Bóg jest NASZYM Bogiem a my jesteśmy Jego Ludem.
31st Maj 2016, 14:24
Nasza droga Lusia napisała do mnie i jej odpisałem co cytuję tutaj.
On 5/31/2016 14:41, Lusia K wrote:
Z jednej strony to my to robimy od dawna.
Ojcze nasz, któryś jest w Niebie... itd.
Z drugiej strony... zaraz założę nowy temat, ponieważ czy tego chcemy, czy nie chcemy, On jest naszym Bogiem a my jesteśmy
Jego Ludem Wybranym i błogosławionym.
To Bóg Słowian czyli starożytnego Izraela.
Zaraz założę temat.
............................................................................
No i temat założyłem.
I aż mnie ciarki przeszły, co oznacza, że to dobry pomysł.
Jeżeli nasz Bóg uważa się za naszego Ojca, wydaje mnie się, że zbyt mało wiary w Niego wykazujemy i... nie wołamy za głośno do NASZEGO Boga o pomoc, której bardzo potrzebujemy, i my sami i cała Polska potrzebuje Boga, Ojca i naszego przyszłego Króla. Najpierw królem będzie Jego Syn.
Zdajmy sobie sprawę z tego, że On jesteśmy jak źrenica Jego oka! On ma wzrok skierowany na nas i każda nasza prośba jest przez Naszego Boga rozważana.
Ale... coś tak mało Go o cokolwiek prosimy!
On 5/31/2016 14:41, Lusia K wrote:
Witam Henry wczoraj po art. Bartka (Efraimity) przyszła mi pewna myśl do głowy. A mianowicie co myślisz abyśmy my Nowonarodzeni ( uświadomieni ) o planach Boga i Jego zamiarach - oficjalnie w modlitwie i później jak kto może kolacji - uznali Go za Boga naszego narodu- nie państwa Polski jako tako....
gdyż my jako nowonarodzeni- nasze modlitwy są u Boga widoczne- On je słyszy...nie wiem jak to wyjaśnić...
modliliśmy się o Chrystusa Króla- a o Boga nad narodem nikt się nie modlił...
temat jest założony na facebooku...
dla mnie wydaje mi się że On jako nasz Bóg tego oczekuje...
Pozdrawiam w Isusie
Z jednej strony to my to robimy od dawna.
Ojcze nasz, któryś jest w Niebie... itd.
Z drugiej strony... zaraz założę nowy temat, ponieważ czy tego chcemy, czy nie chcemy, On jest naszym Bogiem a my jesteśmy
Jego Ludem Wybranym i błogosławionym.
To Bóg Słowian czyli starożytnego Izraela.
Zaraz założę temat.
............................................................................
No i temat założyłem.
I aż mnie ciarki przeszły, co oznacza, że to dobry pomysł.
Jeżeli nasz Bóg uważa się za naszego Ojca, wydaje mnie się, że zbyt mało wiary w Niego wykazujemy i... nie wołamy za głośno do NASZEGO Boga o pomoc, której bardzo potrzebujemy, i my sami i cała Polska potrzebuje Boga, Ojca i naszego przyszłego Króla. Najpierw królem będzie Jego Syn.
Zdajmy sobie sprawę z tego, że On jesteśmy jak źrenica Jego oka! On ma wzrok skierowany na nas i każda nasza prośba jest przez Naszego Boga rozważana.
Ale... coś tak mało Go o cokolwiek prosimy!
Boże nasz umiłowany, ukaż nam chociaż rąbka Twej mocy i twego ojcostwa nad nami!!!
Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com
http://www.zbawienie.com
https://www.youtube.com/thewordwatcher
https://www.youtube.com/HenryKubik
- Iraeneus
- Liczba postów : 585
Re: Bóg jest NASZYM Bogiem a my jesteśmy Jego Ludem.
31st Maj 2016, 18:26
Szczera prawda Henryku!! Za bardzo jesteśmy osaczeni w tym świecie. Potrzebujemy się nad to życie wznieść w modlitwie, postawie świadectwa o Ojcu w niebie przed błądzącymi naszymi rodakami.
Boże przymnóż nam wiary i odwagi do świadectwa. Zabierz troski dnia codziennego abyśmy tym bardziej mogli świadczyć o Tobie i nadchodzącym Królestwie Bożym.
Boże przymnóż nam wiary i odwagi do świadectwa. Zabierz troski dnia codziennego abyśmy tym bardziej mogli świadczyć o Tobie i nadchodzącym Królestwie Bożym.
Mt 22:37-39 Będziesz miłował Pana, Boga swego, z całego serca swego i z całej duszy swojej, i z całej myśli swojej. To jest największe i pierwsze przykazanie. A drugie podobne temu: Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego.
Pozwolenia na tym forum: