamknął wielce popularną witrynę na Zachodzie, Mike Adams, Health Ranger i masy ludzi protestowało na linii i Google popuścił.
Adams ujawniał przekręty medyczne a zwłaszcza szczepionek. Aż dziwne, że jeszcze żyje.
https://www.google.com.au/search?q=mike+adams+natural+news&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=0oyxWPObH-3c8webyr_YCg
Alex Jones dostał ostrego sierpowego także od Google, który wstrzymał 3.5 mionowe ogłoszenia na Alex Jones kanałach. Jones szalenie.
W Polsce - nie wierzmy rządowi, jeżeli nadal media są te same. Jeżeli dopuszczą niezależne media do transmisji, które będą mówić prawdę o Watykanie i syjonistach na całą Polskę, to będzie wiadome, że następuje odwilż. W przeciwnym wypadku jest to eskalacja starych kłamstw w nowym opakowaniu.
W USA Trump i jego rząd mówi otwarcie o szatańskim NWO.
Ale istnieje jeden wielki minus administracji Trumpa. Chemtrails są rozpylane jeszcze bardziej intensywnie niż kiedykolwiek i już jest sporo głosów aby Trump to powstrzymał. Nie ma na razie słowa z Białego Domu w tym bardzo istotnym temacie. Czyżby chemtrails to jednak agenda upadłych aniołów i nadal ten niszczycielski proceder będzie kontynuowany!?
Najwidoczniej... TAK!
henrykubik@gmx.com
- Iraeneus
26th Luty 2017, 16:11
Obejrzyjcie:
No po prostu szok.
Międlara zatrzymano na granicy w Anglii przez dwóch agentów "żydowskiej agencji do spraw specjalnych" !!!
Posłuchajcie sami od około 1:10.
Szokujące jest to że Ci agenci tak się odkryli !! Zrobili to w sposób jawny. Widać prawda zwycięża a nasienie węża ukazuje swoje prawdziwe oblicze !!!
No po prostu szok.
Międlara zatrzymano na granicy w Anglii przez dwóch agentów "żydowskiej agencji do spraw specjalnych" !!!
Posłuchajcie sami od około 1:10.
Szokujące jest to że Ci agenci tak się odkryli !! Zrobili to w sposób jawny. Widać prawda zwycięża a nasienie węża ukazuje swoje prawdziwe oblicze !!!
- Iraeneus
26th Luty 2017, 16:49
Bardzo dobre przemówienie P. Jakiego:
Mam nadzieję że rozprawią się z tą bandą która osiadła w strukturach państwa wg scenariusza z stenogramów Bergmana.
Mam nadzieję że rozprawią się z tą bandą która osiadła w strukturach państwa wg scenariusza z stenogramów Bergmana.
- Łukasz.s
- Liczba postów : 102
26th Luty 2017, 18:22
Dzisiaj przeczytałem ten o to ciekawy artykuł.
[url=zmianynaziemi.pl/wiadomosc/donald-trump-ostrzega-przed-podrozami-do-paryza-sugerujac-ze-juz- paristan]zmianynaziemi.pl/wiadomosc/donald-trump-ostrzega-przed-podrozami-do-paryza-sugerujac-ze-juz- paristan[/url]
Czytając ten artykuł zauważyłem jedną sprawę? Co takie zyskuje D. Trump głosząc takie tezy?
Po pierwsze, ludzie biali we Francji zaczną dostrzegać problem jakim jest nielegalna
imigiracja.
Po drugie, ludzie świadomi tego faktu oraz tego, że ktoś z zewnątrz ma czelność głosić, że ich
kraj czy miasto jest niebezpieczne, zaczną się buntować i walczyć z nielegalnymi imigramantami.
Wielu białych Francuzów jest tak przesiąknięta ideałami wolności, równości i braterstwa. Jest
omamiona wizjami multikulturowego państwa że nie chcę lub nie potrafi dostrzec problemu jaki
stwarza dla nich władza francuska czy władza biurokratów z Brukseli propagując
multikulturalizm.
Wg mnie jedną z ról Trumpa jest gra na emocji obywateli aby wywołać u nich nienawiść i aby
doszło do bunt. Buntu, który może przynieść zmianę władzy, na taką która będzie bronić białych
obywateli przed problem multikulturowości.
W tym roku mamy wybory we Francji i innych ważnych krajach europejskich. Jak wiemy z apokalipsy
władze ma przejąc 10 króli. Wg mnie Trump nie dość, ze jest jednym z 10 króli, to również jest
osobą, która ma przygotować grunt i pomóc w przejęciu władzy pozostałym królom, prowokując
zwykłych ludzi właśnie takimi wypowiedziami. Zobaczmy wszyscy patrzą w Amerykę jak sroka w
gnat. Więc jeśli przywódca największego imperium mówi takie rzeczy to ludzi nie dość, że to
uraża to również powoduje gniew, który zostanie skierowany na nielegalnych imigrantów a przy
okazji na ludzi, którzy odpowiadają za taką, a nie inną sytuację czyli obecnych rządzących.
Czytając ten artykuł i dochodząc do takich wniosków przypomniałem sobie fragment ewangelii
Matusza, w którym nasz Zbawiciel informuje nas o wojnach między narodami.
Mało tego zmiana obecnych rządów na nowe, które chcą walczyć z nielegalnymi imigrantami może
doprowadzić do upadku i ogołecnia Watykanu/Nierządnicy, który za wszystkim stoi o czym jak
wiemy również wspomina apokalipsa.
Nie wiem jak wy, ale ja uważam że wydarzenia zaczynają przyśpieszać i trzeba czuwać abyśmy nie
zostali zaskoczeni i nie byli jak te 5 głupich panien z przepowiedni Chrytusa. Dla
przypomnienia ta przypowieść.
[url=zmianynaziemi.pl/wiadomosc/donald-trump-ostrzega-przed-podrozami-do-paryza-sugerujac-ze-juz- paristan]zmianynaziemi.pl/wiadomosc/donald-trump-ostrzega-przed-podrozami-do-paryza-sugerujac-ze-juz- paristan[/url]
Czytając ten artykuł zauważyłem jedną sprawę? Co takie zyskuje D. Trump głosząc takie tezy?
Po pierwsze, ludzie biali we Francji zaczną dostrzegać problem jakim jest nielegalna
imigiracja.
Po drugie, ludzie świadomi tego faktu oraz tego, że ktoś z zewnątrz ma czelność głosić, że ich
kraj czy miasto jest niebezpieczne, zaczną się buntować i walczyć z nielegalnymi imigramantami.
Wielu białych Francuzów jest tak przesiąknięta ideałami wolności, równości i braterstwa. Jest
omamiona wizjami multikulturowego państwa że nie chcę lub nie potrafi dostrzec problemu jaki
stwarza dla nich władza francuska czy władza biurokratów z Brukseli propagując
multikulturalizm.
Wg mnie jedną z ról Trumpa jest gra na emocji obywateli aby wywołać u nich nienawiść i aby
doszło do bunt. Buntu, który może przynieść zmianę władzy, na taką która będzie bronić białych
obywateli przed problem multikulturowości.
W tym roku mamy wybory we Francji i innych ważnych krajach europejskich. Jak wiemy z apokalipsy
władze ma przejąc 10 króli. Wg mnie Trump nie dość, ze jest jednym z 10 króli, to również jest
osobą, która ma przygotować grunt i pomóc w przejęciu władzy pozostałym królom, prowokując
zwykłych ludzi właśnie takimi wypowiedziami. Zobaczmy wszyscy patrzą w Amerykę jak sroka w
gnat. Więc jeśli przywódca największego imperium mówi takie rzeczy to ludzi nie dość, że to
uraża to również powoduje gniew, który zostanie skierowany na nielegalnych imigrantów a przy
okazji na ludzi, którzy odpowiadają za taką, a nie inną sytuację czyli obecnych rządzących.
Czytając ten artykuł i dochodząc do takich wniosków przypomniałem sobie fragment ewangelii
Matusza, w którym nasz Zbawiciel informuje nas o wojnach między narodami.
Mat 24 napisał:
(6) Potem usłyszycie o wojnach i wieści wojenne. Baczcie, abyście się nie trwożyli, bo musi się to stać, ale to jeszcze nie koniec. (7) Powstanie bowiem naród przeciwko narodowi i królestwo przeciwko królestwu, i będzie głód, i mór, a miejscami trzęsienia ziemi. napisał:
Mało tego zmiana obecnych rządów na nowe, które chcą walczyć z nielegalnymi imigrantami może
doprowadzić do upadku i ogołecnia Watykanu/Nierządnicy, który za wszystkim stoi o czym jak
wiemy również wspomina apokalipsa.
Ap 17 napisał:
(12) A dziesięć rogów, które widziałeś, to dziesięciu królów, którzy jeszcze nie objęli królestwa, lecz obejmą władzę jako królowie na jedną godzinę wraz ze zwierzęciem. (13) Ci są jednej myśli, i oddadzą moc i władzę swoją zwierzęciu. (14) Będą oni walczyć z Barankiem, lecz Baranek zwycięży ich, bo jest Panem panów i Królem królów, a ci, którzy są powołani i wybrani, oraz wierni. (15) I mówi do mnie: Wody, które widziałeś, nad którymi rozsiadła się wszetecznica, to ludy i tłumy, i narody, i języki. (16) A dziesięć rogów, które widziałeś, i zwierzę, ci znienawidzą wszetecznicę i spustoszą ją, i ogołocą, i ciało jej jeść będą, i spalą ją w ogniu. (17) Bóg bowiem natchnął serca ich, by wykonali jego postanowienie i by działali jednomyślnie, i oddali swoją władzę królewską zwierzęciu, aż wypełnią się wyroki Boże. Nie wiem jak wy, ale ja uważam że wydarzenia zaczynają przyśpieszać i trzeba czuwać abyśmy nie zostali zaskoczeni i nie byli jak te 5 głupich panien z przepowiedni Chrytusa. Dla przypomnienia ta przypowieść. napisał:
Nie wiem jak wy, ale ja uważam że wydarzenia zaczynają przyśpieszać i trzeba czuwać abyśmy nie
zostali zaskoczeni i nie byli jak te 5 głupich panien z przepowiedni Chrytusa. Dla
przypomnienia ta przypowieść.
Mat 25 napisał:
(1) Wtedy podobne będzie Królestwo Niebios do dziesięciu panien, które, wziąwszy lampy swoje, wyszły na spotkanie oblubieńca. (2) A pięć z nich było głupich, pięć zaś mądrych. (3) Głupie bowiem zabrały lampy, ale nie zabrały z sobą oliwy. (4) Mądre zaś zabrały oliwę w naczyniach wraz z lampami swymi. (5) A gdy oblubieniec długo nie nadchodził, zdrzemnęły się wszystkie i zasnęły. (6) Wtem o północy powstał krzyk: Oto oblubieniec, wyjdźcie na spotkanie. (7) Wówczas ocknęły się wszystkie te panny i oporządziły swoje lampy. ( Głupie zaś rzekły do mądrych: Użyczcie nam trochę waszej oliwy, gdyż lampy nasze gasną. (9) Na to odpowiedziały mądre: O nie! Gdyż mogłoby nie starczyć i nam i wam; idźcie raczej do sprzedawców i kupcie sobie. (10) A gdy one odeszły kupować, nadszedł oblubieniec i te, które były gotowe, weszły z nim na wesele i zamknięto drzwi. (11) A później nadeszły i pozostałe panny, mówiąc: Panie! Panie! Otwórz nam. (12) On zaś, odpowiadając, rzekł: Zaprawdę powiadam wam, nie znam was. (13) Czuwajcie więc, bo nie znacie dnia ani godziny, o której Syn Człowieczy przyjdzie. napisał:
- Iraeneus
8th Marzec 2017, 22:56
Na Komisji Prawnej Zgromadzenia Parlamentarnego Rady Europy dyskutuje się o prawie szariatu i jego zgodność/kompatybilności do Europejskiej Konwencji Praw człowieka ... no pogięło ich totalnie !!!!!.
Dobrze że choć niektórzy mają odwagę i jaja jak ten polski eurodeputowany:
http://niezalezna.pl/95014-dyskusja-o-szariacie-w-radzie-europy-szalenstwo-polski-posel-byl-zszokowany
Dobrze że choć niektórzy mają odwagę i jaja jak ten polski eurodeputowany:
http://niezalezna.pl/95014-dyskusja-o-szariacie-w-radzie-europy-szalenstwo-polski-posel-byl-zszokowany
Pozwolenia na tym forum: