Kobieta z Objawienia 12 - znaki astronomiczne?
+3
Obserwator
Liksar
Henry Kubik
7 posters
Kobieta z Objawienia 12 - znaki astronomiczne?
17th Grudzień 2016, 03:34
Jest bardzo popularne posługiwanie się programem Stellarium w celu otrzymywania więcej detali w proroctwach, w szczególności z rozdziału 12 Apokalipsy.
Są także osoby, które kontaktują się ze mną ukazując i reklamując takie wzmacnianie Prawdy biblijnej.
Ostatnio miałem kilka emaili od jednej osoby i z braku większej wiedzy postanowiłem nieco przeżeglować Internet i zauważyłem ciekawe zjawisko. Zdecydowana większość jest za astrologią czy też za odczytywaniem przyszłości ze znaków na niebie.
Niełatwo było znaleźć artykuł negatywny na ten temat, ale znalazłem go.
Google tłumaczenie...
https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=pl&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.setapartpeople.com%2Fprophecy-sun-moon-stars&edit-text=&act=url
Trochę trudno czyta się to po polsku, ale wystarczy przeczytać wskazane wersety i moim zdaniem sprawa staje się bardzo jasna.
Biblia potępia wszelkie formy odczytywania przyszłości z gwiazd.
Nie ma także polecenia szukania takich znaków.
Masoneria jest oparta na: Jak u góry, tak na dole.
Kabała żydowska oparta jest na znakach Zodiaku. Co jest ciekawe, szatan kopiuje wszystko, co Bóg uczynił i zniekształca to na swoją stronę. 12 znaków zodiaku, 12 apostołów, 12 bram Jeruzalem.
Co jest najgorsze, 'Chrześcijanie' syjonistyczni głównie posługują się astrologią aby 'udowadniać' swoje rację w popieraniu współczesnego Izraela.
Po polsku jest także na ten temat.
https://www.gotquestions.org/Polski/astrologica-biblia.html
http://lewandowski.apologetyka.info/inne-tematy/astrologia-kamie,410.htm
P angielsku jest kilku 'chrześcijan' syjonistycznych, którzy z zapałem reklamują odczytywanie proroctw ze znaków Zodiaku.
https://www.youtube.com/watch?v=XXxVwpcXV0U
https://www.youtube.com/watch?v=4aKI3lR_3gw
Takie filmy są właśnie źródłami wielu fałszywych proroctw jak ostatnie proroctwa o roku 2012.
Teraz nam sie mówi o roku 2017 - październik czy listopad.
Wielu opiera się na programie Stellarium, w którym autor to wszystko przewidział i zaprogramował!
Są także osoby, które kontaktują się ze mną ukazując i reklamując takie wzmacnianie Prawdy biblijnej.
Ostatnio miałem kilka emaili od jednej osoby i z braku większej wiedzy postanowiłem nieco przeżeglować Internet i zauważyłem ciekawe zjawisko. Zdecydowana większość jest za astrologią czy też za odczytywaniem przyszłości ze znaków na niebie.
Niełatwo było znaleźć artykuł negatywny na ten temat, ale znalazłem go.
Google tłumaczenie...
https://translate.google.com/translate?sl=en&tl=pl&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.setapartpeople.com%2Fprophecy-sun-moon-stars&edit-text=&act=url
Trochę trudno czyta się to po polsku, ale wystarczy przeczytać wskazane wersety i moim zdaniem sprawa staje się bardzo jasna.
Biblia potępia wszelkie formy odczytywania przyszłości z gwiazd.
Nie ma także polecenia szukania takich znaków.
Masoneria jest oparta na: Jak u góry, tak na dole.
Kabała żydowska oparta jest na znakach Zodiaku. Co jest ciekawe, szatan kopiuje wszystko, co Bóg uczynił i zniekształca to na swoją stronę. 12 znaków zodiaku, 12 apostołów, 12 bram Jeruzalem.
Co jest najgorsze, 'Chrześcijanie' syjonistyczni głównie posługują się astrologią aby 'udowadniać' swoje rację w popieraniu współczesnego Izraela.
Po polsku jest także na ten temat.
https://www.gotquestions.org/Polski/astrologica-biblia.html
http://lewandowski.apologetyka.info/inne-tematy/astrologia-kamie,410.htm
P angielsku jest kilku 'chrześcijan' syjonistycznych, którzy z zapałem reklamują odczytywanie proroctw ze znaków Zodiaku.
https://www.youtube.com/watch?v=XXxVwpcXV0U
https://www.youtube.com/watch?v=4aKI3lR_3gw
Takie filmy są właśnie źródłami wielu fałszywych proroctw jak ostatnie proroctwa o roku 2012.
Teraz nam sie mówi o roku 2017 - październik czy listopad.
Wielu opiera się na programie Stellarium, w którym autor to wszystko przewidział i zaprogramował!
Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com
http://www.zbawienie.com
https://www.youtube.com/thewordwatcher
https://www.youtube.com/HenryKubik
Re: Kobieta z Objawienia 12 - znaki astronomiczne?
17th Grudzień 2016, 12:06
To ja przypomnę w skrócie co Biblia mówi o astrologi wywodzącej się z wróżbiarstwa
Henoch mówi wprost, że astrologów wychowali i nauczyli pierwsi upadli aniołowie.
Samo to jest już wystarczającym powodem do pomyślenia, czy jest to czymś dobrym .
astrologia – wróżenie na podstawie aspektów, pozycji i wpływów ciał niebieskich[1]
jest to jedna z technik wróżenia.
A Biblia wiele razy mówi o Wróżbitach i astrologi !
Henocha napisał:
8.
1 Azazel nauczył ludzi wyrabiać miecze, sztylety, tarcze i napierśniki. Pokazał im metale i sposób ich obróbki: bransolety i ozdoby, sztukę malowania oczu i upiększania powiek, bardzo cenne i wyszukane kamienie i wszelki [rodzaj] kolorowych barwników. I świat uległ zmianie.
2 Nastała wielka niegodziwość i wielki nierząd. Pobłądzili, a wszystkie ich drogi stały się zepsute.
3 Amezarak wyuczył zaklinaczy i nacinaczy korzeni, Armaros [nauczył] odklinania, Barakiel [ wychował] astrologów, Kokabiel złowieszczów, Tamiel wyuczył astrologów, Asradel nauczył dróg księżyca.
4 Ludzie ginąc wołali, a głos ich doszedł do nieba.
6 Był o ich wszystkich dwustu. Zstąpili na Ardis, szczyt góry Hermon. Nazwali ją górą Hermon, albowiem na niej przysięgali i związali się wzajemnie przekleństwami.
7 Te są imiona ich przywódców: Szemihaza, ich dowódca, Urakiba, Ramiel, Kokabiel, Tamiel, Ramiel, Daniel, Ezekiel, Barakiel, Asael, Armaros, Batriel, Ananiel, Zakiel, Samsiel, Sartael (...), Turiel, Jomiel, Araziel.
8 Są to dowódcy dwustu aniołów i wszystkich innych z nimi.
Henoch mówi wprost, że astrologów wychowali i nauczyli pierwsi upadli aniołowie.
Samo to jest już wystarczającym powodem do pomyślenia, czy jest to czymś dobrym .
astrologia – wróżenie na podstawie aspektów, pozycji i wpływów ciał niebieskich[1]
jest to jedna z technik wróżenia.
A Biblia wiele razy mówi o Wróżbitach i astrologi !
• Izajasza 47
(13) Utrudziłaś się mnóstwem swoich zamysłów.Niech wystąpią i niech ci pomogą badacze firmamentu niebios, oglądacze gwiazd, którzy co miesiąc ogłaszają, co ma cię spotkać.
(14) Patrzcie, są oni jak ściernie, które pochłania ogień, nie potrafią uratować swojego życia z płomieni - to nie jest żar węgli do ogrzewania ani ognisko, by dokoła niego siedzieć.
(15) Tak będzie u ciebie z twoimi czarownikami, z którymi się zadawałaś od młodości swojej: każdy zatacza się w swoją stronę, tobie zaś nikt nie pomoże.
3 Moj. 19:31(BW)
31. Nie będziecie się zwracać do wywoływaczy duchów ani do wróżbitów. Nie wypytujcie ich, bo staniecie się przez nich nieczystymi; Ja, Pan, jestem Bogiem waszym.
3 Moj. 20:6(BW)
6. Kto zaś zwróci się do wywoływaczy duchów i do wróżbitów, by naśladować ich w cudzołóstwie, to zwrócę swoje oblicze przeciwko takiemu i wytracę go spośród jego ludu.
3 Moj. 20:27(BW)
27. A jeżeli mężczyzna albo kobieta będą wywoływać duchy lub wróżyć, to poniosą śmierć. Ukamienują ich, krew ich spadnie na nich.
5 Moj. 18:10- 12 (BW)
10. Niech nie znajdzie się u ciebie taki, który przeprowadza swego syna czy swoją córkę przez ogień, ani wróżbita, ani wieszczbiarz, ani guślarz, ani czarodziej,
11. Ani zaklinacz, ani wywoływacz duchów, ani znachor, ani wzywający zmarłych.
12. Gdyż obrzydliwością dla Pana jest każdy, kto to czyni, i z powodu tych obrzydliwości Pan, Bóg twój, wypędza ich przed tobą.
5 Moj. 18:14(BW)
14. Gdyż te narody, które ty wypędzasz, słuchają wieszczbiarzy i wróżbitów, a na to Pan tobie nie pozwolił.
1 Sam. 28:3(BW)
3. Samuel już umarł i cały lud izraelski odbył po nim żałobę, i pochowali go w Ramie, rodzinnym jego mieście. Saul zaśusunął z kraju wywołujących duchy i wróżbitów.
2 Król. 17:17:20(BW)
17. Oddawali też na spalenie swoich synów i swoje córki i uprawiali czarodziejstwo i wróżbiarstwo, i całkowicie się zaprzedali, czyniąc to, co złe w oczach Pana i pobudzając Go do gniewu,
18. Oburzył się więc Pan bardzo na Izraela i odrzucił ich sprzed swego oblicza, tak iż pozostało tylko samo plemię judzkie.
19. Ale i Judejczycy nie przestrzegali przykazań Pana, Boga swego, a poszli za zwyczajami Izraela, jakie ten wprowadził.
20. Toteż Pan wzgardził całym rodem Izraela i upokorzył ich, i wydał ich w moc grabieżców, odrzuciwszy ich całkiem od siebie.
2 Król. 21:6(BW)
6. Również swego syna oddał na spalenie, uprawiał wróżbiarstwo i czary, ustanowił zażegnywaczy i wróżbitów i wiele złego czynił w oczach Pana, drażniąc Go.
1Krn 10:13(BR)
13. Śmierć spotkała Saula dlatego, iż dopuścił się wykroczeń przeciw Bogu; nie słuchał słów Boga. Szukał rady u wróżbitów, którzy wywoływali zmarłych,"
2 Kron. 33:6(BW)
6. On nawet swoich synów oddał na spalenie w Dolinie Syna Chinnomowego, oddawał się wróżbiarstwu, czarom i gusłom, ustanowił wywoływaczy duchów i wróżbitów, wiele złego czynił w oczach Pana, drażniąc Go.
Izaj. 2:6(BW)
6. Lecz ty porzuciłeś swój lud, dom Jakuba, gdyż pełno jest wśród nich wróżbitów Wschodu i czarowników jak u Filistynów, a z cudzoziemcami zawierają umowy.
Izaj. 44:24-25(BW)
24. Tak mówi Pan, twój Odkupiciel i twój Stwórca jeszcze w łonie matki: Ja jestem Pan, Stwórca wszystkiego, Ja sam rozciągnąłem niebiosa, sam ugruntowałem ziemię - kto był ze Mną?
25. Który unicestwiam znaki kuglarzy, a z wróżbitów czynię głupców, odprawiam mędrców z niczym, a ich mądrość zamieniam w głupstwo.
Jer. 14:14(BW)
14. A Pan rzekł do mnie: Fałszywie prorokują prorocy w moim imieniu; nie posłałem ich ani nie dałem im poleceń, ani nie mówiłem do nich. Kłamliwe widzenia, marne wieszczby i wymysły swojego serca wam prorokują.
Jr 14:14(BT)
14. I rzekł Pan do mnie: Prorocy ci głoszą kłamstwo w moje imię. Nie posłałem ich, nie dawałem poleceń ani nie przemówiłem do nich. Kłamliwe widzenia, zmyślone przepowiednie, urojenia swych serc - oto co wam przepowiadają.
Jer 27:9(BT)
9. Wy natomiast nie słuchajcie waszych proroków, waszych wróżbitów, waszych mających senne marzenia, waszych przepowiadaczy ze znaków ani waszych czarowników, którzy wam mówią: Nie pójdziecie w poddaństwo króla babilońskiego.
Jer 29:8(BT)
8. Bo to mówi Pan Zastępów, Bóg Izraela: Nie dajcie się wprowadzić w błąd przez waszych proroków, którzy są wśród was, i przez waszych wróżbitów; nie zwracajcie uwagi na wasze sny, jakie śnicie.
Dan. 1:19-20(BW)
19. I król rozmawiał z nimi, a nie znalazł się wśród nich wszystkich taki jak Daniel, Ananiasz, Miszael i Azariasz; i tak poszli na służbę do króla.
20. W każdej zaś sprawie, która wymagała mądrości i rozumienia, o którą pytał ich król, stwierdzał, że przewyższają dziesięciokrotnie wszystkich wróżbitów i magów, którzy byli w całym jego królestwie
Dan. 2:27-28(BW)
27. Daniel odpowiedział królowi tymi słowy: Tajemnicy, o którą pyta król, nie mogą wyjawić królowi ani magowie, ani wróżbici, ani czarownicy, ani astrolodzy.
28. Jest jednak Bóg na niebie, który objawia tajemnice i wyjawia królowi Nebukadnesarowi, co się stanie w przyszłych dniach.
Dan. 4:4(BW)
4. I przyszli wróżbici, czarownicy, Chaldejczycy i astrologowie, i opowiedziałem im sen; lecz nie podali mi jego wykładu.
Dan 4:4(BT)
4. Zjawili się więc wykładacze snów, wróżbici, Chaldejczycy i astrologowie. Opowiedziałem im sen, ale nie mogli mi podać jego wyjaśnienia.
Dan. 5:8(BW)
7. I zawołał król z całej siły, aby wprowadzono wróżbitów, Chaldejczyków i astrologów. Wtedy król odezwał się i rzekł do mędrców babilońskich: Ktokolwiek przeczyta to pismo i poda mi jego wykład, ten będzie ubrany w purpurę, otrzyma złoty łańcuch na szyję i będzie rządził jako trzeci w moim królestwie.
8. Wtedy weszli wszyscy mędrcy króla, lecz nie mogli odczytać pisma i podać jego wykładu królowi.++
( zauważmy, że tak naprawdę astrologowie nie potrafią przepowiedzieć nic ! )
Zach. 10:2(BW)
2. Lecz terafy mówią słowa mylne, a wróżbici mają kłamliwe widzenia. Sny, które tłumaczą, są złudne, puste ich słowa pociechy. Dlatego ludzie włóczą się jak trzoda, błąkają się, gdyż nie mają pasterza.
Zach 13:2(BT)
2. Wówczas - wyrocznia Pana Zastępów - wyniszczę imiona bożków w kraju, aby już nikt o nich nie wspomniał. I wypędzę z kraju wróżbitów i ducha nieczystego.
Syr 34:5(BT)
5. Wróżbiarstwo, przepowiednie z lotu ptaków i marzenia senne są bez wartości, jak urojenia, które tworzy serce rodzącej."
Mich 3:7(BR)
7. Wróżbici okryją się hańbą, wieszczowie będą musieli się wstydzić. Wszyscy bedą zasłaniać swe brody, bo Bóg nie udzieli już żadnej odpowiedzi."
Mich. 5:11(BW)
11. I wytrącę czary z twojej ręki, nie będzie także u ciebie wróżbitów.
3 Moj. 20:26(BW)
26. Będziecie mi więc świętymi, bo Ja jestem święty, Ja, Pan, i oddzieliłem was od innych ludów, abyście byli moimi
17th Grudzień 2016, 13:36
Również mnie podsyłano podobne materiały. Oczywiście pierwsze sekundy takich filmów "rozszyfrowujących" proroctwa na podstawie ruchu gwiazd, ułożenia konstelacji i zjawisk astronomicznych, odrazu mnie odrzucały z nieprzyjemnym odczuciem w głowie...
..."co za idiotyczne herezje!"
Nawiedzeni poszukiwacze sensacji, którzy ni w 5 ni w 10 nie rozumieją o czym mówi Słowo Boże, biorą się za odczytywanie proroctw z gwiazd mimo, że Bóg tego wyraźnie zabrania.
Wszystko rozchodzi się o totalny brak zrozumienia proroctw Objawienia. Chodzi oczywiście o "Niewiastę mającą koronę z 12 gwiazd i księżyc pod jej stopami".
Twierdzi się, że w konstelację zodiakalnej Panny wejdzie w przyszłym roku Jowisz, co ma oznaczać poczęcie i narodziny dzieciątka, jak to stoi w 12 rozdziale Apokalipsy.
Bzdury do potęgi entej, ale wskazały mi to osoby będące chrześcijanami, co bardzo mnie martwi.
Kolejny dowód, że chrześcijanie w ogóle nie znają Słowa i Woli Bożej, przez co szukają mądrości i odpowiedzi w szatańskich wynalazkach
..."co za idiotyczne herezje!"
Nawiedzeni poszukiwacze sensacji, którzy ni w 5 ni w 10 nie rozumieją o czym mówi Słowo Boże, biorą się za odczytywanie proroctw z gwiazd mimo, że Bóg tego wyraźnie zabrania.
Wszystko rozchodzi się o totalny brak zrozumienia proroctw Objawienia. Chodzi oczywiście o "Niewiastę mającą koronę z 12 gwiazd i księżyc pod jej stopami".
Twierdzi się, że w konstelację zodiakalnej Panny wejdzie w przyszłym roku Jowisz, co ma oznaczać poczęcie i narodziny dzieciątka, jak to stoi w 12 rozdziale Apokalipsy.
Bzdury do potęgi entej, ale wskazały mi to osoby będące chrześcijanami, co bardzo mnie martwi.
Kolejny dowód, że chrześcijanie w ogóle nie znają Słowa i Woli Bożej, przez co szukają mądrości i odpowiedzi w szatańskich wynalazkach
17th Grudzień 2016, 14:43
Zgadza się panowie i panie, astrologia, numerologia i wahadełka to nic innego jak alternatywne formy kontaktu z siłami demonicznymi. To swoisty mechanizm do kontaktowania się demonów z ludźmi bez potrzeby wchodzenia w bezpośrednią interakcje, na którą trzeba demonom wydawać pewnie sporą ilość energii.
Jak działa astrologia i numerologia tego do końca nie dowiemy się za szybko, lecz jedno możemy być pewni, pozwala w pewnych krótkich cyklach czasu programować rzeczywistość. To znaczy że nie tyle co przepowiedzieć co się stanie ale wymusić nazwijmy to : "na świecie", by coś z dużym prawdopodobieństwem zaistniało. Moim zdaniem dlatego to jest kategorycznie zabronione przez Boga.
Istnieje również inna możliwość, która ma logiczne wytłumaczenie w fizyce kwantowej. Cykle o których wspomniałem są do pewnego stopnia do wglądu przez istoty anielskie i również demoniczne. Polegało by to na tym, że oni dokładnie wiedzą co może nam się przytrafić na miesiąc w przód, i jedynie czego potrzebują by to się naprawdę wydarzyło to poinformować człowieka i spowodować by silnie w to uwierzył.
To jest prawdopodobnie cały mechanizm na którym opierają się wszelkie systemy wróżbitów, jedynie różnią się sposobem przekazywania informacji między człowiekiem a istotami obeznanymi w nadchodzących cyklach czasowych.
Bóg stanowczo zabronił radzenia się takich źródeł ponieważ sprytne działanie złych duchów może przez to wpływać na rzeczywistość tu na ziemi, i dowolnie ją ukierunkowywać, czy to na zagładę kogoś, czy na bogactwo, lub objęcie władzy.
Więc dlaczego wiele wróżbitów się myli?. Oczywiście prawdopodobnie to przeciwdziałanie aniołów Boga, które nie jednen cykl czasowy musiały prostować, wszystko przez to że jakiemuś królowi zachciało się zasięgać kłamliwego źródła informacji. W takich warunkach zabijanie wieszczków i szptuch, wróżbitów to wydaje się jak najbardziej na miejscu i zrozumiałe, tak musiało być , by Izrael nie został zniszczony doszczętnie. Niestety wiemy jak to się skończyło i jak to wyglądało później.
W ramach wyjaśnienia: to co piszę to moje rozmyślania, oparte na założeniach fizyki kwantowej, która moim zdaniem z ogromna nieudolnością opisuje czym jest świat i jak może działać. Oczywiście prawda może wyglądać jeszcze inaczej.
Jak działa astrologia i numerologia tego do końca nie dowiemy się za szybko, lecz jedno możemy być pewni, pozwala w pewnych krótkich cyklach czasu programować rzeczywistość. To znaczy że nie tyle co przepowiedzieć co się stanie ale wymusić nazwijmy to : "na świecie", by coś z dużym prawdopodobieństwem zaistniało. Moim zdaniem dlatego to jest kategorycznie zabronione przez Boga.
Istnieje również inna możliwość, która ma logiczne wytłumaczenie w fizyce kwantowej. Cykle o których wspomniałem są do pewnego stopnia do wglądu przez istoty anielskie i również demoniczne. Polegało by to na tym, że oni dokładnie wiedzą co może nam się przytrafić na miesiąc w przód, i jedynie czego potrzebują by to się naprawdę wydarzyło to poinformować człowieka i spowodować by silnie w to uwierzył.
To jest prawdopodobnie cały mechanizm na którym opierają się wszelkie systemy wróżbitów, jedynie różnią się sposobem przekazywania informacji między człowiekiem a istotami obeznanymi w nadchodzących cyklach czasowych.
Bóg stanowczo zabronił radzenia się takich źródeł ponieważ sprytne działanie złych duchów może przez to wpływać na rzeczywistość tu na ziemi, i dowolnie ją ukierunkowywać, czy to na zagładę kogoś, czy na bogactwo, lub objęcie władzy.
Więc dlaczego wiele wróżbitów się myli?. Oczywiście prawdopodobnie to przeciwdziałanie aniołów Boga, które nie jednen cykl czasowy musiały prostować, wszystko przez to że jakiemuś królowi zachciało się zasięgać kłamliwego źródła informacji. W takich warunkach zabijanie wieszczków i szptuch, wróżbitów to wydaje się jak najbardziej na miejscu i zrozumiałe, tak musiało być , by Izrael nie został zniszczony doszczętnie. Niestety wiemy jak to się skończyło i jak to wyglądało później.
W ramach wyjaśnienia: to co piszę to moje rozmyślania, oparte na założeniach fizyki kwantowej, która moim zdaniem z ogromna nieudolnością opisuje czym jest świat i jak może działać. Oczywiście prawda może wyglądać jeszcze inaczej.
18th Grudzień 2016, 22:48
Henocha 80
4 Księżyc zmieni swe zwyczaje i nie pojawi się w swoim czasie.
5 Jednakże w tych dniach ukaże się na niebie i przyjdzie(...) na czubku wielkiego wozu po stronie zachodniej zaświeci jaśniej niż zwykle.
6 I wielu dowódców gwiazd będących na służbie pobłądzi. Gwiazdy zmienią swój tor i kierunek i nie pojawią się w wyznaczonych im okresach.
7 Całe prawo gwiazd zostanie ukryte przed grzesznikami. Myśl mieszkańców ziemi ulegnie błędom. Pobłądzą i uznają gwiazdy za bogów. 8 Ogarnie ich mnóstwo nieszczęść i spadnie na nich kara, aby ich wszystkich zgładzić".
Czyli szukanie prawdy w gwiazdach, zwłaszcza teraz w czasach końca nie jest rozwiązaniem !
5th Grudzień 2017, 10:51
To musi mieć związek z Objawieniem 12.
Izajasz i Objawienie 12 mówi nam, że przyjdzie taki moment (prawdopodobnie już jakiś czas temu się zaczął ten proces i trwa), że od razu narodzą się dzieci Syjonu.
Wiemy, że "od razu" w rozumieniu biblijnym oznaczać może całkiem spory dla nas odcinek czasu i mam tu na myśli więcej niż dekadę.
Myślę, że to może mieć też związek z tym, że od pewnego czasu (i myślę, że to trwa) obserwujemy nasilenie narodzin naszych braci i sióstr
Izajasz i Objawienie 12 mówi nam, że przyjdzie taki moment (prawdopodobnie już jakiś czas temu się zaczął ten proces i trwa), że od razu narodzą się dzieci Syjonu.
Wiemy, że "od razu" w rozumieniu biblijnym oznaczać może całkiem spory dla nas odcinek czasu i mam tu na myśli więcej niż dekadę.
Izj 66:7 Zanim brzemienna poczuła bóle, porodziła, zanim przyszły na nią bóle, porodziła chłopca.
Izj 66:8 Kto słyszał o czymś takim? Kto widział coś takiego? Czy ziemia może być zrodzona w jednym dniu, czy naród może się urodzić za jednym razem? A jednak Syjon, zaledwie poczuł bóle, od razu porodził swoje dzieci.
Izj 66:9 Czy Ja mam doprowadzić płód do samego łona, a nie dopuścić do porodu? - mówi Pan - albo czy Ja, który doprowadzam do porodu, mam zamknąć łono? - mówi twój Bóg.
Izj 66:10 Radujcie się z Jeruzalemem i cieszcie się z nim wszyscy, którzy je miłujecie! Wykrzykujcie radośnie z nim wszyscy, którzy jesteście po nim w żałobie,
Izj 66:11 Abyście ssali do syta pierś jego pociechy, abyście napili się i pokrzepili potęgą jego chwały.
Myślę, że to może mieć też związek z tym, że od pewnego czasu (i myślę, że to trwa) obserwujemy nasilenie narodzin naszych braci i sióstr
5th Grudzień 2017, 13:11
Wspaniale, ale pominąłeś taki piękny werset, że jak sprawdziłem kontekst, to szczęka mnie na na kolana upadła.
Chłopiec to najwyraźniej 144.000 i pojawi się nagle. Ale powyższy werset (poprawiny przed chwilą, ponieważ polska wersja jest nie do przyjęcia) najwyraźniej mówi o tych, którzy boją się słów Boga - to MY!!!!
I za to nas nienawidzą, znieważają nas i pozornie mają z tego radość ale będą oni zawstydzeni.
Werset ten najwyraźniej mówi o nagłym porwaniu chłopczyka, które jeżeli nastąpi i się nie mylę, wielu braci nas opluwających będzie zawstydzonych.
Owo porwanie będzie początkiem powstania Narodu Wybranego.
Zwróćmy uwagę na to, że Bóg kieruje swe słowa do... braci Jego.
Nazywa wszystkich drżących na Jego słowa - swymi braćmi!
I to mnie bardzo podbudowało i powinno Was wszystkich bardzo zbudować!!!!
Izajasza. 66: 5 Wysłuchajcie słów Pana, wy, drżący na Jego słowa; mówcie wy, bracia nasi, do tych, którzy was nienawidzą i znieważają was, aby imię Pana było uwielbione i aby mogło wydawać się ich radością; ale będą zawstydzeni.
Chłopiec to najwyraźniej 144.000 i pojawi się nagle. Ale powyższy werset (poprawiny przed chwilą, ponieważ polska wersja jest nie do przyjęcia) najwyraźniej mówi o tych, którzy boją się słów Boga - to MY!!!!
I za to nas nienawidzą, znieważają nas i pozornie mają z tego radość ale będą oni zawstydzeni.
Werset ten najwyraźniej mówi o nagłym porwaniu chłopczyka, które jeżeli nastąpi i się nie mylę, wielu braci nas opluwających będzie zawstydzonych.
Owo porwanie będzie początkiem powstania Narodu Wybranego.
Zwróćmy uwagę na to, że Bóg kieruje swe słowa do... braci Jego.
Nazywa wszystkich drżących na Jego słowa - swymi braćmi!
I to mnie bardzo podbudowało i powinno Was wszystkich bardzo zbudować!!!!
Izajasza 10:(22) Bo, choćby twój lud, Izraelu, był tak liczny jak piasek morski, tylko resztka z niego się nawróci. Zagłada jest postanowiona zgodnie z pełnią sprawiedliwości. (23) Gdyż, jak jest postanowione, Wszechmocny, Pan Zastępów dokona zagłady na całej ziemi.
----------------------------------------------------------------------------------------
henrykubik@gmx.com
5th Grudzień 2017, 13:19
Tak ogólnie cały rozdział jest budujący dla ludu Boga ... a ostrzegawczy dla nieprzyjaciół. Cały rozdział odnosi się do TYCH czasów i przyszłych ... i (tak na marginesie znów ale jednak) zwrócę uwagę, że to właśnie w nim jest najdosadniejsza wypowiedź przeciwko jedzeniu wieprzowiny, a wiedząc już w toku analiz, że dotyczy to ostatecznego policzenia się Boga z nieprzyjaciółmi ... to widzimy tam, że ten zakaz obowiązywać będzie ... do końca.
Izj 66:15 Bo oto Pan przyjdzie w ogniu, a jego wozy jak huragan, aby dać upust swojemu gniewowi i spełnić swoją groźbę w płomieniach ognia,
Izj 66:16 Gdyż ogniem i swoim mieczem dokona Pan sądu nad całą ziemią i będzie wielu pobitych przez Pana.
Izj 66:17 Ci, którzy się uświęcają i oczyszczają, aby wejść do pogańskich gajów za jednym, który kroczy w pośrodku, ci, którzy jedzą mięso wieprzowe i płazy, i myszy, wszyscy razem zginą - mówi Pan.
Izj 66:18 Ja bowiem znam ich uczynki i zamysły i przyjdę, aby zebrać wszystkie narody i języki; one przyjdą, aby oglądać moją chwałę!
5th Grudzień 2017, 13:21
Tamten werset 66:5 mam taki:
Warszawska:
Gdańska:
KJV [chyba najdokładniej?]
Warszawska:
Izj 66:5 Słuchajcie słowa Pana wy, którzy z drżeniem odnosicie się do jego Słowa: Powiedzieli wasi bracia, którzy was nienawidzą, którzy wypędzają was z powodu mojego imienia, mówiąc: Niech Pan objawi swoją chwałę, abyśmy mogli oglądać waszą radość. Lecz oni będą zawstydzeni.
Gdańska:
Izj 66:5 Słuchajcie słowa Pańskiego, wy którzy drżycie na słowo jego. Bracia wasi nienawidzący was, a wyganiający was dla imienia mego, mówią: Niech się okaże sława Pańska. Okażeć się zaiste ku pociesze waszej; ale oni pohańbieni będą.
KJV [chyba najdokładniej?]
Izj 66:5 Hear the word of the LORD, ye that tremble at his word; Your brethren that hated you, that cast you out for my name's sake, said, Let the LORD be glorified: but he shall appear to your joy, and they shall be ashamed.
5th Grudzień 2017, 13:23
W Septuagincie jest tak:
Isa 66:5 Hear the words of the Lord, ye that tremble at his word; speak ye, our brethren, to them that hate you and abominate you, that the name of the Lord may be glorified, and may appear their joy; but they shall be ashamed.
Obecna KJV nie jest tłumaczona z Septuaginty!
Isa 66:5 Hear the words of the Lord, ye that tremble at his word; speak ye, our brethren, to them that hate you and abominate you, that the name of the Lord may be glorified, and may appear their joy; but they shall be ashamed.
Obecna KJV nie jest tłumaczona z Septuaginty!
henrykubik@gmx.com
5th Grudzień 2017, 13:55
Dałem ze starego KJV (nowego nawet nie dotykam).
Ale co do Septuaginty to wygląda najbliżej warszawska ... w sumie gdańska i KV generalnie nie odbiegają sensem ... w moim rozumieniu.
Ale co do Septuaginty to wygląda najbliżej warszawska ... w sumie gdańska i KV generalnie nie odbiegają sensem ... w moim rozumieniu.
5th Grudzień 2017, 15:09
W Septuagincie jest - speak ye, our brethren, - mówcie do nich, bracia nasi
A w KJV mamy ye that tremble at his word; Your brethren that hated you, - wy którzy drżycie na słowo jego. Bracia wasi nienawidzący was,
Czyli całkowicie inny sens.
Kiedy robiłem zmiany w Biblii Mesjańskiej, od razu zauważyłem, że były błędy głównie w najważniejszych proroctwach mesjańskich, Chrystusa nazwano Bogiem w Izajasza i sporo CELOWYCH błędów.
Wskazana różnica wskazuje na to, że Bóg uważa tych, którzy cenią Jego słowa za swych braci, co jest niezwykłym tytułem dla strażników słowa Bożego.
Hmmm... zanim poznałem Prawdę, dałem sobie pseudonim the word watcher - strażnik słowa (Bożego), a było to ponad 10 lat temu, więc nie wiedziałem, że słowa Boga i Syna to słowa Boże a nie słowa Pawła. Interesujące?
Intencją twórców Kodeksu Leningradzkiego - masoretów było odebranie pozytywnego stosunku Boga do tych, którzy cenią Jego Słowo.
Dlatego tak to zmieniono, abyśmy nie budowali się aż takim serdecznym traktowaniem nas przez Boga.
Może ten temat nie jest właściwy z tym co napiszę, ale podam myśl w wielkim skrócie.
Jestem przekonany, że w czasach końca niewielu z Narodu Wybranego dozna jakiegokolwiek uszczerbku od nasienia węża.
Nie ma wzmianki nigdzie o tym, że porwani będą ci, co przeżyją ani że Bóg wyprowadzi niedobitki na pustynię.
Podobnie jak było w Egipcie!!!
Czyli III Wojna Światowa może nas nie skrzywdzić, abo do niej Bóg nie dopuści!
Czyli będzie kupa strachu ale i będzie wiele radości!
A w KJV mamy ye that tremble at his word; Your brethren that hated you, - wy którzy drżycie na słowo jego. Bracia wasi nienawidzący was,
Kiedy robiłem zmiany w Biblii Mesjańskiej, od razu zauważyłem, że były błędy głównie w najważniejszych proroctwach mesjańskich, Chrystusa nazwano Bogiem w Izajasza i sporo CELOWYCH błędów.
Wskazana różnica wskazuje na to, że Bóg uważa tych, którzy cenią Jego słowa za swych braci, co jest niezwykłym tytułem dla strażników słowa Bożego.
Hmmm... zanim poznałem Prawdę, dałem sobie pseudonim the word watcher - strażnik słowa (Bożego), a było to ponad 10 lat temu, więc nie wiedziałem, że słowa Boga i Syna to słowa Boże a nie słowa Pawła. Interesujące?
Intencją twórców Kodeksu Leningradzkiego - masoretów było odebranie pozytywnego stosunku Boga do tych, którzy cenią Jego Słowo.
Dlatego tak to zmieniono, abyśmy nie budowali się aż takim serdecznym traktowaniem nas przez Boga.
Może ten temat nie jest właściwy z tym co napiszę, ale podam myśl w wielkim skrócie.
Jestem przekonany, że w czasach końca niewielu z Narodu Wybranego dozna jakiegokolwiek uszczerbku od nasienia węża.
Nie ma wzmianki nigdzie o tym, że porwani będą ci, co przeżyją ani że Bóg wyprowadzi niedobitki na pustynię.
henrykubik@gmx.com
5th Grudzień 2017, 16:02
thewordwatcher napisał:W Septuagincie jest - speak ye, our brethren, - mówcie do nich, bracia nasi
No masz rację. W tym zakresie jest inny sens.
thewordwatcher napisał:Kiedy robiłem zmiany w Biblii Mesjańskiej, od razu zauważyłem, że były błędy głównie w najważniejszych proroctwach mesjańskich, Chrystusa nazwano Bogiem w Izajasza i sporo CELOWYCH błędów.
Taki był sens masakracji Słowa.
Henoch to przewidział:
Henocha: 10 Teraz oznajmiam wam tajemnicę: wielu grzeszników zmieni i wypaczy słowa prawdy i wypowiadać będą słowa złe i kłamliwe i wymyślą wiele fałszu i napiszą księgi w swoim imieniu. 11 Oby tylko spisali wiernie w swoich językach wszystkie moje słowa i nie zmienili lub opuścili czegokolwiek z moich słów, ale spisali dokładnie wszystko, o czym świadczyłem przedtem o nich! 12 Znam jeszcze inną tajemnicę: księgi te zostaną wręczone sprawiedliwym i mądrym, [którzy będą źródłem] radości, prawdy i wielkiej mądrości. 13 Zostaną im wręczone księgi i uwierzą w nie i będą się nimi cieszyć. I wszyscy sprawiedliwi, którzy poznali z nich wszystkie drogi prawdy, radować się będą.
TYLKO Biblia spełnia te kryteria. Już Henoch nam napisał, że będzie masakra Słowa Bożego i że źli ludzie napiszą księgi w swoim imieniu i zostaną wraz ze Słowem wręczone sprawiedliwym.
Tylko Biblia spełnia te kryteria. Sprawiedliwi pomimo tej masakry i tak się nawracają i i tak wielu zostanie zbawionych pomimo wszystko.
Uwaga admina:
Mamy więc biblijny dowód na to, że Biblia miała być masakrowana a Henoch to proroczo zapowiedział.
Dlatego zwiększyłem czcionki tych wersetów i już wkładam ten tekst Henocha do pierwszego artykułu o 'apostole' Pawle.
thewordwatcher napisał:Jestem przekonany, że w czasach końca niewielu z Narodu Wybranego dozna jakiegokolwiek uszczerbku od nasienia węża.
Tak, ale dotyczyć to musi chłopczyka - 144 tysięcy.
Poza tym chłopczykiem reszta przejdzie ciężką godzinę próby i zbawienie będzie tych ludzi bardzo drogo kosztowało.
Aczkolwiek jak nam pisał Jan w Objawieniu, rzesza tych którzy wyjdą zwycięsko z próby (oddając najczęściej swoje życie) będzie ogromna.
5th Grudzień 2017, 18:14
Dlatego juz dawno ciągnęłam temat o STRAŻY. Teraz to nabiera większego sensu. Ja we wstepie do Opoki tez pisalam o SŁOWIE....może niezbyt ta powaga zadania wtedy zwrociła moją uwage....Teraz wiem iż byl to strzał w 10
Nie pamiętaj nam win naszych przodków, niech rychło przyjdzie ku nam miłosierdzie Twoje: bo bardzo jesteśmy słabi. Wspomóż nas Boże zbawienia naszego, przez wzgląd na chwałę Twojego Imienia i wyzwól nas i odpuść nasze grzechy przez wzgląd na Twoje Imię. (Psalm 79:8-9 .
___________________________________________________________________________________________________________
http://mojaopoka.blogspot.com/
6th Grudzień 2017, 12:46
Jeszcze raz muszę to powtórzyć, ponieważ Damian znalazł coś niesamowitego i nie można tych wersetów pominąć czy zapomnieć.
.................................................................
Henoch to przewidział:
TYLKO Biblia spełnia te kryteria. Już Henoch nam napisał, że będzie masakra Słowa Bożego i że źli ludzie napiszą księgi w swoim imieniu i zostaną wraz ze Słowem wręczone sprawiedliwym.
Tylko Biblia spełnia te kryteria. Sprawiedliwi pomimo tej masakry i tak się nawracają i i tak wielu zostanie zbawionych pomimo wszystko.
Uwaga admina:
Mamy więc biblijny dowód na to, że Biblia miała być masakrowana a Henoch to proroczo zapowiedział.
Dlatego zwiększyłem czcionki tych wersetów i już wkładam ten tekst Henocha do pierwszego artykułu o 'apostole' Pawle.
..........................................................................
Mamy więc autentyczną biblijną zapowiedź tego, że Biblia będzie fałszowana i jesteśmy, drodzy bracia i siostry na bardzo dobrym tropie i wspaniale pracujemy dla naszego umiłowanego Boga i Syna stawiając na pierwszym miejscu słowa Ojca oraz Syna.
A Damian jest tym, który to dla nas znalazł!
Żadna ludzka nauka nie jest warta nauczania.
Jedynym źródłem mądrości jest nasz umiłowany BÓG!!!
.................................................................
Henoch to przewidział:
Henocha: 10 Teraz oznajmiam wam tajemnicę: wielu grzeszników zmieni i wypaczy słowa prawdy i wypowiadać będą słowa złe i kłamliwe i wymyślą wiele fałszu i napiszą księgi w swoim imieniu. 11 Oby tylko spisali wiernie w swoich językach wszystkie moje słowa i nie zmienili lub opuścili czegokolwiek z moich słów, ale spisali dokładnie wszystko, o czym świadczyłem przedtem o nich! 12 Znam jeszcze inną tajemnicę: księgi te zostaną wręczone sprawiedliwym i mądrym, [którzy będą źródłem] radości, prawdy i wielkiej mądrości. 13 Zostaną im wręczone księgi i uwierzą w nie i będą się nimi cieszyć. I wszyscy sprawiedliwi, którzy poznali z nich wszystkie drogi prawdy, radować się będą.
Uwaga admina:
..........................................................................
Mamy więc autentyczną biblijną zapowiedź tego, że Biblia będzie fałszowana i jesteśmy, drodzy bracia i siostry na bardzo dobrym tropie i wspaniale pracujemy dla naszego umiłowanego Boga i Syna stawiając na pierwszym miejscu słowa Ojca oraz Syna.
A Damian jest tym, który to dla nas znalazł!
Żadna ludzka nauka nie jest warta nauczania.
Jedynym źródłem mądrości jest nasz umiłowany BÓG!!!
A Henoch potwierdza z mocą, że stoimy na bardzo dobrej drodze szanując Boga i Jego Prawo!
henrykubik@gmx.com
6th Grudzień 2017, 18:32
No z Pawłem to mam problem od dawna.
I po drodze miałem różne już myśli ...
Niedawno nawet myślałem tak ... "a może JEDNAK Paweł był nawróconym sługą i może jego nauka tak się różni bo był wysłany do POGAN (i tylko pogan) i może Bóg miał INNY plan i naukę dla pogan przeznaczoną ... i dlatego tak my to odbieramy bo my dzieci Jakuba a nie pogaństwo i nas Paweł gorszy .... ale nie dla nas pisał" ... Tak to nawet zacząłem ostatnio rozważać ... że może ... może ...
I teraz mam dwa czynniki ...
1. To co tu cytowaliśmy z Henocha ... a to pasuje TYLKO do Biblii więc Henoch nam mówi, że w Biblii są takie właśnie księgi ... tak to wygląda ... i te księgi to wówczas jak by nie spojrzeć to Paweł na początek ...
2. Te wersety o drżeniu ...
No i ja się zastanowiłem i wiem dokładnie czym jest to drżenie ... ja od zawsze tak to przeżywam ... jak czytałem księgi prorockie, psalmy, ewangelie (a już w ogóle Jana, Mateusza), Objawienie, Henocha, BA nawet często na Torze ... to serce i nerki pracują ... często płynęły łzy ... i jest to drżenie ...
Natomiast NIGDY ... NIGDY nie czułem tego czytając listy Pawła. Naprawdę ... jak pierwszy raz czytałem listy Pawła po wcześniejszej lekturze Ewangelii, Objawienia, Proroków i Psalmów (w takiej kolejności zaczynałem czytać Biblię) to czytając wiele stwierdzeń u Pawła miałem dziwne reakcje "COOOO? .... COOOO? ... ALE JAK?" ....
No i wychodzi znów na to, że ile bym razy nie chciał przyjąć, że MOŻE JEDNAK ... a MOŻE się tu mylimy ... MOŻE nie rozumiemy Pawła dobrze? .... to przychodzi moment, gdzie dochodzę do wniosków szeroko u nas na forum przyjętych co do tych listów ... że to jakaś ściema chyba ... ALBO ktoś przerobił te listy i mamy takie oszukane w Biblii ... ? Może Paweł i był sługą a ktoś zamieszał i dostaliśmy "podróbki" .... ale to nie ma sensu już myśleć nawet dalej ... jest jak jest
I po drodze miałem różne już myśli ...
Niedawno nawet myślałem tak ... "a może JEDNAK Paweł był nawróconym sługą i może jego nauka tak się różni bo był wysłany do POGAN (i tylko pogan) i może Bóg miał INNY plan i naukę dla pogan przeznaczoną ... i dlatego tak my to odbieramy bo my dzieci Jakuba a nie pogaństwo i nas Paweł gorszy .... ale nie dla nas pisał" ... Tak to nawet zacząłem ostatnio rozważać ... że może ... może ...
I teraz mam dwa czynniki ...
1. To co tu cytowaliśmy z Henocha ... a to pasuje TYLKO do Biblii więc Henoch nam mówi, że w Biblii są takie właśnie księgi ... tak to wygląda ... i te księgi to wówczas jak by nie spojrzeć to Paweł na początek ...
2. Te wersety o drżeniu ...
Izj 66:5 Słuchajcie słowa Pana wy, którzy z drżeniem odnosicie się do jego Słowa: Powiedzieli wasi bracia, którzy was nienawidzą, którzy wypędzają was z powodu mojego imienia, mówiąc: Niech Pan objawi swoją chwałę, abyśmy mogli oglądać waszą radość. Lecz oni będą zawstydzeni.
No i ja się zastanowiłem i wiem dokładnie czym jest to drżenie ... ja od zawsze tak to przeżywam ... jak czytałem księgi prorockie, psalmy, ewangelie (a już w ogóle Jana, Mateusza), Objawienie, Henocha, BA nawet często na Torze ... to serce i nerki pracują ... często płynęły łzy ... i jest to drżenie ...
Natomiast NIGDY ... NIGDY nie czułem tego czytając listy Pawła. Naprawdę ... jak pierwszy raz czytałem listy Pawła po wcześniejszej lekturze Ewangelii, Objawienia, Proroków i Psalmów (w takiej kolejności zaczynałem czytać Biblię) to czytając wiele stwierdzeń u Pawła miałem dziwne reakcje "COOOO? .... COOOO? ... ALE JAK?" ....
No i wychodzi znów na to, że ile bym razy nie chciał przyjąć, że MOŻE JEDNAK ... a MOŻE się tu mylimy ... MOŻE nie rozumiemy Pawła dobrze? .... to przychodzi moment, gdzie dochodzę do wniosków szeroko u nas na forum przyjętych co do tych listów ... że to jakaś ściema chyba ... ALBO ktoś przerobił te listy i mamy takie oszukane w Biblii ... ? Może Paweł i był sługą a ktoś zamieszał i dostaliśmy "podróbki" .... ale to nie ma sensu już myśleć nawet dalej ... jest jak jest
6th Grudzień 2017, 18:54
Na mnie Paweł działał usypiająco.istne nudy i glupoty. Gdzie inne Księgi zapierały dech w piersiach...
Dobrze Damian myślałeś
Dobrze Damian myślałeś
Nie pamiętaj nam win naszych przodków, niech rychło przyjdzie ku nam miłosierdzie Twoje: bo bardzo jesteśmy słabi. Wspomóż nas Boże zbawienia naszego, przez wzgląd na chwałę Twojego Imienia i wyzwól nas i odpuść nasze grzechy przez wzgląd na Twoje Imię. (Psalm 79:8-9 .
___________________________________________________________________________________________________________
http://mojaopoka.blogspot.com/
6th Grudzień 2017, 21:29
Co do Pawła to by też pasowało to konkretnie:
Wcześniej w Ewangeliach mamy twarde słowa Isusa na temat faryzeuszy ... aż dziw bierze, że potem nagle faryzeusz Paweł ... pisze listy ... które się stają księgami ... ale to tak ... dodatkowo
Henocha:
Oby tylko spisali wiernie w swoich językach wszystkie moje słowa i nie zmienili lub opuścili czegokolwiek z moich słów, ale spisali dokładnie wszystko, o czym świadczyłem przedtem o nich!
Wcześniej w Ewangeliach mamy twarde słowa Isusa na temat faryzeuszy ... aż dziw bierze, że potem nagle faryzeusz Paweł ... pisze listy ... które się stają księgami ... ale to tak ... dodatkowo
7th Grudzień 2017, 07:01
Henryk napisał:
Odnośnie ochrony nas przed skutkami wydarzeń czasów końca, efraimita wstawił na naszą grupę fb bardzo pokrzepiające słowa z Psalmu...
Psalm 37
(5) Zdaj się na Pana w swej drodze, Jemu zaufaj, a On reszty dokona.
...
(7) Ukórz się przed Panem i Jemu się powierz. Przestań się niepokoić szczęściem drugiego, niech cię nie obchodzą knowania złoczyńcy.
( Nie poddawaj się złości, nie bądź zapalczywy i nie unoś się gniewem - to zła unikniesz.
...
(18) Troszczy się Pan o dni sprawiedliwego, a jego dziedzictwo będzie trwać na wieki.
(19) Za dni ucisku nie dozna pohańbienia, a gdy głód nastanie, będzie nasycony.
(20) A niegodziwcy muszą zginąć, jak łąki zielone więdną, tak nikną wrogowie Pana, przeminą, jak dym ulecą.
...
(27) Unikaj zła i staraj się dobro czynić, a wtedy na pewno życie wieczne posiądziesz.
(28) Pan bowiem miłuje sprawiedliwość i nie opuszcza tych, co Go miłują; ich zawsze ma w swojej pieczy, a potomstwo bezbożnych skazuje na zagładę.
...
(39) Sprawiedliwym zaś ześle Pan wybawienie, On będzie im ostoją, gdy przyjdą dni ucisku.
(40) Pan śpieszy im z pomocą i niesie ocalenie, broni ich przed grzesznikami i niegodziwcami bo u Niego szukali schronienia.
Mi więcej nie potrzeba
- efraimita
- Liczba postów : 292
7th Grudzień 2017, 08:20
Jest tego znacznie więcej.
Tu mamy jeszcze bardziej dobitny dowód:
Jest ogromna masa słów Boga, które mówią, że sprawiedliwi będą wyratowani z ucisku. Nie ma nawet znaczenia, czy ewentualna trzecia wojna będzie częścią wielkiego ucisku, czy nie. Nawet jeśli wielki ucisk ma przyjść później, to Bóg mówi o części ludu, który będzie wyratowany z tego ucisku, tak więc po drodze do wielkiego ucisku Jego lud będzie ratowany z każdego ucisku, bo w przeciwnym razie nie dotrwałby do czasów końca.
Jest też wyraźnie napisane kto ma szansę na ratunek z pomniejszych ucisków. SPRAWIEDLIWY - czyli ten kto troszczy się o przestrzeganie istoty prawa. Drugi ważny aspekt, to TEN KTO NIE ZWĄTPI w pomoc Boga.
Tu mamy jeszcze bardziej dobitny dowód:
Dn 12
(1) W owym czasie Michał, wielki książę powstanie, który jest orędownikiem synów twojego ludu, i wtedy będzie czas ucisku, takiego ucisku, jakiego nigdy nie było, odkąd istnieje naród na ziemi, aż do tego czasu. W tym to twój lud będzie wyratowany, każdy, kto jest zapisany w księdze.
(2) A wielu z nich, którzy śpią w prochu ziemi, obudzą się, jedni do żywota wiecznego, a drudzy na hańbę i wieczny wstyd.
(3) I mądrzy jaśnieć będą jak jasność na firmamencie, i wielu ze sprawiedliwych, jak gwiazdy na wieki wieczne.
(4) Ale ty, Danielu, zamknij te słowa i zapieczętuj księgę aż do czasu końca, kiedy wielu będzie pouczanych i wiedza się powiększy.
Jest ogromna masa słów Boga, które mówią, że sprawiedliwi będą wyratowani z ucisku. Nie ma nawet znaczenia, czy ewentualna trzecia wojna będzie częścią wielkiego ucisku, czy nie. Nawet jeśli wielki ucisk ma przyjść później, to Bóg mówi o części ludu, który będzie wyratowany z tego ucisku, tak więc po drodze do wielkiego ucisku Jego lud będzie ratowany z każdego ucisku, bo w przeciwnym razie nie dotrwałby do czasów końca.
Jest też wyraźnie napisane kto ma szansę na ratunek z pomniejszych ucisków. SPRAWIEDLIWY - czyli ten kto troszczy się o przestrzeganie istoty prawa. Drugi ważny aspekt, to TEN KTO NIE ZWĄTPI w pomoc Boga.
7th Grudzień 2017, 10:41
Zgadza się efraimito ... jest więcej takich obietnic w Psalmach i u Proroków.
W skrócie jest obietnica, że tych szczególnie ufających Bogu i sprawiedliwych Bóg ochroni.
Dotyczy to ludzi, którzy zapewne w dostatecznym stopniu trzymać się będą Prawa Bożego.
Trudno nam ludziom niestety jasno określić granice czy kryteria ... więc pokora i bojaźń nakazują nam szczególną czujność, starania i rozwagę jeśli pragniemy zostać uznani godnymi pełnej ochrony.
Nie zapominajmy bowiem, że nie tylko ci szczególnie wybrani są ludem Boga, bo lud jest jak piasek morski ... tyle, że ci zapisani w księdze żywota a żyjący niegodnie będą poddani próbie .... próbie, której nikt nie chciałby być poddany ...
Wiemy też, że wielu z nich wyjdzie z niej zwycięsko ... co jest również fascynujące.
W skrócie jest obietnica, że tych szczególnie ufających Bogu i sprawiedliwych Bóg ochroni.
Dotyczy to ludzi, którzy zapewne w dostatecznym stopniu trzymać się będą Prawa Bożego.
Trudno nam ludziom niestety jasno określić granice czy kryteria ... więc pokora i bojaźń nakazują nam szczególną czujność, starania i rozwagę jeśli pragniemy zostać uznani godnymi pełnej ochrony.
Nie zapominajmy bowiem, że nie tylko ci szczególnie wybrani są ludem Boga, bo lud jest jak piasek morski ... tyle, że ci zapisani w księdze żywota a żyjący niegodnie będą poddani próbie .... próbie, której nikt nie chciałby być poddany ...
Wiemy też, że wielu z nich wyjdzie z niej zwycięsko ... co jest również fascynujące.
7th Grudzień 2017, 14:55
Zwróciłem uwagę jeszcze na coś ...
Paweł w swoich listach uczy namiętnie między innymi pokory i uległości wobec władzy ze świata (świeckiej) ...
My wiemy kto jest księciem świata w tej chwili i do kogo należy władza ...
Szatan stara się usilnie doprowadzić ludzi do uległości ... sposobów ma cały wachlarz.
Cały plan NWO przecież zakłada, że będzie "rasa" rządzących elit a reszta to bydło więc bydło musi być pod kontrolą liczebną i w pełni uległe.
Pranie mózgów w mediach, chemia w żywności (co wpływa, że otępia nam mózgi i myślenie), monitorowanie nas wszędzie i wszystkim ...
Szatan chce abyśmy byli ulegli.
A na koniec co ... władza powie to i tamto i przypomni ludziom "Bądźcie pokorni jak Paweł was uczył" ??
Przecież to jest jakaś masakra ... Wygląda na to, że Paweł to PIERWSZY orędownik szykujący biednych ludzi pod NWO i uczący uległości aby poszli pod gilotynę ...
Uległość wobec władzy to OSTATNIA rzecz jaką powinniśmy zrobić w godzinie próby ... Ufność powinniśmy ulokować w Bogu, a sami mieć umysły w czujności i być myślący ... bo Bóg zadziała i nas ocali ale nie możemy ulegać wówczas temu co powie władza ... a będą na pewno żądali rzeczy, których Sprawiedliwy uczynić nie będzie mógł aby być w zgodzie z Ojcem.
Do tego Paweł pisał, że jedzenie "świnek" też jest OK ... w ogóle jedz, nie pytaj itd ... STRASZNE.
Ale to taki Off Topic się tu trochę nam w temacie zrobił.
Paweł w swoich listach uczy namiętnie między innymi pokory i uległości wobec władzy ze świata (świeckiej) ...
My wiemy kto jest księciem świata w tej chwili i do kogo należy władza ...
Szatan stara się usilnie doprowadzić ludzi do uległości ... sposobów ma cały wachlarz.
Cały plan NWO przecież zakłada, że będzie "rasa" rządzących elit a reszta to bydło więc bydło musi być pod kontrolą liczebną i w pełni uległe.
Pranie mózgów w mediach, chemia w żywności (co wpływa, że otępia nam mózgi i myślenie), monitorowanie nas wszędzie i wszystkim ...
Szatan chce abyśmy byli ulegli.
A na koniec co ... władza powie to i tamto i przypomni ludziom "Bądźcie pokorni jak Paweł was uczył" ??
Przecież to jest jakaś masakra ... Wygląda na to, że Paweł to PIERWSZY orędownik szykujący biednych ludzi pod NWO i uczący uległości aby poszli pod gilotynę ...
Uległość wobec władzy to OSTATNIA rzecz jaką powinniśmy zrobić w godzinie próby ... Ufność powinniśmy ulokować w Bogu, a sami mieć umysły w czujności i być myślący ... bo Bóg zadziała i nas ocali ale nie możemy ulegać wówczas temu co powie władza ... a będą na pewno żądali rzeczy, których Sprawiedliwy uczynić nie będzie mógł aby być w zgodzie z Ojcem.
Do tego Paweł pisał, że jedzenie "świnek" też jest OK ... w ogóle jedz, nie pytaj itd ... STRASZNE.
Ale to taki Off Topic się tu trochę nam w temacie zrobił.
Pozwolenia na tym forum: